Sve isto plus jomashop.com
Kartica mi nije prolazila na The North Face-u
Moderator: anex
Kako si uspio nešto prigrabiti na Marmot, bude dobrih artikala samo veličine se rasprodaju vrlo brzo.
Platit ćeš carinu, PDV i špediterske troškove na ukupan iznos kupovine (oba proizvoda zajedno). Pripremi dokaz iz banke o izvršenom plaćanju obe narudžbe, na osnovu toga će ti raditi carinjenje. U rijetkim situacijama ako malo prelazi 300 KM možda i oproste, zavisi od raspoloženja carinika. Znat ćeš sve kad roba dođe na SJJ, kontaktirat će te iz Kupi Global d.o.o. Sarajevo. Očekuj malo veći iznos dažbina (carina i PDV idu u postotcima na kupovnu vrijednost, ali špediterski troškovi idu drugačije), uglavnom može se desiti da sve dažbine zajedno budu i do 50% vrijednosti pošiljke, nekad čak i malo veće, a nekad manje.
Nisam jos dodao drugu narudzbu ali sam htio da provjerim. Drugu cu staviti na zenu narudzbu onda, onda ne bi trebao biti problem kada su dva fizicka lica. Ima i ona kupiglobal account. Da iskoristim ove neke black friday popuste.sportman wrote: ↑21/11/2025 15:28Platit ćeš carinu, PDV i špediterske troškove na ukupan iznos kupovine (oba proizvoda zajedno). Pripremi dokaz iz banke o izvršenom plaćanju obe narudžbe, na osnovu toga će ti raditi carinjenje. U rijetkim situacijama ako malo prelazi 300 KM možda i oproste, zavisi od raspoloženja carinika. Znat ćeš sve kad roba dođe na SJJ, kontaktirat će te iz Kupi Global d.o.o. Sarajevo. Očekuj malo veći iznos dažbina (carina i PDV idu u postotcima na kupovnu vrijednost, ali špediterski troškovi idu drugačije), uglavnom može se desiti da sve dažbine zajedno budu i do 50% vrijednosti pošiljke, nekad čak i malo veće, a nekad manje.
Gleda se UKUPAN iznos svih narudžbi po jednom transportu ako obe pošiljke idu na isto ime i pezime (Kupi Global će to prikazati kao jednu pošiljku).
Iako na KG stranici piše da iznos KG dostave ulazi unutar limita za carinjenje, pisali su forumaši ovdje da im nije bila obračunata carina i PDV na pošiljkama gdje im je sa KG dostsvom prebacivalo limit.starboy018 wrote: ↑22/11/2025 15:40 Da li je neko narucivao laptope sa Amazona
Gledam ovaj basic Samsungov laptop, 129$ Black Friday deal, bratu za fakultet.
Tezina je 2-3 kg sa pakovanjem, znaci od 44-66$ kupiglobal dostave.
Pitanje je da li će mi naplatiti carinu ako zbog troska dostave prebaci 300KM ili se kupiglobal dostava ne racuna nego samo dostava naplacena npr od amazona
koji?starboy018 wrote: ↑22/11/2025 15:40 Gledam ovaj basic Samsungov laptop, 129$ Black Friday deal, bratu za fakultet.
1Dante1 wrote: ↑22/11/2025 17:12koji?starboy018 wrote: ↑22/11/2025 15:40 Gledam ovaj basic Samsungov laptop, 129$ Black Friday deal, bratu za fakultet.

Dobrepepeljara wrote: ↑22/11/2025 19:09 JA zategnuh ove, sminka...
https://www.clarks.com/en-us/aldwin-chukka/26178425-p
bolje mu kupi polovan za 300 KMstarboy018 wrote: ↑22/11/2025 15:40 Da li je neko narucivao laptope sa Amazona
Gledam ovaj basic Samsungov laptop, 129$ Black Friday deal, bratu za fakultet.
Tezina je 2-3 kg sa pakovanjem, znaci od 44-66$ kupiglobal dostave.
Pitanje je da li će mi naplatiti carinu ako zbog troska dostave prebaci 300KM ili se kupiglobal dostava ne racuna nego samo dostava naplacena npr od amazona
Jesam ja, bez problema išlo. Unicredit Mastercard.diinnoo wrote: ↑25/11/2025 18:53 Jel uspio iko kupiti nedavno nestk preko bestbuy-a. Dva puta sam narucivao stvar i oba puta mi u par minuta otkazu narudzbu i vrate novac. Kontam mozda jednostavno otkazuju jer vide po adresi da je forward shipping adresa. Koristio sam svoju regularnu mastercard bosansku karticu. Uplata prodje ali oni nakon minute otkazu narudzbu.
Sta si stavljao kao billing adresu? Ja sam koristio ovu sto kupiglobal daje, posto samo prihvataju US adrese.STR69 wrote: ↑25/11/2025 19:26Jesam ja, bez problema išlo. Unicredit Mastercard.diinnoo wrote: ↑25/11/2025 18:53 Jel uspio iko kupiti nedavno nestk preko bestbuy-a. Dva puta sam narucivao stvar i oba puta mi u par minuta otkazu narudzbu i vrate novac. Kontam mozda jednostavno otkazuju jer vide po adresi da je forward shipping adresa. Koristio sam svoju regularnu mastercard bosansku karticu. Uplata prodje ali oni nakon minute otkazu narudzbu.
Isto što i shipping.diinnoo wrote: ↑25/11/2025 20:16Sta si stavljao kao billing adresu? Ja sam koristio ovu sto kupiglobal daje, posto samo prihvataju US adrese.STR69 wrote: ↑25/11/2025 19:26Jesam ja, bez problema išlo. Unicredit Mastercard.diinnoo wrote: ↑25/11/2025 18:53 Jel uspio iko kupiti nedavno nestk preko bestbuy-a. Dva puta sam narucivao stvar i oba puta mi u par minuta otkazu narudzbu i vrate novac. Kontam mozda jednostavno otkazuju jer vide po adresi da je forward shipping adresa. Koristio sam svoju regularnu mastercard bosansku karticu. Uplata prodje ali oni nakon minute otkazu narudzbu.
Ako ti je RFB (Raiffeisen Bank), moraš ih zvati.diinnoo wrote: ↑25/11/2025 18:53 Jel uspio iko kupiti nedavno nestk preko bestbuy-a. Dva puta sam narucivao stvar i oba puta mi u par minuta otkazu narudzbu i vrate novac. Kontam mozda jednostavno otkazuju jer vide po adresi da je forward shipping adresa. Koristio sam svoju regularnu mastercard bosansku karticu. Uplata prodje ali oni nakon minute otkazu narudzbu.
Meni je Unicredit odbilo 5 ili 6 puta, i onda je "jednostavno" samo prošla transakcija. Kako, zasto, nemam objašnjenje...diinnoo wrote: ↑25/11/2025 18:53 Jel uspio iko kupiti nedavno nestk preko bestbuy-a. Dva puta sam narucivao stvar i oba puta mi u par minuta otkazu narudzbu i vrate novac. Kontam mozda jednostavno otkazuju jer vide po adresi da je forward shipping adresa. Koristio sam svoju regularnu mastercard bosansku karticu. Uplata prodje ali oni nakon minute otkazu narudzbu.