sadie_forever wrote:
Lazes u ovom slucaju ,jedno je pobjedit u olovu a drugo u sa i to apsolutnom vecinom od 66% ...cak i u malim mjestima toliku podrsku ne dobiju
Pa jebemu, ja napisem argumentovano sta i kako i ti mi napises lazes i spominjes mi olovo i procente. Procitaj ponovo sta sam napisao i procitaj ovo sad sto pisem.
Ja govorim o tome da jedan nacelnik koji je vec bio jedan mandat, ima vec brendirano ime. I ako mu se na izborima ne pojavi adekvatan protivnik, vec anonimusi, oni nemaju nikakvih ali bas nikakvih sansi. Tako da je te međede prakticno nemoguce skinuti sa tih pozicija.
Pogledaj nacelnicka mjesta - nebitno koja opstina, pa ce ti biti jasno. Nebitno cak i da nemas jaku stranku iza sebe (primjer Hadzibajric). Jednostavno nacelnici su u takvkoj prirodnoj poziciji da su stalno izlozeni, te da uzimaju zasluge i za sta treba i ne treba. (npr. Efendic se uslika kod projekta gdje je opstina ucstvovala sa bubam 5% kanton sa 95% i onda to stavi na stranicu opstine, na FB raja ga hvali, tamo vamo, a ustvari kanton finansirao i odradio vecinu posla).
A evo i da ti dokazem kako to u praksi funkcionise:
Efendic:
2012. godine osvojio je 18k glasova
2016. godine osvojio je 30k glasova
Memić:
2012. SENAID MEMIĆ - SDA/SBB 7627 glasova
2016. MEMIĆ SENAID - SDA 13.424 glasova
Hadzibajric
2012 HADŽIBAJRIĆ IBRAHIM 8339 SBB (SBB bio tad u usponu)
2016 IBRAHIM HADŽIBAJRIĆ - NEZAVISNI KANDIDAT 10.104 (Bez stranke, bez ikakve masinerija, sam izlazi i dobija vise glasova)
Dakle, ponavljam opet. Samo ako si glup i tup, i ako bas ne zelis da nista radis - izgubit ces mjesto nacelnika. Inace, mozes tu da budes koliko hoces i koliko zelis. Jos ako ti se potrefi da te kace projekti kantona u tvojoj opstini, na konju si.
Necu sad ulaziti u to koliko je ko uradio i sta je uradio. Efendic jeste uradio neke stvari, ali realno lik dobro koristi projekte kantona. Evo pogledaj malo i izguglaj vijesti o IX transverzali koju finansira Kanton, a opstina obezbjedila papire. Efendic izjavio ovo, Efendic obisao radove, bla bla... I naravno kad neko cita, kontat ce ah vidi ovog Efendica sto gradi.