Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gojeni H wrote:
Porazavajuce, ocajnicki pokusaj, sasvim razumljiv. Kada se drzava ne moze nositi sa problemom, kanton nema izbora.
Drzava ne mora ni postojati ... to je prakticno poruka koju sama drzava salje.
To je.
A onda danas vijest da je predsjedavajući razgovarao sa ministrom.
Pravi se vijest od toga što su razgovarali, kao da to uopće treba biti vijest. I to tek sada.
Gojeni H wrote:
Porazavajuce, ocajnicki pokusaj, sasvim razumljiv. Kada se drzava ne moze nositi sa problemom, kanton nema izbora.
Drzava ne mora ni postojati ... to je prakticno poruka koju sama drzava salje.
To je.
A onda danas vijest da je predsjedavajući razgovarao sa ministrom.
Pravi se vijest od toga što su razgovarali, kao da to uopće treba biti vijest. I to tek sada.
Kao nepopravljivi pozitivac, barem se nadam, mozda se iz ovoga izvuce i jedna svijest o neophodnosti sire samouprave manjih jedinica, vise uvida u finansije koje odlaze prema federalnim i drzavnim institucijama, itd.?
1. U nedostatku validnih kontra-argumenata mojim argumentima, vrijedjas, sto znaci da sam ja u pravu. Da li je i klix fasisticka stranica: Beč: Migrantu šest godina zatvora za silovanje dječaka:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bec- ... /160614140
2. Ne navodis konkretne filmove, validne statisticke podatke kako se ova situacija moze porediti sa nasom, sto znaci da tvoja tvrdnja pada u vodu. Nasi ljudi su bjezali od rata. Pakistan, Alzir, Maroko, Tunis, nisu zemlje u ratu.
3. Nisu oni priznali nista, nego su slagali. Babe i starci? haha Gdje ti vidis babe i starce. Ne vidjeh niti jednog starca otkako je ova kriza pocela. Pored vlastitih ociju trebamo tebi vjerovati?
4. Ne, ne rade se puno gore stvari zbog prezivljavanja. Biti kriminalac je izbor. Ovi ljudi nisu na losem glasu zato sto za sebe kazu da su muslimani, nego zato sto se bave kriminalnim radnjama. Upravo zbog toga da bi se zastitili, mi bi trebali biti najglasniji kada je osuda ovih ljudi i njihovog ponasanja u pitanju, da bi dokazali da ovi ljudi ne predstavljaju sve muslimane, da postoje mnoge interpretacije ove religije. Nije svako musliman ko za sebe kaze da je musliman, ima bradu ili nosi maramu. Oni koji siluju, pljackaju, ubijaju, nisu moji braca i sestre muslimani i tacka. Islam nije nicije privatno vlasnistvo.
U mjestu Delijas kod Trnova u blizini azilantskog centra, 4 azilanta provalili u džamiju. Na poziv mjestana policija došla nakon 2 dana...
Pitanje zasto dzamije ne prime te imigrante... ima ih pofino moglo bi se dosta te jadne brace iz islamskih zemalja smjestiti.Znam da se malo malo kuka to Palestina,Libija,Sirija itd.. pa bio bi red da Islamska zajednica otvori vjerske objekte da prime te da makar mogu prespavati i organizuje kakvu pomoc im.
A sto ne bi malo crkve otvorili na istoku BiH? Kad udju migranti iz Srbije i CG da malo predahnu?
Ili da ih na putu ka Cro malo Katolicka crkva ugosti u svojim objektima?
Pitanje migracija je u Ustavu, Zakonom o azilu, Zakonom o strancima u iskljucivoj nadleznosti drzave. Ista nema nikakav ugovor sa Islamskom zajednicom, muslimani su manjina u BiH valjda.
Nidzara Ahmetasevic je istu inicijativu imala u martu ove godine. Ispljuvala IZ jer ne pomazu sver ljudima i kriminal preko granice, demokratski i evropski lijepo. To je poslije u Austriji dobilo drugu interpretaciju: migrantska ruta kroz BiH je nazvana "dzamijska ruta" jer im navodno dzamije pomazu na putu ka sjeveru Evrope.
Ova drzava ima Odjel za migracije unutar Ministarstva sigurnosti. Bolje bi bilo da oni rade svoj posao umjesto sto se njihova zadaca uvaljuje nevladinom sektoru i vjerskim ustanovama.
Policija ne može da zabrani dolazak migranata u USK
Ministarstvo unutrašnjih poslova USK nema zakonska ovlaštenja da provodi politiku nasilnog ograničavanja kretanja niti zabranu ulaska takvih lica na teritoriju Unsko-sanskog kantona.
Ovo stoji u odgovoru MUP-a USK na zahtjev kantonalnih vlasti da policija nasilno sprečava dolazak migranata na ove prostore.
