to je toterapija wrote:Ma Osmanagic je rasturen x puta, samo sto je covjek tezak to je cudo jedno
Ti njemu iznosis cinjenice a on kao papagaj "te jedno te isto" (Sto bi Rambo Amadeus rekao)...
U facu nam prica izmisljotine i bajke, a narod kao ovce sve guta. Meni licno je to svejedno, jer znam da nema piramide, ma koliko ja to silno zelio itd.
Samo mi je krivo kao i nebrojeno puta do sada, sto se nasi kriminalci ponovo bogate i uz to mazu oci narodnim masama. (semira su fenomenalno iskoristili ovaj put) Krivo mi je sto ja nemam nikakvog uticaja i nikakve sanse da to sprijecim, kao ni ostala nekolicina zdrave pameti u nasoj sredini. Krivo mi je sto moram da gledam sve to i sto ce na izborima ponovo da se ponovi sranje i tako u nedogled.
Ali bar nam je tema zanimljiva, sta bih inace citao kad imam slobodnog vremena
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
ludost
-
ludvig
Gdje je Osmanagic rasturen i gdje si mu ti to iznosi cinjenice? Ne mislis valjda ovo anonimno piskaranje uzeti kao neko ozbiljno iznosenje cinjenica?terapija wrote:Ma Osmanagic je rasturen x puta, samo sto je covjek tezak to je cudo jedno
Ti njemu iznosis cinjenice a on kao papagaj "te jedno te isto" (Sto bi Rambo Amadeus rekao)...
Ovo je prventsveno prvoklasna zabava. Ovaj Ludost-Znanje se trudi kao da ce mu se zivot ugasiti ako dokazu postajanje piramide. Cak ima i vise klonova
-
ludost
ludvig, zaista se džabe trudišludvig wrote:Gdje je Osmanagic rasturen i gdje si mu ti to iznosi cinjenice? Ne mislis valjda ovo anonimno piskaranje uzeti kao neko ozbiljno iznosenje cinjenica?terapija wrote:Ma Osmanagic je rasturen x puta, samo sto je covjek tezak to je cudo jedno
Ovo je prventsveno prvoklasna zabava. Ovaj Ludost-Znanje se trudi kao da ce mu se zivot ugasiti ako dokazu postajanje piramide. Cak ima i vise klonovapitajte moderatore, ako meni ne vjerujete
bio si mi simpatičan zbog energije koju si uložio da me pokušaš upecati, ali sad si se počeo ponavljati, pa si mi postao dosadan
sorry, ali od sad si na ignore
-
ludvig
Jos jednom, LUDOST fantasticna, izvanredna argumentacijaludost wrote:
...pa si mi postao dosadan![]()
sorry, ali od sad si na ignore
Hajmo sad novi nick, koji ce ti to biti po redu samo na ovoj temi
-
SuperM
Poštovana gospodo,
zahvaljujem se na Vašem interesovanju oko Projekta Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.
Kao i u svim drugim projektima imamo one koji podržavaju kao i kritizere istog.
Čast mi je pozvati sve medijske kuće, kako domaće tako i svjetske, kao i sve one koji se interesuju za ovaj Projekt, u srijedu 19.04. u 10:00 sati na platou Visočice kako bismo dali uvid konačnih materijalnih dokaza, pravilnih kamenih blokova koji tvore zidove Bosanske piramide Sunca.
Srdačan pozdrav,
Mario Gerussi,
izvršni direktor Fondacije
zahvaljujem se na Vašem interesovanju oko Projekta Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.
Čast mi je pozvati sve medijske kuće, kako domaće tako i svjetske, kao i sve one koji se interesuju za ovaj Projekt, u srijedu 19.04. u 10:00 sati na platou Visočice kako bismo dali uvid konačnih materijalnih dokaza, pravilnih kamenih blokova koji tvore zidove Bosanske piramide Sunca.
Srdačan pozdrav,
Mario Gerussi,
-
ludvig
Jeeeeee, svaka castSuperM wrote:Poštovana gospodo,
Srdačan pozdrav,
Mario Gerussi,
Ludost, hocemo li zajedno gore u srijedu?
Last edited by ludvig on 17/04/2006 12:32, edited 1 time in total.
-
El-bosniaco
svaka cast mario
jooj kad ugledam te zidove piramide, blokove sto cine piramidu, ima da izljubim sve okolo sebe u radijusu pola kilometra , festu da napravim u kuci
haj nek vam je sa srecom
jooj kad ugledam te zidove piramide, blokove sto cine piramidu, ima da izljubim sve okolo sebe u radijusu pola kilometra , festu da napravim u kuci
haj nek vam je sa srecom
-
novel
ludost wrote:upravo to - to i ja jutros pitam!kekec wrote:I sta bi sa Fair-ovom slikom:
"Pranje rublja,... ovaj novca" ?![]()
![]()
![]()
ovdje su očito sve slike ravnopravne, samo su neke ravnopravnije od drugih!
