Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Radar71

#4001 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
vicious wrote:
brazzo19 wrote:
P.S Maverick TV je dobar samo je 4K sekcija dosta siromasna i mahom su stariji filmovi u tom 4K folderu ......
Nema ih puno dostupnih, uglavnom su isti filmovi na svim addonima koji imaju 4k sekciju... cini mi se nesto preko stotinjak ukupno.
jedno laicko pitanje,sta su 4k filmovi?
Ultra HD rezolucija
https://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution
Radar71

#4002 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Zorge wrote:sto ne probate bubbles addon mjesavivna quasara i hostera

Image
Ovdje samo Irac preporučuje addone :oops: :D
kakavdanakneiskustvu

#4003 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

Radar71 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
vicious wrote:
P.S Maverick TV je dobar samo je 4K sekcija dosta siromasna i mahom su stariji filmovi u tom 4K folderu ......
Nema ih puno dostupnih, uglavnom su isti filmovi na svim addonima koji imaju 4k sekciju... cini mi se nesto preko stotinjak ukupno.
jedno laicko pitanje,sta su 4k filmovi?
Ultra HD rezolucija
https://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution[/quote]
:thumbup:
Zorge

#4004 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zorge »

Ja koristim Quasar , imam tv od 49 incha pa sto kvalitetniji film to bolje :D
Serija sa vrhunskom slikom da zauzima po 4-5 Gb je ekstra, bas sam gledao BBC Blue Planet dokumentarac epizode zauzimaju odprilike 4.7 Gb.
Kontao uzeti dobar android box, ali ne znam koji uzeti, da se moze ubaciti SD kartica i na njoj da se snimaju filmovi sa Quasara ili drugih addonova.
Za sada sam prikopcao laptop na tv , i android aplikacija Yatse kao daljinac odradjuje odlican posao.

Da napomenem od provajder koje ja koristim su: FileList i Rutracker od privatnih trackera.
IDOPE , GloTorernts , 1337X, Rutor , Ruhunt,

Ovi ruski provajderi su ekstra , sa jednim seedom tebi skida maksimalnom brzinom.
Problem kod ruskih provajdera je uskladiti ton da bude na originalnom jeziku, to ima u opcijama da se podesi.
Nekada zezaju titlovi , jer je malo teze uskaditi samo za serije dok za filmove ide odlicno.
aida25

#4005 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

Pozdrav, laik sam za tehniku i malo sam citala temu, interesuje me moze li se taj tv box kupiti pa postaviti na najobicniji tv, tv led plazma lg ali nije smart i nema internet ali mi je modem od telemaha odmah do tva, moze li se kablom povezati box i modem? Skinucu ja to sebi na kompjuter da vidim ali da mi je na tvu radi filmova koje gledam na kompu, ali ne znam moze li s obzirom da tv nema integrisan wifi?
karanana

#4006 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

aida25 wrote:Pozdrav, laik sam za tehniku i malo sam citala temu, interesuje me moze li se taj tv box kupiti pa postaviti na najobicniji tv, tv led plazma lg ali nije smart i nema internet ali mi je modem od telemaha odmah do tva, moze li se kablom povezati box i modem? Skinucu ja to sebi na kompjuter da vidim ali da mi je na tvu radi filmova koje gledam na kompu, ali ne znam moze li s obzirom da tv nema integrisan wifi?
cao cao. odgovor je moze. tv ti ne mora biti smart niti imati internet. bitno je da ti je kutijica dobra i fino u nju stavis stavis kodi i uzivas.
sa tv-om se spojis hdmi kablom.
eto, ako jos sta treba ili ako treba pomoc pri fizickom montiranju u kuci tu sam.
Last edited by karanana on 05/02/2018 23:19, edited 1 time in total.
kakaljin

#4007 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

aida25 wrote:Pozdrav, laik sam za tehniku i malo sam citala temu, interesuje me moze li se taj tv box kupiti pa postaviti na najobicniji tv, tv led plazma lg ali nije smart i nema internet ali mi je modem od telemaha odmah do tva, moze li se kablom povezati box i modem? Skinucu ja to sebi na kompjuter da vidim ali da mi je na tvu radi filmova koje gledam na kompu, ali ne znam moze li s obzirom da tv nema integrisan wifi?
Ako imas tv sa HDMI prikljuckom bez problema mozes gledati filmove sa android box-a, a posto je plazma vjerovatno ima HDMI prikljucak

