Republika Turska

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4001 Re: Republika Turska

Post by JoseMujica »

Kurdi će na kraju pobjediti jer je represija Turske prema njima gora nego što je ikada bila represija Srbije prema Albancima.

Nemoguće je tako tretirati i negirati jedan čitav narod a da ti se to ne vrati kao bumerang
Kikibombona

#4002 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:• juni 2014: teroristi izvode napade na policiju u mjestima Bitlis i Lice
A da li znas zasto su teroristi izveli pomenute napade?

Po tebi ispada da je tada krenulo sa nasiljem, pa eto, da vidimo sta je uzrok tome...

A ako se budemo ovako vracali unazad doci cemo do masakra u Roboskom, pa na kraju do ideloga zla - Kemala Ataturka.
Kikibombona

#4003 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:...
Analiza je njesra!

Camil Bajik je odmah na pocetku pozvao Turke na pregovore. Stavise, pozvao je Ameriku da bude medijator u pregovorima. Rekao je da sukob Turskoj nista dobro nece donijeti.

Turci su odbili - Ameri se usutarili!

Toliko o tome.
Lincoln-Burrows

#4004 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

JoseMujica wrote:Kurdi će na kraju pobjediti jer je represija Turske prema njima gora nego što je ikada bila represija Srbije prema Albancima.

Nemoguće je tako tretirati i negirati jedan čitav narod a da ti se to ne vrati kao bumerang
Što se tiče pravde i poštenja to bi bilo tako kako pišeš,
samo ovdje se radi o jednom višem interesu pa tko se na tom putu nađe može biti ili
pometen ili mu se ostvare snovi.

Naime plin iz države Katar treba dopremiti cjevovodom u EU i to je prioritet za Zapad
kako bi se osigurao zamjenski cjevovod za onaj preko Ukrajine. To je činjenica i nju je
izrekao u više navrata John Kerry.
Taj cjevovod izgleda ide preko budućeg Kurdistana i to Kurdima ide na ruku a ujedno bi
budući Kurdistan mogao biti i veza Iran Sirija Mediteran što ih stavlja u koš sa Rusima.

Kurdi izvlače deblji kraj u oba slučaja samo što im u prvom slučaju treba "dogovor" sa
Turskom a u drugom ne treba.
Last edited by Lincoln-Burrows on 24/02/2016 17:12, edited 1 time in total.
Norman

#4005 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:• juni 2014: teroristi izvode napade na policiju u mjestima Bitlis i Lice
A da li znas zasto su teroristi izveli pomenute napade?

Po tebi ispada da je tada krenulo sa nasiljem, pa eto, da vidimo sta je uzrok tome...

A ako se budemo ovako vracali unazad doci cemo do masakra u Roboskom, pa na kraju do ideloga zla - Kemala Ataturka.
Ne sumnjam ja uopšte da neko ko apriori ne odbacuje terorizam kao način političke borbe može naći opravdanje za bilo koji teroristički napad. U Bitlisu, Liceu, Ankari,... svejedno.

Ne kažem nigdje da je jedan teroristički napad ključan. Pokazujem da je sadašnje vodstvo PKK odbacilo mirovni proces koji je zagovarao Öcalan lično i da su kao alternativu odabrali formiranje oružanih grupa za urbani rat, poput YDG-H.

Roboski si već spominjao na forumu i naravno opet spinovao.

Ja sam se osvrnuo na period od zadnje 2 godine u kojem su propali mirovni pregovori. Naveo sam događaje koji se namjerno preskaču, kako bi se mogle pisati fraze: "bez ikakvog razloga", "ničim izazvani", itd.

Ti piši i o Atatürku ako hoćeš, ali ne znam zašto. Već sam ti rekao da su ti sekularni nacionalisti počinili najviše zla na tom prostoru.
Norman

#4006 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:...
Analiza je njesra!

Camil Bajik je odmah na pocetku pozvao Turke na pregovore. Stavise, pozvao je Ameriku da bude medijator u pregovorima. Rekao je da sukob Turskoj nista dobro nece donijeti.

Turci su odbili - Ameri se usutarili!

Toliko o tome.
Što se tiče načina na koji su Kurdi trebali rješavati svoje probleme - ja uvažavam stav Abdullaha Öcalana.

