Povorka ponosa u Sarajevu
-
broj dva
#4001 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Metafizička osnova seksualnosti i božanska svrha jebačine ?? Moooooožda,.u tvojoj glavi. I slobodno u to vjeruj i u skladu sa tim živi. Ali shvati sa je to samo tvoje mišljenje a ne utvrđena činhenica i prihvati da nas ima mnogo što drugačije razmišljamo i živimo.
- MarlboroGold
#4002 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sara03 wrote: Ako će ti život biti lakši sa takvom mišlju, onda slobodno. Vidiš, ono u šta sam ja poprilično sigurna, jeste da bi već danas, samo kada biste imali poluge moći, ti i tebi slični, uz cerekanje razapeli "pedera", a i mene sa njim. Sreća, je li, pa nemate. Za to smo se kao društvo teškom mukom izborili. Nego, razlog čemu su moji prethodni upisi bili podrugljivi u određenom kontekstu, jeste to što mi djeluje nadasve tragikomično, kada se tako jave izvjesni likovi, poput Josipa, Irsara ili tebe, pri tome se pozivajući na neki apsolutni, božanski izvor morala. Svetu nepromjenljivu riječ.
A ono tamo sehara zla i otrova, priručnik onog najgoreg i najpodlijeg u čovjekovom biću. Bog stavlja sopstveni pečat na genocid, šovinizam, mržnju, nasilje, rasnu i etničku netrpeljivost. Ispade stvarno, bolje ubiti, nego ljubiti drugoga. Jerbo, pederi se fakaju u dupe, a lezbe se ližu, pa još takvi da nam šetaju Šeherom, e pa ne može. Ili 'pak može, ali smo u suštini jadni, bijedni, mali i nemoćni. Zato, šta nam preostaje? Pa da prosipamo histeriju.
Na koncu, moj ti je savjet da primjerice, klanjaš nafile, neće li se onaj gore konačno smilovati tebi i takvima, pa vam prekratiti muke i otkazati paradu. A možda bude i bonus, pa sudbina Lutovog naroda opet zadesi mrske "homiće", sjeme im se zatrlo.
Ummet je oličenje incesta, stoga zaista nema potrebe da budemo toliko lažno gadljivi prema tome i da se snebivamo na ama baš svaki pomen istog, zar ne? Dočekali i ti i ja, Amin jarabi. Duboku starost, mislim.
-
Škobo Habu
#4003 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eno Konakovićeva Narod i Pravda traži otkazivanje Povorke Ponosa!?
Na koji se amandman poziva ovaj Kerla?“Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire. Ne negirajući prava svakog pojedinca na slobodu u svakom smislu, pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima. Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka
ograničena slobodom i pravima drugog čovjekaˮ, kaže Ibrahim Kerla, član
rukovodstva Naroda i pravde.
- MarlboroGold
#4004 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
.
Last edited by MarlboroGold on 23/08/2019 12:39, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#4005 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dobar komentar sa FB-a
'Narod i "pravda".... izgleda nisu bas toliko pravedni prema svima'
'Narod i "pravda".... izgleda nisu bas toliko pravedni prema svima'
-
Škobo Habu
#4006 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dermatolog je dolje niže niz hodnik, pa desno.MarlboroGold wrote:A je li ok da muškarac ima izuzetno dlakava stopala?
- MarlboroGold
#4007 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pogresna tema... tek sam sad vidioŠkobo Habu wrote:Dermatolog je dolje niže niz hodnik, pa desno.MarlboroGold wrote:A je li ok da muškarac ima izuzetno dlakava stopala?
- Bloo
- Globalna šefica
#4008 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hoce to kad si zaslijepljen.MarlboroGold wrote:Pogresna tema... tek sam sad vidioŠkobo Habu wrote:Dermatolog je dolje niže niz hodnik, pa desno.MarlboroGold wrote:A je li ok da muškarac ima izuzetno dlakava stopala?
