Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
baxul

#4001 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by baxul »

howdy wrote: sutra :dance:
odlično :D

btw evo sve 4 epizode originalne, BBC-jeve serije House of cards (ja sam u dahu pregledao):

Image

Ep.1

Ep.2

Ep.3

Ep.4

Znači radnja je slična kao u Netflixovoj, američkoj verziji. Borba za moć u Konzervativnoj stranci u post-thatcher periodu.

Serija ima i dva nastavka (koji se mogu posmatrati kao različite cijeline od House of cards): To play the King i The Final CUt.

ImageImage

Kod youtube korisnika CIassicDrama možete pogledati i ove dvije serije, a pored toga imate postavljenih još par BBC-jevih serija.
karanana

#4002 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Rasplaka me spartacus jebo on mater svoooju
javelin333

#4003 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by javelin333 »

Image

Image
Bodkin

#4004 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

javelin333 wrote:Image

Image
gledao ja 80% epizoda ali samo kad bas nemam sta da radim. daleko je losija od britanske
madFlava wrote:Simpatican Da Vincis Demons :P
pocela? de reci preporuku, da ili ne :D
Sanchez22

#4005 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

karanana wrote:Rasplaka me spartacus jebo on mater svoooju
Tuga buraz,iako se znalo da ce poginuti imao sam nadu haha.
Sjajna epizoda i najbolja borba tokom svih sezona :D
kox

#4006 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kox »

omar little wrote:pitanje za ljude koji su gledali sons of anarchy.
gledala sam prve dvije sezone kada su izasle i serija mi je bila beton, kombinacija kvalitete the sopranos i the shield, odlicna gluma, dramaturgija, ma sve na mjestu. onda sam pogledala trecu sezonu i digla ruke, takav pad u kvaliteti nisam ocekivala a ,ocito, ni bila voljna tolerirati.
elem, ovih dana sam je se opet sjetila i razmisljam dati cetvrtoj sezoni sansu. vi koji ste gledati, da li je cetvrta sezona ozbiljno uradjena kao prva i druga ili je jeftino sklepana kao treca? da gledam ili ne gledam?

hvala :)
Fakat, treća sezona je bila neočekivan odron.Meni je poslije nje trebalo pola godine da počnem četvrtu sezonu, ali na kraju su četvrta i peta sezona ispale relativno OK. Mislim, ima nekih nebuloza al' haj da ne spojlam. Mogu se pogledati u svakom slučaju.
karanana

#4007 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Sanchez22 wrote:
karanana wrote:Rasplaka me spartacus jebo on mater svoooju
Tuga buraz,iako se znalo da ce poginuti imao sam nadu haha.
Sjajna epizoda i najbolja borba tokom svih sezona :D
Da. Istorija odnosno legenda je takva kakva jeste i serija je nije promijenila. Najbolja epizoda ove godine, naravno jer je zadnja. i jeste najbolja bitka, da i rimske formacije malo vidimo.
insomnia78

#4008 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by insomnia78 »

Mali_Vuk wrote:Pa mislim da je riječ o "SPOILER ALERT" ocu od Lene i Claire Mada ovo nije ni spoiler, nego samo obično nagađanje, ali eto :) Nekako je stalno naglašena ta napetost u odnosima sa onim drugim upletenim likom. Kontam da osim one gospođe :D imaju još štošta zajedničkog od ranije. A onako i po konstituciji bi mogao biti on. Možda sam i fulao, nemam pojma. Vidjet ćemo kasnije :)
Sumnjam, onaj mi je djelovao starije

s' moje sokoćalo
theTruePath

#4009 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by theTruePath »

Sultan Sulejman

Dolina Vukova
kokuz_sa

#4010 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kokuz_sa »

završi se Spartacus :(
madFlava

#4011 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Bodkin wrote:

Pa moze se pogledat :)
Mali_Vuk

#4012 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mali_Vuk »

Uskoro će Kriks da izda naređenje! I sukobit ćemo se sa njegovim legijama u otvorenoj borbi!Stojimo u sjenci velike moći! Dok njihova Republika baca sjenku preko života svakog muškarca, svake žene i svakog djeteta koji su osuđeni na tamu ropstva! Primorani da služe i pate tako da oni na položaju i sa novcem, gledaju kako njihovo bogatsvo raste izvan potrebe ili svrhe!

