Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4001 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

zengi

#4002 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

Mama i njen Lap-dog... neka vrsta pekinezera. :)

Image

Vuk-Špico, opet smislja neku podvalu.

Image
ami8

#4003 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by ami8 »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Maca
terra_incognita

#4004 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by terra_incognita »

krenula sam mahinalno da kliknem LAJK :D
jaca-maca

#4005 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

terra_incognita wrote:krenula sam mahinalno da kliknem LAJK :D
Ja to stalno radim hahahahaha :lol:
Pasiflora

#4006 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

@zengi - predobre su fotke, pogotovo prva :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ma kako su samo opusteni oboje :-D . Srdacan pozz mami :!:
pakica_

#4007 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

@zengi ajoooooooooooj hocu i ja da tako moja mama chilla s mojom zvjerkom :D
prepre!!
Cholina_Lokica

#4008 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

E zengi jes' ti plah taj tornjak :lol:
zengi

#4009 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

Hvala svima,

To je mamin mezimac....njega mama najvise voli. :)

Ne znam jeli pekinezer ili tornjak Lokie? :lol:
KatarinaKosaca

#4010 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Pekinezer ima rotvajlera u sebi, jel da? -Glava rotvajlera. A tonjak jako liči na mog cuku koji je sretnih 15 godina proveo u obitelji.. Čudo kako je bio pametan... Mješanci su zaista unikatni.. Nemam sad mješanca, samo radi problema parenja. Zato imam i ženku. Pa ćemo mi birati :oops:
zengi

#4011 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

Sav je kao rotvajler samo mu je krzno maskirno nemam pojma od cega.
zengi

#4012 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

zengi wrote:Sav je kao rotvajler samo mu je krzno maskirno nemam pojma od cega.
Katarina, ako govoris o ovom malom špicastom sa pokvarenim žutim očima.... ja se iskreno nadam da nece zivjeti 15 godina jer ja s njim mogu izdrzati naj vise jos 2-3 i onda sam gotov.
Taj ne .ebe zivu silu i stalno radi neke kretenluke.
Juce je sam sebi dohakao! Otisao lola da se malo smuca i naletio na nekog lokalnog tabadziju i eno ga sad hudi pored kuce, noga otekla, uši na pola koplja.... Kazem mu ja "špico, ne hodaj sam okolo, ne traži belaja". :dance: :dance:
KatarinaKosaca

#4013 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Da, o ovom drugom na slici govorim (ne o rotvajleru).. Jako mi liči na mog prvog cuku..
I moja se voli potući , nadam se da je neću voditi na šivanje nekad :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4014 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Admir_1984 »

Moze li mi neko ko se razumije oko rasa reci jel ovo neki rasni cuko. Ima 2 mjeseca da se pojavio kod nas na vikendici i ne mrda nigdje, kako nam rece neki radnik sa obliznje vikendice neki ga covjek izbacio iz auta :roll:

Ako bi ga ko htio sebi jos bolje, moji idu na vikendicu svaki vikend, al ce zimi ici rjedje.

Image

Image
Cholina_Lokica

#4015 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Meni na prvu izgleda kao mjesanac golden retirevera i labrador retrievera, s tim da je lab bio crni... Pa ovaj jado ispao crni zlanti retriver :mrgreen:
jaca-maca

#4016 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

Kada jedu onda se ne svadjaju :D

Image
Image
Image
KatarinaKosaca

#4017 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Ova slika je preslatka :thumbup:
kod mene toga ne može biti.... Maci je hrana na stolu da se ne može dohvatiti, a kad se barne kost, tada ima i režanja...
zengi

#4018 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

Jaco, prava harmonija.

Katarina,
Ma ne bije se on nego hoda okolo i glumi vodju copora i onda ga namlate. :)

Admir,
Nebih rekao da je neke rase al je preljep. da Bog da crko ko ga je izbacio.
Nikad ne poklanjaj cuku nekome ko hoce iskljucivo rasnog, a pogotovu ne ako trazi da jos ima papire.
Cuko je prelijep i ima pametne oci, to je vazno.
luna09

#4019 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by luna09 »

@ zengi
Ne znam šta bi sa ljubavlju Zengija i mute (nekad su zajedno dernečili) i što se rastaše.Rekoše mi da je muto nekad poprilično opasan a Zengi otišao a nije ostavio "uputu za upotrebu".Sad sam ozbiljna zengi.Vidjela sam da si pisao postove o muti i postavljao njegove slike a kako se on sad kreće oko moje zgrade pomalo me strah jer on onoliki još kad mu se pridruži ono troje "drugara" (crna kuja, i ona dva mužijaka) a ja nekad moram i da ih potjeram jer ganjaju mace a znaju i na djecu zalajati.Hajd zengi živ bio reci bar da lažu za mutu (al nmoj slagat) da znam na čemu sam
Pasiflora

#4020 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

luna09 wrote:@ zengi
Ne znam šta bi sa ljubavlju Zengija i mute (nekad su zajedno dernečili) i što se rastaše.Rekoše mi da je muto nekad poprilično opasan a Zengi otišao a nije ostavio "uputu za upotrebu".Sad sam ozbiljna zengi.Vidjela sam da si pisao postove o muti i postavljao njegove slike a kako se on sad kreće oko moje zgrade pomalo me strah jer on onoliki još kad mu se pridruži ono troje "drugara" (crna kuja, i ona dva mužijaka) a ja nekad moram i da ih potjeram jer ganjaju mace a znaju i na djecu zalajati.Hajd zengi živ bio reci bar da lažu za mutu (al nmoj slagat) da znam na čemu sam
:shock: :shock: :shock: :shock:
zengi

#4021 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

luna09 wrote:@ zengi
Ljubav je jos uvjek tu...
Na znam sta da ti kazem za ovo. Rastali smo se zato sto muto prvo nije moj pas, kao sto sigurno i sama znas, a ja nisam imao uslova da ga usvojim. Rado bih da sam mogao jer je on izvrstan pas ali, sta da se radi. Stavljao sam ga vec jednom na sa-x i pitao hoce li ga neko, bas ja mislim kad sam objavio one slike.