- wewa
#4009 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
vele, da navakat pocnu predizbornu kampanju, sta li...Škobo Habu wrote:Eno Konakovićeva Narod i Pravda traži otkazivanje Povorke Ponosa!?
Na koji se amandman poziva ovaj Kerla?“Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire. Ne negirajući prava svakog pojedinca na slobodu u svakom smislu, pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima. Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka
ograničena slobodom i pravima drugog čovjekaˮ, kaže Ibrahim Kerla, član
rukovodstva Naroda i pravde.
samo me zanima koje je to tacno pravo ograniceno necijom setnjom?
-
Škobo Habu
#4010 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Prvi ozbiljan test vladajuće šestorke?wewa wrote: vele, da navakat pocnu predizbornu kampanju, sta li...
- wewa
#4011 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
sestorka, ukoliko postoji vise uopce, od pocetka se ponasa kao par u 'slobodnoj' vezi - svako radi prema vlastitom nahodjenju i svako bira teme na koje se fokusira.Škobo Habu wrote:Prvi ozbiljan test vladajuće šestorke?wewa wrote: vele, da navakat pocnu predizbornu kampanju, sta li...
ne sjecam se vise sta tacno stoji u onom programskom dokumentu na temu ljudskih prava i sloboda, ako je ista poblize definisano kao smjer djelovanja, ali je ovdje ocito u pitanju podrucje gdje postoje dijametralno suprotni stavovi.
Konakovic je ocito odlucio oteti sto je moguce vise (bivsih) glasaca SDA.
- MarlboroGold
#4012 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Trebao sam samom sebi dati Picard-ov infinite facepalmBloo wrote: Hoce to kad si zaslijepljen.
Ništa pomozi mi da progledam
Fakat se nekad pitam gdje sam. Ovamo žestoki kritičar jednog dijela feminizma, a LGBT mi ni u najmanju ruku ne smeta. Kritika jednog i drugog je obično u paketu.
-
Škobo Habu
#4013 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Naša Stranka je posebno osjetljiva po pitanju ove teme.wewa wrote: sestorka, ukoliko postoji vise uopce, od pocetka se ponasa kao par u 'slobodnoj' vezi - svako radi prema vlastitom nahodjenju i svako bira teme na koje se fokusira.
ne sjecam se vise sta tacno stoji u onom programskom dokumentu na temu ljudskih prava i sloboda, ako je ista poblize definisano kao smjer djelovanja, ali je ovdje ocito u pitanju podrucje gdje postoje dijametralno suprotni stavovi.
Posebice što je jedan od njenih viđenijih članova prije desetak godina pretrpio linč od razjarene gomile na Obali.
Mi stariji se toga bolje sjećamo...
- wewa
#4014 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
i mene, kao glasacicu NS, zanima kako ce stranka reagovati na ovaj istup koalicionog partnera...Škobo Habu wrote:Naša Stranka je posebno osjetljiva po pitanju ove teme.wewa wrote: sestorka, ukoliko postoji vise uopce, od pocetka se ponasa kao par u 'slobodnoj' vezi - svako radi prema vlastitom nahodjenju i svako bira teme na koje se fokusira.
Posebice što je jedan od njenih viđenijih članova prije desetak godina pretrpio linč od razjarene gomile na Obali.
Mi stariji se toga bolje sjećamo...