Pokažimo im da svi oni koji su živi jednako vrijede! I da će svi oni koji žele da stave svoju nogu na vrat slobode... Biti uništeni od uzvika slobode!!
Univerzalno! :thumbup:

Al fakat mi je žao što se serija završila :(
Mali_Vuk

#4013 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mali_Vuk »

insomnia78 wrote:
Mali_Vuk wrote:Pa mislim da je riječ o "SPOILER ALERT" ocu od Lene i Claire Mada ovo nije ni spoiler, nego samo obično nagađanje, ali eto :) Nekako je stalno naglašena ta napetost u odnosima sa onim drugim upletenim likom. Kontam da osim one gospođe :D imaju još štošta zajedničkog od ranije. A onako i po konstituciji bi mogao biti on. Možda sam i fulao, nemam pojma. Vidjet ćemo kasnije :)
Sumnjam, onaj mi je djelovao starije

s' moje sokoćalo
Ne znam, moguće. Samo kako god skontaš jedino on mi nekako ulazi u uži izbor, da bi sve dobilo na nekoj svrhi i važnosti. Ako se bude radilo o bilo kom drugom liku iz serije, to ubistvo neće biti toliko važno za dalje odnose među likovima. A ko zna, možda baš bude u pitanju neki skroz lijevi lik.
irac300

#4014 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Mali_Vuk wrote:
Uskoro će Kriks da izda naređenje! I sukobit ćemo se sa njegovim legijama u otvorenoj borbi!Stojimo u sjenci velike moći! Dok njihova Republika baca sjenku preko života svakog muškarca, svake žene i svakog djeteta koji su osuđeni na tamu ropstva! Primorani da služe i pate tako da oni na položaju i sa novcem, gledaju kako njihovo bogatsvo raste izvan potrebe ili svrhe!

Pokažimo im da svi oni koji su živi jednako vrijede! I da će svi oni koji žele da stave svoju nogu na vrat slobode... Biti uništeni od uzvika slobode!!
Univerzalno! :thumbup:

Al fakat mi je žao što se serija završila :(
Nije mi dugo bilo ovako žao što se jedna serija završila. I na kraju, moram im odati priznanje za odjavnu špicu, gdje su prikazali i originalnog glumca sa uzvikom ''I am Spartacus''. :thumbup:
Bodkin

#4015 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

madFlava wrote:
Bodkin wrote:

Pa moze se pogledat :)
stani, oni snimci gradova sa visine su animacije? izgledaju kao sa igrica jebote
Laza9292

#4016 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Emilija Kovačev wrote:
Laza9292 wrote:Gleda li neko "Warehouse 13", "War At Home", "Lie to Me" ili "Family Guy"?
"War at Home" gledala kad su prikazivali na hrvatskom RTLu. Bila dosta simpatična serija i osvježenje na RTL programu pored svih Dadilja, Punih kuća, Urkela....

"Lie to Me" gledala na HTVu u naletu. Odlična serija, ali nisam pogledala sve epizode. Slaba sam sa tom navikom skidanja i praćenja serija maksuz. A tv ne gledam više gotovo nikako, pa ne mogu ni u naletu pogledati. :D
Sad se sjetih da sam čak tu seriju nekad davno preporučila na ovoj temi.
Jedino pratim HIMYM na netu, da napokon dočekamo mamu.

"Family Guy" znam sa youtube-a. Dobri su, ali što neko napisa, Homer je Homer. :D

I, da. U par dana sam pogledala sve epizode "Episodes" zbog Matta. :wink:
Kazu da je HIMYM dosta izgubila na kvalitetu i da je od jedne odlicne serije postala jako losa. Ja "Family Guy" gledam na FOX TV, kao, naravno, i "The Simpsons". U "Family Guy" Stewie je najbolji i kidam se od smeha kada on nesto prica. U "The Simpsons" Homer.
"Homer: Deco, samo zato sto me nije briga ne znaci i da ne slusam"
Homer: Zasto bismo isli napolje? Ionako cemo se na kraju vratiti ovamo"
Homer: Sine, kad zena kaze da je sve u redu, to znaci da nista nije u redu. Kad zena kaze da nista nije u redu, to znaci da nista nije u redu. A kad ti zena kaze da nesto nije smesno, bolje ti je da ne umres od smeha"
I tako beskonacno ....
rise against

