SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
munevera44

#4001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by munevera44 »

[quote="Ali_G"]Cisto da se ne bi provlacila prica da je momak neka baraba, kriminalac pa voza A8, momak je u Svedsku otisao 2006. godine, gore zivio i radio i ne treba nikakav lopovluk da bi se kupio onakav auto u EU, preko aukcija i raznoraznih cuda. Eto cisto da nas postedite takvih komentara. Rahmet mu dusi.

Cisto da se ne bi provlacila prica da je momak neka baraba, kriminalac pa

taj momak je ubica vozio tolikom brzinom (baraba ne poštuje zakon) ubio nedužne osobe ( ubica a pošto su ovo kriminalne radnje on jeste kriminalac) povrijedio još dvije osobe i hajde sada ko biva nije ni baraba ni kriminalac. E jeste i baraba i kriminalac i ubica . Rahmet za nedužne žrtve, a za ovog lika ma baš me briga.

:run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

možda je privremeno bio neuračunjiv...

ja dok sam vozio auto znao sam se zamisliti... nekad toliku kolonu napravim jer usporim a nekad tako ubrzam sve zavisi kako pritisnem gas ali to kratko traje...

mislim da je ovog je zeznula krivina...a taman su stavili one isprekidane ćize
mozda je i kontao usporiti za 100-200 metara
ko će ga znati... niko ne srlja u smrt ako je normalan međutim ako činiš stvari opasne po život.... :? :? :?
ma ne znam vala...
bpsang

#4003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bpsang »

Žao mi je svih ali moram dodati jednu stvar, najgore je sto se u Dijaspori ne mogu izživljavati pa to cine ovdje jer je ZAKON ISUVISE BLAG da ih opali po dzepu, zbog toga i ginu i zbog toga i cine ovakve prekrsaje...
Danas oko 17h frajer srednjih godina zaustavio je cijeli saobracaj nekih pedesetak metara ispred semafora pred Vjecnim vatrom da bi istovario neku zensku it auta ,a potom stao neposredno iza pjesackog prelaza i upalio 4 žmigavca... to nasa policija tolerise a da je to uradio u svojoj selendri u Deutschlandu vjerovatno bi debelo platio za to...trubio sam i ja i ostali vozaci a on je samo odmahnuo rukom....za takve Idiote koji ugrozavaju zivot svih ostalih vrijedi samo mrš dakle si šljego PAPČINO JEDNA . (Uz izvinjenje moderaciji,jer ovo sto se desava u ovom nasem gradu je prevazislo svi mjere )
munevera44

#4004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by munevera44 »

Neku večer sa kolegicom pijem kavu ispred Imperiala.
Gledamo i ne vjerujemo očima. Frajer lijepo stao uz sami trotoar, u lijevoj traci, znači 5 m od nas. Izadje žena, ode do frižidera za sladoled kupuje sladoled, plaća, pa polako prema autu, pa dok se naguzeljala da udje u auto, stvorila se kolona ohohohoho.....

Gledamo okolo svi zanijemili samo gledaju, mogu misliti šta su mislili.

Nedugo nakon ove situacije na istom mjestu samo u desnoj traci stade auto CD tablice, izlaze neke protuhe iz auta, ljudi sviraju........ a komentar je kao može mu se ima imunitet. Da se razumijemo nemam ništa protiv vozila sa diplomatskim oznakama, pa ako vozi diplomatu neka stane gdje god hoće, ako mu to zakon dozvoljava, ali brate dragi vozi koje kakve, ma takve kakve su ..... fujjjjj :dance:
Dioda

#4005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

JThomas wrote:ma boli me briga kako je zaradio, i da je najpoštenije zaradio ne mijenja činjenicu da je budala iz obijesti uzeo jedan nevini život, a i to samo pukom srećom da nije više.
Bas tako.

Samo nije vise ni bitno da li je u pitanju neki kamikaza iz dijaspore, ili je u pitanju domaci. Svaku noc cujem, makar jednog trkaca. Ovi iz dijaspore se razlikuju jedino po tome sto dolaze u bijesnim autima, pokusavaju impresionirati koke koje ovdje zive bijedno. Pa onda, da pokaze koliko je on hrabar, nagazi po gasu, i nastoji da u sto kracem roku napravi sto vise pizdarija.

Zao mi djevojke koja je poginula, i ovih ostalih koji su povrijedjeni. Moram reci da mi je na neki nacin zao i momka koji je zbog svoje budalastine, dokazivanja, nedostatka mozga (ili cega vec) zijanio.

