Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#4001 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

Peace of mind wrote:
avlami97 wrote::thumbup:
Peace of mind wrote:„ljubav nije samo ono lijepo sto ti se desi“

zaljubljenost može da se desi, ljubav se ne desi, ona se osjeća, ali se i njeguje i za nju se svakodnevno bori.

Voljeti nekoga nije samo jako osjećanje - to je prosuđivanje, promišljena odluka, obećanje. Kad izgovoriš DA, sa ili bez matičara, donjeo si životnu odluku i obećanje, bez obzira da li će osjećanje jačati ili slabiti :-D
:thumbup:
Zamolio bih te da mi ne dižeš palac gore, sve dok si u stanju napisati post poput onog u kojem si bezosjećajno izvrijeđao WRRsmom. Degutantno i neugodno mi je bilo pročitati to što si napisao i na tvom mjestu bi se dobro postidio, i bar javno izvinuo WRRsmom, iako je šteta već učinjena.

Pročitao sam post WRRsmom o ljubavi kao i ti, ali začudo nisam stekao utisak koji si ti iznjeo, već sam prije vidio osjećaj razočarenja osobe koja je pravu ljubav duboko osjećala i živila, ljubav koja joj je iz nekog razloga sada uskraćena. Ko je imao iskrenu, predanu ljubav, pa je izgubio, zna koliko bolan i devastirajući taj osjećaj može da bude i čovjek traži načine da sebi objasni, da si olakša, načine koje neupućeni mogu pogrešno protumačit ... U svakom slučaju, čak kad bi tvoje insinuacije bile i tačne, nemaš pravo da vrijeđaš intimu i zadireš čak i u zdravlje osobe koja tebe, niti bilo koga drugog, ničim lično nije uvrijedila.
Ko kaže da su vitezovi izumrli :D
fatamorgana

#4002 Re: Ljubav je....

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote: Ljubav je kad od ateiste postaneš vjernik .... ;-)
Joj fata, pa koliko ti puta moram ponavljati da ja nikad nisam bio ateista, bio sam u jedino fazama kad sam se uzdao jedino " u se', i u svoje kljuse".

Pa da, ako čovjek bude ateista, pa postane vjernik, to može značiti da ga Bog voli, ne mora značiti da je slabost motiv zbog kojeg je čovjek prestao da vjeruje isključivo " u se', i u svoje kljuse". U mom slučaju "u se', i u moj motokultivator, HONDA, s motorom od 10 konja i kardanskom prikolicom 8-) :D
ma znam, guzio sam, .... ;-)
Great Cornholio

#4003 Re: Ljubav je....

Nemoj se ba bezobrazno izražavati, nećeš se nikad oženiti :D
Ramzess Veliki

#4004 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ima, ima ... joj Vaga ... :roll: neodlučan u svojim stavovima, uvijek traži još jedno pojašnjenje i treba joj vječnost da zauzme stav. :D
Ali plijene svojim šarmom. :thumbup:
Ništa nisi pogodio, provjeri ti taj svoj fildžan iz kojeg gataš :D
... nisam još završio - i odbijaju čuti istinu kad im nešto o njima kažeš. :D
Ramzess Veliki

#4005 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Peace of mind wrote:
avlami97 wrote: :thumbup:
Zamolio bih te da mi ne dižeš palac gore, sve dok si u stanju napisati post poput onog u kojem si bezosjećajno izvrijeđao WRRsmom. Degutantno i neugodno mi je bilo pročitati to što si napisao i na tvom mjestu bi se dobro postidio, i bar javno izvinuo WRRsmom, iako je šteta već učinjena.