a indikativno je da se NiP oglasava na kraju SFF-a, tokom kojeg je sve (bilo) dopusteno i prihvatljivo
dobar osvrt iz Oslobodjenja na takav odnos prema SFF-u:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... eva-482874
Vrijeme je festivala, dragi moji štioci, Sarajevo živi svoju hedonističku heftu, i svima je dobro, i niko se ni za šta ne brine. I trgovac i prosjak trljaju ruke, stotine i stotine nogu po kaldrmi klopara i svako nekog haira u ovim danima vidi. Jedni će prodati sve što mogu, drugi će izići da pokažu najbolje ruho i nakit što su pazarili, treći će se pak predstaviti za ženidbe i udaje, jer festival je danas što je ono teferič bio nekada. Kad se oko šatre okupi vas svijet, još poznat, sve sami selebritiji, onda sve hoće da je najbolje, da se prikaže kako dolikuje, tolike oči te gledaju, moraš se htio-ne htio ufitiljiti po posljednjoj modi od glave do pete. Sedam dana silan svijet iz noći u noć oblijeće uzduž i poprijeko Sarajeva, buka nikome ne smeta, alkoholi teku u potocima, nađe se dakako i drugojačijih opijata, gdje ima mušterija, ima i robe, policija ne zaustavlja nikoga, ne pišu se kazne za pivo na javnom mjestu, niko najednom sumnjiv ni za šta nije, sve je, eto, kao na nekakvom Mediteranu koji se usred ljeta zaboravio i prepustio životu bez bilo kakvih stega. I nije da nije milina hodati tako oslobođeno sedam festivalskih dana, sve ono što se do juče ni pomisliti smjelo nije na ulici ovih sedam dana je dopušteno. Kao da nekakvo svemirsko oko gleda na nas, pa kaže, neka malo za ovaj napaćeni narod i sirotinju, nek’ se proveseli, imaće kad iskijati, duga je godina.
Specifično je, znate, kako dok traje najveća festivalska uzbibanost u gradu niko ne kudi nebogobojažljivost s kojom se i staro i mlado pomami po ulicama. Sve tad može, biva i oni koji kroje krojeve morala, i oni što propisuju svjetonazore i uzuse dobrog ponašanja, sve to na jedno oko zažmiri jer ipak protiv festivala se ne može. Jeste to sve možda malo onkraj moralnih normi, ima mlogo golotinje, svaka ruka neki alkoholni derivat pije, ali šta su moralne norme i bogobojažljivost pravovjernih kad para vrti i gdje burgija ne može. Tako, sve se uskladi, jedni zažmire, drugi se raspomame, sve se to poslije isplati, a namoliće se, ako se uvakufi, svi će se nestašluci festivalski zaboraviti. Kad sve to vidi, čovjek pomisli, eh kakvo bi naše Sarajevo bilo da je ovako ako ne svaki dan, ali ono bar svaki vikend. Ali nije, nama je valjda dosta da se živi jedna hefta u godini. Čuo sam, pričaju ljudi, da se ustalilo da omladina diže kredite kako bi mogla neometano da se iživi u tih sedam dana. Pa mislim, svaka čast da je takvoj omladini, i treba. Sve ono što je sapinje tokom godine cijele sad, po povoljnoj kamatnoj stopi za ratu otplaćivanja duga, može odbaciti u sedmici festivalskoj.
Poslije, kad festival prođe, valja otplaćivati kredit, pa niti se ko mrda, niti ko pokazuje kakvu želju da se oslobodi sapetosti. Sve je onda preostalih 358 dana godišnjih u moralu čvrsto, niko nije disonantan, buke na ulici nema, oči revnosno prate ko radi ono što ne treba, dojavljuje se sve u centralu, bilježi se, prenosi i pamti. Nema, dakle, potrebe da se pregoni, kaže onaj koji sve vidi, dosta vam je jedna hefta godišnje, pa eto živite. I bi festival. Već u drugoj sedmici poslije festivala, kako se bude bližila prva sarajevska Povorka ponosa, ustaće i kuka i motika, ništa više neće biti relaksirano, svima će najednom sve početi smetati, radikali će oštriti zakrvavljene zazubice, ovi drugi će se iščuđavati otkud da je to tako. Borci će pjevati svoju pjesmu, udruženja za ćudoređe će pisati peticije, navijači će turpijati boksere i šmirglati bejzbol-palice. Potezaće se ono čuveno pitanje, gdje si bio ti kad je bilo najteže, te ko jeste, a ko nije dobrodošao da nas pohodi. Vratićemo se, dakako, tamo gdje smo bili. Tamo gdje uvijek iznova stižemo. Vrijeme je ovdje ciklično, mjeri se između dva festivala. Sve će teći po ustaljenoj šemi, oni nas kao napadaju, a mi se kao branimo. I vuk sit, i ovce na broju. I zvijer u šumi, i lovac na tragu. I Brega na Tabiju, i Brega s Tabije.