-
Legolas
... zidove čega??? Do sad je izrovljeno jako mnogo ploča za koje je rečeno da su "dokaz". I, čudna mi čuda, pravilni blokovi tamo gdje je nekad bio srednjovjekovni grad.kako bismo dali uvid konačnih materijalnih dokaza, pravilnih kamenih blokova koji tvore zidove Bosanske piramide Sunca.
-
Sarafcina
vrati se nazad i procitaj postove najveceg kriticaraLegolas wrote:... zidove èega??? Do sad je izrovljeno jako mnogo ploèa za koje je reèeno da su "dokaz". I, èudna mi èuda, pravilni blokovi tamo gdje je nekad bio srednjovjekovni grad.kako bismo dali uvid konaènih materijalnih dokaza, pravilnih kamenih blokova koji tvore zidove Bosanske piramide Sunca.. Da se radi o "piramidi", to je od prvog dana moglo biti jasno dokazano. Ovako, vjerovatno æe "sutra" bit prezentovana jo¹ neka gomila vandaliziranih nadgrobnih spomenika, dok æe "piramida" postati vidljiva... paaaaaaaaa..... eventualno krajem godine...
-
ludost
upravo takoLegolas wrote:... zidove čega??? Do sad je izrovljeno jako mnogo ploča za koje je rečeno da su "dokaz". I, čudna mi čuda, pravilni blokovi tamo gdje je nekad bio srednjovjekovni grad.kako bismo dali uvid konačnih materijalnih dokaza, pravilnih kamenih blokova koji tvore zidove Bosanske piramide Sunca.. Da se radi o "piramidi", to je od prvog dana moglo biti jasno dokazano. Ovako, vjerovatno će "sutra" bit prezentovana još neka gomila vandaliziranih nadgrobnih spomenika, dok će "piramida" postati "vidljiva"... paaaaaaaaa..... eventualno krajem godine...
a šta je s onim kostima što su pronađene između tih ploča još prošle godine? sve ostale analize budu ekspresno gotove, samo je ta zapela, pa još nema rezultata? čisti historijski falsifikat i devastacija!
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2135223.html
“They should not be allowed to destroy genuine sites in the pursuit of these delusions,” Garrett Fagan, a professor at Penn State University, said. “It’s as if someone were given permission to bulldoze Stonehenge to find secret chambers of lost ancient wisdom underneath.”
Last edited by ludost on 17/04/2006 12:54, edited 1 time in total.
-
El-bosniaco
zadaju se posljedni udarci anti-piramidasima
ali oni u svom bjesnilu josh uvijek u dosta jakim dokazima kao slika dole pokusavaju da dokazu da nema piramide

hahahahahh
ali oni u svom bjesnilu josh uvijek u dosta jakim dokazima kao slika dole pokusavaju da dokazu da nema piramide

hahahahahh
- helo
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote][/img]
[/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote][/img]
[/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]Svako ko nevjeruje i demantuje da nije to piramida, moj savjet je.
Sjedneš u auto, zaputiš se prema Visokom, treba ti 20 minuta do grada, kupiš sok u prodavnici pošto je svaki dan tolika gužva da moraš čekati po 30 minuta u redu da odeš do parkinga na Visočici. Kada se popneš na Visočicu imaš dosta dokaza da se uvjeriš da je piramida tu. Pored toga ima more ljudi gore i možeš da čuješ na svakom koraku svačije mišljenje i razmišljanje ljudi koji obilaze Visočicu. Ja sam bio gore 5 sati i nisam ni jednu osobu sreo da je se ismijavala i demantovala nešto u vezi radova i piramide. Naprotiv svi su bili oduševljeni, sa sitnicama na kojim naučnici rade i otkrivaju. Pored toga možete gore non stop da Semira vidite i da ga pitate šta god želite u vezi piramide, čovjek če na svako pitanje bilo koga odgovoriti.
-
ludvig
Sarafcina wrote:
vrati se nazad i procitaj postove najveceg kriticara"znanja" (ups, fali zarez
)
. on kaze da je to samo obicno brdo
![]()
-
El-bosniaco
Kamene ploće na sjevero-istočnoj strani !
