Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#4001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Ma dodatn posao nema ogranicenja -zavisi i koliko ih ti mozes odraditi.
Ako su studenti preko dana zauzeti na predavanjima , mislim da imaju vremena za odmor i navecer u hotel/ ili banka/ stambena zgrada - cak mogu i spavati - kao i uciti. Ne mislim da tu ima guzvi kao preko dana.
20 km jeste jako malo -opet za nekog studenta mozda i nije.. :zoka:
insomnia78

#4002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

A inace se u BL nocu spade s nogu od posla po ‘otelima
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Velkoski »

moonca wrote:.i nije bash --da vidish njihovih muka - sta i kako sa novcem... :-)
znam...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:A inace se u BL nocu spade s nogu od posla po ‘otelima
najbolje badava da rade po cijelu noc
Sanjarko

#4005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Lajavikrelac wrote:Ne stari, 20 KM je dnevnica a radno vrijeme je 12 sati, odnosno dvije noćne od 12 sati pa dva dana slobodan, a računaj koliko radnih noći imaš prosječno u mjesecu ;-) Da je sat 20 KM.... :mrgreen:
Ma skonto sam. Nocna smjena. Zato kazem da je malo. Jer je ubitacna nocna smjena. Izgleda hoce da se okrenemo radu na crno svi. Ja kontam opet se ko trgovacki putnik aktivirati. Samo me jb bolest.

Ovo bi mi na recepciji odgovaralo. Nek je i manje placeno. Ali ne bi mogao izdrzati toliko zbog bolesti.

Da je meni nekakvog takvog posla. A poslodavac bi na mene imao subvenciju na osnovu zaposljavanja invalida.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

insomnia78 wrote:A inace se u BL nocu spade s nogu od posla po ‘otelima
Dođi u periodu od jula pa do sredine septembra i probaj naći sobu na blef ;-) javi mi kako si prošao :) Ovaj hotel o kome je riječ je baš frekventan, ima dobar kafe bar često odem tamo na piće, pa poznajem stanje a usput i bavim se turizmom. Ne kenjam ni ja tebi o kroasanima i bagetima po tvom arondismanu nemoj ni ti meni o hanovima u mojoj mahali ljubi te brat :kiss:
Sanjarko

#4007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

moonca wrote:Ma dodatn posao nema ogranicenja -zavisi i koliko ih ti mozes odraditi.
Ako su studenti preko dana zauzeti na predavanjima , mislim da imaju vremena za odmor i navecer u hotel/ ili banka/ stambena zgrada - cak mogu i spavati - kao i uciti. Ne mislim da tu ima guzvi kao preko dana.
20 km jeste jako malo -opet za nekog studenta mozda i nije.. :zoka:
Meni ne bi bilo malo. Prihvatio bi ga. Ali puno 12 sati. Nemogu toliko izdrzati. 8 mozda i bi mogo. Odgovaralo bi mi jer je recepcija.
macchiato

#4008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by macchiato »

Ma koji to čovjek može izdržati tempo od 12 sati rada i nespavanja preko noći, a zatim ujutru otići na predavanja uz nikakav ili minimalan san, u zavisnosti od toga kad počinju predavanja?
A gdje je tu još i učenje ili ne daj bože društveni život... :-)

Možda i može, ali bi te hospitaliziralo poslije dva-tri mjeseca.
Sanjarko

#4009 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Kontam recepcija pa reko nema prometa toliko. Ali kako skonta prometno je. Ali 12 sati ne bi mogo nikako. 8 mozda ali cisto sumnjam. Nemogu se puno kretati pa zato to i kazem.
moonca

#4010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:Kontam recepcija pa reko nema prometa toliko. Ali kako skonta prometno je. Ali 12 sati ne bi mogo nikako. 8 mozda ali cisto sumnjam. Nemogu se puno kretati pa zato to i kazem.
imas li ti ikakvu pomoc od drzave?
Bluemore

#4011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Eto vidite da ima posla, samo ljudi nece da rade :-)
vjesticanametli

#4012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

Lajavikrelac wrote:Kod mene u BL se traži recepcioner u jednom hotelu sa 4 zvjezdice, noćna smjena se radi, dvije noćne pa dva dana slobodna, 20 KM je dnevnica-noć, plata na kraju mjeseca je oko 320 KM :shock: Obrazloženje je da postoji mogućnost prijave poslije određenog vremena i da je to dopunski posao za studente i sl. i zato plata nije velika, to je "gospodski" posao, recepcija, odijelce :-) Pa jebem vam i izvor i korito onako dopunski poslovno! Cijela noć dopunski posao :? a kad spavaš i radiš onaj glavni? Jedino ako se pucaš krekom i spidom pa ne spavaš nikad...Odoše radnici, nema radne snage, kuku nama slušaš ove pogane gazde a i dalje hoće da im se radi za kikiriki.... :roll: kao što sam rekao radije će propasti nego dati bolje uslove stoka balkanska :twisted:
:lol: nek mu mama radi :lol: jaran radio par mjeseci nocnu u dobrom hotelu u sa ...stari grad hahhha mi navratimo iz kafane na kafu u sitne sate qq lomio se hahahha ne bi kad bi crkla...al polako placace oni :mrgreen:
Sanjarko

