Desavanja u Hrvatskoj
- It_is_a_Leclerc
#4001 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Atmosfera - prava europska ! 
- Skijaš
#4002 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lična tragedija ne može pravdati nepravdu. Da njemu neko brani latinicu, pa OK, imalo bi smisla braniti ga, ali on je ovdje taj koji drugima brani nešto. Cilj i treba da bude izlazak iz začaranog kruga osveta i pravdanja nepravde drugom nepravdom, ti si meni spalio kuću, pa ću i ja tebi, ti si od mene pokušao napraviti građanina drugog reda, pa ću sad ja tebe učiniti građaninom drugog reda.REAL MADRID CFC wrote:vukovar je sravnjen sa zemljom od srba,grad je doslovno uništen i čovjek koji je razbio ploču je i sam izgubio dva sina a jednog još nije ni našao,a ko je nama kriv što prelazimo preko četničkih orgijanja po srebrenici,bratuncu i foči,hrvati su pobijedili jer znaju šta su htjeli i zašto se bore,dok bošnje pojma nemaju,svaka čast hrvatima.
Ako ovo shvatiš kao sukob plemena a ne kao borbu za ljudskost i pravdu, onda nema pravila i daješ legitimitet svakom nasilju kojeg se tebi učini. Ali, ako se malo izmakneš u stranu, sva tri "plemena" prihvatiš kao svoja i jednakim žarom braniš interese svih, ne možeš izgubiti ni ako "izgubiš". Uložiti svoj život u to da zajebeš nekog podrazumjeva poraz čak i ako "pobjediš."
- Danguba
#4003 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cirilica problem a korisnici na statistickoj gresci.
Ja da sam Hrvat dozvolio bih i kineski ako hoce.
Ja da sam Hrvat dozvolio bih i kineski ako hoce.
- strong69
#4004 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cirilica nije sravnila Vukovar sa zemljom. To je obicno pismo koje s tim nema nista.REAL MADRID CFC wrote:vukovar je sravnjen sa zemljom od srba,grad je doslovno uništen i čovjek koji je razbio ploču je i sam izgubio dva sina a jednog još nije ni našao,a ko je nama kriv što prelazimo preko četničkih orgijanja po srebrenici,bratuncu i foči,hrvati su pobijedili jer znaju šta su htjeli i zašto se bore,dok bošnje pojma nemaju,svaka čast hrvatima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4005 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ajd da će mu razbijanje vratiti sina
ili da će skupiti pare za operaciju ali
niđe veze praviti ruglo od grada koji je toliko napatio
ili da će skupiti pare za operaciju ali
niđe veze praviti ruglo od grada koji je toliko napatio
- uglavnomja
#4006 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dolazi im i thompson 
-
berb1r
#4007 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svaka cast susjedi!
A vi sto podrzavate cirilicu i branite cetnicka orgijanja, gdje ste li vi rasli da mi je znati?
Garant niste bili ni rodjeni 1991 godine.
Oni koji ne pamte istoriju i koji nisu nista od nje naucili..........oni su osudjeni da im se ponavlja!
Susjedi hrvati srecom imaju malo bolje pamcenje od nas.
A vi sto podrzavate cirilicu i branite cetnicka orgijanja, gdje ste li vi rasli da mi je znati?
Oni koji ne pamte istoriju i koji nisu nista od nje naucili..........oni su osudjeni da im se ponavlja!
-
REAL MADRID CFC
#4008 Re: Desavanja u Hrvatskoj
berb1r wrote:Svaka cast susjedi!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4009 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» berb1r, REAL MADRID CFC
ćirilica je orgijanje? mislim momci da ovaj forum nije za vas, doviđenja
» berb1r, REAL MADRID CFC
ćirilica je orgijanje? mislim momci da ovaj forum nije za vas, doviđenja
-
doktor78
#4010 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja se osjecam duhovno bogatijim zbog toga sto znam dva pisma, to nikako ne moze biti mana, vec samo prednost.
Doduse, nije ni nase maslo za ramazana: na skoro svakom putokazu u Federaciji cirilicni naziv grada/mjesta je prefarban, i jos uz ponosni potpis tzv. navijaca

Doduse, nije ni nase maslo za ramazana: na skoro svakom putokazu u Federaciji cirilicni naziv grada/mjesta je prefarban, i jos uz ponosni potpis tzv. navijaca
- Banksy
#4011 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakva nezaposlenost i neimaština, to radi HDZ. Oni koji su jučer zviždali u Kninu, danas razbijaju ploče u Vukovaru. Stalno isto društvo kruži Hrvatskom i izaziva nerede, sve po Kramarkovim uputama, stari provjereni scenario.Hodidid wrote:
Gledam s kojim bijesom se razbise table sa natpisima. Ko da je rat jucer zavrsio. Eto sta rade nezaposlenost, neimastina, korupcija i da ne nabrajam.
- Banksy
#4012 Re: Desavanja u Hrvatskoj
i saborci iz hercegovine, rekoše ... baš me čudi ...uglavnomja wrote:dolazi im i thompson
- uglavnomja
#4013 Re: Desavanja u Hrvatskoj
geni kameniBanksy wrote:i saborci iz hercegovine, rekoše ... baš me čudi ...uglavnomja wrote:dolazi im i thompson
doktor78 wrote:Ja se osjecam duhovno bogatijim zbog toga sto znam dva pisma, to nikako ne moze biti mana, vec samo prednost.
