Svako ko je iole upucen u kratkotrajnu vladavinu prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta zna da on nikada nije potpuno preuzeo vlast i da mu je vladavina svo vrijeme bila opstruirana od vojne garniture koju je naslijedio kao i od zaljevskih monarhija kojima nije odgovralao njegovo priblizavanje Turskoj i Iranu.Challenger__ wrote:Onako nekompetetne idiote kao što su Mursi i kompanija može želiti Egiptu samo najveći neprijatelj. Nesposobna vlast je najveće zlo koje može zadesiti bilo koju naciju. Pa najnesposobnije BiH političke garniture su za njih svjetska ekspertska elita.
Ja sam zapanjen kako neko može želiti toliko zlo bilo kome na svijetu.
Egipat (pročitati prvi post)
- Co0l
#4001 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Co0l
#4002 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kada na jednoj strani imas MB a na drugoj saudijski vehabizam izbor nije tezak.Kikibombona wrote:Znaju oni dobro zasto zale....Challenger__ wrote:Onako nekompetetne idiote kao što su Mursi i kompanija može želiti Egiptu samo najveći neprijatelj. Nesposobna vlast je najveće zlo koje može zadesiti bilo koju naciju. Pa najnesposobnije BiH političke garniture su za njih svjetska ekspertska elita.
Ja sam zapanjen kako neko može želiti toliko zlo bilo kome na svijetu.
Ihvanije su globalni pokret koji je imao pretenzije ovladati islamskim svijetom. Sa Erdoganom i njegovom partijom su ideoloski dosta slicni.... I tako, pojedinci su se ponadali da bi mogla zavladati ihvanijska diktatura.
Taj pokret je 100 puta opasniji od ovih ISILa, Nusri, Islamskih frontova i drugih selefijskih organizacija. Da su pustili korijenje u Egiptu, niko ih ne bi skinuo sa vlasti bez zestokog rata. Dakle, uklonjeni su u pravi cas....
Muslimani od Masreka do Magreba su imali veliku srecu.... Da su ovi zazivili, to bi izazvalo pravi haos na BI.
-
Avetinho
#4003 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ovako izgleda Sisojev sretni Egipat:
http://news.yahoo.com/egypt-using-sexua ... 35364.htmlAFP wrote: Egypt using sex attacks to crush opposition: rights group
On Tuesday, the Paris-based International Federation of Human Rights released a report, based on testimonies of victims, activists and witnesses, charging that sexual violence by security forces against detainees has surged since the ouster of Morsi.
"The scale of sexual violence occurring during arrests and in detention, the similarities in the methods used and the general impunity enjoyed by the perpetrators point to a cynical political strategy aimed at stifling civil society and silencing all opposition," said FIDH President Karim Lahidji.
- Challenger__
#4004 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- izgleda da će Egipat intervenisati na istoku Libije
LINK
- Co0l
#4005 Re: Egipat (pročitati prvi post)
U probranom drustvu

The meeting was attended by the chiefs of staff of Egypt, Jordan, Saudi Arabia, UAE, Kuwait, Bahrain, Sudan and the Libyan Tobruk government.
- Kikibombona
#4006 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jedino Sisi ima recept za ihvanijsko zlo koje je utociste naslo u Libiji!Challenger__ wrote:- izgleda da će Egipat intervenisati na istoku LibijeLINK
Sisi treba uletiti u Libiju i konacno donijeti mir libijskom narodu. Ako ih puste, rat u Libiji nikada nece zavrsiti.
- Fantassin
#4007 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Prvo se mora u svom dvoristu pokositi trava da bi posle komsiji pripomogo...Kikibombona wrote:Jedino Sisi ima recept za ihvanijsko zlo koje je utociste naslo u Libiji!Challenger__ wrote:- izgleda da će Egipat intervenisati na istoku LibijeLINK
![]()
Sisi treba uletiti u Libiju i konacno donijeti mir libijskom narodu. Ako ih puste, rat u Libiji nikada nece zavrsiti.
- Kikibombona
#4008 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Slazem se, zato i kazem. Libija jeste egipatsko dvoriste. Ako dopuste da se u Libiji razvije ihvanijska ideologija, eto im belaja vrlo brzo...Fantassin wrote: Prvo se mora u svom dvoristu pokositi trava da bi posle komsiji pripomogo...
- Co0l
#4009 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne pratim bas Libiju ali ono sto sam procitao je da intervenisu tamo protiv ISIL-a a ne Ihvanija.