Nadam se da ce se neki makar opametiti nakon ovoga. Mada cisto sumnjam.
Bullet Tooth Tony

#4006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

svima je zao djevojke ? zasto ? mislite da mu je rekla nemoj ? ..... suplja ;-)
Bluemore

#4007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bluemore »

vozio je rizicno i sva sreca pa nije bilo jos vise zrtava.....
pa ti su ko oni teroristi samoubice sa pojasom dinamita oko sebe...
cuj neuracunjiv..... ma daj, auto kad vozis to ti je kao da imas napunjen stoljpi.... tako je meni vazda govorio instruktor.... doduse nisam sta stelom polozila ..... covjek me mustrao sa obukom i naplacivao ste dok god je osjetio da "odlutam" u voznji...a u to vrijeme sam subjektivno opravdano bila lose koncentracije u voznji....elem, nisam tema,.,,,
a dijaspora dodje ovdje na "zasluzeni" i dugo prizeljkivani odmor u domovini.... ionako su zbog svega ko na lakim drogama, jos kad se bas raspojasaju, malo alkohola, jaka kola jurcanje..... opasnost i za sebe i za druge....

RIP
smijesni_ste

#4008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smijesni_ste »

Beg_Babic wrote:svima je zao djevojke ? zasto ? mislite da mu je rekla nemoj ? ..... suplja ;-)
Ne baljezgaj...nisi bio u autu kao ni ja....prema tome kani se takvih "zakljucaka"....
The 51st State

#4009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The 51st State »

mozda se dobro ne sjecam, ali cini mi se da sam nekad procitao da u americi kada vozis nesto abnormalno iznad ogranicenja, odmah te terete za pokusaj ubistva. takav zakon bi i kod nas spasio mnogo nevinih zivota.
malizeleni

#4010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by malizeleni »

Steta. Ali sami sebi sudbinu krojimo.

Cega sam se svega negledao sada ovo ljeto na raskrsnicama po Sarajevu, cudi me da vise ljudi ne umire. Zivci, oduzimanje prava prvenstva, nepotrebno mjenjanje vozne trake, zivci, nestrpljenje, bolidi, nekoristenje pojasa, zivci. Nadrkanim ljudima nije mjesto za volanom. Ali hajde, Bosna je ovo, mozemo paliti sva cetri na svakom cosku, na bilo kojoj ulici, samo kreteni i papucari traze parking, i vezu se, i voze samo 10km/h iznad ogranicenja, ponekad.

I onako, pored kamera, i lezecih policajaca, mislim da bi trebali ukinuti zeleni val kakav je sada, ako nista, nochu onda kad su ceste prazne, ili nabaviti semafore sa radarima, koji su uvijek crveni, i daju zeleno samo ako im se priblizavas propisanom brzinom. Valjda kreteni ne bi vozili kroz crveno.
Bullet Tooth Tony

#4011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

smijesni_ste wrote:
Beg_Babic wrote:svima je zao djevojke ? zasto ? mislite da mu je rekla nemoj ? ..... suplja ;-)
Ne baljezgaj...nisi bio u autu kao ni ja....prema tome kani se takvih "zakljucaka"....
:faraon1: .... samo nastavite .... iskreno libo me i za lika i za nju .... da mi je zao - nije , nije me snajper mogao ubiti da me lozionicar i kreten iz sverige i njegova izblajhana trci-para sataru - ne dam .... odjava
karanana

#4012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

malizeleni wrote:Steta. Ali sami sebi sudbinu krojimo.

Cega sam se svega negledao sada ovo ljeto na raskrsnicama po Sarajevu, cudi me da vise ljudi ne umire. Zivci, oduzimanje prava prvenstva, nepotrebno mjenjanje vozne trake, zivci, nestrpljenje, bolidi, nekoristenje pojasa, zivci. Nadrkanim ljudima nije mjesto za volanom. Ali hajde, Bosna je ovo, mozemo paliti sva cetri na svakom cosku, na bilo kojoj ulici, samo kreteni i papucari traze parking, i vezu se, i voze samo 10km/h iznad ogranicenja, ponekad.

