Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
Nadzorna_ploca
#4001 Re: Cijene stanova All about
Odkud vam 200 tisuca Alija dragi..
-
kindlas
#4002 Re: Cijene stanova All about
Pretpostavio sam da je tako, nisam bas sposoban za procijeniti koliko treba uloziti da se dovede u neko normalno stanje pa sam zato pitao da li vrijedi 200k. A odbija i to sto je cetvrti bez lifta, da je za iznajmljivanje pa hajd, al valja djecija kolica + namirnice iznositi svaki dan na cetvrtiHAVANA wrote:Iz ovog stanja gore u ovo dole je potroseno 90000 km.Ali je sve potpuno novo,i krov,u fulu izolirano.90 km grijanja dodje mjesecno po najvecoj zimi za skoro 100 m2. https://www.booking.com/hotel/ba/apartment-lanea.html Problem ovog tvog je sto je 229000 km a ni blizu ovog stanja i izgleda.Treba dosta ulaganja.Ode u prevelike pare.Trazi dalje.HAVANA wrote:
Last edited by kindlas on 04/05/2018 22:40, edited 1 time in total.
-
kindlas
#4003 Re: Cijene stanova All about
Ah, proda se trenutni stan, nesto se ustedi i 50k kredita na 4-5 godina eto ga 200Nadzorna_ploca wrote:Odkud vam 200 tisuca Alija dragi..
Ali otkud jos onih 30k za renoviranje to je pitanje
-
Nadzorna_ploca
#4004 Re: Cijene stanova All about
Salim se naravno mada su to bas ogromne pare. Sestra je u Tuzli iza zeljeznicke kupila stan, s tim da nije dizala kredit i dosta je manja cifra. 200k za stan je onako..bum veliki. Ali to je samo moje misljenje, vise sam kucni tip.kindlas wrote:Ah, proda se trenutni stan, nesto se ustedi i 50k kredita na 4-5 godina eto ga 200Nadzorna_ploca wrote:Odkud vam 200 tisuca Alija dragi..
Ali otkud jos onih 30k za renoviranje to je pitanje
- HAVANA
#4005 Re: Cijene stanova All about
Prije skoro 20 godina prvi kupio,a radio po 3 posla.I danas 3 radim.Nikad za 20 godina nisam bio bez 2 do 3 hipotekarna kredita...Vjecito u riziku.Onaj sa prvog linka upravo zbog toga morao prodati...Zapelo.Nisam ih ukro sigurno.Ne bi se jebavo sa ovolikim radovima da jesam.Nego bi ko alijin mali...poklapo...Nadzorna_ploca wrote:Odkud vam 200 tisuca Alija dragi..
-
Tuzla111
#4006 Re: Cijene stanova All about
Cisto da se i ja ogradim, nisam ni ja ukrao.
Ja od 19te godine radio na kranu solidno placen posao vani dok sam se skolovao. Dok sam zavrsio fakultet vec prestar za nove pocetke. Stedio u pocetcima dok su mnogi letili za dobrim autima i glupostima, ustedio za depozit, kupio kucu na kredit, zaradio preko 100k profita za 3 godine na njoj. nastavio raditi i stediti i tako. Naravno i zena radila.
Ja od 19te godine radio na kranu solidno placen posao vani dok sam se skolovao. Dok sam zavrsio fakultet vec prestar za nove pocetke. Stedio u pocetcima dok su mnogi letili za dobrim autima i glupostima, ustedio za depozit, kupio kucu na kredit, zaradio preko 100k profita za 3 godine na njoj. nastavio raditi i stediti i tako. Naravno i zena radila.
-
Tuzla111
#4007 Re: Cijene stanova All about
Po meni bi bio savjeti, pogotovo parovima u ranim 20tim, ne da sam i ja mnogo stariji, da se stedi sto vise za nekog depozita da se moze kredit dobiti za stan. Rata kredita je slicna kao i renta, zasto davati pare nekom drugom?!
Putovanja i gluposti meni nikad zanimljivi nisu bili.
Putovanja i gluposti meni nikad zanimljivi nisu bili.
- HAVANA
#4008 Re: Cijene stanova All about
Ne bih se bas slozio.Statusni simboli i gluposti mi nikad nisu bili zanimljivi.A putovanja,putovanja su najbolje potroseni novac.I skola...Progledas u mnogim stvarima.Pare se zaradjuju da se trose.Tvoje je ono sta si potrosio i cega se sjecas,ostalo je tudje.Putovanja sigurno spadaju u tu grupu.A renta,zasto da ja dajem novac za rentu, kad postoje mogucnosti da je meni daju.Katkad mucne i rizicne ,ali postoje.