Ostali korisnici ce ti objasniti koji je dobar box
aida25

#4008 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

Hvala vam na odgovorima, eh a mozete li mi preporuciti sta je dobro otprilike, kako se krecu cijene toga otprilike, ja sam mislila preko pika to narucit pa da mi dostave kuci...
aida25

#4009 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

Ako vam nije mrsko pogledat preporucite mi neki s pika po nekoj normalnoj cijeni, ne mora biti jeftin ali ni skup, gledala sam covjek iz Prijedora prodaje 135 km sa tastaturom, A95X R2, MEMORIJA 2G/16G, piše da dodje sve instalirano, kakav je taj, koji biste vi preporučili?
Last edited by aida25 on 06/02/2018 00:32, edited 1 time in total.
irac300

#4010 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Pazi @karanane jest post'o strucnjak cim se zensko javi. :D
@aida
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=T ... TX3%20Mini

Ovo ti je najbolji box za male pare. Iz Kine ti izadje 50KM, al' posto ti se ne ceka, vidi na Olxu nekog pouzdanog prodavaca. Ima odlicnu podrsku, android 7. Obavezno gledaj da ima 2GB RAM-a i 16GB hd. Ovaj box nije za igre, ali za Kodi je odlican.
aida25

#4011 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

Ok hvala ti puno izabraću nešto s tog linka.
pecpec

#4012 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pecpec »

Rađe bi ceko mjesec da dodje nego dao ovim lopovima duplo.

Jel za nase kanale ima samo live srbija,pola kanala ne radi vamo nasih
aida25

#4013 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

A gdje ima kupiti iz Kine, jel preko e baya? Kako plaćaš, nikad nisam preko e baya naručivala, karticom se plaća je , koje sve kartice mogu, može li reiffeisen ? Ima li slučajno igdje da se može tako naručiti a da se plaća pouzećem, samo kod nas jel de, mislim da naručiš tako da dodje tako puno jeftinije?
irac300

#4014 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

aida25 wrote:A gdje ima kupiti iz Kine, jel preko e baya? Kako plaćaš, nikad nisam preko e baya naručivala, karticom se plaća je , koje sve kartice mogu, može li reiffeisen ? Ima li slučajno igdje da se može tako naručiti a da se plaća pouzećem, samo kod nas jel de, mislim da naručiš tako da dodje tako puno jeftinije?
Aida, de ti nađi nekog iz kruga prijatelja, rodbine koji su naručivali iz Kine, pa će ti sve objasniti. :D Bez ljutnje, ali jako je teško ovako da ti se svaki korak objasni, a vidim da nisi u tome. Bilo bi petljanije. Ili se drži Olxa, ispada duplo skuplje, ali plaćaš pouzećem i dobiješ paket kroz dan, dva.
zippoo87

#4015 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

aida25 wrote:A gdje ima kupiti iz Kine, jel preko e baya? Kako plaćaš, nikad nisam preko e baya naručivala, karticom se plaća je , koje sve kartice mogu, može li reiffeisen ? Ima li slučajno igdje da se može tako naručiti a da se plaća pouzećem, samo kod nas jel de, mislim da naručiš tako da dodje tako puno jeftinije?
uzmi sa pika i to je to...da dzaba ne komplikujes
jest skuplje sa pika ali vidi da skines 10 KM i to je to
logicno je da ako nesto ne znas koristiti,platis onom ko zna a to je u ovom slucaju skuplji artikal sa pika
evo ovo ti je provjeren prodavac i neces imati nikakvih problema sa njim a dobiti ces paket vrlo brzo...javi mu se u poruku i dogovori
evo taj tanix kod njega 85 KM
https://www.olx.ba/profil/kolinsb
https://www.olx.ba/artikal/28194930/akc ... -tx3-mini/
aida25

#4016 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

Ok tako i jest kupicu najvjerovatnije ovaj sa linka, najbolje rjesenje, skontala sam kako funkcionise e bay ali ovo nije nesto preskupo a bolje je uzeti sve instalirano. Hvala na savjetima i linku puno ste mi pomogli, a recite mi bilo ko, koristite li vi ovu mini tastaturu, jel prakticnija od obicne, vidim na piku raja bas to koristi za tv box?
pecpec

#4017 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pecpec »

zippoo87 wrote:
uzmi sa pika i to je to...da dzaba ne komplikujes
jest skuplje sa pika ali vidi da skines 10 KM i to je to
logicno je da ako nesto ne znas koristiti,platis onom ko zna a to je u ovom slucaju skuplji artikal sa pika
evo ovo ti je provjeren prodavac i neces imati nikakvih problema sa njim a dobiti ces paket vrlo brzo...javi mu se u poruku i dogovori
evo taj tanix kod njega 85 KM
https://www.olx.ba/profil/kolinsb
https://www.olx.ba/artikal/28194930/akc ... -tx3-mini/
Sumnjam da ce ovaj ista spustit jer je naveo da 10km dostave placa kupac,da je htjeo biti povoljniji napisao bi cijena 85 sa dostavom.Nas mentalitet bolje da im stoji mjesecima nego da odmah prodaju.Svi bi da se preko noci obogate.
zippoo87

