north wrote:Ultima u suštini nije ništa puno pogriješio kada priča o nekom pozitivnom šoku, ali opet se ne slažem da je dobra ideja Barbarez..šta znači donijeti će atmosferu, pa i Ibričić je sa igračima dobar, raja i digla bi se atmosfer među njima i on da dođe..Miske isto tako da se sutra oprosti od fudbala i on bio mogao odmah na klupu, i on uživa veliku popularnost i kod igrača i u javnosti..pa biti će i tada nenadjebiva atmosfera i dobiti će se ta pozitivna atmosfera...Ne razumijem u čemu to Barbarez prednjači u odnosu na druge bivše fudbalere....Omiljen, pa će svi biti na nogama, pa zbog čega je omiljeniji od Bolića ili Hibića ili nekih drugih?...Ja se slažem da bi pod njegovom palicom se stvorila hemija što jeste jako bitno, dakle igrači svi ko jedan, vjerovatno, isto tako i većina medija. ali šta ćemo kada bude trebalo povući neki jebeni taktički potez sa klupe, kada treba rizikovati sa nekim potezom, izmiješati formaciju, iznenaditi protivničkog trenera sa igrom, a da se to na kraju pokaže kao pun pogodak? Može li to Barbarez, može je l de jer je igrao u Njemačkoj i trenirali su ga veliki treneri pa je ko biva to pokupio od njih? Pa što se onda uči ta škola miša mu, onda ukinuti diplomu za trenera, i svaki igrač koji ima dobru karijeru i još ako je omiljen može odmah na klupu nema se šta čekati..Jebo trenersko zvanje i reference...
Pa završio je Barba školu za trenere

. Naravno da je rizik sa Barbarezom,ali rizik je sa svakim. Ti zaista ne možeš tvrditi da bi Faruk,Meša, bilo ko znao isto tako povući taj genijalni taktički potez. Uostalom, ako ćemo pravo najgenijalnije taktičke poteze u kratkoj historiji naše reprezentacije je pravio Baka Slišković. Sjetimo se lutajućeg Mirka Hrgovića u Kopenhagenu. Jebi ga, te genijalnosti su uvijek osobina kockara u duši

. Ili ispadneš genije ili hablećina.
Ja zapravo mislim da je ovdje odabir između dva načina razmišljanja, jednog oportunističkog koji bi preferirao Faruka ili Mešu.....dakle, treneri sa iskustvom, ne možeš zamjeriti nešto nekom, najiskusniji su ovdje, neke rezultate i imaju, i onog koji je skloniji malo više riziku a oličeni su u likovima Barbe ili Amara (iako sam ja protiv Amara,zbog toga što u startu dijeli ljude,a i zbog njegove osobnosti).