Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
phillie

#4001 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ultima :thumbup:
Pogotovo sto su ovi iz manjeg entiteta rekli "nas kandidat je Rajevac, ali necemo praviti probleme ako neko drugi dodje..." sto bi se moglo protumaciti da bi i oni aminovati izbor Sergeja, vjerovatno da njima "pripadne" mjesto selektora U-21 i pomocnika selektora A reprezentacije (kao i do sada)....
Kad ce se ovo danas znati? jel ima neka press konferencija? hajd makar da znamo ko je u uzoj konkurenciji, ko je druga pratilja, prva pratilja i to... :D
najpametnije bi bilo dovesti onoga ko ce raditi za najmanju cifru od ovih kvalifikacija ionako nema nista.
tu ih je Bajramovic sve prekucao :D
OldMayor

#4002 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Sergej, Sergej...SERGEJ BARBAREZ!!!

:bih:
bingov buraz

#4003 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

OldMayor wrote:Sergej, Sergej...SERGEJ BARBAREZ!!!

:thumbup:

ne bih imao nista protiv ni da Mesa postane selektor
nosara

#4004 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Point. wrote: A po cemu je interes bh nogometa da Amar preuzme? Zivo me interesuje. Zapitao bih se u cijem je interesu da neko iz, jedne od najjadnijih i najlosijih liga Starog kontinenta, preuzme jednu od boljih evropskih reprezentacija? Reprezentacija BiH nije samo interes sarajevskih klubova.

A vidi ga lik stavlja i mikimaus pehare. Te titule nemaju nikakvu tezinu s obzirom u kakvom kvalitetu i okruzenju su osvojeni. Sta bi rekli za one trenere sto osvojise ligu sa Modricom, Brotnjom ili Leotarom, sa kojima je ipak teze uzeti nego sa jednim od najjacih klubova u drzavi?

Ne zelite dobro reprezentaciji ovim jadnim lobiranjem kroz plavu i bordo prizmu. Reko bi insan giganti evropskog fudbala a ono ih nabijaju albanski, crnogorski i moldavski giganti.
Interes bh nogometa je da neko iz bh nogometa ko ima reference preuzme bh reprezentaciju... Treba crtat...?

Miki maus pehari...? Ili je muka na povracanje sto su SVI u jednoj vitrini...? Ne more se maket, blablabla... A jos ako sef preuzme reprezentaciju, ko ce iskompleksiran sva ta ponizenja prezivjet...!? :D
wickerman

#4005 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by wickerman »

bingov buraz wrote:
OldMayor wrote:Sergej, Sergej...SERGEJ BARBAREZ!!!

:thumbup:

ne bih imao nista protiv ni da Mesa postane selektor
Ne meRe Mesa. Njega je nakautirao Minotaur sa Grbavice, tako da je to razlog njegove nestrucnosti.
palermo

#4006 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Nekako što više razmišljam, sve više mi ima logike da se Sergeju da šansa... zašto? I dosadašnji uspjesi (sa Ćirom i Papetom) su proizašli iz te pozitivne atmosfere koju bi Sergej definitivno donio, u možda nikad većoj mjeri. Idealna situacija bi bila da je Papeta nakon SP zamijenio Duško, zadržala bi se pozitivna atmosfera i dobila bi se stručnost na većem nivou. Ali mi nismo u idealnoj situaciji, Pape je zatrovao atmosferu i rezultatski nas doveo dotle da ne možemo priuštiti nijedan kiks... u toj situaciji nijedno jako ime neće da uzme vruć krompir u ruke. Zato je bitno prvo da se vratimo tamo gdje smo bili, pa tek onda tražimo priliku za dalji iskorak.

Svi znaju koliko volim Amara, ali mislim da on kao ličnost polarizira javnost... puno ljudi ga ne podnosi, što zbog njegovog stava, što zbog sopstvene ograničenosti. Dodatne podjele nam sada ne trebaju... plus mi ne djeluje da je njegov stil vođenja ekipe prikladan za reprezentaciju.

Meša i Faruk su starog kova, obojica u pet deka... Meša se čini malo bolji kandidat, radio je u zadnje vrijeme i nije ga pregazilo vrijeme kao Faruka, a i kao ličnost djeluje da nije tolika lignja kao ovaj.

Rajevac je stranac, trebalo bi vremena da upozna ekipu i da ga igrači prime... a iskreno, osim epizode s Ganom CV mu i nije neka pljačka.
Ma bravo druže :thumbup:

Ono, ko god bude nama je navijati za reprezenatciju, valjda se u tome svi slažemo.

Vala nemam šta dodati ovome što si napisao, osim da potvrdim da je prilična šteta da Bajevića nismo uzeli odmah poslije svjetskog prvenstva, jer je on bio u stanju i da okupi ovu mlađu ekipu potencijalnih trenera ili budućih selektora (mislim na Barbu, Rahimića )al šta'š sad.
shalla

#4007 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

ultima_palabra wrote:Nekako što više razmišljam, sve više mi ima logike da se Sergeju da šansa... zašto? I dosadašnji uspjesi (sa Ćirom i Papetom) su proizašli iz te pozitivne atmosfere koju bi Sergej definitivno donio, u možda nikad većoj mjeri. Idealna situacija bi bila da je Papeta nakon SP zamijenio Duško, zadržala bi se pozitivna atmosfera i dobila bi se stručnost na većem nivou. Ali mi nismo u idealnoj situaciji, Pape je zatrovao atmosferu i rezultatski nas doveo dotle da ne možemo priuštiti nijedan kiks... u toj situaciji nijedno jako ime neće da uzme vruć krompir u ruke. Zato je bitno prvo da se vratimo tamo gdje smo bili, pa tek onda tražimo priliku za dalji iskorak.
Dakle i ti nadolaziš brate ;-)
Mene napadoše kad pomenuh Sergeja a ja sam iz dana u dan sve više uvjeren da bi i igrači sa njim najviše "kliknuli". Jbt gledam sinoć Pjanića, 88-a minuta on trči u odbranu, uklizava i onda se sjetim Pjanićevog hodanja u zadnjih nekoliko tekmi Papetove vladavine :roll:
p206

#4008 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by p206 »

Barbarez nema dana radnog staža, a vi bi ga na tako odgovornu funkciju... izvinite gospodo forumaši ali onda nemate pravo da pričate da nam država ne valja i da su ministri nesposobni. Toliko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4009 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

p206 wrote:Barbarez nema dana radnog staža, a vi bi ga na tako odgovornu funkciju... izvinite gospodo forumaši ali onda nemate pravo da pričate da nam država ne valja i da su ministri nesposobni. Toliko.
Mi smo svakako drzava u kojoj se ne pruza sansa, nego daj onog ko je vec 100 godina u tome. To da li je dobar u tome sto radi ili je truba zesca, koga to briga. Tako je to kod nas. Samo kod nas moras imati 50+ i kamaru nekakvog iskustva da bi zauzimao odgovornu funkciju.
Treba razmisliti sta je selektor, a ne odmah na prvu 'ta ce ovaj, 'ta ce onaj. Kad smo vec u situaciji da su svi kandidati onako, najbolje uzeti onog ko bi najvise motivisao kako igrace, tako i navijace.
Mislim da je glavna prepreka za Barbareza FSRS. Oni ga ne mirisu. Ako dobiju kakav ustupak, mozda.
Druga prepreka je Hadzibegic.
todd_smith

#4010 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

eh neka vala i ova tema neka se zatvara sa dan dva
OldMayor

#4011 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

p206 wrote:Barbarez nema dana radnog staža, a vi bi ga na tako odgovornu funkciju... izvinite gospodo forumaši ali onda nemate pravo da pričate da nam država ne valja i da su ministri nesposobni. Toliko.
Joj staz, staz, staz...Pisao sam i ranije, a evo i tebi, jarane ako si trenirao neki sport, onda kroz taj sport naucis milion stvari.

E sad skontaj covjeka koji fudbal igra od samog djetinstva, zatim igra u jednoj od najjacih liga, bude standardan, najbolji strijelac, odigra hrpu vaznih tekmi za repku, suradjivao sa milion trenera...odradi skolovanje za trenera, dobije licencu...

I onda dodje neki forumas i kaze njemu, ej pasa jbg nemas iskustva.

Radi se o atmosferi, a jedini kadndidat koji moze donijeti pozitivnu atmosferu od ovih jeste Barbarez. Ovi ostali garantujem vam tesko njima nakon prve lose tekme. Narocito npr. Hadzibegicu koji je vec vodio repku ili Sliskovicu, pa oni su gotovi ako prvu tekmu lose odrade.
p206

#4012 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by p206 »

Tomahawk11 wrote:
Mi smo svakako drzava u kojoj se ne pruza sansa, nego daj onog ko je vec 100 godina u tome. To da li je dobar u tome sto radi ili je truba zesca, koga to briga. Tako je to kod nas. Samo kod nas moras imati 50+ i kamaru nekakvog iskustva da bi zauzimao odgovornu funkciju.
Treba razmisliti sta je selektor, a ne odmah na prvu 'ta ce ovaj, 'ta ce onaj. Kad smo vec u situaciji da su svi kandidati onako, najbolje uzeti onog ko bi najvise motivisao kako igrace, tako i navijace.
Mislim da je glavna prepreka za Barbareza FSRS. Oni ga ne mirisu. Ako dobiju kakav ustupak, mozda.
Druga prepreka je Hadzibegic.
fudbal nije samo motivacija igrača...za mene je ludost dati nekome da vodi repr. a da nikad u ruke nije uzeo tablu i kredu da nacrta gdje će koji igrač igrati i kako će se igrati...trener Kipra bi ga uzeo na taktiku, da ne pričam Izraela i Velsa.
p206

#4013 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by p206 »

OldMayor wrote:
Joj staz, staz, staz...Pisao sam i ranije, a evo i tebi, jarane ako si trenirao neki sport, onda kroz taj sport naucis milion stvari.

E sad skontaj covjeka koji fudbal igra od samog djetinstva, zatim igra u jednoj od najjacih liga, bude standardan, najbolji strijelac, odigra hrpu vaznih tekmi za repku, suradjivao sa milion trenera...odradi skolovanje za trenera, dobije licencu...

I onda dodje neki forumas i kaze njemu, ej pasa jbg nemas iskustva.

Radi se o atmosferi, a jedini kadndidat koji moze donijeti pozitivnu atmosferu od ovih jeste Barbarez. Ovi ostali garantujem vam tesko njima nakon prve lose tekme. Narocito npr. Hadzibegicu koji je vec vodio repku ili Sliskovicu, pa oni su gotovi ako prvu tekmu lose odrade.
Barbarez je ljudina ali nek bude negdje trener barem pola sezone i nek onda dođe. I jedan Pep koji je trenirao i igrao čitav život, je vodio B tim u trećoj ligi španije dok nije došao do prvog tima, a Mourinho bio prevodilac i pekao zanat u nekakvoj União de Leiria.
north

#4014 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Ultima u suštini nije ništa puno pogriješio kada priča o nekom pozitivnom šoku, ali opet se ne slažem da je dobra ideja Barbarez..šta znači donijeti će atmosferu, pa i Ibričić je sa igračima dobar, raja i digla bi se atmosfer među njima i on da dođe..Miske isto tako da se sutra oprosti od fudbala i on bio mogao odmah na klupu, i on uživa veliku popularnost i kod igrača i u javnosti..pa biti će i tada nenadjebiva atmosfera i dobiti će se ta pozitivna atmosfera...Ne razumijem u čemu to Barbarez prednjači u odnosu na druge bivše fudbalere....Omiljen, pa će svi biti na nogama, pa zbog čega je omiljeniji od Bolića ili Hibića ili nekih drugih?...Ja se slažem da bi pod njegovom palicom se stvorila hemija što jeste jako bitno, dakle igrači svi ko jedan, vjerovatno, isto tako i većina medija. ali šta ćemo kada bude trebalo povući neki jebeni taktički potez sa klupe, kada treba rizikovati sa nekim potezom, izmiješati formaciju, iznenaditi protivničkog trenera sa igrom, a da se to na kraju pokaže kao pun pogodak? Može li to Barbarez, može je l de jer je igrao u Njemačkoj i trenirali su ga veliki treneri pa je ko biva to pokupio od njih? Pa što se onda uči ta škola miša mu, onda ukinuti diplomu za trenera, i svaki igrač koji ima dobru karijeru i još ako je omiljen može odmah na klupu nema se šta čekati..Jebo trenersko zvanje i reference...
AhmetShabo

#4015 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by AhmetShabo »

Ukratko oni iole ozbiljini kandidati su otpali odmah : Dusko, Vaha i Magath. Ovo sto je ostalo je sve buranija. I meša i hadzibegic i barbarez. Mozda jedino taj Rajevac da malo odskace, jer imao je nekog uspjeha sa reprezentacijama. Ko god dodje tesko ce se izvadit iz govana u koja nas je uvalio prosli selekor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4016 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Samo kazem treba pogledati ko su kandidati. Mnogi od njih imaju iskustvo vodjenja klupske ekipe. Eto Hadzija je vodio reprezentaciju jedini. Ostali su po tom pitanju u istoj ravni s Barbarezom. OK, imaju trenersko iskustvo, samo nije isto biti trener Zeljeznicara, Rennesa, Istresa i voditi reprezentaciju. Za reprezentaciju je potreban vodja, a Barbarez to sigurno jeste.
Nisam ni ja bio za Barbu. Isto sam razmisljao, sta ce, nije nikog trenirao, ali kad malo razmisljam, neke stvari imaju logike. Ne treba nam neko ko ce trenirati Edina, Spahu, Miralema, Asmira....oni to vec imaju.
ultima_palabra

#4017 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

north wrote:Ultima u suštini nije ništa puno pogriješio kada priča o nekom pozitivnom šoku, ali opet se ne slažem da je dobra ideja Barbarez..šta znači donijeti će atmosferu, pa i Ibričić je sa igračima dobar, raja i digla bi se atmosfer među njima i on da dođe..Miske isto tako da se sutra oprosti od fudbala i on bio mogao odmah na klupu, i on uživa veliku popularnost i kod igrača i u javnosti..pa biti će i tada nenadjebiva atmosfera i dobiti će se ta pozitivna atmosfera...Ne razumijem u čemu to Barbarez prednjači u odnosu na druge bivše fudbalere....Omiljen, pa će svi biti na nogama, pa zbog čega je omiljeniji od Bolića ili Hibića ili nekih drugih?...Ja se slažem da bi pod njegovom palicom se stvorila hemija što jeste jako bitno, dakle igrači svi ko jedan, vjerovatno, isto tako i većina medija. ali šta ćemo kada bude trebalo povući neki jebeni taktički potez sa klupe, kada treba rizikovati sa nekim potezom, izmiješati formaciju, iznenaditi protivničkog trenera sa igrom, a da se to na kraju pokaže kao pun pogodak? Može li to Barbarez, može je l de jer je igrao u Njemačkoj i trenirali su ga veliki treneri pa je ko biva to pokupio od njih? Pa što se onda uči ta škola miša mu, onda ukinuti diplomu za trenera, i svaki igrač koji ima dobru karijeru i još ako je omiljen može odmah na klupu nema se šta čekati..Jebo trenersko zvanje i reference...
Ma da je izbor između Vahe, Duška i Barbareza, ok... ali iskustvo ovih ostalih kandidata u igri je nije toliko da bi bilo presudno u odnosu na Barbu. Rizik bi bio sigurno, ali nema boljeg tajminga za taj rizik od ovog... kad su kvalifikacije skoro propale.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4018 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:eh neka vala i ova tema neka se zatvara sa dan dva
Potrajace ovo jos. U savezu su odlucili da razvuku ko indijsku saFunicu.
palermo

#4019 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

north wrote:Ultima u suštini nije ništa puno pogriješio kada priča o nekom pozitivnom šoku, ali opet se ne slažem da je dobra ideja Barbarez..šta znači donijeti će atmosferu, pa i Ibričić je sa igračima dobar, raja i digla bi se atmosfer među njima i on da dođe..Miske isto tako da se sutra oprosti od fudbala i on bio mogao odmah na klupu, i on uživa veliku popularnost i kod igrača i u javnosti..pa biti će i tada nenadjebiva atmosfera i dobiti će se ta pozitivna atmosfera...Ne razumijem u čemu to Barbarez prednjači u odnosu na druge bivše fudbalere....Omiljen, pa će svi biti na nogama, pa zbog čega je omiljeniji od Bolića ili Hibića ili nekih drugih?...Ja se slažem da bi pod njegovom palicom se stvorila hemija što jeste jako bitno, dakle igrači svi ko jedan, vjerovatno, isto tako i većina medija. ali šta ćemo kada bude trebalo povući neki jebeni taktički potez sa klupe, kada treba rizikovati sa nekim potezom, izmiješati formaciju, iznenaditi protivničkog trenera sa igrom, a da se to na kraju pokaže kao pun pogodak? Može li to Barbarez, može je l de jer je igrao u Njemačkoj i trenirali su ga veliki treneri pa je ko biva to pokupio od njih? Pa što se onda uči ta škola miša mu, onda ukinuti diplomu za trenera, i svaki igrač koji ima dobru karijeru i još ako je omiljen može odmah na klupu nema se šta čekati..Jebo trenersko zvanje i reference...
Pa završio je Barba školu za trenere :D . Naravno da je rizik sa Barbarezom,ali rizik je sa svakim. Ti zaista ne možeš tvrditi da bi Faruk,Meša, bilo ko znao isto tako povući taj genijalni taktički potez. Uostalom, ako ćemo pravo najgenijalnije taktičke poteze u kratkoj historiji naše reprezentacije je pravio Baka Slišković. Sjetimo se lutajućeg Mirka Hrgovića u Kopenhagenu. Jebi ga, te genijalnosti su uvijek osobina kockara u duši :D . Ili ispadneš genije ili hablećina.

Ja zapravo mislim da je ovdje odabir između dva načina razmišljanja, jednog oportunističkog koji bi preferirao Faruka ili Mešu.....dakle, treneri sa iskustvom, ne možeš zamjeriti nešto nekom, najiskusniji su ovdje, neke rezultate i imaju, i onog koji je skloniji malo više riziku a oličeni su u likovima Barbe ili Amara (iako sam ja protiv Amara,zbog toga što u startu dijeli ljude,a i zbog njegove osobnosti).
OldMayor

#4020 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

p206 wrote: Barbarez je ljudina ali nek bude negdje trener barem pola sezone i nek onda dođe. I jedan Pep koji je trenirao i igrao čitav život, je vodio B tim u trećoj ligi španije dok nije došao do prvog tima, a Mourinho bio prevodilac i pekao zanat u nekakvoj União de Leiria.
Ok, ali, ja ti garatnujem da bi neki opet rekli, e joj vid ga trenirao nekakve levate pola godine i hoce odmah repku.

Pa eto trenirao je Safet hrpu nekakvih polu-ekipa i sta smo dobili. Unisti nam zamalo najbolju generaciju ikad.
Logovan

#4021 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

todd_smith wrote:eh neka vala i ova tema neka se zatvara sa dan dva
Da se hoće više zaključati, muka mi je od nje. :oops:
OldMayor

#4022 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Safet Susic - PAPE, selektor BiH
phillie

#4023 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

:mrgreen:

pocela sjednica
OldMayor

#4024 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Image

:D
shalla

#4025 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

Pa jebemu mater valjda je nešto od toga naučio u toj jebenoj trenerskoj školi, nije dobio licencu i diplomu na lijepe oči???
Kao eto Pape je bio vrli taktičar, jest al u kurcu, dok je stavljao 11 igrača na svoje pozicije imali smo uspjeha, kad je počeo eksperimentisati sa izmišljanjem pozicija kao što su "lijevobočno defanzivno krilo" ili "ofanzivni zadnji vezni koji je i pitbull i playmaker" počeo je i naš pad... Frajer se u 5 godina i nekih 30-40 utakmica (koliko je već bio selektor) ukupno 3x digao sa klupe da nešto kaže igračima a zamjene je u pravilu vršio od 75+ minute pa opet hladno dogurasmo jednom do baraža a onda i do SP...
Last edited by shalla on 11/12/2014 12:59, edited 1 time in total.
Locked