U saopćenju se navodi kako je MUP USK prije nekoliko dana primio ovakav dopis od premijera USK Huseina Rošića, kojim je zatraženo da policija na svim ulaznim tačkama u ovaj kanton vrši punu kontrolu prevoznih sredstava kojima se vrši transport ilegalnih migranata, da se svim takvim vozilima zabrani ulazak na teritoriju ovog kantona te da se takva vozila vraćaju na njihova polazna odredišta. Navodi se kako se Zakonom o strancima reguliše prihvat stranaca i njihovo stavljanje pod nadzor te jasno definiše državna nadležnost i organi koji su nosioci takvih radnji.
Dalje se navodi kako bi se svako strože ograničenje ili kretanje na području USK moralo regulisati isključivo promjenama ili dopunama važećih zakonskih propisa. Iz policije naglašavaju da od početka pristizanja stranaca poduzimaju sve operativno-taktičke mjere i radnje u skladu s važećim zakonskim propisima kako bi što više ublažili posljedice migrantske krize, a svi oni stranci koji se ne pridržavaju zakona i drugih propisa Bosne i Hercegovine bili adekvatno sakcionisani.
Podsjećamo, premijer USK je u protekli petak imao radni sastanak s predstavnicima gradova i općina USK i tom prilikom je zatraženo da policija zaustavlja svaki autobus na ulazu u ovaj kanton te da se takva vozila, ukoliko se ustanovi da su u njima migranti, vraćaju na mjesta odakle su krenuli. Na ovom sastanku je također zaključeno da se Vijeću ministara BiH da rok do 10. augusta da odredi lokaciju za budući prihvatni centar za migrante.
sheilak wrote:Meni nije jasno zasto nasi ne vracaju migrante na granicu srbije ili odakle vec dolaze kao sto to rade hrvati slovenci i ko vec ima problema (r)
Ni meni nije jasno sto smo mi nasli da se zajebavamo sa ovim pored toliko mnogo uredjenijih drzava oko nas.
sheilak wrote:Meni nije jasno zasto nasi ne vracaju migrante na granicu srbije ili odakle vec dolaze kao sto to rade hrvati slovenci i ko vec ima problema (r)
Ni meni nije jasno sto smo mi nasli da se zajebavamo sa ovim pored toliko mnogo uredjenijih drzava oko nas.
Ne mozemo da vratimo jer Srbija ih nece nazad , ajd ti dokazi odakle su dosli... Srbija moze reci iz Crne Gore a ovi obrnuto.. da ih i pored granice uhvatis nece ti reci odakle su dosli niti imaju kakve dokumente.
tko ti je rekao da ih vracaju na granicu Srbije
kako se osobe "vracaju" na granicu susjedne drzave
U mjestu Delijas kod Trnova u blizini azilantskog centra, 4 azilanta provalili u džamiju. Na poziv mjestana policija došla nakon 2 dana...
Pitanje zasto dzamije ne prime te imigrante... ima ih pofino moglo bi se dosta te jadne brace iz islamskih zemalja smjestiti.Znam da se malo malo kuka to Palestina,Libija,Sirija itd.. pa bio bi red da Islamska zajednica otvori vjerske objekte da prime te da makar mogu prespavati i organizuje kakvu pomoc im.
Zato sto dzamija nije uslovna za stanovanje. Razmisli prije svega,imaju li ljudi gdje da se okupaju, jedu, spavaju, to vako idilicno izgleda na slikama, ali boli nekag azilanta briga sto je to nekakav sakrali objekat, mislis da ce paziti na neki red i cistocu? Pogledaj dzamije Meki, ima vise cistaca nego posjetilaca, uostalom, ovdje je svima jasno da se ovi ljudi guraju u nadleznosti kome stignu, da se otvore dzamije to bi sigurno rjesilo pitanje smjestaja, ali onda niko vise nebi imao potrebu da brine o ljudima...a da ne govorim kakva bi to Dodi bila politicka poslastica...
Janjicar wrote:100 ljudi se okupilo u Bihacu na protestima
"Želimo napomenuti da mi nismo protiv tih ljudi. Daleko od toga. Mi sa punim uvažavanjem gledamo na tu bijedu i sirotinju, jer smo i sami prije 20 godina bili ista bijeda i sirotinja. Tada nas je 2 miliona iselilo u preko 50 zemalja svijeta."
"Želimo napomenuti da mi nismo protiv tih ljudi. Daleko od toga. Mi sa punim uvažavanjem gledamo na tu bijedu i sirotinju, jer smo i sami prije 20 godina bili ista bijeda i sirotinja. Tada nas je 2 miliona iselilo u preko 50 zemalja svijeta."