Doduse, nije ni nase maslo za ramazana: na skoro svakom putokazu u Federaciji cirilicni naziv grada/mjesta je prefarban, i jos uz ponosni potpis tzv. navijaca![]()
![]()
- Banksy
#4014 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uvijek je bogatstvo znati više, bolje, ali pismo s ovim nema nikakve veze. To su crna i crvena Hrvatska, jedna protiv druge. Crna, srećom manjinska. Zadnjih 15 godina Hrvatska dvotrećinskom većinom bira Mesića i Josipovića.
-
cindrlimindrli
#4015 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sve je to u pet deka, i ovi sto razbijaju i oni sto su opet ugrozeni, nema tu covjeka ni do podne.
- uglavnomja
#4016 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:Uvijek je bogatstvo znati više, bolje, ali pismo s ovim nema nikakve veze. To su crna i crvena Hrvatska, jedna protiv druge. Crna, srećom manjinska. Zadnjih 15 godina Hrvatska dvotrećinskom većinom bira Mesića i Josipovića.
nazalost, najcesce je ekstremna manjina glasnija i agresivnija od tihe vecine, ne samo u cro, nego svugdje.
- It_is_a_Leclerc
#4017 Re: Desavanja u Hrvatskoj
E ovakvi su početkom rata u BiH pustošili školske biblioteke, tražili ćirilične knjige i palili ih. Tako su, ni krivi ni dužni, u vatri skončali i Ilijada, i Cvijeće zla, i Fedra, i Život je san, i cijeli asortiman drugih nesretnika koji su stradali zbog činjenice da ih je neki urednik odštampao na ćirilici.berb1r wrote:Svaka cast susjedi!
-
kikser
#4018 Re: Desavanja u Hrvatskoj
podrška susjedima jer borili su se za slobodu i nezavisnost a ako će opet biti ko u jugi onda im uzalud rat i žrtve nisu oni ko mi bošnjaci ko suncokreti sad ovako sad onako,hrvati znaju ko su i šta su i zašto su se borili.
- It_is_a_Leclerc
#4019 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Okani se ti Bošnjaka, prihvati se čekića i tutanj.kikser wrote:podrška susjedima jer borili su se za slobodu i nezavisnost a ako će opet biti ko u jugi onda im uzalud rat i žrtve nisu oni ko mi bošnjaci ko suncokreti sad ovako sad onako,hrvati znaju ko su i šta su i zašto su se borili.
-
muzicar_iz_parka
#4020 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta ako nekim slučajem Srbija uđe u EU, pa njihov jezik kao i bugarski bude jedan od zvaničnih, a ćirilica jedno od pisama EU, hoće li onda ići čekićima na Brisel?
- uglavnomja
#4021 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jaro, daj da potpisem da zivim kao u jugi, u rahatluku, sa stalnim poslom, bez povratnika u cinjenju kriminalnih djela, bez balavaca sto pucaju na: s'a me gle'as, bez 200 partija i 200.000 budzetskih sisaca, bez korupcije, sa milicijom koja lema, da smijem kuci u 3 ujutro, da stanem na svakom parkingu usput, da logorujem u sumi, da imamo ucitelej i profesore koji nesto znaju i koji mogu djecu necemu nauciti, da .... imamo sve sto nemamo, a imali smo u jugi.kikser wrote:podrška susjedima jer borili su se za slobodu i nezavisnost a ako će opet biti ko u jugi onda im uzalud rat i žrtve nisu oni ko mi bošnjaci ko suncokreti sad ovako sad onako,hrvati znaju ko su i šta su i zašto su se borili.
-
kremali
#4022 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nas uciteljica 95 ucila cirilicu...Jedne hefte cirilica druge latinica
I tako u krug. I neopisivo mi je drago zbog toga, em mi je lakse sad ruski uciti em nemam problema kad mi teta u biblioteci kaze "ima, al na cirilici".
Hrvati van Istre I pravih Zagrepcana su jedna od najnacionalistickijih grupa na Balkanu, pored Srba I Hrvata Hercegovaca. Sta im pobogu smeta nekoliko tabli s cirilicom? A da ne ovorim da im svaki vikend nastupaju Sandra Paprika, Jeca, Goca...
Hrvati van Istre I pravih Zagrepcana su jedna od najnacionalistickijih grupa na Balkanu, pored Srba I Hrvata Hercegovaca. Sta im pobogu smeta nekoliko tabli s cirilicom? A da ne ovorim da im svaki vikend nastupaju Sandra Paprika, Jeca, Goca...
-
eroslav
#4023 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ta će tamo kad t.dolazi u starmo za 15 danaBanksy wrote:i saborci iz hercegovine, rekoše ... baš me čudi ...uglavnomja wrote:dolazi im i thompson
-
eroslav
#4024 Re: Desavanja u Hrvatskoj
idealan scenarij..al predaleko od realnostiuglavnomja wrote:
jaro, daj da potpisem da zivim kao u jugi, u rahatluku, sa stalnim poslom, bez povratnika u cinjenju kriminalnih djela, bez balavaca sto pucaju na: s'a me gle'as, bez 200 partija i 200.000 budzetskih sisaca, bez korupcije, sa milicijom koja lema, da smijem kuci u 3 ujutro, da stanem na svakom parkingu usput, da logorujem u sumi, da imamo ucitelej i profesore koji nesto znaju i koji mogu djecu necemu nauciti, da .... imamo sve sto nemamo, a imali smo u jugi.
-
eroslav
#4025 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne dipr matere ti..pošteno da ti karemkremali wrote: