Pa ti i ja!Smrcak15 wrote:Ako ste vi??fatamorgana wrote:Smrle, pusti sad šuplju, hoćemo li čestitati Uskrs/Vaskrs ili nećemo?
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- fatamorgana
#4001 Re: Ateizam
- arzuhal
- fatamorgana
#4003 Re: Ateizam
arzuhal wrote:
- aurora313
#4004 Re: Ateizam
Nešto slično kao kada bi mogli da iskoristimo prdež za dalje potrebe...Smrcak15 wrote:aurora313 wrote:a sto je naivno i glupo??A ovo drugo radeci ‘in reverse’ je toliko naivno i glupo,
-
r_faruk
#4005 Re: Ateizam
da li postoji perpetum mobile druge vrste? ne pravi se "shosha", kako ti volis da kazes!!!Smrcak15 wrote:ma koje prokleto pitanje majka mu starar_faruk wrote: Nema ne i tih pizdarija. Il objasni, il tutanj.... Pricas gluposti. Drago mi je da sam pokazao da nisi u pravu. Prevescu ti nekada i ostatak.
Nisi jos odgovorio na pitanje. Jesi se to prepao? Sto ne smijes odgovoriti na pitanje? I zasto ga ignorises?![]()
objasnio sto sam mogao neznam sta vi se objasniti???
- Dozer
#4006 Re: Ateizam
A, sta je uopste perpetuum mobile "druge vrste"? 
- Smrcak15
#4007 Re: Ateizam
to nije perpetum ili piojednostavni to da te cijeli svijet razumije "vjecna masina", on je reversibilan kad dodje do viska na drugoj strani.r_faruk wrote:da li postoji perpetum mobile druge vrste? ne pravi se "shosha", kako ti volis da kazes!!!Smrcak15 wrote:ma koje prokleto pitanje majka mu starar_faruk wrote: Nema ne i tih pizdarija. Il objasni, il tutanj.... Pricas gluposti. Drago mi je da sam pokazao da nisi u pravu. Prevescu ti nekada i ostatak.
Nisi jos odgovorio na pitanje. Jesi se to prepao? Sto ne smijes odgovoriti na pitanje? I zasto ga ignorises?![]()
objasnio sto sam mogao neznam sta vi se objasniti???
- Dozer
#4008 Re: Ateizam
Smrle...
Znas li ti uopste znacenje termina koje koristis.... Sta, po tvom misljenju, znaci "reverzibilno"...?
Znas li ti uopste znacenje termina koje koristis.... Sta, po tvom misljenju, znaci "reverzibilno"...?
- Smrcak15
#4009 Re: Ateizam
rotiran u jednu stranu, pa poslije krene rotirati u drugu stranu, usisavaju sto se nalazi na druoj strani.Dozer wrote:Smrle...
- Smrcak15
#4010 Re: Ateizam
Za Dozera, Faruka i ostalu kompaniju koji su ucestvovali u prici o ATP sintezi reverzibilnom motoru/turbini koja ispusta i usisava stvariDozer wrote:Smrle...
pogledajte video prezentaciju kako to funkcionise, kad je reverzibilan ATP sinteza motor
a mene su optuzivali da lazem, a video jasno pokaziva ono sto sam vam govorio ovdje....
ispade ja upravu vi u krivu
-
r_faruk
#4011 Re: Ateizam
smrle ne izvodi gluposti.... to ne znaci reverzibilan proces!!!Smrcak15 wrote:rotiran u jednu stranu, pa poslije krene rotirati u drugu stranu, usisavaju sto se nalazi na druoj strani.Dozer wrote:Smrle...
nisam siguran, kako mislis "to nije perpetum ili piojednostavni to da te cijeli svijet razumije "vjecna masina", on je reversibilan kad dodje do viska na drugoj strani."
znasli sta je perpetum mobile prve vrste, sta druge? ima i trece vrste, ali nebitno...... ne znam kako da raspravljamo kada ne razumijes ove stvari.... ja se krenem raspravljati s tobom oko nekih stvari da bih tek kasnije shvatio da ti ni ne znas sta znaci ono oko cega se raspravljamo..... ti si opisao perpetum mobile druge vrste.... i tvrdis da to u covjeku postoji....
bar sam te ja tako shvatio.... nema potrebe da pojasnjavam cijelom svijeti sta znaci perpetum mobile druge ni prve ni trece vrste jer sam se raspravljao sa tobom, a ti si povukao tu temu i nasao uredjaj koji radi na tom principu, i ako je to nemoguce. sada je tebi pokusavam objasniti da je to nemoguce. raspravljas o termodinamici tvrdeci da si prosturdirao i da studiras ono o cemu pises. ako je zaista tako, ako si inzinjer (bilo cega), nema zaista potrebe da ti pojasnjavam termine koje koristim.
cini mi se da nisi nikada cuo za ove termine....