Dva mjeseca samo se prica o migrantima, Krajsnici kukaju, Fazlic prijeti Sarajevu i onda na kraju dodje 100 prosvjednika. xD
Dva mjeseca samo se prica o migrantima, Krajsnici kukaju, Fazlic prijeti Sarajevu i onda na kraju dodje 100 prosvjednika. xD
nisu svi nasjeli na desnicarsku histeriju... lijepo je vidjeti da Krajisnici nisu zaboravili devedesete
CPT wrote:
nisu svi nasjeli na desnicarsku histeriju... lijepo je vidjeti da Krajisnici nisu zaboravili devedesete
Nisu svi nasjeli haman na "novinarske lazi " jer po ovim prosvjedima se vidjelo da Fazlic laze kad kaze da su im migranti problem, lazu i građani da je problem.
Policijski službenici Uprave policije MUP USK-a su, po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću, otpočeli jutros policijsku akciju "Racija" i "Pretres" u objektu "Đački dom" u Borićima i šatorskom naselju pored zgrade koje koriste migranti.
"Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima", saopćeno je iz MUP-a USK.
Navode da je u provođenju aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala 40 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać te Sektora kriminalističke policije.
"U sklopu nastavka provođenja zajedničkih aktivnosti na rješavanju problematike migracija na području USK-a, u akciji su učestvovali pored Uprave policije MUP USK-a i Služba za poslove sa strancima koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti a radi se o kontroli boravišnog statusa migranata", stoji u saopćenju.
Ističu da su u toku pretresa izuzeli više komada hladnog oružja, boksera, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa L" kao i drugih predmeta.
"Uhapšene su i dvije osobe, koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području grada Bihaća i nad istima su policijski službenici zaveli kriminalističku obradu. Riječ je o licu N.N. rođen 1988. godine iz Afganistana za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 289 KZ F BiH 'Razbojništvo' i licu K.A. rođen 1992. godine iz Pakistana za koje postoji osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 239. KZ F BiH 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'", stoji u saopćenju.
dječak sa šibicama wrote:Policijski službenici Uprave policije MUP USK-a su, po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću, otpočeli jutros policijsku akciju "Racija" i "Pretres" u objektu "Đački dom" u Borićima i šatorskom naselju pored zgrade koje koriste migranti.
"Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima", saopćeno je iz MUP-a USK.
Navode da je u provođenju aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala 40 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać te Sektora kriminalističke policije.
"U sklopu nastavka provođenja zajedničkih aktivnosti na rješavanju problematike migracija na području USK-a, u akciji su učestvovali pored Uprave policije MUP USK-a i Služba za poslove sa strancima koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti a radi se o kontroli boravišnog statusa migranata", stoji u saopćenju.
Ističu da su u toku pretresa izuzeli više komada hladnog oružja, boksera, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa L" kao i drugih predmeta.
"Uhapšene su i dvije osobe, koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području grada Bihaća i nad istima su policijski službenici zaveli kriminalističku obradu. Riječ je o licu N.N. rođen 1988. godine iz Afganistana za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 289 KZ F BiH 'Razbojništvo' i licu K.A. rođen 1992. godine iz Pakistana za koje postoji osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 239. KZ F BiH 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'", stoji u saopćenju.
ili slikom...
vise od ovog mozes naci u svakom malo vecem lokalu USK (petkom i subotom)
Sjede danas dvije cance mlađe, ljepuskaste strankinje, jedna plavusa, na klupi ispred Karađozbegove džamije u Mostaru, prilaze dva tamnija lika, mlađi, fino obučeni
Haj grls, ju ar from hir? Vi ar migrants from libija
zrakomlat wrote:Sjede danas dvije cance mlađe, ljepuskaste strankinje, jedna plavusa, na klupi ispred Karađozbegove džamije u Mostaru, prilaze dva tamnija lika, mlađi, fino obučeni
A više one izgledaju ko migranti
Cuj i na tu foru ulijecu, sad mi je malo i jasnije sto ih neki nece, haj to sto ce mu uzet poso ali ostace i suhog kurca pride ba
zrakomlat wrote:Sjede danas dvije cance mlađe, ljepuskaste strankinje, jedna plavusa, na klupi ispred Karađozbegove džamije u Mostaru, prilaze dva tamnija lika, mlađi, fino obučeni
A više one izgledaju ko migranti
Cuj i na tu foru ulijecu, sad mi je malo i jasnije sto ih neki nece, haj to sto ce mu uzet poso ali ostace i suhog kurca pride ba
Ja bola, ko fol da nešto pitaju, ono ju ar from hir, i ostadoše pričati. što mene ne upitaše ako ih je zanimalo kako do bijace ili izacica nego mladu plavušu