Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
agim.

#4001 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Smail Aga wrote:

Nema tu nikakve pravde i prava. Samo zlo i nasilje. Kako su Srbi provodili nasilje 80-ih sada ga provode Albanci. Nisu ni zeru bolji,ista necovjecnost,ista brutalnost,isto zlo !! I sada bi meni trebalo biti drago zbog toga i to pokusavati opravdati. Ne ,hvala.
Daj ba nemoj da ... majke ti , molim te .
Kako ti razlikujes stvari bolan "Kako su Srbi provodili nasilje 80-ih sada ga provode Albanci."
Kad smo se skupili tako , pola nas se vratilo mtrvih covjece Bozji .. Oces da vidis kako izgledalo 80-ih , i kazi mi dali Srbi ginu od kada je Kosovo nezavisno ?
Last edited by agim. on 28/06/2012 22:31, edited 1 time in total.
radostan dan

#4002 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

agim. wrote:
Smail Aga wrote:

i kazi mi dali Srbi ginu od kada je Kosovo nezavisno ?
ma jok, đe će to...isto kao što nije nilo bitke na gazimestanu.
ActionWoman

#4003 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

Stavljati godisnjicu u ravan sa godisnjicom nije degutantno. No da ti pokazem da si potpuno u krivu,zaboravimo da sam spomenuo Srebrenicu ,necu vise. Uzecemo na primjer Bleiburg. Da li je Austrija nezavisna ?? Jeste. Da li Austrijanci dozvoljavaju Hrvatima da obiljezavaju godisnjicu na Bleiburgu ?? Da. Da li Austrijanci imaju mrtvih u drugom svjetskom ratu i poprilicno unistenu zemlju ??? Da. Da li Austrijanci rafalaju po ucesnicima obiljezavanja Bleiburga ??? Ne.
Prica ti je bez osnova. Nadlezne strukture Kosova su dozvolile obiljezavanje Kosovske bitke a i ne mogu drugacije. To je znaci medjunarodno obiljezavanje. Ko je nadlezan za sigurnost ucesnika ??? Pa ta ;nezavisna drzava Kosovo'.
Biti nezavisan i biti drzava,povlaci i odredjenu odgovornost,koju ovdje nismo vidjeli.
No,da zaboravimo 'zle' navijace. Tu je napad na autobus sa djecom od 8-16 godina. Da li je i to opravdano po tvome ???
Nema tu nikakve pravde i prava. Samo zlo i nasilje. Kako su Srbi provodili nasilje 80-ih sada ga provode Albanci. Nisu ni zeru bolji,ista necovjecnost,ista brutalnost,isto zlo !! I sada bi meni trebalo biti drago zbog toga i to pokusavati opravdati. Ne ,hvala.[/quote]

Ne znam za napad na autobus sa djecom. MOlim te da mi das vise informacija. Uglavnom, nemoj da mislis da cu odobravati napad na bilo ciji autobus sa djecom. Nema sanse da Albanci mogu raditi Srbima ono sto su oni njima. Nasilje nad Albancima je bilo sistematsko, a nad Srbima su pojedinacni slucajevi i Srbi se imaju kome zaliti i od koga traziti pomoc. Albanci su samo morali trpiti.

Ne znam odakle ti posmatras (iz udobnosti svog doma, pred tv ekranom) situaciju na Kosovu. Ja je znam od pocetka svog postanka i imam priliku da vidim kako stvari stoje na terenu. Vidis, u proteklom ratu Srbi su ubili clanove moje porodice na Kosovu, jednu od tih osoba (sve civili, nenaoruzani) su na komade isjekli, a bila je nepokretna na krevetu nekoliko mjeseci i u trenutku kada su upali u kucu. Neke clanove moje porodice ni dan danas nismo pronasli. Pretpostavka je da su u hladnjacama kod Nisa. A opet, pored svega, moja porodica nikada ne cini zlo Srbima niti ce im ikada uciniti. Jednostavno nam nije u genetskom kodu.

Da li sada, ta moja porodica treba sasvim indiferentno posmatrati kako se viore zastave koje su im ubile oceve, djecu, zene? Znas sta sam pomislila kad sam na Kosovu, a gledam RTS? POmislila sam da bih i ja serbez mrzila Albance kad bih gledala ono sto RTS prikazuje.
CSKA

#4004 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

radostan dan wrote:
agim. wrote:
Smail Aga wrote:

Znam da je sunce upeklo,ali ima klima,upalite je ljudi,nece da boli.
agim.

#4005 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Evo slika od demonstracije Albanaca u to vrijeme ,
Za +18 godina

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... klM3iP8ceU

ActionWoman
Nema ni protiv zastave Srbije niko , zakonski je dozvoljeno ali u ovom slucaju bi doslo do vecih incidenata izmedju Albanaca i Srba kad bi oni prosli po centru Grada sa zastavama Srbije i provokativne parole .
Parole su bile "Hocemo oruzje , Karadjordjevic , Mladic " itd .
Last edited by agim. on 28/06/2012 20:44, edited 2 times in total.
burgundy

#4006 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by burgundy »

Ovo je bila cista provokacija od srpske strane,sreca nije bilo poginulih. Iz istog Gazimestana gdje su ovi ljudi htjeli slavit poraz, je najavljivan rat na prostorima bivse drzave.Sta su sad htjeli porucit?Mozda novi rat?Od kraja 80-tih,situacija se promijenila,ali u glavama nekih izgleda nije.Huligani krenuli na Kosovo,isti takvi su pocinjali ratove,ovaj put nece moci.
Smail Aga

#4007 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Smail Aga »

ActionWoman wrote:Stavljati godisnjicu u ravan sa godisnjicom nije degutantno. No da ti pokazem da si potpuno u krivu,zaboravimo da sam spomenuo Srebrenicu ,necu vise. Uzecemo na primjer Bleiburg. Da li je Austrija nezavisna ?? Jeste. Da li Austrijanci dozvoljavaju Hrvatima da obiljezavaju godisnjicu na Bleiburgu ?? Da. Da li Austrijanci imaju mrtvih u drugom svjetskom ratu i poprilicno unistenu zemlju ??? Da. Da li Austrijanci rafalaju po ucesnicima obiljezavanja Bleiburga ??? Ne.
Prica ti je bez osnova. Nadlezne strukture Kosova su dozvolile obiljezavanje Kosovske bitke a i ne mogu drugacije. To je znaci medjunarodno obiljezavanje. Ko je nadlezan za sigurnost ucesnika ??? Pa ta ;nezavisna drzava Kosovo'.
Biti nezavisan i biti drzava,povlaci i odredjenu odgovornost,koju ovdje nismo vidjeli.
No,da zaboravimo 'zle' navijace. Tu je napad na autobus sa djecom od 8-16 godina. Da li je i to opravdano po tvome ???
Nema tu nikakve pravde i prava. Samo zlo i nasilje. Kako su Srbi provodili nasilje 80-ih sada ga provode Albanci. Nisu ni zeru bolji,ista necovjecnost,ista brutalnost,isto zlo !! I sada bi meni trebalo biti drago zbog toga i to pokusavati opravdati. Ne ,hvala.
Ne znam za napad na autobus sa djecom. MOlim te da mi das vise informacija. Uglavnom, nemoj da mislis da cu odobravati napad na bilo ciji autobus sa djecom. Nema sanse da Albanci mogu raditi Srbima ono sto su oni njima. Nasilje nad Albancima je bilo sistematsko, a nad Srbima su pojedinacni slucajevi i Srbi se imaju kome zaliti i od koga traziti pomoc. Albanci su samo morali trpiti.

Ne znam odakle ti posmatras (iz udobnosti svog doma, pred tv ekranom) situaciju na Kosovu. Ja je znam od pocetka svog postanka i imam priliku da vidim kako stvari stoje na terenu. Vidis, u proteklom ratu Srbi su ubili clanove moje porodice na Kosovu, jednu od tih osoba (sve civili, nenaoruzani) su na komade isjekli, a bila je nepokretna na krevetu nekoliko mjeseci i u trenutku kada su upali u kucu. Neke clanove moje porodice ni dan danas nismo pronasli. Pretpostavka je da su u hladnjacama kod Nisa. A opet, pored svega, moja porodica nikada ne cini zlo Srbima niti ce im ikada uciniti. Jednostavno nam nije u genetskom kodu.

Da li sada, ta moja porodica treba sasvim indiferentno posmatrati kako se viore zastave koje su im ubile oceve, djecu, zene? Znas sta sam pomislila kad sam na Kosovu, a gledam RTS? POmislila sam da bih i ja serbez mrzila Albance kad bih gledala ono sto RTS prikazuje.[/quote]

Drago mi je da ipak kontrolises mrznju. Ako si Bosnjakinja iz bosnjacke porodice ,prvi put cujem da su Srbi ubijali Bosnjake na Kosovu. Uglavnom Albanci ubijaju Bosnjake na Kosovu. znam par konkretnih primjera mojih prijatelja,koji su izbjegli pred Albancima.
Ne vidim da je Srbima danas bolje,nego sto je bilo Albancima,ne vidim razliku.
pirpa

#4008 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

Image
Niko ne sme da vas bije!
agim.

#4009 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Meni je manje vise sta ovaj gornji gospodin pishe , ali da znate da ovaj vas laze , i to namjerno cini .
I nije meni da osvajam nekaku simpatiju izmedju vas Bosnjaka i Albanaca jer ta postoji ma koliko on se mucio sa propagandom mrznje , istina se vidi LIVE na KS u kakvim su odnosima ova dva naroda .
Drugo sta on uzima kao primjer PEC za ubistvo Bosnjaka , to se stvarno desilo ali to ubistvo je pozdravljeno od samih Bosnjaka jer su ucestvovali sa paravojnom jedinicima srbije na KS , medju njih je bilo i nekoliko Albanaca takodje isti dan su ubijenih .
Dakle su ubijeni izdajnici .
Last edited by agim. on 28/06/2012 19:25, edited 2 times in total.
burgundy

#4010 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by burgundy »

pirpa wrote:Image
Niko ne sme da vas bije!
Ova je najjaca :lol:
ActionWoman

#4011 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ActionWoman »

Broj jedan, Albanka sam samo super govorim bosanski. Ja ne kontrolisem mrznju. Jednostavno, ne mrzim. Mislim da su krivi oni koji su organizovali mucenje Albanaca i oni koji su direktno ubili clanove moje porodice. Nisam krele da mrzim cijeli narod ili da trujem oko sebe kako treba ubiti sve one koji nisu moje nacije. Svoju osvetu ubicama provodim tako sto se skolujem i idem naprijed, cinim dobro oko sebe, sprjecavam da neko nevin strada. Neki Bosnjaci su stradali potpuno nevini na Kosovu, a drugi zato sto su rame uz rame mucili Albance. Zao mi je prvih, a za druge me boli briga jer su sami posijali sami poznjeli. Samo mi je istinski zao kada ljudi ni krivi ni duzni plate, a hohstopleri koji su prouzrokovali problem se izvuku.
Smail Aga

#4012 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Smail Aga »

agim. wrote:Meni je manje vise sta ovaj gornji gospodin pishe , ali da znate da ovaj vas laze , i to namjerno cini .
I nije meni da osvajam nekaku simpatiju izmedju vas Bosnjaka i Albanaca jer ta postoji ma koliko on se mucio sa propagandom mrznje , istina se vidi LIVE na KS u kakvim su odnosima ova dva naroda .
Drugo sta on uzima kao primjer PEC za ubistvo Bosnjaka , to se stvarno desilo ali to ubistvo je pozdravljeno od samih Bosnjaka jer su ucestvovali sa paravojnom jedinicima srbije na KS , medju njih je bilo i nekoliko Albanaca takodje isti dan su ubijenih .
Dakle su ubijeni izdajnici .
Kakve paravojne jedinice Srbije !! JA i srbijanska policija nisu paravojne formacije. Osim toga cak i da jeste ,ne moze se tako ubijati ljude. Osim toga kamo srece da je jedini. Ubijeno je od 99-e na desetine Bosnjaka. Uglavnom srednji stalez i vise,klasicno etnicko ciscenje. Najmanje pola kosovskih Bosnjaka ( racunajuci i Gorance,koji su Bosnjaci ) je izbjeglo u Bosnu. Vi Bosnjake tretirate kao Srbe,ne pravite nikakvu razliku. Ne prave doduse ni kosovski Bosnjaci,oni su uvijek sa Srbima. Tako su i odrasli,isli su zajedno u skolu u iste razrede,dok ste vi isli u svoje. Osim Bosnjaka tjerate i Rome,puno je Sarajevo kosovskih Roma. Istjerali ste i Hrvate Janjevce. No,neka vas mozete kako hocete ali neccete moci dokle hocete.
agim.

#4013 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Prosleh stranice sam dosta video postovao u vezi sa Boshnjacima na Kosovu , ali ocito tebi nije te interesovalo ..
Ako vec si poceo da krivis temu , mogao si da uzmes primjer i Albance u Sarajevo , ako vec si ti toliki "Veliki" Boshnjak .
Sarajevski Albanci se i danas nalaze u redovima Armije BiH. Samo u gradskom korpusu ih je oko 600. Jedan od njih je zamjenik komandanta korpusa i mada su mogli, pozivajuci se na strano drzavljanstvo, izbjeci vojnu obavezu, Albanci su ostali i bore se. Zalosne ratne brojke nisu mimoisle ni ovaj narod - u redovima Armije BiH poginula su 164 Albanca braneci i svoju drzavu Bosnu i Hercegovinu, 86 civila je usmrceno u svakodnevnom sarajevskom granatiranju a 107 ih je ranjeno.
Smail Aga

#4014 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Smail Aga »

agim. wrote:Prosleh stranice sam dosta video postovao u vezi sa Boshnjacima na Kosovu , ali ocito tebi nije te interesovalo ..
Ako vec si poceo da krivis temu , mogao si da uzmes primjer i Albance u Sarajevo , ako vec si ti toliki "Veliki" Boshnjak .
Sarajevski Albanci se i danas nalaze u redovima Armije BiH. Samo u gradskom korpusu ih je oko 600. Jedan od njih je zamjenik komandanta korpusa i mada su mogli, pozivajuci se na strano drzavljanstvo, izbjeci vojnu obavezu, Albanci su ostali i bore se. Zalosne ratne brojke nisu mimoisle ni ovaj narod - u redovima Armije BiH poginula su 164 Albanca braneci i svoju drzavu Bosnu i Hercegovinu, 86 civila je usmrceno u svakodnevnom sarajevskom granatiranju a 107 ih je ranjeno.
Postujem ucesce Albanaca u ArBiH i odbrani Sarajeva. Poznavao sam ih par. Sto opet ne opravdava nasilje i progone koji Albance vrse nad svim narodima na Kosovu. Ovo danas su sramotna desavanja. Ako mislite opstati kao drzava i kao narod,morate sprovesti vladavinu prava i zakona i jednakost za sviju.
agim.

#4015 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Dobro , ipak postujem tvoje misljenje , ali jos jednom bi te zamolio , pravi razliku ...
Zamolio bi te,zato sta znam da Albanci nisu genocidni narod , nisu iza sebe stavjali masovna groblja , ima Srba naprimjer u Gracanicu i svuda po Kosovo , pa se nikad nijedan ne ubija ..
crnoplavo

#4016 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by crnoplavo »

pirpa wrote:Image
Niko ne sme da vas bije!
hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
laneni10

#4017 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by laneni10 »

Bosnjak333 wrote:Ne razumijem kakav sjever Kosova Srbija zeli,mozda opcine Leposavic,Zvecane i Zubin Potok??Pa ne bi to bilo tako lose,Albanci daju ove tri opcine i sjeverni dio Mitrovice,a Srbija Albancima Presevsku dolinu.
Kao sto srbija nikad anece imati vlast na vecem djelu kosova tako ni albanci nece imati vlast na sjevernom djelu kosova
srbi nikda nece postovati nihove zakone tu nikada nece doci kosovska policija....
e sada dali ce taj dio i formalni pripasti srbiji i pripojiti se ne znam ali srpski narod ce se tu uvijek ponasati kao da zivi u srbiji
Opetja033

#4018 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Opetja033 »

Smail Aga wrote:Stavljati godisnjicu u ravan sa godisnjicom nije degutantno
Naravno da je degutantno! Ovdje poredis godisnjicu Gazimestana sa genocidom u Srebrenici (sram te bilo). To je isto kao da poredis odlazak neke navijacke grupe u Aushwitz na dan oslobodjenja tog logora kako bi odali pocast zrtvama sa odlaskom neke neonacisticke grupe u Poljsku na dan napada Njemacke na Poljsku.

Znaci nije svaka godisnjica ista, kao sto ti tako podmuklo zelis da navedes.

Sta ce Grobari na Kosovu? Radi se o cistoj provokaciji i pokusaju provodjenja sile. Policija Republike Kosovo je postupila u skladu sa svojim ovlastenjima.
Helikopter

#4019 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

@ Smail Aga i jos vas nekoliko sami cete se prepoznati pokusavate se predstaviti kao Bosnjaci koji stoje iza velikosprpskih interesa na Kosovu i na taj nacin zelite Bosnjake posvadjati sa Albancima.

Razmisljam nesto, kao sto u vasim prilozima tako velikodusno branite nekorektne velikosrpske i cetnicke interese na Kosovu da ste tako branili Bosnjake i bosnjacke interese protiv velikosrba i cetnika u Bosni i Hercegovini gdje bi vam kraj bio. Nebi od velikosrpske i cetnicke ruke samo u Srebernici bilo pobijeno/masakrirano preko 8000 Bosnjaka, nebi samo u Sarajevu poginulo nekoliko hiljada djece, nebi u cijeloj BiH bilo pobijeno oko 150.000 Bosnjaka/muslimana, nebi bilo toliko invalida bjednih i siromasnih, nebi bilo toliko silovanih i popljackanih, nebi bilo preko 1 milion protjeranih po cijelom svijetu, nebi Bosnjaci kao vecinski narod u BiH bili svedeni na 24% teritorije itd. A dokle je vasa briga kao fol za Bosnjake dovela Bosnjake u Sandzaku to i da nepricamo, rastureni su i oni i njihova teritorija i interesi potpuno i pod potpunom su srpskom kontrolom. Eto dokle je Bosnjake kao narod dovela vasa briga za Bosnjake braneci vase velikosrpske interese po Kosovu i drugim bivsim republikama YU.

@ Smail Aga Izmedju ostalog generalizujes i sve stvari i sve oko Albanaca i sve oko Srba a nista se nemoze generalizovati nego se sve stvari, desavanja i ljudi moraju gledati individualno.

Samo da se podsjetimo da Albanci u istoriji za razliku od Srba nikada protiv Bosnjaka nisu imali nista, nisu ratovali protiv Bosnjaka, ubijali ih, protjerivali otimali njihovu teritoriju i slicno tako da je lako vidjeti ko je u ovome svemu glavni krivac vecine problema koji su se desavali i danas se desavaju na prostorima bivse Yugoslavije.
Helikopter

#4020 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

radostan dan wrote:
agim. wrote:
Smail Aga wrote:

Mislim da bi i Albanci trebali poceti ozbiljno da razmisljaju da naprave/izgrade svoj Albanski gazimestan kao i druga vjerska i historijska sveta mjesta po cijeloj Srbiji i da ta njihova sveta mjesta stalno obiljezavaju, svojataju, obilaze i prave raznorazne manifestacije. Nekada su na teritoriji cijele danasnje Srbije zivjeli Iliri albanski pradjedovi koji su protjerani sa svojih prostora od jednog bivseg srpskog plemena slavena koji je silom okupirao te ilirske teritorije, od tada pa sve do danas traje srpsko svojatanje svih albanskih teritorija. Da nepricamo o tome koliko je nakon povlacenja otomanskog carstva Albanaca i Bosnjaka protjerano od Srba iz njihove domovine Srbije u druge drzave svijeta, oteti njihovi posjedi, dijelovi teritorija a sve bogomolje Dzamije njih nekoliko hiljada poruseno do temelja i gdje im vise nema nikakvog traga. Znaci iz samo ovih navedenih razloga Albanci imaju potpuno historijsko i svako drugo pravo da traze i zahtjevaju otvaranje albanskog gazimestana i drugih svetih mjesta i teritorija sirim drzave Srbije. Tako kad vec srbi prave srpski bal neka onda bude i povratni svealbanski maskenbal!
Smail Aga

#4021 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Smail Aga »

Helikopter wrote:@ Smail Aga i jos vas nekoliko sami cete se prepoznati pokusavate se predstaviti kao Bosnjaci koji stoje iza velikosprpskih interesa na Kosovu i na taj nacin zelite Bosnjake posvadjati sa Albancima.