-
r_faruk
#4012 Re: Ateizam
necu da napisem dok mi smrle ne odgovori na pitanjeDozer wrote:A, sta je uopste perpetuum mobile "druge vrste"?
- beni-bu-man
#4013 Re: Ateizam
moze li u PPr_faruk wrote:necu da napisem dok mi smrle ne odgovori na pitanjeDozer wrote:A, sta je uopste perpetuum mobile "druge vrste"?![]()
-
r_faruk
#4014 Re: Ateizam
neda mi sejtan mira, a ima na netu svakako....
http://eskola.hfd.hr/pitanja_odgovori/s ... etuum.html
evo tekst i da ga smrle shvati
evo i sa svemoguce vikipedije
https://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual ... sification
u biti je to uredjaj koji sa jednim toplinskim rezervoarom stvara koristan rad.
kada sam bio mali, htio sam napraviti jedan uredjaj od bicikla. naravno kako sam vec jednom pricao o mom izumu putovanja
i ovaj izum je tako zavrsio
(ne znam da li onaj seik jos putuje
)
sve u svemu htio sam uzeti tocak od bicikla, na njega postaviti dinamu (nekada se koristila za sijalicu na biciklu, u biti je to generator) koja ce, kada je prislonim na tocak i zavrtim tocak, proizvoditi neki napon. eh, onda sam kontao prikljuciti te zice na motor koji ce se jel tako okretati jer ona prva dinama proizvodi energiju
. i onda bih ja kao prikljucio taj motor na tocak i to bi se okretalo zauvijek i napravio bih na neki nacin perpetuum mobile druge vrste
. jedino sto moram dati neki pocetni impuls da se to sve zavrti (zavrtim rukom, da unesem neku energiju koju cu kroz sistem ocuvati, bez gubitaka)
naravno, ovo je nemoguce, ali eto.... zadovoljava prvi zakon termodinamike, zakon o ocuvanju energije, ali ne i drugi zakon termodinamike...
http://eskola.hfd.hr/pitanja_odgovori/s ... etuum.html
evo tekst i da ga smrle shvati
evo i sa svemoguce vikipedije
https://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual ... sification
u biti je to uredjaj koji sa jednim toplinskim rezervoarom stvara koristan rad.
kada sam bio mali, htio sam napraviti jedan uredjaj od bicikla. naravno kako sam vec jednom pricao o mom izumu putovanja
sve u svemu htio sam uzeti tocak od bicikla, na njega postaviti dinamu (nekada se koristila za sijalicu na biciklu, u biti je to generator) koja ce, kada je prislonim na tocak i zavrtim tocak, proizvoditi neki napon. eh, onda sam kontao prikljuciti te zice na motor koji ce se jel tako okretati jer ona prva dinama proizvodi energiju
naravno, ovo je nemoguce, ali eto.... zadovoljava prvi zakon termodinamike, zakon o ocuvanju energije, ali ne i drugi zakon termodinamike...
- Smrcak15
#4015 Re: Ateizam
neznam ti sta je to druga vrsta od te vjecne masiner_faruk wrote:necu da napisem dok mi smrle ne odgovori na pitanjeDozer wrote:A, sta je uopste perpetuum mobile "druge vrste"?![]()
- Smrcak15
#4016 Re: Ateizam
r_faruk wrote:smrle ne izvodi gluposti.... to ne znaci reverzibilan proces!!!Smrcak15 wrote:rotiran u jednu stranu, pa poslije krene rotirati u drugu stranu, usisavaju sto se nalazi na druoj strani.Dozer wrote:Smrle...
nisam siguran, kako mislis "to nije perpetum ili piojednostavni to da te cijeli svijet razumije "vjecna masina", on je reversibilan kad dodje do viska na drugoj strani."
znasli sta je perpetum mobile prve vrste, sta druge? ima i trece vrste, ali nebitno...... ne znam kako da raspravljamo kada ne razumijes ove stvari.... ja se krenem raspravljati s tobom oko nekih stvari da bih tek kasnije shvatio da ti ni ne znas sta znaci ono oko cega se raspravljamo..... ti si opisao perpetum mobile druge vrste.... i tvrdis da to u covjeku postoji....