I onako, pored kamera, i lezecih policajaca, mislim da bi trebali ukinuti zeleni val kakav je sada, ako nista, nochu onda kad su ceste prazne, ili nabaviti semafore sa radarima, koji su uvijek crveni, i daju zeleno samo ako im se priblizavas propisanom brzinom. Valjda kreteni ne bi vozili kroz crveno.
mislis da je ovaj sa 150-200 na sat hvatao zeleni val odnosno na svakom semaforu kocio dok mu se ne upali zeleno?
zeleni val nema nikakve veze sa trkacima. on je programiran da bude val jedino ako vozis 60 na sat. svi ostali ako ne staju prolaze kroz crveno.
alibaba_i_30_godina

#4013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

Sto vi mozete pricati u prazno. Kakve koristi imate od toga sto cete napisati nekoliko desetina stranica o jednoj saobracajnoj nesreci? Pa takve stvari se svakodnevno desavaju na cijeloj planeti.

Sta da covjek sad radi, poginuli su, zao mi je al' necu sad radi toga sjesti i plakati ili baljezgati kako ne valja ovo ili ono. U Njemackoj postoje svi moguci zakoni kako bi se sprijecili ovakve dogadjaje, razne kamere, radari i ostale tehnicke stvari pa se opet dogode i gore nesrece, sjecam se da je prije nekoliko mjeseci neki lik sa autom zavrsio na krovu crkve, hej ni manje ni vise nego na krovu !!!!

Uvijek je nasim ljudima crna hronika bila omiljena tema za diskusiju. Steta. :roll:
mrtva kokoš

#4014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

213km/h kod marshalke...
hopi

#4015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hopi »

Splinter wrote:213km/h kod marshalke...
jel taj što je s audijem vozio, ili možda navjeća brzina odkako je kamera na tom mjestu?
mrtva kokoš

#4016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

hopi wrote:
Splinter wrote:213km/h kod marshalke...
jel taj što je s audijem vozio, ili možda navjeća brzina odkako je kamera na tom mjestu?
tak tenkre sa audijem, mama mi jutros prolazila pored mjesta nesrece i cula od policajca...
campa_xxx

#4017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

maxell_sarajevo wrote:
Lanne wrote:Iz pouzdanih izvora znam da djevojka nije bila u golfu već je išla prema njemu i vidjela sav taj prizor :sad: u šoku je :sad: , momak iz golfa se maloprije probudio iz kome a ne lakše povrijeđen kako pišu. Dvije djevojke su bile u audiju i jedna je pogivula a drugoj se bore za život. Kretena iz audija mi nije žao i nisu ga trebali ni pokupiti sa ceste.

A samo me zanima gdje je bila policija, razumijem da ga ne mogu ni zaustaviti pri toj brzini ali njima je izgleda najjednostavnije ne poduzeti ništa. I svaku noć ima takvih trkača ali oni čekaju u manjim ulicama normalne vozače i peglaju ih za pojas i bašlije iz prve pomoći ma ovo je jedno veliko FUJ :x

Policija je bila na licu mjesta nakon samo dvije minute, dzaba i da su bili na toj raskrsnici ovu budalu nisu mogli sprijeciti da vozi ovolikom brzinom.

Meni licno je jedan policajac rekao da se taj lik citavu noc trkao po gradu! Zasto ga, ako su vec to znali, nisu na vrijeme sankcionisali ???? I ako jesu, na koji nacin ?
malosutra81

#4018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by malosutra81 »

campa_xxx wrote:Meni licno je jedan policajac rekao da se taj lik citavu noc trkao po gradu! Zasto ga, ako su vec to znali, nisu na vrijeme sankcionisali ???? I ako jesu, na koji nacin ?
pa sto ne upita tog policajca? ako se utrkivao i imaju dokaz za to, mogli su mu i auto i vozacku oduzeti
fakat ne znam sta da mislim o ovoj nesreci...slike haman ne mogu gledati, pomalo mi zao sviju skupa, ukljucujuci i ovog idiota...stavrno ne znam gdje mu je pamet bila. tesko je bilo sta reci...
evo dok ovo pisem cujem slajfanje na ulici, valjda se lola priprema za utrku :roll: ne znam sta se treba desiti da im dodje iz g... u glavu
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

malosutra81 wrote: ne znam sta se treba desiti da im dodje iz g... u glavu
Treba da im akumulator prođe kroz glavu, kao i ovome sinoć...nema tu opamećivanja.
ecstase

#4020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ecstase »