-
probook
#4009 Re: Cijene stanova All about
Gdje ces dati 200 000 za stan na zadnjem spratu bez liftakindlas wrote:HAVANA moze li brzinski misljenje o ovom stanu, za zivjeti (ne za rentanje) vrijedi li 200.000 po tvom misljenju (kad bi se mogao spustiti na 200)? Meni ovaj tavan izgleda dobro za radnu sobu ali cetvrti sprat bez lifta, jos ne znam na sta lici ovo stanovanje pod krovom
https://www.olx.ba/artikal/28329476/pro ... ijin-dvor/
P.S tema se pretvori u Havana d.o.o konsultant za nedoumice s nekretninama
Istreses tolike pare i non stop nesto vucaras po stepenicama
-
kindlas
#4010 Re: Cijene stanova All about
Da ima lift cijena bi bila 250kprobook wrote:Gdje ces dati 200 000 za stan na zadnjem spratu bez liftakindlas wrote:HAVANA moze li brzinski misljenje o ovom stanu, za zivjeti (ne za rentanje) vrijedi li 200.000 po tvom misljenju (kad bi se mogao spustiti na 200)? Meni ovaj tavan izgleda dobro za radnu sobu ali cetvrti sprat bez lifta, jos ne znam na sta lici ovo stanovanje pod krovom
https://www.olx.ba/artikal/28329476/pro ... ijin-dvor/
P.S tema se pretvori u Havana d.o.o konsultant za nedoumice s nekretninama![]()
Istreses tolike pare i non stop nesto vucaras po stepenicama
Ma ogroman je stan plus ima jos taj ogromni tavan a u centru je. Samo sumnjam da ce ga prodati za ove pare upravo zbog toga sto nema lift.
- madner
#4011 Re: Cijene stanova All about
Povoljni kredit = veca potraznja = veca cijena kvadrata.
- HAVANA
#4012 Re: Cijene stanova All about
Zamisli da si sad otkrio krov,i udari ovo. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4013 Re: Cijene stanova All about
Bravo kralju moj!HAVANA wrote:Ne bih se bas slozio.Statusni simboli i gluposti mi nikad nisu bili zanimljivi.A putovanja,putovanja su najbolje potroseni novac.I skola...Progledas u mnogim stvarima.Pare se zaradjuju da se trose.Tvoje je ono sta si potrosio i cega se sjecas,ostalo je tudje.Putovanja sigurno spadaju u tu grupu.A renta,zasto da ja dajem novac za rentu, kad postoje mogucnosti da je meni daju.Katkad mucne i rizicne ,ali postoje.
- MMM1977
#4014 Re: Cijene stanova All about
Onda kupi stanove u Lukavici. Značajno niže cijene (oko 1300 km/m2 novogradnja) a cijene iznajmljivanja tu negdje. Puno sad imaš institucija, studenata i budžetlija koji žive tamo kao podstanari.Tuzla111 wrote:Pa o tome ti ja pricam, evo dva mjeseca gledam stanove, novo sa i centar, provirim i u stari grad, nema nista. Ljudi se totalno nalozili, ili su ih ovi agenti nalozili, cijene strane a 99% je lose. Ako naleti sta iole dobro to je ono bas preskupo, skuplje od novogradnje majkemi. Zena mi je uzela stan na Grbavici blizu elektroprivrede, platila preko 2k po kvadratu i potpuno ga renovirala nakon toga. Iza tog izleti jedan, u rusevnom stanju u istoj zgradi, i ja dok sam dosao da ga vidim lik ga prodo al ne vidim nikog da radi ista tako da cu ganjati da vidim ko je to kupio pa da ja otkupim od njeg ako se bude moglo.HAVANA wrote:A moj tuzlak,slabo ces ti sta kupiti ako ces centar.Navrati me ti da rovim. Ovi ljudi nisu normalni.Na ovim top lokacijama za dnevni najam i po 3000km po m2 za les od stana traze.
Sta je ovo poskupilo ovako.Prije je i znalo izletiti.Ja razumijem kad je nesto dobro a skupo.I mora biti skupo.Ali lose i skupo,ludi majke mi.
Samo truda i rada koliko treba da tog njihovog lesa dovedes u super stanje,o parama da i ne govorim,cuj 3000.Grob.
