Zrelo razmišljanje, veoma zrelo i koliko vidim čvrsto argumentirano. Ima odgovor, ali prvo da te preispitam, pošto vidim da se jako dobro razumiješ u unutarnje hrvatske odnose. Kojoj ti skupini Hrvata od te dvije pripadaš? Ili si možda samo dobronamjerni Bošnjak?Novi_Nick wrote:Neka Covic i hercegovacki Hrvati dobro razmisle o miniranju Bosnjakabosanaca i drugih Hrvata u Bosni, i surovanju sa RS i Dodikom. Ako Dodik uspije da minira drzavu BiH da ne udje u EU, NATO i slicno, nego da je stavi pod SrbijaRusku kontrolu, odose svi Hrvati iz Bosne i Hercegovine pod SrbijuRusiju, te su tako uspjeli da izminiraju sami sebe?!
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#4001 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Novi_Nick
#4002 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
- Lincoln-Burrows
#4003 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne razumiješ međuhrvatske odnose a kenjaš, to je jako opasno.
- Kolinda
#4004 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Baci pogled na rezultate na prošlim izborima, tko više daje HDZ-U "bosanski" ili "hercegovački" Hrvati. Nemoj se iznenaditi kad vidiš kako stvari stoje...Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
- Novi_Nick
- Novi_Nick
#4006 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novi_NickLincoln-Burrows wrote:Ne razumiješ međuhrvatske odnose a kenjaš, to je jako opasno.
Kenjas, medjuhrvatski odnosi su isti, kao i medjubosnjacki, kao medjusrpski itd. Ti i tebi slicni bi najradije zeljeli, da sve Hrvate izjednacite i odvedete sa Covicem i Dodikom pod Srbiju citaj krajnju destinaciju Rusiju.
Last edited by Novi_Nick on 10/12/2018 14:51, edited 5 times in total.
-
DonieBrasco
#4007 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako god okrenes nece biti:
- trece entiteta,
- nece hrvati upravljati FBiH kako zele da bude,
- nece njih jedva 300.000 da određuje kojim ce putem ici ova drzava,
- pogotovo nece hrvati biti iznad bosnjaka jer su katolici i "nosioci kojekakvih vrijednosti",
- kao sto ni glas hdz-hrvata nece biti vrijediniji od drugih hrvata,
- glas hrvata iz Motara nece biti vrijedini od hrvata iz Sarajeva.
Ovo kada shvate Covic, HDZ, Zagreb bice svima lakse.
- trece entiteta,
- nece hrvati upravljati FBiH kako zele da bude,
- nece njih jedva 300.000 da određuje kojim ce putem ici ova drzava,
- pogotovo nece hrvati biti iznad bosnjaka jer su katolici i "nosioci kojekakvih vrijednosti",
- kao sto ni glas hdz-hrvata nece biti vrijediniji od drugih hrvata,
- glas hrvata iz Motara nece biti vrijedini od hrvata iz Sarajeva.
Ovo kada shvate Covic, HDZ, Zagreb bice svima lakse.
-
channel10
#4008 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
PA to su naturalizovani hercegovci. Ima tu dosta bosanskih hrvata koje su ti isti hercegovci hrvati natjerali da dodju dole na kamen, a da prodaju svoja imanja po Bosni. Tacnije, ti isti hrvati hercegovci govore kako su te bosanske hrvate protjerali komsije bosnjaci, ali no sikiriki, znamo mi vrlo dobro sta je bilo i kako je bilo. Sljedeci put bi mogli svi zajedno kliznuti dole do Dalmacije, samo neka zapocnu prviKolinda wrote:Baci pogled na rezultate na prošlim izborima, tko više daje HDZ-U "bosanski" ili "hercegovački" Hrvati. Nemoj se iznenaditi kad vidiš kako stvari stoje...Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
Znaci kolindice, mojne ovdje takve spike, ne prolazi to kod nas kao kod europejaca sto im pricu slazete......Ali ako i oni ne znaju, saznat ce, pa sta cete onda. Stvarno mi nije jasna politika HDZ-a jer odavno idu na nož, pa ono sta bude. Znaci konacno razracunavanje i nemojte sutra plakati kad na.ebete jer vam je odavno prica za "nema nazad". Posvadjali ste se sa jedinim narodom sa kojim ste mogli fino zivjeti i sutra kad vas nestane, zahvalite Covicu, Ljubicu i ekipi.
- Lincoln-Burrows
#4009 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Šta reći nakon ovog. Pozdravi ekipu i manje brlje ovako rano.Novi_Nick wrote:Kenjas, medjuhrvatski odnosi su isti, kao i medjubosnjacki, kao medjusrpski itd. Ti i tebi slicni bi najradije zeljeli, da sve Hrvate izjednacite i odvedete sa Covicem i Dodikom pod Srbiju citaj krajnju destinaciju Rusiju.Lincoln-Burrows wrote:Ne razumiješ međuhrvatske odnose a kenjaš, to je jako opasno.
- BHCluster
#4010 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Lincoln-Burrows wrote:Šta reći nakon ovog. Pozdravi ekipu i manje brlje ovako rano.Novi_Nick wrote:Kenjas, medjuhrvatski odnosi su isti, kao i medjubosnjacki, kao medjusrpski itd. Ti i tebi slicni bi najradije zeljeli, da sve Hrvate izjednacite i odvedete sa Covicem i Dodikom pod Srbiju citaj krajnju destinaciju Rusiju.Lincoln-Burrows wrote:Ne razumiješ međuhrvatske odnose a kenjaš, to je jako opasno.
- Novi_Nick
-
nepoznati988
#4012 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
dabome nego ukinuti. ili ako uvedu u srbiji i hrvatskoj onda jbga neka stoji i u bosni.Dozer wrote:Da se mene pita, ja bih hladno ukinuo konstitutivnost, a s tim i sve ove etno-vjerske kolektivne ublehe. Ovakva demokratija, zasnovana ne nekakvim blasfemicnim kolektivnim etnickim pravima, ne postoji nigdje na planeti.
- mO k3
#4013 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako god sa je HDZ ne uživa podršku većine Hrvata nego 1/3 nikada to shvatiš onda ćeš i da shvatiš da ta većina koji pripovjeda HDZ ne postojiKolinda wrote:Baci pogled na rezultate na prošlim izborima, tko više daje HDZ-U "bosanski" ili "hercegovački" Hrvati. Nemoj se iznenaditi kad vidiš kako stvari stoje...Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
- Kolinda
#4014 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Od koga si to čuo, Mesić, Pusić ili Kukić ajde priznaj i odmah ću ti oprostiti.mO k3 wrote:Kako god sa je HDZ ne uživa podršku većine Hrvata nego 1/3 nikada to shvatiš onda ćeš i da shvatiš da ta većina koji pripovjeda HDZ ne postojiKolinda wrote:Baci pogled na rezultate na prošlim izborima, tko više daje HDZ-U "bosanski" ili "hercegovački" Hrvati. Nemoj se iznenaditi kad vidiš kako stvari stoje...Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
- mO k3
#4015 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako šta od koga čuo ? Pa vidi izborne rezultate !
2/3 nisu dali glas HDZ
2/3 nisu dali glas HDZ
- Dozer
#4016 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vala, ima i ta mjesta... Ovdje ionako sad ostajemo samo mi stariji, kojima nije do nekakvog odlaska, seljakanja i novih pocetaka, a mladji se i pametniji ionako hvataju noge odavde. I tek sad ce nastati bjezanija, iza NG. Samo posmatrajte.Hafis wrote:Nešto sam skeptičan prema tim metodoma ulice. Tako je i Lenjin počeo, pa jesil' vidio gdje je to sve na kraju odvelo.Dozer wrote:A nama niko ne brani da to ukinemo, zar ne?
Ulica, rastjerat te etno-nacionaliste, i haj zdravo.
Uostalom, sjećam se u nas ovdje prije 4-5 godina kada se vlast probala smijeniti na ulici. Tada su pravili nekakva građanska vijeća..ili nešto slično...to me podsjetilo na Robespierra i zametak Jakobinske diktature.
Ja bih to pustio vremenu...prolaskom godina ukinut će sve ionako samo po sebi....raselit će se ovo malo sposobnijih što je ostalo, a ono što ostane, ionako neće biti vrijedno nekog truda, budući da su ostvarili najveći mogući stupanj vještine u preživljavanju, i bit će im ionako svejedno... handrio ga etno nacionalist ili nekakav novoizabrani univerzalni multietničar koji tek treba da se nakupi.
-
Hafis
#4017 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Aha. Mi to ovdje prevodimo - Bošnjak u početnom stadiju nacionalizma. Obzirom da je taj nacionalizam još uvijek u maturaciji, hoću reći u adolescentnom dobu, u početku se još uvijek maskira u neke nedefinirane pojmove ''bosanstva''.Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
Sestro, za danas dosta posla, to bi bilo to. Valja ići kući na ručkove.