Sti ste vi svi bijesni na dijasporu majko draga.takva auta se ovdje kupuju bar u vecini slucajeva na jako jednostavan nacin.Auto kosta nekih 25 do 30 milja eura platis 10 odmah a ostalo otplacujes.sasvim normalan postupak. plata ( ovo navodim svoj primjer) iznosi oko 3000 milje maraka plus nebenjob( posao na kojem zaradis do 400 eura mjesecno,radis maximalno dva sata dnevno) znaci oko 4000 milje maraka.nije uopste tesko kupiti takav auto ako je nekom potreban.
Osudjivati momka da je kriminalac je tipicno bosanski on ima sa 24 godine to a ja nemam ni za kifle.pa zasuci rukave i zaradi.ljubomora ubija.Naravno zalosno je to sto se desilo tuga je velika ali ovo se isto desava i kada nije dijaspora u gradu...

Neka vam je lahka zemlja
smrdljivi_grad

#4021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smrdljivi_grad »

ae ne pricajte gluposti, mene licno je strah da kazem bilo sta o poginulim, nije to mala stvar... desilo se, svi mi znamo sta bi trebalo i kako bi trebalo al drugi ljudi primaju platu za to a ne rade nista pa svoj bijes mozemo iskalit na njima, trazit da se bolje angazuju... istina je da dijaspora poludi kad dodje ovdje, al ja za razliku od ludjaka poznajem samo ljude koji kad dodju su takva gospoda i olicje kulture da nam svima mogu bit uzor, ima i takvih.. lakse sa komentarima, imaju i oni roditelje, a i sutra nekom on nas moze da pukne guma i da ubijes nekog pa ne bi volio da te ovdje nazivaju ubicom... istog momka sam sreo u gradu, oko 5-6, vozio iza mene i to sasvim normalno, ne preko 50kmh, bilo ih vise u autu i zezaju se nesto, smiju itd, al kasnije mu se valjda pamet oduzela, alkohol ili zelja da na los nacin impresionira djevojku, sta li je vec al to je trenutak ne paznje i sad je gotovo...

Rahmet im dusama a povrijedjenim zelim brz oporavak, nek nam svima bude lekcija a nadleznim znam da je vrijeme da se nesto radi i po tom planu...
radijator

#4022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by radijator »

bijesno auto, prazna cesta, dvije mace u autu.... stisno i pretjerao... a ovdje se neki naslađuju njihovom SMRĆU???? pa idioti jedni :x :x :x
Neelix

#4023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Neelix »

TRENUTAK nepaznje :? :? choban je vozio kod marsalke vec 213 km/h...dakle to nije TRENUTAK, nikako...retard je dobio sta je zasluzio, nazalost sa sobom je povukao i one koji nisu :(
JThomas

#4024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

ecstase wrote:Sti ste vi svi bijesni na dijasporu majko draga.takva auta se ovdje kupuju bar u vecini slucajeva na jako jednostavan nacin.Auto kosta nekih 25 do 30 milja eura platis 10 odmah a ostalo otplacujes.sasvim normalan postupak. plata ( ovo navodim svoj primjer) iznosi oko 3000 milje maraka plus nebenjob( posao na kojem zaradis do 400 eura mjesecno,radis maximalno dva sata dnevno) znaci oko 4000 milje maraka.nije uopste tesko kupiti takav auto ako je nekom potreban.
Osudjivati momka da je kriminalac je tipicno bosanski on ima sa 24 godine to a ja nemam ni za kifle.pa zasuci rukave i zaradi.ljubomora ubija.Naravno zalosno je to sto se desilo tuga je velika ali ovo se isto desava i kada nije dijaspora u gradu...

Neka vam je lahka zemlja
uopšte nije bitno kako je došao do tog auta. samom činjenicom da je po gradu vozio 213 km/h - on je ubica, ni više ni manje.
smrdljivi_grad

#4025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smrdljivi_grad »

Neelix wrote:TRENUTAK nepaznje :? :? choban je vozio kod marsalke vec 213 km/h...dakle to nije TRENUTAK, nikako...retard je dobio sta je zasluzio, nazalost sa sobom je povukao i one koji nisu :(

pa mozda i jeste, odakle ti znas da nije, nije to neki proslavljeni sumaher sa vec nakupljenih 20 000 KM kazni pa da se moze reci da nije trenutak ne paznje, nego eto, divljao je svaku noc pa je dobio sto je trazio... niko da kaze steta sto samo nije auto slupao, vjerujem da bi mu to bila dovoljna lekcija da nastavi zivot normalno, bez da vise ugrozava ucesnike u saobracaju...
Locked