Helikopter wrote:@ Smail Aga i jos vas nekoliko sami cete se prepoznati pokusavate se predstaviti kao Bosnjaci koji stoje iza velikosprpskih interesa na Kosovu i na taj nacin zelite Bosnjake posvadjati sa Albancima.
Razmisljam nesto, kao sto u vasim prilozima tako velikodusno branite nekorektne velikosrpske i cetnicke interese na Kosovu da ste tako branili Bosnjake i bosnjacke interese protiv velikosrba i cetnika u Bosni i Hercegovini gdje bi vam kraj bio. Nebi od velikosrpske i cetnicke ruke samo u Srebernici bilo pobijeno/masakrirano preko 8000 Bosnjaka, nebi samo u Sarajevu poginulo nekoliko hiljada djece, nebi u cijeloj BiH bilo pobijeno oko 150.000 Bosnjaka/muslimana, nebi bilo toliko invalida bjednih i siromasnih, nebi bilo toliko silovanih i popljackanih, nebi bilo preko 1 milion protjeranih po cijelom svijetu, nebi Bosnjaci kao vecinski narod u BiH bili svedeni na 24% teritorije itd. A dokle je vasa briga kao fol za Bosnjake dovela Bosnjake u Sandzaku to i da nepricamo, rastureni su i oni i njihova teritorija i interesi potpuno i pod potpunom su srpskom kontrolom. Eto dokle je Bosnjake kao narod dovela vasa briga za Bosnjake braneci vase velikosrpske interese po Kosovu i drugim bivsim republikama YU.
@ Smail Aga Izmedju ostalog generalizujes i sve stvari i sve oko Albanaca i sve oko Srba a nista se nemoze generalizovati nego se sve stvari, desavanja i ljudi moraju gledati individualno.
Samo da se podsjetimo da Albanci u istoriji za razliku od Srba nikada protiv Bosnjaka nisu imali nista, nisu ratovali protiv Bosnjaka, ubijali ih, protjerivali otimali njihovu teritoriju i slicno tako da je lako vidjeti ko je u ovome svemu glavni krivac vecine problema koji su se desavali i danas se desavaju na prostorima bivse Yugoslavije.
Zaslijepio te nacionalizam i mrznja prema Srbima. Kao sto sam porucio @ zahvalnome ,samo ti mrzi ako hoces ali mrznja te nece daleko dovesti. Valja tebi cijeli zivot provesti sa Srbima a ne sa Albancima. Nemam nista licno protiv Albanaca ali oni su Bosnjacima i Bosni nevazan narod. U Bosni Albanaca ima ispod 0.5 % ,poneki sto drzi radnju i par fizickih radnika,to su nama Albanci a Srbi su nam sve : rodbina,prijatelji ,komsije,pjevaci ,fudbaleri,kosarkasi,politicari,premijeri. Mi smo osudzeni da zivimo sa Srbima,a to sto se to nekome ne svidza,to ne mjenja stvar.
Albanci su kulturno i civilizacijski bili iza nas i nisu nikada granicili sa Bosnom,tako da nismo imali kontakta,ni dobrog ni loseg,tako da nisu ni mogli ratovati protiv Bosnjaka,nisu ni Kinezi ratovali protiv Bosnjaka. Sada kada su civilizacijski sustigli susjedne narode sada Albanci pokazuju svoju narav,ponasaju se ekspanzionisticki i agresivno prema Srbima i Makedoncima ,do Bosne jos nisu dosli a ako dodzu bice isto,primjer su nam Bosnjaci sa Kosova.
Od 99 od odlaska JA i srbijanske policije,na desetine Bosnjaka je ubijeno,na desetine hiljada protjerano. Bosnjaci na Kosovu zive u getu,u strahu,ne smiju govoriti bosanski ( Albanci ne prave razliku izmedzu nasih jezika ). Ako meni ne vjerujes ,nadzi nekoga Bosnjaka izbjegloga sa Kosova ( ima ih puno ) pa popricaj ili otidzi u Kosovsku Mitrovicu u Bosnjacku Mahalu ( ona je naravno na srpskoj strani ) pa ostani dan-dva popricaj sa Bosnjacima ,pa vidi sta misle. Ja sam bio tamo par godina,znam ih.