Pročitao sam post WRRsmom o ljubavi kao i ti, ali začudo nisam stekao utisak koji si ti iznjeo, već sam prije vidio osjećaj razočarenja osobe koja je pravu ljubav duboko osjećala i živila, ljubav koja joj je iz nekog razloga sada uskraćena. Ko je imao iskrenu, predanu ljubav, pa je izgubio, zna koliko bolan i devastirajući taj osjećaj može da bude i čovjek traži načine da sebi objasni, da si olakša, načine koje neupućeni mogu pogrešno protumačit ... U svakom slučaju, čak kad bi tvoje insinuacije bile i tačne, nemaš pravo da vrijeđaš intimu i zadireš čak i u zdravlje osobe koja tebe, niti bilo koga drugog, ničim lično nije uvrijedila.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Šta neko dir'o mamitu? :twisted:
Great Cornholio

#4006 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
Great Cornholio wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ima, ima ... joj Vaga ... :roll: neodlučan u svojim stavovima, uvijek traži još jedno pojašnjenje i treba joj vječnost da zauzme stav. :D
Ali plijene svojim šarmom. :thumbup:
Ništa nisi pogodio, provjeri ti taj svoj fildžan iz kojeg gataš :D
... nisam još završio - i odbijaju čuti istinu kad im nešto o njima kažeš. :D
Pa onda ja nisam vaga, ja samo ne volim slušati laži, istinu mi može reći svako, istinu cijenim više od svega, jer često čovjek nije svjestan da u nečemu griješi, mora mu neko na to skrenuti pažnju.
Ramzess Veliki

#4007 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:Pa onda ja nisam vaga, ja samo ne volim slušati laži, istinu mi može reći svako, istinu cijenim više od svega, jer često čovjek nije svjestan da u nečemu griješi, mora mu neko na to skrenuti pažnju.
Ma neki te podznak onda j... :lol: :lol: :lol:
Isti si jedna Vaga sa kojom sam se zabavljao dvije godine. :D
:run:
Kad ćeš prestati da me ozbiljno shvaćaš? 8-)
Ramzess Veliki

#4008 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

avlami97 wrote: Mislim da je WRRsmom svojom konstatacijom-zaključkom izvrijeđala sve slobodnomisleće osobe. Neki su čak pomiješali zaljubljenost i ljubav. Niđe veze. Njeno pravo je da misli o ljubavi što želi, a moje je da se sa tim mišljenjem složim ili ne. Izvrnuo si stvar naopako. WRRsmom je ustvari osoba koja vrijeđa. Pozdrav.
Ma zaprđivanje, produkt CocaCola reklama i Loreal šminke. Ljubav je hemija i javlja se kao posljedica želje za parenjem i opstankom vrste. :D
Great Cornholio

#4009 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
Great Cornholio wrote:Pa onda ja nisam vaga, ja samo ne volim slušati laži, istinu mi može reći svako, istinu cijenim više od svega, jer često čovjek nije svjestan da u nečemu griješi, mora mu neko na to skrenuti pažnju.
Ma neki te podznak onda j... :lol: :lol: :lol:
Isti si jedna Vaga sa kojom sam se zabavljao dvije godine. :D
Kad ćeš prestati da me ozbiljno shvaćaš? 8-)
Čuj, zabavljaš se s vagama :shock: To do sada nisam čuo, raznorazne nastranosti su opisane u psihijatrijskoj literaturi, ali ta, da se čovjek može biti u vezi s nekim mjernim instrumentom, to još nigdje nije opisano, ni jedan psihijatar nije na tome doktorirao :D

Evo, od ovog trenutka prestajem da te ozbiljno shvaćam, jer kako ozbiljno shvatiti nekog ko se zabavlja s vagom :-) :? :lol:

Da ne začatavamo više :)
Ramzess Veliki

#4010 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:Čuj, zabavljaš se s vagama :shock: To do sada nisam čuo, raznorazne nastranosti su opisane u psihijatrijskoj literaturi, ali ta, da se čovjek može biti u vezi s nekim mjernim instrumentom, to još nigdje nije opisano, ni jedan psihijatar nije na tome doktorirao :D

Evo, od ovog trenutka prestajem da te ozbiljno shvaćam, jer kako ozbiljno shvatiti nekog ko se zabavlja s vagom :-) :? :lol:

Volim Vage, šta ću, priznajem. :D A i druge mjerne instrumente ... imam jedan šumarski metar od 7 metara dužine ne bih ga dao nizašta ... :thumbup: Ima onaj zub velik na početku, pa sa skele sa njim lako podižeš suknjice, pritisneš dugme za povlačenje i suknju joj nabaci preko glave. :D Odavna me mole sa susjedne skele da to više ne radim, već su im trojica pala na pločnik. :lol:
Great Cornholio

#4011 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
Great Cornholio wrote:Čuj, zabavljaš se s vagama :shock: To do sada nisam čuo, raznorazne nastranosti su opisane u psihijatrijskoj literaturi, ali ta, da se čovjek može biti u vezi s nekim mjernim instrumentom, to još nigdje nije opisano, ni jedan psihijatar nije na tome doktorirao :D

Volim Vage, šta ću, priznajem. :D A i druge mjerne instrumente ... imam jedan šumarski metar od 7 metara dužine ne bih ga dao nizašta ... :thumbup: Ima onaj zub velik na početku, pa sa skele sa njim lako podižeš suknjice, pritisneš dugme za povlačenje i suknju joj nabaci preko glave. :D Odavna me mole sa susjedne skele da to više ne radim, već su im trojica pala na pločnik. :lol:
Čuj pločnik, nisi ti pravi seljak 8-) u nas' oni sa zidarskim pivama sa skela upadaju na trotovar, "obnevide" oni na sabahu, pa i ne vide ko, i u čemu prolazi ispod skele :lol:
Ramzess Veliki

#4012 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:Čuj pločnik, nisi ti pravi seljak 8-) u nas' oni sa zidarskim pivama sa skela upadaju na trotovar, "obnevide" oni na sabahu, pa i ne vide ko, i u čemu prolazi ispod skele :lol:
Vidi fakat reko' "pločnik" ... :shock:
Ma to mi ostalo od Splićanki, one vole nas bosanske bauštelce. To ti one reknu kad skinem majicu na gradilištu: "Ajme Gospe, ka' pločnik je popločan ... " 8-)
alkalna_baterija

#4013 Re: Ljubav je....

Post by alkalna_baterija »

:lol:
Great Cornholio

#4014 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
Great Cornholio wrote:Čuj pločnik, nisi ti pravi seljak 8-) u nas' oni sa zidarskim pivama sa skela upadaju na trotovar, "obnevide" oni na sabahu, pa i ne vide ko, i u čemu prolazi ispod skele :lol:
Vidi fakat reko' "pločnik" ... :shock:
Ma to mi ostalo od Splićanki, one vole nas bosanske bauštelce. To ti one reknu kad skinem majicu na gradilištu: "Ajme Gospe, ka' pločnik je popločan ... " 8-)
Ma gotovo je sad, provaljen si, ti nisi seljak, ti samo maštaš o tome da postaneš seljak 8-) :D

Nego, ni Božija milost nije neprekidna, a kamo li moderatorska :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4015 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Ramzess Veliki wrote: ... nisam još završio - i odbijaju čuti istinu kad im nešto o njima kažeš. :D
Pa onda ja nisam vaga, ja samo ne volim slušati laži, istinu mi može reći svako, istinu cijenim više od svega, jer često čovjek nije svjestan da u nečemu griješi, mora mu neko na to skrenuti pažnju.
evo da ti onda kazem da grijesis

previse se drzis teorije...tvoje price bi bile dobre kad ne bi bilo emocija koje zeznu sve ono sto zamislimo :mrgreen:

trebas se malo opustiti i uzivati :)
Zoya

#4016 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

Zovem se Zelena wrote:Meni je ljubav upravo to, ljubav... Ona je tu ili nije! Za nju se ne bori, zbog nje se ne pati, ne plače... Lijepa je, vedra, nasmijana, nije teret i ne postoji nešto kao tužna ljubav! Postoji jednosmjerna i neuzvraćena, i tada se javlja sve ono što sam prvo nabrojala. Čisti mazohizam...
Bravo! Ni teret ni borba. ako je vec doslo do toga da se trebamo za nju boriti onda crpimo sebe i radimo nesto sto ne volimo a to vrlo brzo preraste u teret i mucenje samoga sebe.
dita von teese