#4017 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by rise against »

Gdje se mogu naci podaci za gledanost serija?
Trebaju mi hitno1

Btw.The Fallowing ne treba slijediti,karina.
omar little

#4018 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

rise against wrote:Gdje se mogu naci podaci za gledanost serija?
Trebaju mi hitno1

Btw.The Fallowing ne treba slijediti,karina.

http://www.ew.com/ew/tv/ ovdje imas nesto

plus ovdje http://tvbythenumbers.zap2it.com/2013/0 ... re/177076/

a, i na wikipediji serije imaju podaci o gledanosti uz svaku episodu.
rise against

#4019 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by rise against »

hvala :D
omar little

#4020 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

kox wrote:
omar little wrote:pitanje za ljude koji su gledali sons of anarchy.
gledala sam prve dvije sezone kada su izasle i serija mi je bila beton, kombinacija kvalitete the sopranos i the shield, odlicna gluma, dramaturgija, ma sve na mjestu. onda sam pogledala trecu sezonu i digla ruke, takav pad u kvaliteti nisam ocekivala a ,ocito, ni bila voljna tolerirati.
elem, ovih dana sam je se opet sjetila i razmisljam dati cetvrtoj sezoni sansu. vi koji ste gledati, da li je cetvrta sezona ozbiljno uradjena kao prva i druga ili je jeftino sklepana kao treca? da gledam ili ne gledam?

hvala :)
Fakat, treća sezona je bila neočekivan odron.Meni je poslije nje trebalo pola godine da počnem četvrtu sezonu, ali na kraju su četvrta i peta sezona ispale relativno OK. Mislim, ima nekih nebuloza al' haj da ne spojlam. Mogu se pogledati u svakom slučaju.
pogledah 6-7 epizoda cetvrte sezone i, dok je gledljivije od trece, nisam zadovoljna. ovaj serijal se izgubio, pisac i producent apsolutno nema predstave gdje zeli da likovi idu i kako da ih do tamo dovede. tanka gradnja karaktera, oslanjanje na kojekakve sapunicarske okrete i nebulze da mu guraju radnju naprijed, jeftino odgadjanje desavanja neizbjeznog i logickog (sto za likove, sto za radnju), realizam tezi nuli...steta, na pocetku je zaista imalo potencijala razviti se u ozbiljnu dramu. da nisam bolesna i vezana za krevet, ne bi ih se ovoliko nagledala al', et', za ubiti vrijeme mogu proci.
Laza9292

#4021 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Moja preporuka jeeeeeee .....

Image

Person of Interest.

Opis:
"Person of Interest" je serija cija radnja prati bivseg CIA agenta Johna Reesea (Jim Caviezel) koji se udruzuje sa misterioznim milijarderom Haroldom Finchom (Michael Emerson) kako bi sprecili zlocine pre nego sto se dogode, uz pomoc najnovije tehnologije. Tvorci celog projekta su Jonathan Nolan i J.J Abrams.

A pored ove serije preporucujem jos :

Image
Image
Image
Image
E, sada .. zelim vasa misljenja o ovim serijama. Nisam ih gledao, ali nameravam da bacim pogled : Sons of Anarchy, Parks and Recreation, Death in Paradise, House of Lies, Damages, Weeds i Parenthood. Hvala
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4022 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

ne znam što misliti za kalifornikaciju
gej agent pa mu sređuju pušenje gdje god se nalazio...
ćelavi medo :lol:

fakat ga nekad pretjeruju
irac300

#4023 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Mogu samo reć' Vikinzi su prva liga. :thumbup: Za ljubitelje ScFi, sinoć je bila premijera nove serije Defiance. Nadam se da će opravdati očekivanja. http://www.imdb.com/title/tt2189221/
Laza9292

#4024 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

irac300 wrote:Mogu samo reć' Vikinzi su prva liga. :thumbup: Za ljubitelje ScFi, sinoć je bila premijera nove serije Defiance. Nadam se da će opravdati očekivanja. http://www.imdb.com/title/tt2189221/
Julie Benz .. ovo se mora gledati :D
Laza9292

#4025 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Opet ja ... je li gledao ko "Justified"?
Last edited by Laza9292 on 16/04/2013 11:23, edited 1 time in total.
Post Reply