Što se tiče analize uzroka sadašnjeg sukoba između Turske i PKK - ja uvažavam mišljenje Osmana Öcalana.

To što si ti veći Kurd od oba Öcalana, i što se pozivaš na Cemila Bayıka koji je Kurde ponovo odveo na put terorizma, to je tvoj problem.
fosna2014

#4007 Re: Republika Turska

Post by fosna2014 »

VCorp wrote:
fosna2014 wrote:Citam ove komemtare i ne mogu vjerovati zasto neko toliko mrzi ili toliko voli Tursku? Sto vi nju branite ili napadate? Zar je Turska neki faktor ili prijetnja?
A klasične balijske priče iz šume Striborove. Kao i Srbi sa ruskim i naši se kurče tuđim kurcem. S tim da su Rusi dolazili ratovati za Srbe a Turci su napunili novcem i zlatom Izetbego... pardon, Armiju BiH :izet: Turska puca po šavovima, 20 miliona Kurda više ne da na sebe i onda dođe naš Ibrica i priča kako Turska može vojno poraziti Rusiju, kako će nama Erdogan poslati 100 miliona Turaka da nas brane od Srba. Nakon par stranica onda ti ulete i najveći kompleksaši na Balkanu, a moguće i na svijetu, Srbi. Oni zbog petsto godina turskog solarijuma i lizanja guzice Rusima kao što to naši rade Turcima odmah staju u obranu Rusije i njihovih ciljeva. Poplave kuće i brda nose, Mujo i Miloš pomažu jedan drugome i kad se sve smiri ne znaju biti dobri ljudi i dobre komšije prije svega već opet se dijele zbog tobožnje braće sa Istoka. Turci uništili našu kraljevinu u zenitu moći i prodali nas na kraju za gajbu dukata, Rusi naoružavali Bugare da ubijaju Srbe, Crvena Armija silovala i popalila pola Srbije ali eto vidiš braća su braća.

Eto zbog toga se raspravljaju a od Turske, odnosno Rusije će dobiti kožnu frulu da zasviraju :-)
Hvala za odgovor. Slazem se.
Kikibombona

#4008 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Ne sumnjam ja uopšte da neko ko apriori ne odbacuje terorizam kao način političke borbe može naći opravdanje za bilo koji teroristički napad. U Bitlisu, Liceu, Ankari,... svejedno.

Ne kažem nigdje da je jedan teroristički napad ključan. Pokazujem da je sadašnje vodstvo PKK odbacilo mirovni proces koji je zagovarao Öcalan lično i da su kao alternativu odabrali formiranje oružanih grupa za urbani rat, poput YDG-H.

Roboski si već spominjao na forumu i naravno opet spinovao.

Ja sam se osvrnuo na period od zadnje 2 godine u kojem su propali mirovni pregovori. Naveo sam događaje koji se namjerno preskaču, kako bi se mogle pisati fraze: "bez ikakvog razloga", "ničim izazvani", itd.

Ti piši i o Atatürku ako hoćeš, ali ne znam zašto. Već sam ti rekao da su ti sekularni nacionalisti počinili najviše zla na tom prostoru.
Što se tiče načina na koji su Kurdi trebali rješavati svoje probleme - ja uvažavam stav Abdullaha Öcalana.

Što se tiče analize uzroka sadašnjeg sukoba između Turske i PKK - ja uvažavam mišljenje Osmana Öcalana.

To što si ti veći Kurd od oba Öcalana, i što se pozivaš na Cemila Bayıka koji je Kurde ponovo odveo na put terorizma, to je tvoj problem.
Znaci, ne znas zasto je PKK napao tursku vojsku u Bitlisu i Liceu?
Onako, iz objesti, cisto za zakuhaju?

Naveo si takstativno tursku propagandu bez da si naveo sta je prethodilo svakom od dogadjaja!?? :D :D

Camil Bajik i drugi kljucni ljudi u PKK traze od Turske da oslobode Odzalana i sa njim pregovaraju kao sa slobodnim covjekom i liderom PKK. Na bilo kakav dogovor, dok je Odzalan u zatvoru, PKK ne pristaje. Zamisli da ja sa tobom pregovoram oko necega, a pri tome si vezan za radijator i imas uperen pistolj u celo!?? Kakvi su to pregovori molim te lijepo? Odzalan ima kriminalnu pregovaracku poziciju s dobrim razlogom. Nisu u PKK tolike budale da pristanu na sve to.

Evo sta kaze Osman Odzalan o svemu tome...
Ocalan: Firstly, the leader is serious about the peace process in Turkey; its a strategic issue for him. It is also linked to his own life because it could lead to his release. However the Turkish state isn't serious. It wants to resolve the issue of the PKK but it doesn't want to tackle the Kurdish issue. Thats where the aims of Turkey and of Ocalan differ - and that is why the PKK leadership doesn't believe Turkey is serious about solving these issues.
PKK od samog pocetka insistira na pregovorima. Cak pozivaju Ameriku da bude medijator. AKP zeli rat!
Norman

#4009 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:Camil Bajik i drugi kljucni ljudi u PKK traze od Turske da oslobode Odzalana i sa njim pregovaraju kao sa slobodnim covjekom i liderom PKK. Na bilo kakav dogovor, dok je Odzalan u zatvoru, PKK ne pristaje. Zamisli da ja sa tobom pregovoram oko necega, a pri tome si vezan za radijator i imas uperen pistolj u celo!?? Kakvi su to pregovori molim te lijepo? Odzalan ima kriminalnu pregovaracku poziciju s dobrim razlogom. Nisu u PKK tolike budale da pristanu na sve to.
:lol: :lol: :lol:

Šta veliš? Terorista koji trenutno izvodi terorističke napade u kojima ginu djeca, traži da se na slobodu pusti osoba koja je odgovorna za iste zločine u prošlosti? :D

Ne ide to tako. I u zapadnim demokratskim zemljama se zbog terorizma robija i to samo ako imaš sreće. Obično te ubiju bez suđenja.
Kikibombona

#4010 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Kikibombona wrote:Camil Bajik i drugi kljucni ljudi u PKK traze od Turske da oslobode Odzalana i sa njim pregovaraju kao sa slobodnim covjekom i liderom PKK. Na bilo kakav dogovor, dok je Odzalan u zatvoru, PKK ne pristaje. Zamisli da ja sa tobom pregovoram oko necega, a pri tome si vezan za radijator i imas uperen pistolj u celo!?? Kakvi su to pregovori molim te lijepo? Odzalan ima kriminalnu pregovaracku poziciju s dobrim razlogom. Nisu u PKK tolike budale da pristanu na sve to.

Šta veliš? Terorista koji trenutno izvodi terorističke napade u kojima ginu djeca, traži da se na slobodu pusti osoba koja je odgovorna za iste zločine u prošlosti? :D

Ne ide to tako. I u zapadnim demokratskim zemljama se zbog terorizma robija i to samo ako imaš sreće. Obično te ubiju bez suđenja.
Pa neka onda ne jedu govna bezze... :D

Cuj, pregovaraju sa Odzalanom, likom kojeg su smjestili na neki izolovani otok i koji je osudjen na dozivotnu robiju? :o :-) :lol:

Pa ovog se ni Gebels ne bi sjetio! :D
Norman

#4011 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:Znaci, ne znas zasto je PKK napao tursku vojsku u Bitlisu i Liceu? Onako, iz objesti, cisto za zakuhaju?
Naveo sam jasne argumente da je Cemilova PKK odbacila više Öcalanovih poziva da odbaci oružanu borbu i prihvati mirni način rješavanja problema. Ako imaš neki argument koji to opovrgava, navedi ga. Do tad - zdra'o.

Kikibombona wrote: Evo sta kaze Osman Odzalan o svemu tome...
Ocalan: Firstly, the leader is serious about the peace process in Turkey; its a strategic issue for him. It is also linked to his own life because it could lead to his release. However the Turkish state isn't serious. It wants to resolve the issue of the PKK but it doesn't want to tackle the Kurdish issue. Thats where the aims of Turkey and of Ocalan differ - and that is why the PKK leadership doesn't believe Turkey is serious about solving these issues.
Osman Öcalan kaže da se odriče ovakve borbe PKK. Kaže da ovakva borba samo nanosi štetu kurdskom narodu. Kaže da je PKK igra za stranu agenturu koja od Turske nastoji napraviti Siriju. Kaže da im ništa nije sveto, jer napadaju bogomolje, zgrade... Slažeš li se ti s ovim?
Last edited by Norman on 24/02/2016 20:44, edited 2 times in total.
Norman