- Novi_Nick
#4018 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis wrote:Aha. Mi to ovdje prevodimo - Bošnjak u početnom stadiju nacionalizma. Obzirom da je taj nacionalizam još uvijek u maturaciji, hoću reći u adolescentnom dobu, u početku se još uvijek maskira u neke nedefinirane pojmove ''bosanstva''.Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
Neka Covic i hercegovacki Hrvati dobro razmisle o miniranju Bosnjakabosanaca i drugih Hrvata u Bosni, i surovanju sa RS i Dodikom. Ako Dodik uspije da minira drzavu BiH da ne udje u EU, NATO i slicno, nego da je stavi pod SrbijaRusku kontrolu, odose svi Hrvati iz Bosne i Hercegovine pod SrbijuRusiju, te su tako uspjeli da izminiraju sami sebe?!
Da nebi imao kakvih dilema oko Bosanstva ono ide ovako sto se tice Bosnjaka.
Etnicki Narod: Bosnjaci (izvorno internacionalno Bosniaci ili lokalno stari Bosnjani)
Drzavnost/Nacionalnost: Bosanskohercegovacka
Radi lakseg raspoznavanja Bosnjaka iz njihove maticne zajednicke drzave sa Srbima, Hrvatima i drugim iz Bosne i Hercegovine:
Narod: Bosnjaci
Drzavnost/Nacija: Bosanskohercegovacka (ili skaraceno u pisanju Bosanci(Bosnjaci)
Last edited by Novi_Nick on 10/12/2018 16:16, edited 4 times in total.
- Banksy
#4019 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da.Dozer wrote:
I tek sad ce nastati bjezanija, iza NG. Samo posmatrajte.
- Dozer
#4020 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nece moci.Novi_Nick wrote: Radi lakseg raspoznavanja Bosnjaka iz njihove maticne zajednicke drzave sa Srbima, Hrvatima i drugim iz Bosne i Hercegovine:
Drzavnost/Nacija: Bosanci i Hercegovci ili skaraceno Bosanci(Bosnjaci)
Bosnjaci su konstitutivni narod, kao i BH Hrvati i BH Srbi. To nije nacionalnost, pogotovo ne u drzavnom smislu.
Bosanac jeste nacionalnost, puni naziv nacije - Bosanskohercegovacka. I u ovu naciju spadaju i Bosnjaci i BH Hrvati i BH Srbi, tj. svi oni gradjani koji imaju BH drzavljanstvo (BH pasos mogu i ne moraju imati)
Najbolji primjer ovoga su Sandzaklije koje nemaju BH drzavljanstvo. Jesu Bosnjaci, sto im je etnicka pripadnost/opredjeljenje, ali nisu Bosanci jer nemaju drzavljanstvo BiH. Oni su nacionalni Srbijanci.
Last edited by Dozer on 10/12/2018 16:22, edited 2 times in total.
- Novi_Nick
#4021 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa ako te politicke budale iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nastave sa njihovom destruktivnom politikom, naselice im se tamo Kinezi, Indijci, Kurdi, Iracani, Avganistanci, Sirijci, Afrikanci itd, a zatim ce ostatci Hrvata, Srba, Bosanaca i Hercegovaca biti gradjani globalnog svijeta bez nijovih danasnjih drzava. Pa sta vole neka izvole, i neka izaberu sta im najbolje odgovara. Pamet je ogranicena a gluposti citaj budalstine su ne ogranicene!Banksy wrote:Da.Dozer wrote:
I tek sad ce nastati bjezanija, iza NG. Samo posmatrajte.
-
Hafis
#4022 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-kao što rekoh. samo sam još trebao dodati - Bošnjak u početnom stadiju nacionalizma s krizom identitetaNovi_Nick wrote:Hafis wrote:Aha. Mi to ovdje prevodimo - Bošnjak u početnom stadiju nacionalizma. Obzirom da je taj nacionalizam još uvijek u maturaciji, hoću reći u adolescentnom dobu, u početku se još uvijek maskira u neke nedefinirane pojmove ''bosanstva''.Novi_Nick wrote:Ja sam dobro namjerni Bosnjakbosanac, na njihovoj sam strani i na strani Hrvatabosanaca, a protiv hercegovacke politike drugog dijela hercegovackih Hrvata, citaj izdajnika zajednicke drzave Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sada vise nemas nekih dilema?!
Neka Covic i hercegovacki Hrvati dobro razmisle o miniranju Bosnjakabosanaca i drugih Hrvata u Bosni, i surovanju sa RS i Dodikom. Ako Dodik uspije da minira drzavu BiH da ne udje u EU, NATO i slicno, nego da je stavi pod SrbijaRusku kontrolu, odose svi Hrvati iz Bosne i Hercegovine pod SrbijuRusiju, te su tako uspjeli da izminiraju sami sebe?!