#4017 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Zoya wrote:
Zovem se Zelena wrote:Meni je ljubav upravo to, ljubav... Ona je tu ili nije! Za nju se ne bori, zbog nje se ne pati, ne plače... Lijepa je, vedra, nasmijana, nije teret i ne postoji nešto kao tužna ljubav! Postoji jednosmjerna i neuzvraćena, i tada se javlja sve ono što sam prvo nabrojala. Čisti mazohizam...
Bravo! Ni teret ni borba. ako je vec doslo do toga da se trebamo za nju boriti onda crpimo sebe i radimo nesto sto ne volimo a to vrlo brzo preraste u teret i mucenje samoga sebe.

Pa sta i ako je jednosmjerna i pa sta i ako ponekad patimo...nije ok da cijeli zivot ili neko duze vrijeme patimo...ali, sto rekla Zorica Brunclik u svojoj pjesmi :oops: :D ...sve je ljubav :)
Zoya

#4018 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

Sad ti pises o ispunjavanju praznine sto nikako ne moze biti ljubav. Morala sam guglati Zoricinu pjesmu a pjesma govori o nekoj drugacijoj ljubavi.
dita von teese

#4019 Re: Ljubav je....

Post by dita von teese »

Zoya wrote:Sad ti pises o ispunjavanju praznine sto nikako ne moze biti ljubav. Morala sam guglati Zoricinu pjesmu a pjesma govori o nekoj drugacijoj ljubavi.

To od Zorice mi dodje kao parodija, zato sam je ubacila tu.
Vjerovatno svako ima svoju licnu predodzbu o tome sta je za njega ljubav. Samo kazem da to kod mene nema veze sa uzvracanjem ili neuzvracanjem. Ako je osjecam, osjecam je iz sebe. A naravno da je stoput bolje ako je uzajamna i obostrana...
Zoya

#4020 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

Patnja i ljubav mi nikako ne idu skupa. Neke stvari u ljubavi mozemo poboljsati da bolje funkcionisu ali ako ce se to "poboljsanje"svesti na jednu osobu onda postaje teret. Mislim da nam se misljenja poprilicno mimoilaze po pitanju ljubavi. Za tebe je recimo bolja bilo kakva ljubav od samoce a ja biram uvijek samocu nego bilo kakvu ljubav.
Muhamed Đakmić

#4021 Re: Ljubav je....

Post by Muhamed Đakmić »

Dita govori o ljubavi kao emociji, voliš nekoga bez obzira na to da li uzvraća ili ne.
Zoya

#4022 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

Sarajevo1946 wrote:Dita govori o ljubavi kao emociji, voliš nekoga bez obzira na to da li uzvraća ili ne.
Tako mozes samo sopstveno djete voljeti :)
Muhamed Đakmić

#4023 Re: Ljubav je....

Post by Muhamed Đakmić »

Ne bih se ja složio, ali eto :D
dale cooper

#4024 Re: Ljubav je....

Post by dale cooper »

Zoya wrote:Patnja i ljubav mi nikako ne idu skupa. Neke stvari u ljubavi mozemo poboljsati da bolje funkcionisu ali ako ce se to "poboljsanje"svesti na jednu osobu onda postaje teret. Mislim da nam se misljenja poprilicno mimoilaze po pitanju ljubavi. Za tebe je recimo bolja bilo kakva ljubav od samoce a ja biram uvijek samocu nego bilo kakvu ljubav.
:thumbup: Ništa što je isforsirano i po svaku cijenu ne može biti dobro.
EselamAlejk

#4025 Re: Ljubav je....

Post by EselamAlejk »

Zoya wrote:
Sarajevo1946 wrote:Dita govori o ljubavi kao emociji, voliš nekoga bez obzira na to da li uzvraća ili ne.
Tako mozes samo sopstveno djete voljeti :)
I Allaha i FK Sarajevo! I braću po boji i krvi!
Post Reply