Last edited by wewa on 23/08/2019 13:31, edited 1 time in total.
- madner
#4015 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
NiP naravno treba biti protiv, ali inzistirati da kada se vec dalo odobrenje od prosle garniture, sluzbe revnosno rade posao.
- mirsek
#4016 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Podrzavam povorku, protiv sam usvajanja djece od strane gay populacije.
- sinuhe
#4017 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vidi vraga, i Dino ce taj dan biti na sluzbenom putu. Taj stub progresivne vlade KS 
-
Škobo Habu
#4018 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Narodi i Pravda su, u stvari, ideološki sljedbenici one konzervativne bošnjačke politike koje je patentirala SDA.madner wrote:NiP naravno treba biti protiv, ali inzistirati da kada se vec dalo odobrenje od prosle garniture, sluzbe revnosno rade posao.
- madner
#4019 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Naravno, ako su stranke istih ideoloskih pogleda, onda je pravo pitanje zasto nisu jedna stranka.Škobo Habu wrote:Narodi i Pravda su, u stvari, ideološki sljedbenici one konzervativne bošnjačke politike koje je patentirala SDA.madner wrote:NiP naravno treba biti protiv, ali inzistirati da kada se vec dalo odobrenje od prosle garniture, sluzbe revnosno rade posao.
NiP je centralno desno krilo, ocekivati podrsku za paradu nema smisla.
-
Nadzorna_ploca
#4020 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To je posteno mislim.mirsek wrote:Podrzavam povorku, protiv sam usvajanja djece od strane gay populacije.
-
palermo
#4021 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa pošteno je biti i protiv povorke a biti za usvajanje djece od strane gay populacijeNadzorna_ploca wrote:To je posteno mislim.mirsek wrote:Podrzavam povorku, protiv sam usvajanja djece od strane gay populacije.
-
Nadzorna_ploca
#4022 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Meni nije. Ali postujem to tvoje misljenje.palermo wrote:Pa pošteno je biti i protiv povorke a biti za usvajanje djece od strane gay populacijeNadzorna_ploca wrote:To je posteno mislim.mirsek wrote:Podrzavam povorku, protiv sam usvajanja djece od strane gay populacije.
-
palermo
#4023 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nadzorna_ploca wrote:
Meni nije. Ali postujem to tvoje misljenje.
Što se mene tiče ja sam i za povorku i za otvaranje mogućnosti da gay populacija usvaja djecu
- mirsek
#4024 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Povorka je demonstracija slobode javnog ispoljavanja svoje sexualne sklonosti. Ako zele da to demonstriraju, nek im bude.palermo wrote:Pa pošteno je biti i protiv povorke a biti za usvajanje djece od strane gay populacijeNadzorna_ploca wrote:To je posteno mislim.mirsek wrote:Podrzavam povorku, protiv sam usvajanja djece od strane gay populacije.
Zasto bi bio protiv povorke ako nemas nista protiv gayeva i njihovog poimanja porodicnog i sexualnog zivota koji ukljucuje najmanju i najosjetljiviju populaciju tj. bebe ?
-
Nadzorna_ploca
#4025 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja nisam za ovo drugo.palermo wrote:Nadzorna_ploca wrote:
Meni nije. Ali postujem to tvoje misljenje.ma poenta moga posta je bila da tu nema poštenije i manje pošteno.
Što se mene tiče ja sam i za povorku i za otvaranje mogućnosti da gay populacija usvaja djecu
I jos sam za to da se droge legalizuju kad pricamo o svemu.