Da nebi imao kakvih dilema oko Bosanstva ono ide ovako sto se tice Bosnjaka.
Etnicki Narod: Bosnjaci (izvorno internacionalno Bosniaci ili lokalno stari Bosnjani)
Drzavnost/Nacionalnost: Bosanskohercegovacka
Radi lakseg raspoznavanja Bosnjaka iz njihove maticne zajednicke drzave sa Srbima, Hrvatima i drugim iz Bosne i Hercegovine:
Drzavnost/Nacija: Bosanci i Hercegovci ili skaraceno Bosanci(Bosnjaci)
Obzirom na potrebu dodatnog pojašnjavanja stvari ionako zamršenih za njega.
I šta veliš...skraćeni oblik
- Dozer
#4023 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nece. I Kinezi su pobjegli odavde. Malo radi lose ekonomske situacije, malo radi onih njihovih krimosa i trgovine organima.Novi_Nick wrote: Pa ako te politicke budale iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nastave sa njihovom destruktivnom politikom, naselice im se tamo Kinezi, Indijci, Kurdi, Iracani, Avganistanci, Sirijci, Afrikanci itd, a zatim ce ostatci Hrvata, Srba, Bosanaca i Hercegovaca biti gradjani globalnog svijeta bez nijovih danasnjih drzava. Pa sta vole neka izvole, i neka izaberu sta im najbolje odgovara. Pamet je ogranicena a gluposti citaj budalstine su ne ogranicene!
Sad dolaze Arapi, ali ni oni se nece ovdje zadrzati. Prvi val je bio WOW, ali onda su skontali da su ih ovdje debelo izlevatili i opleli po usima, pa sad i to prelazi samo u turizam jer smo im prejeftini.
Nema vise ni kod njih kupovine zemlje i nekretnina na ho-ruk, a ni u kolicini kako je to bilo prije godinu-dvije.
A cak i ovi iz Afgana, Pakistana, itd. ne zele ovdje da ostanu duze nego sto moraju. Eto kakva smo mi rupcaga
- Novi_Nick
#4024 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da, u pravu si Dozer, ispravio sam u postu gresku koju sam nehotice napisao, hvala ti na korigovanjuDozer wrote:Nece moci.Novi_Nick wrote: Radi lakseg raspoznavanja Bosnjaka iz njihove maticne zajednicke drzave sa Srbima, Hrvatima i drugim iz Bosne i Hercegovine:
Drzavnost/Nacija: Bosanskohercegovacka
Bosnjaci su konstitutivni narod, kao i BH Hrvati i BH Srbi. To nije nacionalnost, pogotovo ne u drzavnom smislu.
Bosanac jeste nacionalnost, puni naziv nacije - Bosanskohercegovacka. I u ovu naciju spadaju i Bosnjaci i BH Hrvati i BH Srbi, tj. svi oni gradjani koji imaju BH drzavljanstvo (BH pasos mogu i ne moraju imati)
Najbolji promjer ovoga su Sandzaklije koje nemaju BH drzavljanstvo. Jesu Bosnjaci, sto im je etnicka pripadnost/opredjeljenje, ali nisu Bosanci jer nemaju drzavljanstvo BiH. Oni su nacionalni Srbijanci.
Last edited by Novi_Nick on 10/12/2018 16:25, edited 1 time in total.
- Dozer
#4025 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne bih ja rekao...i dalje stoji:

Ako Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH hoce da budu nacije, onda ne mogu bii - konstitutivni narodi. Ili jedno, ili drugo, s tim da u slucaju da se odluc(it)e za "nacije", onda opet ne moze jer nemate svoje vlastite nacionalne drzave, pa je jedino rjesenje seljakanje po Srbiji i Hrvatskoj jer u BiH niko od ova 3 naroda nikad nece dobiti komad koji ce nazvati svojom drzavom
Drzavnost/Nacija: Bosanskohercegovacka (ili skaraceno u pisanju Bosanci(Bosnjaci)
Ako Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH hoce da budu nacije, onda ne mogu bii - konstitutivni narodi. Ili jedno, ili drugo, s tim da u slucaju da se odluc(it)e za "nacije", onda opet ne moze jer nemate svoje vlastite nacionalne drzave, pa je jedino rjesenje seljakanje po Srbiji i Hrvatskoj jer u BiH niko od ova 3 naroda nikad nece dobiti komad koji ce nazvati svojom drzavom
Last edited by Dozer on 10/12/2018 16:27, edited 1 time in total.