Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma dodatn posao nema ogranicenja -zavisi i koliko ih ti mozes odraditi.
Ako su studenti preko dana zauzeti na predavanjima , mislim da imaju vremena za odmor i navecer u hotel/ ili banka/ stambena zgrada - cak mogu i spavati - kao i uciti. Ne mislim da tu ima guzvi kao preko dana.
20 km jeste jako malo -opet za nekog studenta mozda i nije..
Lajavikrelac wrote:Ne stari, 20 KM je dnevnica a radno vrijeme je 12 sati, odnosno dvije noćne od 12 sati pa dva dana slobodan, a računaj koliko radnih noći imaš prosječno u mjesecu Da je sat 20 KM....
Ma skonto sam. Nocna smjena. Zato kazem da je malo. Jer je ubitacna nocna smjena. Izgleda hoce da se okrenemo radu na crno svi. Ja kontam opet se ko trgovacki putnik aktivirati. Samo me jb bolest.
Ovo bi mi na recepciji odgovaralo. Nek je i manje placeno. Ali ne bi mogao izdrzati toliko zbog bolesti.
Da je meni nekakvog takvog posla. A poslodavac bi na mene imao subvenciju na osnovu zaposljavanja invalida.
insomnia78 wrote:A inace se u BL nocu spade s nogu od posla po ‘otelima
Dođi u periodu od jula pa do sredine septembra i probaj naći sobu na blef javi mi kako si prošao Ovaj hotel o kome je riječ je baš frekventan, ima dobar kafe bar često odem tamo na piće, pa poznajem stanje a usput i bavim se turizmom. Ne kenjam ni ja tebi o kroasanima i bagetima po tvom arondismanu nemoj ni ti meni o hanovima u mojoj mahali ljubi te brat
moonca wrote:Ma dodatn posao nema ogranicenja -zavisi i koliko ih ti mozes odraditi.
Ako su studenti preko dana zauzeti na predavanjima , mislim da imaju vremena za odmor i navecer u hotel/ ili banka/ stambena zgrada - cak mogu i spavati - kao i uciti. Ne mislim da tu ima guzvi kao preko dana.
20 km jeste jako malo -opet za nekog studenta mozda i nije..
Meni ne bi bilo malo. Prihvatio bi ga. Ali puno 12 sati. Nemogu toliko izdrzati. 8 mozda i bi mogo. Odgovaralo bi mi jer je recepcija.
Ma koji to čovjek može izdržati tempo od 12 sati rada i nespavanja preko noći, a zatim ujutru otići na predavanja uz nikakav ili minimalan san, u zavisnosti od toga kad počinju predavanja?
A gdje je tu još i učenje ili ne daj bože društveni život...
Možda i može, ali bi te hospitaliziralo poslije dva-tri mjeseca.
Kontam recepcija pa reko nema prometa toliko. Ali kako skonta prometno je. Ali 12 sati ne bi mogo nikako. 8 mozda ali cisto sumnjam. Nemogu se puno kretati pa zato to i kazem.
Vizionar 1985 wrote:Kontam recepcija pa reko nema prometa toliko. Ali kako skonta prometno je. Ali 12 sati ne bi mogo nikako. 8 mozda ali cisto sumnjam. Nemogu se puno kretati pa zato to i kazem.
Lajavikrelac wrote:Kod mene u BL se traži recepcioner u jednom hotelu sa 4 zvjezdice, noćna smjena se radi, dvije noćne pa dva dana slobodna, 20 KM je dnevnica-noć, plata na kraju mjeseca je oko 320 KM Obrazloženje je da postoji mogućnost prijave poslije određenog vremena i da je to dopunski posao za studente i sl. i zato plata nije velika, to je "gospodski" posao, recepcija, odijelce Pa jebem vam i izvor i korito onako dopunski poslovno! Cijela noć dopunski posao a kad spavaš i radiš onaj glavni? Jedino ako se pucaš krekom i spidom pa ne spavaš nikad...Odoše radnici, nema radne snage, kuku nama slušaš ove pogane gazde a i dalje hoće da im se radi za kikiriki.... kao što sam rekao radije će propasti nego dati bolje uslove stoka balkanska
nek mu mama radi jaran radio par mjeseci nocnu u dobrom hotelu u sa ...stari grad hahhha mi navratimo iz kafane na kafu u sitne sate qq lomio se hahahha ne bi kad bi crkla...al polako placace oni
Vizionar 1985 wrote:Kontam recepcija pa reko nema prometa toliko. Ali kako skonta prometno je. Ali 12 sati ne bi mogo nikako. 8 mozda ali cisto sumnjam. Nemogu se puno kretati pa zato to i kazem.
Ako si invalid kao što kažeš ovaj posao na recepciji nije za tebe vjeruj mi. Niti je lagan niti je opuštena varijanta, po cijelu noć možeš imati tabananja po spratovima i oko hotela daj ovo, daj ono, haj tamo, haj ovamo...unesi, iznesi, obriši, očisti...nije ni čudo što ljudi nerado prihvataju takav posao i kad je bolje plaćen
Last edited by Domaci izdajnik on 22/01/2019 20:10, edited 1 time in total.
moonca wrote:
hm.... javljaj se gdje god ko trazi sta - nekome treba pomoc i koju ti mozes pruziti-
Ma bio mi iskrso jedan poso, ali nemam skills kako vi kazete za to. Trebalo me prekvalificirati za to. Jb me i bolest prilicno. Jetra itd. Nista mi nepreostaje nego hrvanje sa drzavom pa nesto, socijala i sl.
moonca wrote:
hm.... javljaj se gdje god ko trazi sta - nekome treba pomoc i koju ti mozes pruziti-
Ma bio mi iskrso jedan poso, ali nemam skills kako vi kazete za to. Trebalo me prekvalificirati za to. Jb me i bolest prilicno. Jetra itd. Nista mi nepreostaje nego hrvanje sa drzavom pa nesto, socijala i sl.
Aj, zasto nisi do sada trazio- jel' moras biti odredjene starosti da bi dobio pomoc?
Lajavikrelac wrote:
Ako si invalid kao što kažeš ovaj posao na recepciji nije za tebe vjeruj mi. Niti je lagan niti je opuštena varijanta, po cijelu noć možeš imati tabananja po spratovima i oko hotela daj ovo, daj ono, haj tamo, haj ovamo...unesi, iznesi, obriši, očisti...nije ni čudo što ljudi nerado prihvataju takav posao i kad je bolje plaćen
Vizionar 1985 wrote:Nista onda. Ostaje mi samo ganjat socijalu i sl.
Znam ja naše gazde i hotelijere....trebaš biti recepcioner, portir, čistačica, dostavljač, posluga, konobar, diler, sekretarica, makro još samo da povremeno skineš gaće i naguziš se...