Bilo je nekih interesantnih prijedloga da ja usvojim sve te pse o kojima ti govoris... a nebi lose bilo i sve ostale sa podrucja opstine, tako da ljubitelji i zastitnici napustenih pasa mogu na miru da ih vole preko interneta, ali sam ja poslije duge i pazljive konsideracije zakljucio da to nije moguce, pogotovu uzimajuci u obzir da ja vec imam 3 psa koja sam usvojio.

Uputstvo za upotrebu je vrlo jednostavno.
Treba ga u prvom redu ostaviti na miru tj. ne marskati ga konstanto i ne gadjati ga kamenjem sto ljudi vrlo cesto rade.
Sto se tice macaka, to je psima u opisu radnog mjesta i ne realno je ocekivati da oni to prestanu da rade pa ih u tome ne treba ni sprjecavati i bez veze im se zamjerati a macke imaju dovoljno mjesta za skrivanje.

Sto se tice djece, ja se cudom cudim da neko od njih nije nikad ujedeno jer ima tamo par grupa djece koja, kad ne unistavaju privatnu i drustvenu imovinu i psuju Boga i sve ostalo, gadjaju sve pse redom kamenjem i ostalim predmetima koji im se nadju pri ruci i psuju Boga i sve ostalo.
To samo pokazuje koliko su i Muto i svi ostali psi tolerantni i dobri ali ne treba čačkati mečku...
I Muti i svim ostalim psima je puna kapa tog marskanja, trzanja nogom, gadjanja kamenjem, i konstantnog proganjanja.

Ja sam vec vise puta upozoravao i djecu i roditelje i radnike koji u stvari primaju platu za to da se brinu o djeci npr. one u obdanistu, da ce kad tad doci do neke neugodne situacije ako se ovako nastavi.
Niko ni "habera"!!!!

A evo Mute i njegove raje, odani i poslusni prema svakom ko im pokaze i trun tolerancije... a da ne govorimo o ljubavi.... a jos klopa....mmmmmm pileci vratovi.

Image
zengi

#4022 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

Evo jednog lijepog tornjaka po imenu Oran... samo je malo uobrazen i folira se sa ovom frizurom i slamkom u ustima.

Image
luna09

#4023 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by luna09 »

Nismo se zengi očito razumjeli.Ne žalim se ja na mutu i comp. naprotiv dragi su mi i ne dobiju pileće vratove već kosti iz mercatora nekad prokuhane a nekad friške .I moj sin je velika raja s njima al grozno je kad njih nekoliko zaganjaju malo mače a mace su nek oproste cuke i cukoljupci moja prva ljubav.Bitno mi je da si rekao da neće onako iz čista mira da gricne a za ostalo nema brige.
zengi

#4024 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

luna09 wrote:Nismo se zengi očito razumjeli.Ne žalim se ja na mutu i comp. naprotiv dragi su mi i ne dobiju pileće vratove već kosti iz mercatora nekad prokuhane a nekad friške .I moj sin je velika raja s njima al grozno je kad njih nekoliko zaganjaju malo mače a mace su nek oproste cuke i cukoljupci moja prva ljubav.Bitno mi je da si rekao da neće onako iz čista mira da gricne a za ostalo nema brige.
Ok onda, izvini malo sam nervozan od ovih sto se zale pa mi malo treba. :)

Sto se Mute tice, on je raja i voli da se mazi ali kao sto rekoh puna mu je kapa ovog proganjanja a posto je on ipak jak i dominantan pas nije ga preporucljivo previse peglati sa naredbama.
Nece on ujesti (bar do sada nije nikoga) i vecinom rezi da opomene ili kad je sa necim ne zadovoljan. Rezao je i na mene dosta puta ali nikad nije isao tako daleko da pokusa ujesti ili da ujede.
Zao je meni maca i ne volim sto to oni rade ali jednostavno se nista ne moze uciniti. Zaruzim ja njih i oni se pokunje i vidim da se stide ali tek posto zavrse ganjanje macke ili auta.
Muto doduse nikad ne ganja auta a ni macke mu nisu nesto puno za bremedet, to oni njegovi kompanjoni rade.
I kad bi je stigli sumnjam da bi joj nesto uradili. Par puta sam vidio da kad macka ne bjezi oni se prave da je nisu ni vidjeli.
Neki dan sam ih trazio da se malo haverišemo, kupio vratove i sve to, ali ih ne nadjoh na starom mjestu. :sad:
Da ikako mogu volio bih povesti makar onu crnu kuju ali stvarno nisam u mogucnosti.
Cholina_Lokica

#4025 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Image

I zvanicno najljepsi DODZ :mrgreen:
Post Reply