Ja moram da investiram pare jer me banka zeza, moro sam dokazivati da nije pranje novca i to al ne mogu sad da nesto pretplatim pa da udaram glavom o zid. Kad si sad vidio kakvi su onaj na M dvoru dobar jelde?
Moja je plan bio da studentima izdajem 10tak mjeseci ili koliko vec je akademska godina, naravno pod ugovorom, a ono kad su oni na pauzi da ganjam turiste.
-
james28
#4015 Re: Cijene stanova All about
jesu stanovi u Sarajevu poskupili katastrofa, ali ne bih nikom savjetovao da diže kredite ko ne mora, to je ropstvo idućih 20-30 godina, još poslovi nesigurni, nisam nikad dizao kredite, samo keš, nikad preko mogućnosti, ko može da kešira nek kešira, ko ne može, nek ide u postanare ili tako nešto
- xoklix
#4016 Re: Cijene stanova All about
Kako kome vise odgovara... neko bolje i vise radi pod pritiskom rate kredita.
-
Tuzla111
#4017 Re: Cijene stanova All about
Prije da su se povecali prohtjevi vlasnika stanova neko cijene. Mogu oni traziti koliko hoce, tj koliko ih agenti naloze da im stanove mogu prodati, al se stanovi ne prodaju tako lako. Vecina stanova je godinama na prodaji.james28 wrote:jesu stanovi u Sarajevu poskupili katastrofa, ali ne bih nikom savjetovao da diže kredite ko ne mora, to je ropstvo idućih 20-30 godina, još poslovi nesigurni, nisam nikad dizao kredite, samo keš, nikad preko mogućnosti, ko može da kešira nek kešira, ko ne može, nek ide u postanare ili tako nešto
-
Tuzla111
#4018 Re: Cijene stanova All about
Ma kako bi to iskombinovao kad sam dva puta u zivotu bio u Lukavici.MMM1977 wrote:Onda kupi stanove u Lukavici. Značajno niže cijene (oko 1300 km/m2 novogradnja) a cijene iznajmljivanja tu negdje. Puno sad imaš institucija, studenata i budžetlija koji žive tamo kao podstanari.Tuzla111 wrote:Pa o tome ti ja pricam, evo dva mjeseca gledam stanove, novo sa i centar, provirim i u stari grad, nema nista. Ljudi se totalno nalozili, ili su ih ovi agenti nalozili, cijene strane a 99% je lose. Ako naleti sta iole dobro to je ono bas preskupo, skuplje od novogradnje majkemi. Zena mi je uzela stan na Grbavici blizu elektroprivrede, platila preko 2k po kvadratu i potpuno ga renovirala nakon toga. Iza tog izleti jedan, u rusevnom stanju u istoj zgradi, i ja dok sam dosao da ga vidim lik ga prodo al ne vidim nikog da radi ista tako da cu ganjati da vidim ko je to kupio pa da ja otkupim od njeg ako se bude moglo.HAVANA wrote:A moj tuzlak,slabo ces ti sta kupiti ako ces centar.Navrati me ti da rovim. Ovi ljudi nisu normalni.Na ovim top lokacijama za dnevni najam i po 3000km po m2 za les od stana traze.
Sta je ovo poskupilo ovako.Prije je i znalo izletiti.Ja razumijem kad je nesto dobro a skupo.I mora biti skupo.Ali lose i skupo,ludi majke mi.
Samo truda i rada koliko treba da tog njihovog lesa dovedes u super stanje,o parama da i ne govorim,cuj 3000.Grob.
Ja moram da investiram pare jer me banka zeza, moro sam dokazivati da nije pranje novca i to al ne mogu sad da nesto pretplatim pa da udaram glavom o zid. Kad si sad vidio kakvi su onaj na M dvoru dobar jelde?
Moja je plan bio da studentima izdajem 10tak mjeseci ili koliko vec je akademska godina, naravno pod ugovorom, a ono kad su oni na pauzi da ganjam turiste.
-
probook
#4019 Re: Cijene stanova All about
Znaci ispade bolje placati kiriju cca 400 KM, nego ratu kreduta cca 500 KMjames28 wrote:jesu stanovi u Sarajevu poskupili katastrofa, ali ne bih nikom savjetovao da diže kredite ko ne mora, to je ropstvo idućih 20-30 godina, još poslovi nesigurni, nisam nikad dizao kredite, samo keš, nikad preko mogućnosti, ko može da kešira nek kešira, ko ne može, nek ide u postanare ili tako nešto
-
Puf
#4020 Re: Cijene stanova All about
Ides u krajnost, kirija je 300KM, a rata je 900KM. Poyyprobook wrote:Znaci ispade bolje placati kiriju cca 400 KM, nego ratu kreduta cca 500 KMjames28 wrote:jesu stanovi u Sarajevu poskupili katastrofa, ali ne bih nikom savjetovao da diže kredite ko ne mora, to je ropstvo idućih 20-30 godina, još poslovi nesigurni, nisam nikad dizao kredite, samo keš, nikad preko mogućnosti, ko može da kešira nek kešira, ko ne može, nek ide u postanare ili tako nešto
-
zippo
#4021 Re: Cijene stanova All about
jedno pitanje
ima li kakva solidna garsonjera na relaciji SCC - Med. fakultet, u najam na duži period??