bar sam te ja tako shvatio.... nema potrebe da pojasnjavam cijelom svijeti sta znaci perpetum mobile druge ni prve ni trece vrste jer sam se raspravljao sa tobom, a ti si povukao tu temu i nasao uredjaj koji radi na tom principu, i ako je to nemoguce. sada je tebi pokusavam objasniti da je to nemoguce. raspravljas o termodinamici tvrdeci da si prosturdirao i da studiras ono o cemu pises. ako je zaista tako, ako si inzinjer (bilo cega), nema zaista potrebe da ti pojasnjavam termine koje koristim.
cini mi se da nisi nikada cuo za ove termine....
pogledaj video i vidi taj reverzibilni proces u ATP sintezi, jasno i cisto su ga vizualizirali.smrle ne izvodi gluposti.... to ne znaci reverzibilan proces!!!
Ako ti taj video nije dovljan, onda nema potrebe da ja tu vise ista dodajem, ako neces video na tu temu vjerovati a da meni vjerujes ma bjaaaaazi...
- Dozer
#4017 Re: Ateizam
Slomi covjek, a nema pojma sta pise 
-
r_faruk
#4018 Re: Ateizam
Hvala na odgovoru smrle. Da bi shvatio proces o kojem govoris onda moras prvo da shvatis ovo " druge vrste"Smrcak15 wrote:neznam ti sta je to druga vrsta od te vjecne masiner_faruk wrote:necu da napisem dok mi smrle ne odgovori na pitanjeDozer wrote:A, sta je uopste perpetuum mobile "druge vrste"?![]()
Pogledacu video kada stignem kuci
- fatamorgana
#4019 Re: Ateizam
Smrle, čestitasmo li kjafirima Uskrs/Vaskrs?fatamorgana wrote:Pa ti i ja!Smrcak15 wrote:Ako ste vi??fatamorgana wrote:Smrle, pusti sad šuplju, hoćemo li čestitati Uskrs/Vaskrs ili nećemo?
- arzuhal
#4020 Re: Ateizam
Smrcak, haj koji dan odmori od ove teme, nek' i ljudi odmore malo, pa kad se opuste, a ti opet...Smrcak15 wrote:
Ako ti taj video nije dovljan, onda nema potrebe da ja tu vise ista dodajem, ako neces video na tu temu vjerovati a da meni vjerujes ma bjaaaaazi...
- Smrcak15
#4021 Re: Ateizam
arzuhal wrote:Smrcak, haj koji dan odmori od ove teme, nek' i ljudi odmore malo, pa kad se opuste, a ti opet...Smrcak15 wrote:
- fatamorgana
#4022 Re: Ateizam
Al' prvo da čestitamo!Smrcak15 wrote:arzuhal wrote:Smrcak, haj koji dan odmori od ove teme, nek' i ljudi odmore malo, pa kad se opuste, a ti opet...Smrcak15 wrote:
Ako ti taj video nije dovljan, onda nema potrebe da ja tu vise ista dodajem, ako neces video na tu temu vjerovati a da meni vjerujes ma bjaaaaazi...haj ok
- zforumas
#4023 Re: Ateizam
Arzo partibrejker...a taman se zakuhalo 
- Raigor Stonehoof
- aurora313
#4025 Re: Ateizam
Joj, i ja tako skonto vako: imas lokomotivu koja ide na dizel pogon koji pokreće generator. A kako generator može da proizvede uvijek više nego što lokomotivi treba, onda bih ja to prebacio djelimično na baterije a djelimično na trolu koja klizi po žici. Trola tako napaja baterije, one pokreću el. motor, a žica služi... eh sada, ne mogu u detalje da me Smrle ne bih kopirao i odao ovu tajnur_faruk wrote:sve u svemu htio sam uzeti tocak od bicikla, na njega postaviti dinamu (nekada se koristila za sijalicu na biciklu, u biti je to generator) koja ce, kada je prislonim na tocak i zavrtim tocak, proizvoditi neki napon. eh, onda sam kontao prikljuciti te zice na motor koji ce se jel tako okretati jer ona prva dinama proizvodi energiju. i onda bih ja kao prikljucio taj motor na tocak i to bi se okretalo zauvijek i napravio bih na neki nacin perpetuum mobile druge vrste
![]()
. jedino sto moram dati neki pocetni impuls da se to sve zavrti (zavrtim rukom, da unesem neku energiju koju cu kroz sistem ocuvati, bez gubitaka)...