-
Avetinho
#4010 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zar nije Ass-sadista najbolji?Kikibombona wrote:Jedino Sisi ima recept za ihvanijsko zlo koje je utociste naslo u Libiji!Challenger__ wrote:- izgleda da će Egipat intervenisati na istoku LibijeLINK
![]()
- Kikibombona
#4011 Re: Egipat (pročitati prvi post)
U tome je fora... ISIL i ekipa su tu da oslobe vladu u Tobruku, pa da onda ihvanije i njihovi partneri iz Tripolija dovrse posao.Co0l wrote:Ne pratim bas Libiju ali ono sto sam procitao je da intervenisu tamo protiv ISIL-a a ne Ihvanija.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4012 Re: Egipat (pročitati prvi post)
ovo je baš smiješnoKikibombona wrote:U tome je fora... ISIL i ekipa su tu da oslobe vladu u Tobruku, pa da onda ihvanije i njihovi partneri iz Tripolija dovrse posao.Co0l wrote:Ne pratim bas Libiju ali ono sto sam procitao je da intervenisu tamo protiv ISIL-a a ne Ihvanija.
- Challenger__
#4013 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- ISIL počeo da napada sudije i tužioce na Sinaju. Pozivaju na lkvidaciju sudija u Egiptu
Egypt militants call for attacks on judges
- Challenger__
#4014 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Umalo zaboravih... ISIL, koga je Obuma pobio s neba, napada i u Libiji.
LINK
BENGHAZI (LIBYA) (AFP) -
Ten soldiers and a militiaman were killed in fresh violence in conflict-strewn Libya, security and medical sources said Thursday.
They said 10 soldiers were killed and 36 wounded in clashes Wednesday in the eastern city of Benghazi, birthplace of the 2011 revolt that ousted longtime dictator Moamer Kadhafi.
And a fighter with Fajr Libya, a coalition of militias which opposes the internationally-recognised government, was killed Thursday near the coastal city of Misrata, in an attack claimed by the Islamic State (IS) jihadist group.
-
Avetinho
#4015 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa gdje su ti Rusi, gdje je taj Maduro, gdje Kastro, da im oni pokazu kako se protiv ISIL-a ratuje.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4016 Re: Egipat (pročitati prvi post)
gdje su rusija kina iran šta čekaju više ... gdje je onaj brics hvaljeni i prevhvaljeniAvetinho wrote:Pa gdje su ti Rusi, gdje je taj Maduro, gdje Kastro, da im oni pokazu kako se protiv ISIL-a ratuje.
gdje je mladen marić da napravi jednu emisiju "kad isil-a ne bude" i razjasni stvari zabludjelom pučanstvu što jede hamburgere i vjeruje u mainstream medije
- Co0l
#4017 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:U tome je fora... ISIL i ekipa su tu da oslobe vladu u Tobruku, pa da onda ihvanije i njihovi partneri iz Tripolija dovrse posao.Co0l wrote:Ne pratim bas Libiju ali ono sto sam procitao je da intervenisu tamo protiv ISIL-a a ne Ihvanija.
Doslo je do provale.
- Co0l
#4018 Re: Egipat (pročitati prvi post)
''pobuna''Challenger__ wrote:Umalo zaboravih... ISIL, koga je Obuma pobio s neba, napada i u Libiji.
![]()
BENGHAZI (LIBYA) (AFP) -
Ten soldiers and a militiaman were killed in fresh violence in conflict-strewn Libya, security and medical sources said Thursday.
They said 10 soldiers were killed and 36 wounded in clashes Wednesday in the eastern city of Benghazi, birthplace of the 2011 revolt that ousted longtime dictator Moamer Kadhafi.
And a fighter with Fajr Libya, a coalition of militias which opposes the internationally-recognised government, was killed Thursday near the coastal city of Misrata, in an attack claimed by the Islamic State (IS) jihadist group.
LINK
''dugogodisnji diktator''
- Challenger__
#4019 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kakav izvor (AFP), takva i retorika.
- Co0l
#4020 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Neka ba,vidis da i ti mozes doc tobe kad hoces 
- Challenger__
#4021 Re: Egipat (pročitati prvi post)
"retweet is not an endorsement"
odnosno, ne stavljaj znak jednakosti između vijesti i glasnika.
- Co0l
#4022 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Eno sad,ne slaze se ni sa onim sto sam postavlja ovdje 
- Challenger__
#4023 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sad bi ti o semantici. Trolaš.
_____
Dakle, ISIL napada sudije na SInaju, poziva na njihovu likvidaciju širom Egipta a djeluje i napada i u Libiji.
_____
Dakle, ISIL napada sudije na SInaju, poziva na njihovu likvidaciju širom Egipta a djeluje i napada i u Libiji.
- Fantassin
#4024 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne nego ako prenesem necije misljenje ne znaci da se slazem sa istimChallenger__ wrote:"retweet is not an endorsement"
- Challenger__
#4025 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ts,ts,ts... Bože sačuvaj.