Razmisljam nesto, kao sto u vasim prilozima tako velikodusno branite nekorektne velikosrpske i cetnicke interese na Kosovu da ste tako branili Bosnjake i bosnjacke interese protiv velikosrba i cetnika u Bosni i Hercegovini gdje bi vam kraj bio. Nebi od velikosrpske i cetnicke ruke samo u Srebernici bilo pobijeno/masakrirano preko 8000 Bosnjaka, nebi samo u Sarajevu poginulo nekoliko hiljada djece, nebi u cijeloj BiH bilo pobijeno oko 150.000 Bosnjaka/muslimana, nebi bilo toliko invalida bjednih i siromasnih, nebi bilo toliko silovanih i popljackanih, nebi bilo preko 1 milion protjeranih po cijelom svijetu, nebi Bosnjaci kao vecinski narod u BiH bili svedeni na 24% teritorije itd. A dokle je vasa briga kao fol za Bosnjake dovela Bosnjake u Sandzaku to i da nepricamo, rastureni su i oni i njihova teritorija i interesi potpuno i pod potpunom su srpskom kontrolom. Eto dokle je Bosnjake kao narod dovela vasa briga za Bosnjake braneci vase velikosrpske interese po Kosovu i drugim bivsim republikama YU.

@ Smail Aga Izmedju ostalog generalizujes i sve stvari i sve oko Albanaca i sve oko Srba a nista se nemoze generalizovati nego se sve stvari, desavanja i ljudi moraju gledati individualno.

Samo da se podsjetimo da Albanci u istoriji za razliku od Srba nikada protiv Bosnjaka nisu imali nista, nisu ratovali protiv Bosnjaka, ubijali ih, protjerivali otimali njihovu teritoriju i slicno tako da je lako vidjeti ko je u ovome svemu glavni krivac vecine problema koji su se desavali i danas se desavaju na prostorima bivse Yugoslavije.
Zaslijepio te nacionalizam i mrznja prema Srbima. Kao sto sam porucio @ zahvalnome ,samo ti mrzi ako hoces ali mrznja te nece daleko dovesti. Valja tebi cijeli zivot provesti sa Srbima a ne sa Albancima. Nemam nista licno protiv Albanaca ali oni su Bosnjacima i Bosni nevazan narod. U Bosni Albanaca ima ispod 0.5 % ,poneki sto drzi radnju i par fizickih radnika,to su nama Albanci a Srbi su nam sve : rodbina,prijatelji ,komsije,pjevaci ,fudbaleri,kosarkasi,politicari,premijeri. Mi smo osudzeni da zivimo sa Srbima,a to sto se to nekome ne svidza,to ne mjenja stvar.
Albanci su kulturno i civilizacijski bili iza nas i nisu nikada granicili sa Bosnom,tako da nismo imali kontakta,ni dobrog ni loseg,tako da nisu ni mogli ratovati protiv Bosnjaka,nisu ni Kinezi ratovali protiv Bosnjaka. Sada kada su civilizacijski sustigli susjedne narode sada Albanci pokazuju svoju narav,ponasaju se ekspanzionisticki i agresivno prema Srbima i Makedoncima ,do Bosne jos nisu dosli a ako dodzu bice isto,primjer su nam Bosnjaci sa Kosova.
Od 99 od odlaska JA i srbijanske policije,na desetine Bosnjaka je ubijeno,na desetine hiljada protjerano. Bosnjaci na Kosovu zive u getu,u strahu,ne smiju govoriti bosanski ( Albanci ne prave razliku izmedzu nasih jezika ). Ako meni ne vjerujes ,nadzi nekoga Bosnjaka izbjegloga sa Kosova ( ima ih puno ) pa popricaj ili otidzi u Kosovsku Mitrovicu u Bosnjacku Mahalu ( ona je naravno na srpskoj strani ) pa ostani dan-dva popricaj sa Bosnjacima ,pa vidi sta misle. Ja sam bio tamo par godina,znam ih.
radostan dan

#4022 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Potukli se kosovski parlamentarci

Poslanici vladajuće i opozicione partije u Parlamentu Republike Kosovo potukli su se u četvrtak nakon završetka redovne sjednice.

Poslanici vladajuće Kosovske demokratske partije (PDK) Latif Gaši i Bekim Haciu su po završetku redovne sjednice "raspravu" s poslanicima opozicione Vetvendosje partije Selimom Redžepijem i Florinom Krasnićijem nastavili ispred zgrade parlamenta.