#4012 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

Pa neka onda ne jedu govna bezze... :D

Cuj, pregovaraju sa Odzalanom, likom kojeg su smjestili na neki izolovani otok i koji je osudjen na dozivotnu robiju? :o :-) :lol:

Pa ovog se ni Gebels ne bi sjetio! :D
Jebo Öcalana, ko da je njemu uopšte stalo do Kurda.
Kiki, kurdski aktivista veći od 2 brata Öcalana. :oops:
Kikibombona

#4013 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Naveo sam jasne argumente da je Cemilova PKK odbacila Öcalanov poziv da se razoruža i prihvati mirni način rješavanja problema. Ako imaš neki argument koji to opovrgava, navedi ga. Do tad - zdra'o.
Ebu Trika iz Gvantanama poziva mudzhide da odustanu od dzihada i porucuje im da umjesto da ratuju sade cvijece.

Zamisli situaciju da je Alija Izetbegovic iz zatvora u Lukavici porucio da se ABiH razoruza. Da li bi ti bespogovorno poslusao i ispostovao volju lidera? :lol:

Jebote, na kojem tebi nivou logika funkcionise!? :-) Nisu ni ljudi u PKK retardirani... :-) :-)

Poruke Odzalana dok je u zatvoru ne vrijede NISTA!

Znaci, nemas pojma sta je bilo u Bitlicu i Liceu a navodis to kao argument. Kao, spirala zlocina pokrenuta u ova dva mjesta, krivicom PKK. Turci pili kafu i ovi ih iz cista mira napali. Vidi se da posjecujes lazovske stranice...

Osman Odzalan

Cuj, napadaju zgrade i bogomolje?
Napadaju li mozda trafike? :D
Norman

#4014 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:Ebu Trika iz Gvantanama poziva mudzhide da odustanu od dzihada i porucuje im da umjesto da ratuju sade cvijece.

Zamisli situaciju da je Alija Izetbegovic iz zatvora u Lukavici porucio da se ABiH razoruza. Da li bi ti bespogovorno poslusao i ispostovao volju lidera? :lol:

Jebote, na kojem tebi nivou logika funkcionise!? :-) Nisu ni ljudi u PKK retardirani... :-) :-)

Poruke Odzalana dok je u zatvoru ne vrijede NISTA!
:roll:

Pojma ti nemaš jarane, ako ti je ovo argument. Svodiš višegodišnje pregovore između vlade i PKK (u kojima je i Ocalan učestvovao zato što je i iz zatvora imao uticaj na PKK), na nekakvu "poruku Ocalana iz zatvora"! Kakva ba poruka? Ozbiljni mirovni pregovori. I tadašnji lider PKK na slobodi je najavio povlačenje oružanih komponenti PKK iz Turske, kako je dogovarano.

Gledaj njemu primjera? :lol:
Pa ti pojma ni o čemu nemaš.

Kikibombona wrote: Znaci, nemas pojma sta je bilo u Bitlicu i Liceu a navodis to kao argument. Kao, spirala zlocina pokrenuta u ova dva mjesta, krivicom PKK. Turci pili kafu i ovi ih iz cista mira napali. Vidi se da posjecujes lazovske stranice...
Velika mudrost proguglati.
Znam vrlo dobro da nije ništa što negira moju tezu, pa se ne opterećujem sporednim glupostima.
Čekam tebe da počneš.
Kikibombona wrote:Osman Odzalan

Cuj, napadaju zgrade i bogomolje?
Napadaju li mozda trafike? :D
Tako kaže Osman: "„Sie brennen alles nieder. In dem Gebiet, in dem sie eine Auseinandersetzung provozieren wollen, schaffen sie erst Chaos. Ihnen ist nichts heilig. Wer Heiligtümer vernichtet, vernichtet auch Moscheen und Häuser. Wenn die Dinge außer Kontrolle geraten, kann alles passieren. Es können auch fremde Geheimdienste involviert sein, aber die Taten sprechen für sich.“

Trafike nije spominjao ovaj put. :oops:
Ko će sve pobrojati: bolničare, vatrogasce, škole, džamije, bebe, djecu, civile, učiteljice, carinike, policajce, vojnike...
Kikibombona

