Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zenit dozic

#4001 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

uglavnomja wrote:
KENJAC wrote:Pade mi na pamet... ako grijesim , molim vas ispravite me ! Nesto se ne sjecam da je poslje (isto tako Islamskog) teroristickog napada na pozoriste u Rusiji (mislim da se zvala Dubrovka) bilo ovakva medijska hajka. Znam , logicno je , Ruski zivoti vrijede manje, al ne vidjoh niti jednog sefa druge drzave na setnji kroz Moskvu. Znam , logico je , u Moskvi je hlano. Terorizam se ne pobjedjuje , ratujuci na jednom frontu a pomazuci ih na drugom. Prije svega treba dati jasnu definiciju terorizma. Moze li mi ko dati tacan datum kad je Bin Laden postao terorista ? Svjetska politika ima urgentnu potrebu da izda par jasnih definicija. Osem pomenute o terorizmu jos njih par nebi bilo na odmet. Na primjer ona o suverenitetu jedne drzave , ljudskim pravima i mnogim drugim!

recimo ovako, taj napad su izveli ceceni. rusija je napadala ceceniju, ratno stanje.
francuska nije ni sa kim u ratu.
Pa nije tada ni Rusija bila u ratu sa Čečenima, rat je davno bio završio.

Ali kad smo već kod mirotvoraca iz France oni su izvršili nedavno agresiju na Libiju, čak mislim da su nešto i u Čadu radili ako se dobro sjećam, tako da ti ne stoji konstatacija nikako.
zenit dozic

#4002 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

Cohers wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/lagum ... /150111088
Image
"Marš protiv terorizma je skup podrške jedinstvu u različitostima, progresivnom svijetu - borbi za društva zajedničkih vrijednosti: slobodu i solidarnost, posao i pravdu, uzajamno poštovanje i razumijevanje, obrazovanje, kulturu i dijalog", rekao je Lagumdžija
Naravno, mister prst u oko socijaldemokratiji slaže čim zine, pošto mu je to genomski kod. Zato, svaku njegovu izgovorenu treba strmoglaviti, tj. uneljuditi - onečovječiti. Potom, na sceni ostane tiranin i/ili terorista, Zlatko Lagumdžija.
Zlaji i jest mjesto sa tim tamo poštovaocima ljudskih prava. Pa jel on izručio BiH državljane u logor Gvantanamo mimo svih BiH i međunarodnih zakonskih normi :zzzz:
Challenger__

#4003 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

Hajde da se ne lažemo. Pola ovih Charlie-fanova uopšte ne osuđuju terorizam. Da osuđuju, osuđivali bi ga i u Libiji, Siriji, Iraku, Rusiji, ništa manje nego u Evropi.

Ovo je ovdje (čast izuzecima, ima ih, nije da ih nema) uglavnom virtuelna seansa lažne političke korektnosti a ne principijelna osuda terorizma.
dpjokala26

#4004 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

uglavnomja wrote:
KENJAC wrote:Pade mi na pamet... ako grijesim , molim vas ispravite me ! Nesto se ne sjecam da je poslje (isto tako Islamskog) teroristickog napada na pozoriste u Rusiji (mislim da se zvala Dubrovka) bilo ovakva medijska hajka. Znam , logicno je , Ruski zivoti vrijede manje, al ne vidjoh niti jednog sefa druge drzave na setnji kroz Moskvu. Znam , logico je , u Moskvi je hlano. Terorizam se ne pobjedjuje , ratujuci na jednom frontu a pomazuci ih na drugom. Prije svega treba dati jasnu definiciju terorizma. Moze li mi ko dati tacan datum kad je Bin Laden postao terorista ? Svjetska politika ima urgentnu potrebu da izda par jasnih definicija. Osem pomenute o terorizmu jos njih par nebi bilo na odmet. Na primjer ona o suverenitetu jedne drzave , ljudskim pravima i mnogim drugim!

recimo ovako, taj napad su izveli ceceni. rusija je napadala ceceniju, ratno stanje.
kako nam je pamcenje selektivno. :-)
homega

#4005 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

Terorizam u svijetu na RTRS - http://lat.rtrs.tv/program/uzivo.php?c=1
Grean

#4006 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grean »

Ma svakom je jasno da je ova prica sa slobodom govora samo providna fasada. Ako na jednoj strani redovno pucas po onom po cemu je popularno udarati a sa druge strane otpustas nekog pod optuzbom za antisemitizam jer se usudio spomenuti Jevreje onda i budali treba biti jasno koliko drzi prica o slobodi govora.

Kao sto ovaj Glenn napisa u svom tekstu, lako je braniti slobodu govora i satiru kad se slazes sa sadrzajem tj. kad odgovara tvom oku i uhu.
KENJAC

#4007 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

zenit dozic wrote:
uglavnomja wrote:

Pa nije tada ni Rusija bila u ratu sa Čečenima, rat je davno bio završio.

Ali kad smo već kod mirotvoraca iz France oni su izvršili nedavno agresiju na Libiju, čak mislim da su nešto i u Čadu radili ako se dobro sjećam, tako da ti ne stoji konstatacija nikako.
Eto zbog cega napisah da je bitna definicija teritorijalnog suvereniteta. Cuj Ceceni nece u Rusiju i imaju pravo na ovo :-) ! Svjedoci smo i dan danas da se ovo pitanje tumaci kako je cijem k... ceif ! Kad smo vec kod Francuza ja mislim da nema par drzava u Africi gdje oni nisu isli pravdu dijelit ! Sto . ponavljam, ne daje niko pravo da cini ovo nad neduznim civilima. Iskreno se nadam da smo nesto svi mi stanovnici planete Zemlje iz ovoga svega nesto naucili !
P.S. Cecenija je i dan danas dio Rusije i kako stvari stoje pocinje sa svojim ekonomskim preporodom . Hm ... preporodom !!
walk_M-A-N

#4008 Re: Terorizam u Parizu!

Post by walk_M-A-N »

Challenger__ wrote: Stari moj, sve je razvedeno od elementarne logike. Primjer, Al Jazeera, glasilo najvećeg finansijera terorističkih organizacija (ISIL, Nusra, Ahrar ar-Sham) na Bliskom istoku, debele cionističke ublehe Al-Thanija.
Izgleda da bi se složio sa mnom da ISIL služi cionistima, što je ključno pitanje, koje iznose samo alternativni mediji.
Većina ljudi, i forumaša, a i mediji, bi rekli: pa to su muslimani, imaju i Islamsku državu... Čak i AJB. Iako su dobri novinari, mogu pričati samo što gazda odobri.
Pjanic15

#4009 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Ne preskačite repliku. :lol:
Pjanic15 wrote:
Challenger__ wrote: niti zrna istine.
A odakle se ti informišeš, iz kojih medija crpiš "relevantne" informacije, koji su to mediji relevantni po tebi i iz kojih se informišeš? :lol:
Sezam

#4010 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

KENJAC wrote:
Sezam wrote:
A to je Putin organizovao setnju i poslao pozivnice?

Mislim, svaka ti cast na dosadasnjim postovima na ovoj temi, ali ovaj ti je bezze.
E , e ,e... Nisu morali doci u Moskvu al mi nemoj molim te pricat o tome kako je citav svijet bio ovako zaokuplje Prva Francuska ! Cesto sam tamo i toga se vrlo dobro sjecam. A onda sve ostale evropske zemlje ! Kazez "svaka cast..." E pa jebi ga , ako cemo pravo pravo cemo. Zbog takvih arsina ko tvoji oni iz Charliea otpustise covjeka sto zajebava Jevreje a na osnovu zajebavanja Islama izgradise kult slobode izrazavanja ! Nece ovaj Svijet daleko dogurat dok got mi glavu u pijesak guramo !
Kao sto rekoh, do sad su ti postovi na ovoj temi bili sasvim ok, tako da cu probat objasniti razliku.

Kao prvo, Rusija i Francuska se ne mogu porediti, Francuzi znaju sta je sloboda (pa tako i izrazavanja) vec nekih 300 godina, a Rusi cini mi se, to nikad nisu saznali, jer su konstantno iz jedne hegemonije prelazili u drugu. Druga stvar, je sto je taj sukob Rusa i Cecena bio lokalnog karaktera za svjetske prilike, ovdje se ipak radi o necem drugom. Ovo je ideoloski napad na mozda i najbitnije vrijednosti Francuske, a i zapadnog svijeta u cjelosti. Zapad i Francuska nece svoje vrijednosti tek tako lako napustiti. A sta god ti mislio o tim vrijednostima, nema boljih na planeti, jer da ima, ovaj @challenger, @nosara i njima slicni hegemonicni paranoici bi se na primjer javljali iz slobodarske Moskve, a mnogi bi se trudili iz petnih zila da nekako predju granice majke Rusije i tamo pocnu zivjeti zivot dostojan covjeka. To isto vazi za ljubitelje ISILa i ostalih ideologija iz kamenog doba. Medjutim, to niko ne radi. Vecina nas ili zivi, ili se pokusava dokopati tog mrskog, rasistickog, iskvarenog zapada.

Sto se Charli Hebdona tice, oni su imali puno pravo otpustiti tog tipa, kao sto je i on imao puno pravo odvesti ih na sud i tamo uspjesno dobiti parnicu i odstetu, sto se i desilo. E vidis, to je ljepota tog trulog zapada. Postoji zakon, postoji sud, i tamo se rjesavaju nepravde i uvrede. Kad vec pisem o tome, ne treba zaboraviti da Francuska, Austrija i Njemacka imaju vrlo specijalan odnos prema holokostu. Nije to tek tako iz cista mira, Mosad/CIA/pi*ka materna.
O'zone
Globalni moderator

#4011 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Mi smo za slobodu medija i slobodu javne riječi u čitavom svijetu zato smo danas i došli ovdje da podržimo demokratiju koja vlada u našim zemlj...ovaj, uhm,... vlada u Francuskoj! Bonjur!

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-je ... /150111069
Challenger__

#4012 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

KENJAC wrote: Eto zbog cega napisah da je bitna definicija teritorijalnog suvereniteta. Cuj Ceceni nece u Rusiju i imaju pravo na ovo :-) ! Svjedoci smo i dan danas da se ovo pitanje tumaci kako je cijem k... ceif ! Kad smo vec kod Francuza ja mislim da nema par drzava u Africi gdje oni nisu isli pravdu dijelit ! Sto . ponavljam, ne daje niko pravo da cini ovo nad neduznim civilima. Iskreno se nadam da smo nesto svi mi stanovnici planete Zemlje iz ovoga svega nesto naucili !
P.S. Cecenija je i dan danas dio Rusije i kako stvari stoje pocinje sa svojim ekonomskim preporodom . Hm ... preporodom !!
Upravo sada Zlatko DIzdarević komentariše "rušenje međunarodnog poretka", a dvostruki standardi su upravo posljedica rušenja međunarodnog poretka.
walk_M-A-N wrote:
Challenger__ wrote: Stari moj, sve je razvedeno od elementarne logike. Primjer, Al Jazeera, glasilo najvećeg finansijera terorističkih organizacija (ISIL, Nusra, Ahrar ar-Sham) na Bliskom istoku, debele cionističke ublehe Al-Thanija.
Izgleda da bi se složio sa mnom da ISIL služi cionistima, što je ključno pitanje, koje iznose samo alternativni mediji.
Većina ljudi, i forumaša, a i mediji, bi rekli: pa to su muslimani, imaju i Islamsku državu... Čak i AJB. Iako su dobri novinari, mogu pričati samo što gazda odobri.
- Treba biti oprezan u takvim kvalifikacijama jer će te maliciozni mediokriteti rasčerečiti... Nema tu nikakve tajne. Čak je naš Zlatko Dizdarević, gostujući na Kantonalnoj TVSA govorio o skupu vojnih bezbjednjaka u Damasku gdje je američki general (upravo!) rekao da je John McCain (odnosno odbor na čijem je čelu) stvorio ISIL. Zvizdači to potvrđuju: u kreaciji ovog monsruma učestvovale su britanske, američke i izraelske službe. Čak i ako su im se oteli kontroli, on im služe posredno.

Poenta: nema istinske borbe protiv haridžijsko-tekfirijskog nasilja dok se ne razdvoje od kapitala i službi koje ih stvaraju, održavaju i direktno i indirektno kontrolišu.
Challenger__

#4013 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

Pjanic15 wrote:Ne preskačite repliku. :lol:
Pjanic15 wrote:
Challenger__ wrote: niti zrna istine.
A odakle se ti informišeš, iz kojih medija crpiš "relevantne" informacije, koji su to mediji relevantni po tebi i iz kojih se informišeš? :lol:
Nema tog mainstream medija, ni na zapadu ni na istoku koji može, sve i da želi, da da potpunu sliku. Ako si zasta zainteresiran za istinu, onda ne preostaje ništa drugo do komparacija mainstream (zapadnih i nezapadnih) i "alternativnih" medija i drugih izvora.

Samo komparacija i provjereni/dokazani autori.
insomnia78

#4014 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Image
Mali ima izbor
"Tepih" za molitvu ili "tepih"bombardovanje :D
House

#4015 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

insomnia78 wrote:
House wrote:Abbas je američka pudlica
Pa mislili su oni poslati predstavnistvo Hamasa al ovi valjda nesto sprjeceni
EU court takes Hamas off terrorist organisations list

Jedini i pravi čuvari Palestine :wink:
Indigont

#4016 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Indigont »

insomnia78

#4017 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Nema tog mainstream medija, ni na zapadu ni na istoku koji može, sve i da želi, da da potpunu sliku. Ako si zasta zainteresiran za istinu, onda ne preostaje ništa drugo do komparacija mainstream (zapadnih i nezapadnih) i "alternativnih" medija i drugih izvora.

Samo komparacija i provjereni/dokazani autori.
Oni koji objave sliku iz video igrice kao satelitski dokaz upada Rusije u Ukrajinu il oni koji sliku prepune copacabane za vrijeme papine posjete Brazilu pokusaju "prodati" k'o sliku krimskih plaza nakon invazije?
Dodas prstohvat "ruskih strucnjaka", vjerovatno istih onoh koji su "dokazivali" namjestenost Markala i Kapije, sa njihovom tvrdnjom da je ubistvo policajca namjesteno jer zaboga nema krvi?
Jel to @chelenger?
Mozda tvitove one Assadove, koja sa udaljenosti od par hiljada kolometara izvjestava o stanju u Siriji?
Grean

#4018 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grean »

Joj @sezam kako ti sve tako olako relativizujes. Ne drzi ti prica ni za djecu u obdanistu al' hajde.

Jedino s cim bih se slozio je da je ljepota u tome da svoju nepravdu mozes rijesiti na sudu ali zbog tih 40.ooo € nepravda se ne cini manja. On ne moze pisati ni objavljivati, cilj je postignut.

Osnova u svemu ovom je da mainstream prica kako je Carli udarao po svima podjednako ne drzi vodu. Zna se koja grupa je njihova glavna agenda. Ono sto je jos interesantnije je sta je krajnji cilj i pozadina te agende.
Last edited by Grean on 11/01/2015 21:07, edited 1 time in total.
Challenger__

#4019 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

Ne lupetaj Insomnia. Obraćaš se nekome čija je familija žrtva sarajevske tragedije. Ne rise.
insomnia78

#4020 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

House wrote:
insomnia78 wrote:
House wrote:Abbas je američka pudlica
Pa mislili su oni poslati predstavnistvo Hamasa al ovi valjda nesto sprjeceni
EU court takes Hamas off terrorist organisations list

Jedini i pravi čuvari Palestine :wink:
Kad rokaju rakete iz dvorista skola i bolnica, trose humanitarnu pomoc na izgradnju tunela, lijece svoje clanove porodice u Izraelu ili ruse kuce palestinskoj sirotinji?
http://youtu.be/EMNnhTjkuAU
insomnia78

#4021 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Ne lupetaj Insomnia. Obraćaš se nekome čija je familija žrtva sarajevske tragedije. Ne rise.
Kakve to veze ima?
I moji su takodjer zrtve rata
I sam sam fasov'o geler
Nejse, zar nisu upravo "ruski strucnjaci" dokazivali laziranost Markala i Kapije
House

#4022 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

a jbg u ratu ima svega

da nije Hamasa,IDF bi slobodno ušetao i sve protjerao
uglavnomja

#4023 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

dpjokala26 wrote:
uglavnomja wrote:

kako nam je pamcenje selektivno. :-)
oki, sta je promaklo mom selektivnom pamcenju, sa kim je francuska bila u ratu 9.1.2015. godine??????
sa alzirom?
sa jemenom?
sa irakom?
It_is_a_Leclerc

#4024 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel neko maloprije gledao ovu specijalnu emisiju na RTRS o terorizmu. Prvo su pričali 20 minuta o opasnosti od terorizma u Srpskoj, i onda se uživo u program iz Pariza javila neka reporterka Zorana dok je iza nje stojao učesnik marša jedinstva sa zastavom BiH i proukom Je suis Charlie !

Voditeljima ne bi dobro. Pustili je da priča dvije minute i "Hvala Zorana. Moramo dalje s razgovorom"
lajkujMe

#4025 Re: Terorizam u Parizu!

Post by lajkujMe »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel neko maloprije gledao ovu specijalnu emisiju na RTRS o terorizmu. Prvo su pričali 20 minuta o opasnosti od terorizma u Srpskoj, i onda se uživo u program iz Pariza javila neka reporterka Zorana dok je iza nje stojao učesnik marša jedinstva sa zastavom BiH i proukom Je suis Charlie !

Voditeljima ne bi dobro. Pustili je da priča dvije minute i "Hvala Zorana. Moramo dalje s razgovorom"

HAHAHAHAHAHA
Post Reply