#4018 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

aida25 wrote:Ok tako i jest kupicu najvjerovatnije ovaj sa linka, najbolje rjesenje, skontala sam kako funkcionise e bay ali ovo nije nesto preskupo a bolje je uzeti sve instalirano. Hvala na savjetima i linku puno ste mi pomogli, a recite mi bilo ko, koristite li vi ovu mini tastaturu, jel prakticnija od obicne, vidim na piku raja bas to koristi za tv box?
koristimo nego sta
prava je milina mini tastaturom upravljati kodijem i ostalim
sve je prakticno i jednostavno...
irac300

#4019 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

aida25 wrote:Ok tako i jest kupicu najvjerovatnije ovaj sa linka, najbolje rjesenje, skontala sam kako funkcionise e bay ali ovo nije nesto preskupo a bolje je uzeti sve instalirano. Hvala na savjetima i linku puno ste mi pomogli, a recite mi bilo ko, koristite li vi ovu mini tastaturu, jel prakticnija od obicne, vidim na piku raja bas to koristi za tv box?
Sto se tice tastature, imam je ja i koristim je samo ako zelim unijeti adrese u Kodi. Korisna je ako zelis surfati netom preko boxa, a sa daljinskim je to realno nezgodno. Sto se tice samog Kodija, definitivno ti ne treba, dobit crs ga vec podesenog, daljinski je sasvim dovoljan.

Nemoj da ti i to uvaljuju na piku, vidi kako ces se snaci sa daljinskim, ako bas budes htjela i tastaturu, ja bih ti preporucio da narucis iz Kine ovakvo nesto:
https://m.gearbest.com/mouse/pp_179267.html

U jednom uredjaju imas daljinski, air mouse i tastaturu. Zakon za boxeve.
aida25

#4020 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

Vidim super hvala svima .
diablobih

#4021 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Btw. imas i po ebay, ali, banggood i ostalim sa kodijem instaliranim i addonima, tako da...
aida25

#4022 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by aida25 »

ok razmisliću pa ću vidjeti, hvala u svakom slučaju.
The BEN10

#4023 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

irac300 wrote:Sto se tice tastature, imam je ja i koristim je samo ako zelim unijeti adrese u Kodi. Korisna je ako zelis surfati netom preko boxa, a sa daljinskim je to realno nezgodno. Sto se tice samog Kodija, definitivno ti ne treba, dobit crs ga vec podesenog, daljinski je sasvim dovoljan.

Nemoj da ti i to uvaljuju na piku, vidi kako ces se snaci sa daljinskim, ako bas budes htjela i tastaturu, ja bih ti preporucio da narucis iz Kine ovakvo nesto:

Tuzlak, hvala ti velika, živ i zdrav bio - upravo sam naručio ovu koju si preporučio. :) :kiss:
Inače, baš jučer kontao da se trebam raspitati za airmouse.
irac300

#4024 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

The BEN10 wrote:
irac300 wrote:Sto se tice tastature, imam je ja i koristim je samo ako zelim unijeti adrese u Kodi. Korisna je ako zelis surfati netom preko boxa, a sa daljinskim je to realno nezgodno. Sto se tice samog Kodija, definitivno ti ne treba, dobit crs ga vec podesenog, daljinski je sasvim dovoljan.

Tuzlak, hvala ti velika, živ i zdrav bio - upravo sam naručio ovu koju si preporučio. :) :kiss:
Inače, baš jučer kontao da se trebam raspitati za airmouse.
Nema na cemu. :thumbup: I ja sam narucio na preporuku drugog forumasa, stvarno odlicna stvarcica. Evo vec par mjeseci radi bez greske.
brazzo19

#4025 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Moze li se na tv ubaciti kakav stik od 16 ili 32gb prazan i namjestiti u postavkama quasara da mi onaj "download path" bude USB stik da mogu pokretati filmove preko 10gb jer mi na tv.u ima oko 7 giga slobodnog prostora a quasaru treba ako gledam film u recimo full bluray formatu da "downloaduje" torrent na pohranu iako odmah brise kad se prestane gledati film ....
Post Reply