Četvrti dan istraživanja brda Visočica, ili Bosanske piramide sunca, otkriven je još jedan materijalni dokaz o djelovanju ljudskih ruku na izgradnji piramide. Tako barem misli dr. Semir Osmanagić, koji je u ponedjeljak uz pratnju novinara jednog njemačkog radija i novinara RTV Visoko, krenuo na lice mjeste. I zaista, kameni blokovi su „naslagani“ jedan na drugi pod 90 stepeni, što je praktično nemoguće od strane prirode.
- Ovdje na sjevero-istorčnoj strani smo otvorili tri sondažna bunara i ovo su naznake jako lijepo očuvanih, pravilno obrađenih blokova koji tvore zidove piramide. Ovdje se jasno vidi da su to blokovi obrađeni ljudskom rukom, drugo da su doneseni na ovu lokaciju i da su slagani jedan na drugi. I na kraju, vidi se mjesto gdje se oni spajaju, tako da se teorija koja se spominjala u javnosti da je riječ o „kamenom brdu“ koje je kasnije obrađeno, pada u vodu, kaže dr. Osmanagić napominjući da je kamen dovožen iz prvih bosanskih kamenoloma. Ovo su dokazi takve magnitude da ćemo mi za dva dana, najkasnije na licu mjesta upriličiti „svjetsku press konferenciji“, jer se već imamo mnogo čime pohvaliti.
Teren na kojem smo bili je poprilično nedostupan, ali smo prilikom silaska primjetili radnike angažovane od strane Fondacije i volontere kako prilaze raščišćavaju motornim pilama i prave jednu vrstu stepenica. Narednih dana će se na ovo mjesto popeti veliki broj znatiželjnika, ali i stručnjaka iz opštinske službe katastra i Geodetskog zavoda BiH.
Pošto smo bili prva novinarska ekipa na lici mjesta, pokazujemo vam fotografije kamenih blokova, koje će se kasnije vjerovatno biti dodatno otkopane.

-
novel
Vijest da je kod Visokog počelo istraživanje čiji je cilj da dokaže postojanje piramida u Bosni i Hercegovini objavili su svi relevantni svjetski mediji, prenoseći da se radi o najvećem arheološkom projektu u Evropi, pa i u svijetu.
BiH konačno u svjetskim medijima, a nisu u pitanju ratne teme. Lijepo da ljepše ne može biti. I korisno.
Padaju, međutim, u oči izjave pojedinih domaćih stručnjaka, protivnika teze o postojanju piramida, koji kažu kako se na Visočici nalaze ostaci srednjovjekovnog utvrđenja, kako se tu nema šta istraživati, te da će iskopavanja uništiti "nacionalno blago koje se nalazi na tom prostoru". Semira Osmanagića, autora teze o bosanskim piramidama, nazivaju avanturistom, šarlatanom, amaterom...
Osmanagić je, opet, uvjeren u postojanje piramida baš kao da ih je on nekad davno napravio i zakopao ispod Visočice. Ima li piramida u Visokom? Nećemo znati dok se zemlja ne otkopa. Čemu, onda, strah zvanične struke? Od uništavanja "nacionalnog blaga"? Zar će to arheolozi i geolozi iz Irske, Australije, Austrije, Škotske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, BiH... doći s bagerima da sve oko Visokog unište i sravne sa zemljom?
O kakvoj, uostalom, zaštiti "nacionalnog blaga" govorimo u zemlji u kojoj na mjestu krunisanja prvih bosanskih kraljeva lokalno stanovništvo slaže plastove sijena, u kojoj na srednjovjekovnoj tvrđavi svako malo kakav pijani omladinac ispiše grafit, zemlji u kojoj domaćin premjesti stećke u ćošak njive da ne smetaju traktoru dok ore? I ako ima ta srednjovjekovna utvrda na Visočici, što niko do sada ne raskrči živicu i ne otkopa je?
Za razliku od nekih drugih, Osmanagić za svoj projekt ne traži novac od države, već troši vlastiti i sve što traži jeste da ga puste da kopa. Pa, neka kopa. Šta ako piramida ne bude? Ništa. Nije ih bilo ni do sada. Ali, vape protivnici iskopavanja u Visokom, smijat će nam se cijeli svijet. Pa šta! Smijali su nam se i do sada i bez piramida. Ali, šta, međutim, ako je Osmanagić u pravu i piramida bude?
-
slimmersex
enormna popularnost ove gluposti i procenat ljudi koji se na to loze je dokaz retardiranosti naroda koji naseljava ovu drzavu.
-
slimmersex
enormna popularnost ove gluposti i procenat ljudi koji se na to loze je dokaz retardiranosti naroda koji naseljava ovu drzavu.