ima li kakva solidna garsonjera na relaciji SCC - Med. fakultet, u najam na duži period??
- xamp
#4022 Re: Cijene stanova All about
Kirija je 300KM u prigradskom naselju ili u poprilicno (jako) losem stanu.Puf wrote:Ides u krajnost, kirija je 300KM, a rata je 900KM. Poyyprobook wrote:Znaci ispade bolje placati kiriju cca 400 KM, nego ratu kreduta cca 500 KMjames28 wrote:jesu stanovi u Sarajevu poskupili katastrofa, ali ne bih nikom savjetovao da diže kredite ko ne mora, to je ropstvo idućih 20-30 godina, još poslovi nesigurni, nisam nikad dizao kredite, samo keš, nikad preko mogućnosti, ko može da kešira nek kešira, ko ne može, nek ide u postanare ili tako nešto
Rata je 900KM ako se uzima na kraci period malo veci iznos.
Mislim da je neki realniji omjer 400 <=> 650
-
Puf
#4023 Re: Cijene stanova All about
Kiriju placam 300KM na Cengic Vili 2, granica sa Otokom, isti stan kada bi htio da kupim, trebalo bi mi 120 000KM.xamp wrote: Kirija je 300KM u prigradskom naselju ili u poprilicno (jako) losem stanu.
Rata za kredit sa rokom otplate na 10 godina je : 1180KM , a na 15 godina 880KM
Tako da apsolutno nema smisla ona prica "Sto davati kiriju kad mozes placati ratu".
I eto ako cemo ici da ja "jeftino" placam kiriju i da uzmemo tvoju kiriju od 400 ili 450 opet je DUPLO veca rata i to na 15 godina.
A to da je kirija 300KM u prigradskom naselju i u losem stanju je smijesna izjava, mislim ono wtf... ispada da ako hoces normalan stan na potezu od Otoke do Malte, trebas dati 800 - 1000KM kirije... u kakvom vi filmu zivite nije mi jasno hahah
- vazi
#4024 Re: Cijene stanova All about
Nije kupovina stana potrosacki vec stanbeni kredit ( m u nPuf wrote:Kiriju placam 300KM na Cengic Vili 2, granica sa Otokom, isti stan kada bi htio da kupim, trebalo bi mi 120 000KM.xamp wrote: Kirija je 300KM u prigradskom naselju ili u poprilicno (jako) losem stanu.
Tako da apsolutno nema smisla ona prica "Sto davati kiriju kad mozes placati ratu".
I eto ako cemo ici da ja "jeftino" placam kiriju i da uzmemo tvoju kiriju od 400 ili 450 opet je DUPLO veca rata i to na 15 godina.
A to da je kirija 300KM u prigradskom naselju i u losem stanju je smijesna izjava, mislim ono wtf... ispada da ako hoces normalan stan na potezu od Otoke do Malte, trebas dati 800 - 1000KM kirije... u kakvom vi filmu zivite nije mi jasno hahah
Edit i ostavis potomstvu stan koji mogu izdavati ili prodati sto nije zanemarljivo.
-
gidra
#4025 Re: Cijene stanova All about
Iole da valja stan na Čvili nema ga ispod 5 pa i 6 stoja.Puf wrote:Kiriju placam 300KM na Cengic Vili 2, granica sa Otokom, isti stan kada bi htio da kupim, trebalo bi mi 120 000KM.xamp wrote: Kirija je 300KM u prigradskom naselju ili u poprilicno (jako) losem stanu.
Znam koje je naselje i koje su zgrade. Pošto je 3 glave kirija pretpostavka je da je u lošem stanju a jedino budala u tim zgradama može dati 120k.
Ako si kreditno sposoban i sa finim poslom nikad kirija nije bolja od rate kredita pogotovo danas kada su kamatne stope i to fiksne manje od 3%, sve ostalo je šuplja priča.