#4015 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote: Velika mudrost proguglati.
Znam vrlo dobro da nije ništa što negira moju tezu, pa se ne opterećujem sporednim glupostima.
Čekam tebe da počneš.
Ne zna sta je, ALI ZNA DA NE NEGIRA NJEGOVU TEZU! :lol: :lol: :lol: :lol:
Norman

#4016 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote: Velika mudrost proguglati.
Čekam tebe da počneš.
Ne zna sta je, ALI ZNA DA NE NEGIRA NJEGOVU TEZU! :lol: :lol: :lol: :lol:
Pretpostavljam da misliš na demonstracije zbog podizanja kasarne, na kojima su poginula 2 demonstranta.
Ali, zašto bih pogađao kakve ti navodno argumente imaš? Ko bez argumenata priča, bez argumenata mu se može i odgovoriti.

Za sada tvoj skor: 0 argumenata i 26 smajlija! 8)
Kikibombona

#4017 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Pretpostavljam da misliš na demonstracije zbog podizanja kasarne, na kojima su poginula 2 demonstranta.
Ali, zašto bih pogađao kakve ti navodno argumente imaš? Ko bez argumenata priča, bez argumenata mu se može i odgovoriti.

Turska vojska je dosla ukloniti spomenik koji je podignut u cast PKK. Demonstranti su pokusali sprijeciti uklanjanje spomenika da bi vojska zapucala na njih. Dva mrtva i dva tesko ranjena demonstranta. PKK se odmah osvetio.
Norman

#4018 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

Turska vojska je dosla ukloniti spomenik koji je podignut u cast PKK. Demonstranti su pokusali sprijeciti uklanjanje spomenika da bi vojska zapucala na njih. Dva mrtva i dva tesko ranjena demonstranta. PKK se odmah osvetio.

Turska vojska došla da ukloni ilegalni spomenik istaknutom teroristi u augustu 2014,
pa im se PKK "odmah osvetio" u junu 2014!!! :lol:

I on s ovom sporednom viješću oblijeće oko teme satima, kao da ima atomsku bombu, a glavna teza da je PKK i riječima i djelom odbio ispoštovati sporazum o razoružavanju i odustao od mirovnih pregovora stoji neokrznuta.

Kao što sam i rekao: nisam ni sumnjao da je u pitanju neka irelevantna vijest koja ne opovrgava moju osnovnu tezu. Ispade još i gore: nepovezana vijest s događajem koji sam naveo na listi. Bježi ba Kiki. :run:
Kikibombona

#4019 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:

Turska vojska došla da ukloni ilegalni spomenik istaknutom teroristi u augustu 2014,

I on s ovom sporednom viješću oblijeće oko teme satima, kao da ima atomsku bombu, a glavna teza da je PKK i riječima i djelom odbio ispoštovati sporazum o razoružavanju i odustao od mirovnih pregovora stoji neokrznuta.

Kao što sam i rekao: nisam ni sumnjao da je u pitanju neka irelevantna vijest koja ne opovrgava moju osnovnu tezu. Ispade još i gore: nepovezana vijest s događajem koji sam naveo na listi. Bježi ba Kiki. :run:
Bice da tvoji datumi nisu dobri!

U civilizovanom svijetu bi bio BOOM da vojska ubije civile na protestima, ali je to kod Turaka sasvim normalna stvar. Nema protesta bez mrtvih.
Idriz

#4020 Re: Republika Turska

Post by Idriz »

Turska je očito "failed state". Vrijeme je da američka administracija to i zvanično prizna kako bi se pripremio put za priznavanje Kurdistana i bombardovanje Erdogana, po modelu Gadafija i Sadama, ukoliko Redzep pokusa da oruzano ugrozi demokratsku volju naroda Kurdistana.
Kikibombona

#4021 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

It's Time to Kick Erdogan's Turkey Out of NATO

http://www.huffingtonpost.com/stanley-w ... 00670.html
Norman

#4022 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

Bice da tvoji datumi nisu dobri!

U civilizovanom svijetu bi bio BOOM da vojska ubije civile na protestima, ali je to kod Turaka sasvim normalna stvar. Nema protesta bez mrtvih.
Ne brini se ti za moje datume, datumi su ok. Moja je najveća greška što još uvijek s tobom vodim ozbiljnu diskusiju.