#4013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Kakvi. Tek trebam ove godine se hrvati sa drzavom u vezi prava svojih. A ovih part time poslova nema ili ako ima zaposljavaju studente.
insomnia78

#4014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Bluemore wrote:Eto vidite da ima posla, samo ljudi nece da rade :-)
Pa nije da nema. E’o
Image
Opucas ovdje godinu, dvije poslije s obrazom u Njemacku
moonca

#4015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote:
Kakvi. Tek trebam ove godine se hrvati sa drzavom u vezi prava svojih. A ovih part time poslova nema ili ako ima zaposljavaju studente.
hm.... javljaj se gdje god ko trazi sta - nekome treba pomoc i koju ti mozes pruziti-
Sanjarko

#4016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Ima posla Nesanice. Nema prekvalifikacija.
Domaci izdajnik

#4017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Vizionar 1985 wrote:Kontam recepcija pa reko nema prometa toliko. Ali kako skonta prometno je. Ali 12 sati ne bi mogo nikako. 8 mozda ali cisto sumnjam. Nemogu se puno kretati pa zato to i kazem.
Ako si invalid kao što kažeš ovaj posao na recepciji nije za tebe vjeruj mi. Niti je lagan niti je opuštena varijanta, po cijelu noć možeš imati tabananja po spratovima i oko hotela :-? daj ovo, daj ono, haj tamo, haj ovamo...unesi, iznesi, obriši, očisti...nije ni čudo što ljudi nerado prihvataju takav posao i kad je bolje plaćen :roll:
Last edited by Domaci izdajnik on 22/01/2019 20:10, edited 1 time in total.
moonca

#4018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Ne bi trebao recepcionar da cisti :-)
Sanjarko

#4019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
hm.... javljaj se gdje god ko trazi sta - nekome treba pomoc i koju ti mozes pruziti-
Ma bio mi iskrso jedan poso, ali nemam skills kako vi kazete za to. Trebalo me prekvalificirati za to. Jb me i bolest prilicno. Jetra itd. Nista mi nepreostaje nego hrvanje sa drzavom pa nesto, socijala i sl.
Domaci izdajnik

#4020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

moonca wrote:Ne bi trebao recepcionar da cisti :-)
Image
moonca

#4021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote:
Ma bio mi iskrso jedan poso, ali nemam skills kako vi kazete za to. Trebalo me prekvalificirati za to. Jb me i bolest prilicno. Jetra itd. Nista mi nepreostaje nego hrvanje sa drzavom pa nesto, socijala i sl.
Aj, zasto nisi do sada trazio- jel' moras biti odredjene starosti da bi dobio pomoc?
Sanjarko

#4022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Lajavikrelac wrote: Ako si invalid kao što kažeš ovaj posao na recepciji nije za tebe vjeruj mi. Niti je lagan niti je opuštena varijanta, po cijelu noć možeš imati tabananja po spratovima i oko hotela :-? daj ovo, daj ono, haj tamo, haj ovamo...unesi, iznesi, obriši, očisti...nije ni čudo što ljudi nerado prihvataju takav posao i kad je bolje plaćen :roll:
Nista onda. Ostaje mi samo ganjat socijalu i sl.
Sanjarko

#4023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Aj, zasto nisi do sada trazio- jel' moras biti odredjene starosti da bi dobio pomoc?
Iskrsli mi porodicni problemi razni. Cekam da se rijese. Treba sad za mjesec-dva. Pa onda jb-da sa drzavom.
Domaci izdajnik

#4024 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Vizionar 1985 wrote:Nista onda. Ostaje mi samo ganjat socijalu i sl.
:sad:
Znam ja naše gazde i hotelijere....trebaš biti recepcioner, portir, čistačica, dostavljač, posluga, konobar, diler, sekretarica, makro još samo da povremeno skineš gaće i naguziš se... :izet:
moonca

#4025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote:
Iskrsli mi porodicni problemi razni. Cekam da se rijese. Treba sad za mjesec-dva. Pa onda jb-da sa drzavom.
Bice ok.
Post Reply