Rasprava je eskalirala u fizički obračun, a osiguranje parlamenta spriječilo je tuču širih razmjera, javila je agencija Anadolija.

Kosovski mediji tvrde da je do tuče došlo nakon što su poslanici Vetvendosje uputili salve optužbi na rad Kosovske obavještajne službe (SHIK).

http://youtu.be/1vtenVSxI7U

a ja mislio oko rudnih bogatstava se zakačili...
Helikopter

#4023 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

radostan dan wrote:pitao sam za autobis sa učenicima.
Naravno da i ja osudjujem ponasanje jednog dijela albanaca koji su kamenovali autobus sa srpskom djecom. Ali ta srpska djeca su svjesno poslata kao topovsko meso i iskoristena za pokvarene srpske ciljeve na Kosovu i prema tome su preuzeli puni rizik za desavanja koja su se desila i koja ce se desavati.

Nakon izgubljenog rata Srbije i Srba na Kosovu od NATO snaga i u to vrijeme dijelova albanske vojne gerile Srbi nisu promijenuli strategiju ali su promijenili taktiku vodjena rata protiv Albanaca drugim sredstvima pokusavajuci im smetati na svim poljima da kosovari ne stvore normalnu i perspektivnu drzavu za sve etnicke grupe koje tamo zive a koju ce sutra abd. cijeli svijet priznati. Takvim nametanjem stalnih problema VelikoSrbi zele pokazati svijetu da Kosovari nisu u stanju imati samostanu drzavu i na taj nacin okrenuti vecinu drzava svijeta protiv njihove nezavisnosti i priznavanja od svih relevantnih clanica svijeta.

Srbija je krenula sa balvanijadom na sjeveru Kosova a sada sire, provociraju i izazivaju sukobe saljuci huligane i djecu na obiljezavanje njihovih mitskih bitaka i drugih vjerskih manifestacija po Kosovu. Kao sto danas salju srpsku djecu na Kosovo tako ce sutra slati samo zene a prekosutra starce da provociraju albance pa onda ako se albanci suprostave sada takvom vidu tihe okupacije Kosova onda ce Srbi optuziti Albance da albanci ubijaju, tucu i slicno srpsku nejac kao sto su djeca, zene, starci i slicno. Albanci poznaju odlicno srpske folove i marifetluke tokom visestoljetnog iskustva sa njima i nece im dozvoliti pravljenje srpskog haosa u vidu raznih manifestacija, balvanijada i izazivanja problema po Kosovu
Last edited by Helikopter on 29/06/2012 14:49, edited 3 times in total.
radostan dan

#4024 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

nemam vremena, odgovoriću kasnije. :-) :)
agim.

#4025 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

radostan dan
Od proslog posta "Napad na autobus"
Jahjaga osudila napad na Autobusu (bez prevoda ) http://rtv21.tv/home/?p=84464&utm_sourc ... etare-serb
Znaci u pravo si bio juce , ali ne pise da su djeca u tom autobusu bili a niti ima ranjenih .

Sa druge strane , takodje ne pise po odlasku od granice gradjani Srbije su ranile nekoliko Policijaca ,napali su teka kad su presli granicu KS i odmah poceli kamenja po policiji , isto u presevskom dolini je ranjen policijac na punktu od vatrenog oruzja , napadac nepoznat .
ovdje imate slike i video ,
http://www.koha.mk/globi/15475.html
Autobus , http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D1%83.html

Hocemo oruzje , http://www.youtube.com/watch?v=C0NDscgD ... r_embedded

itd.

Za Smail agu sam sabrao nekoliko linkova od Bosnjaka , ali kada budem imao vremena sprjemicu jos dokaza , jer gospodin nikako da napise da Bosnjaci vecinskim djelom su napustili Kosovo od vrijeme kada je KS bila pod srpskim cizmama , kad tako bilo Boshnjaci ne bi bili na nashoj strani vec sprotivno kao Snadjaklije naprimjer ,
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=39120
http://newborn.blogger.ba/arhiva/2010/09/29/2595139
http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=42971
Jedino je u pravu da Albanac tesko primjecuje razlicitost jezika Bosnjaka , Srba , Hrvata ..
Post Reply