Još jednom, tvoj komentar na kolaps mirovnih pregovora i odbijanje PKK da ispoštuje dogovoreni sporazum:
  • "Zamisli situaciju da je Alija Izetbegovic iz zatvora u Lukavici porucio da se ABiH razoruza."

"Poruke Odzalana dok je u zatvoru ne vrijede NISTA!"

Pa ti jarane ništa ne znaš. Ti zamišljaš neke situacije, a ne poznaješ osnovne činjenice. Ne znaš da su u pregovore, pored Öcalana, bili uključeni: lideri PKK, kurdski poslanici, članovi kurdskog BDP-a.

Öcalan proglasio primirje i zatražio povlačenje naoružanih grupa iz Turske, onih tvojih milion ljudi što svake godine slavi Nevruz pozdravili dogovor, predstavnici kurdskog BDP-a potvrdili da će se naoružane grupe povući u skladu s dogovorom, lider PKK (sa slobode) potvrdio da će se PKK povući. Čak je formirano vijeće mudrih da radi na promociji sporazuma s PKK, u koje su ušli ljudi iz različitih regija: pisci, intelektualci, istaknute ličnosti, pa i pjevači narodne muzike. :oops: Cijeli svijet znao, Öcalan se dopisivao s evropskim zvaničnicima i s javnošću, samo ti ništa ne znaš. @FuriousKurd nije ništa tvitao? :D

I onda se ipak ne povuku, a pod vodstvom tvog omiljenog ubice Cemila Buyıka i i javno odbace dogovor.

Šta kažeš: "Ne pika se Odžina poruka iz zatvora? Zamisli situaciju da Alija iz Lukavice..." Eno imaš otvorenu temu "Rat između Rusije i Turske", pa tamo bolan zamišljaj situacije. :D
Kikibombona

#4023 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:

Pa ti jarane ništa ne znaš. Ti zamišljaš neke situacije, a ne poznaješ osnovne činjenice. Ne znaš da su u pregovore, pored Öcalana, bili uključeni: lideri PKK, kurdski poslanici, članovi kurdskog BDP-a.

Öcalan proglasio primirje i zatražio povlačenje naoružanih grupa iz Turske, onih tvojih milion ljudi što svake godine slavi Nevruz pozdravili dogovor, predstavnici kurdskog BDP-a potvrdili da će se naoružane grupe povući u skladu s dogovorom, lider PKK (sa slobode) potvrdio da će se PKK povući. Čak je formirano vijeće mudrih da radi na promociji sporazuma s PKK, u koje su ušli ljudi iz različitih regija: pisci, intelektualci, istaknute ličnosti, pa i pjevači narodne muzike. :oops: Cijeli svijet znao, Öcalan se dopisivao s evropskim zvaničnicima i s javnošću, samo ti ništa ne znaš. @FuriousKurd nije ništa tvitao? :D

I onda se ipak ne povuku, a pod vodstvom tvog omiljenog ubice Cemila Buyıka i i javno odbace dogovor.

Šta kažeš: "Ne pika se Odžina poruka iz zatvora? Zamisli situaciju da Alija iz Lukavice..." Eno imaš otvorenu temu "Rat između Rusije i Turske", pa tamo bolan zamišljaj situacije. :D
Osman Odzalan ti je odgovorio na sve to... Turska ima ambiciju da rijesi problem sa PKK, tj. da ih najuri iz Turske, ali nema ambiciju da rijesi kurdsko pitanje. I zato je sve propalo.

Jos dodje i Sirija pa se pokazalo da su Turci dusmani svih Kurda.
Norman

#4024 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Video navodno pokazuje zarobljavanje PKK terorista u Suru.

Ovi PKK-ovci uopšte ne liče na one manekene s Kikijevih sličica. :D

Norman

#4025 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Otac bombaša samoubice, Musa Somer, kaže da je obilazio kampove PKK po Iraku s namjerom da nađe sina i vrati ga kući.
Bombaš samoubica, Abdulbaki Somer, je kao dijete otišao u PKK.
Police testimony reveals that Musa Somer visited PKK camps in northern Iraq after his son went missing in 2005

“I was hoping to find my son and bring him back home.

“I visited the camps four times, and each time, showed my son’s photo to the armed men securing the entrance, who told me they never saw him,” Somer said.

Ankara bomber's father 'visited PKK camps to find son'
Last edited by Norman on 25/02/2016 14:55, edited 1 time in total.
Post Reply