Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#4001 Re: Liverpool FC
Ne kontam o kakvim se dokumentima radi, mislim znam da je o Hillsu, ali sta se krilo i zasto? Nisam bas u toku 
- vaučer
#4002 Re: Liverpool FC
Obitelji poginulih su se nakon decenija borbe prošle godine uspijeli preko peticije izboriti da parlament iznova razmotri dokaze. Parlament je osnovao neovisnu komisiju koja je pregledala preko 400 000 dokumenata i dokaznih materijala te je danas (prvo iza zatvorenih vrata obiteljima žrtava) prezentirala svoju analizu dokaza.
Ukratko radi se o možda najvećem službenom zataškavanju u britanskoj povijesti i to je sad u javnoj domeni, potkrijepljeno dokazima. Kriva je potpuno i isključivo policija, gradska uprava koja je tolerirala stanje stadiona a kasnije u orkestriranom procesu prebacivanja krivnje s policije na navijače su krivi i mediji.
Ukratko radi se o možda najvećem službenom zataškavanju u britanskoj povijesti i to je sad u javnoj domeni, potkrijepljeno dokazima. Kriva je potpuno i isključivo policija, gradska uprava koja je tolerirala stanje stadiona a kasnije u orkestriranom procesu prebacivanja krivnje s policije na navijače su krivi i mediji.
- Riddle
#4003 Re: Liverpool FC
Sun je danas pretrpio strasan udarac. Koliko ce ih samo novca kostati danasnji dan je nezamislivo. Na pocetku ove presice sa clanovima obitelji, svi oni koji rade za Sun zamoljeni da napuste katedralu. Nije ih ni bilo naravno, ali ipak...
Jao sta sad govore o Mackenzieu... Lowlife. Clever lowlife, but still a lowlife.
Jao sta sad govore o Mackenzieu... Lowlife. Clever lowlife, but still a lowlife.
- BHF_Manijak
#4004 Re: Liverpool FC
Opet ja ko grom iz vedra neba
Sto sad Sun?! 
- burek_in_space
#4005 Re: Liverpool FC
Da nije BHF_Manijaka, sad bih se ja ofir'o sa ovim pitanjima, ali poshto ne moram, samo cu reci Hvala!

- BHF_Manijak
#4006 Re: Liverpool FC
Uvijek tu da pripomogne drugima da se ne ofiraju, BHF_Manijak!burek_in_space wrote:Da nije BHF_Manijaka, sad bih se ja ofir'o sa ovim pitanjima, ali poshto ne moram, samo cu reci Hvala!![]()
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#4007 Re: Liverpool FC

svi su mediji prenijeli policijsku verziju ali Sun je bio najžešći.
- Edin H.
#4008 Re: Liverpool FC
The Sun je cetiri dana nakon tragedije objavio nepotvrdjene policijske informacije da su Liverpoolovi navijaci mokrili na radnike koji su pomagali, kao i da su dzeparili zrtve.BHF_Manijak wrote:Opet ja ko grom iz vedra nebaSto sad Sun?!
Za razliku od ostalih glasila koji su se ogradili rekavsi da prenose tvrdnje policije o ponasanju navijaca, The Sun je ove informacije prenio kao cinjenicu.
Izvjestavanje The Sun-a je prouzrokovalo bojkot tabloida na Merseyside-u koji traje i danas (znaci na kao sto riddle kaze da ce ih ovo izvjestavanje kostati, bojkot traje vec godinama).
Urednik The Sun u to vrijeme Kelvin MacKenzie se bezrezevno izvinuo, u novinama koje se zovu The Truth (Istina
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#4009 Re: Liverpool FC
nisam znao da je najmlađa žrtva gerrardov bliži rod.. na indexu piše da mu je nećak ali nešto baš i ne vjerujem jer bi danas bio stariji od gerrarda
-
Verocious
#4010 Re: Liverpool FC
Koliko je tu poginulo ubica sa Heysela?
- odesveuhonduras
#4011 Re: Liverpool FC
preoštro postavljeno pitanje ali dijelom na mjestu.. heysel niko i ne spominje haman, a od hillsborougha se pravi kult.Verocious wrote:Koliko je tu poginulo ubica sa Heysela?
- Edin H.
#4012 Re: Liverpool FC
Ovdje pise rodjak, imao je 10 godinaodesveuhonduras wrote:nisam znao da je najmlađa žrtva gerrardov bliži rod.. na indexu piše da mu je nećak ali nešto baš i ne vjerujem jer bi danas bio stariji od gerrarda
http://news.bostonherald.com/sports/soc ... ion=recent
Gerrard’s 10-year-old cousin Jon-Paul Gilhooley was the youngest fatality at the FA Cup semifinal against Nottingham Forest, with most victims crushed and suffocated in a standing-room-only section at Sheffield Wednesday’s stadium.
- Edin H.
#4013 Re: Liverpool FC
King Kenny na Twitteru
"23 yrs waiting for the truth next step justice."
23 godine cekamo na istinu, sljedeci korak pravda
Kada ce vise maknuti ovoga mufljuza Brendan Rodgersa
23 godine cekamo na istinu, sljedeci korak pravda
- Riddle
#4014 Re: Liverpool FC
Kad sam rekao da ce osjetiti na dzepu, nisam mislio na Merseyside. To se podrazumijeva. Oni su juce pretprili udarac u citavoj zemlji. Stiglo im je na hiljade mailova i poziva u kojim se ostro kritikuju. A inace ih je bojkot fanova Liverpoola kostao oko 60 miliona funti tokom svih ovih godina.
The Truth je naslov, ne novine.
The Truth je naslov, ne novine.
- odesveuhonduras
#4015 Re: Liverpool FC
pretpostavio sam da je neki levat krivo preveo cousin.Edin H. wrote:Ovdje pise rodjak, imao je 10 godinaodesveuhonduras wrote:nisam znao da je najmlađa žrtva gerrardov bliži rod.. na indexu piše da mu je nećak ali nešto baš i ne vjerujem jer bi danas bio stariji od gerrarda
http://news.bostonherald.com/sports/soc ... ion=recent
Gerrard’s 10-year-old cousin Jon-Paul Gilhooley was the youngest fatality at the FA Cup semifinal against Nottingham Forest, with most victims crushed and suffocated in a standing-room-only section at Sheffield Wednesday’s stadium.
- odesveuhonduras
#4016 Re: Liverpool FC
što, da Kenny kupi Phila Jonesa za 40 miliona?Edin H. wrote:King Kenny na Twitteru
23 godine cekamo na istinu, sljedeci korak pravda![]()

- vaučer
#4017 Re: Liverpool FC
Bezobrazno, nema šta.Verocious wrote:Koliko je tu poginulo ubica sa Heysela?
- Riddle
#4018 Re: Liverpool FC
Nije los ovaj dokumentarac, mada je bolji onaj sto je ITV prikazao prije nekoliko dana. Njega jos nema na Youtube.
- Edin H.
#4019 Re: Liverpool FC
Ma odlican je ovaj Rogers honduras, u pravu si, Liverpool 18-ti.
King je uzeo jedan, za dlaku izgubio drugi Kup, moralo mu se dati vremena, doslo bi sve to na svoje mjesto.
Uostalom i da je zadnji bio, zasluzio je jos jednu sezonu, za razliku od ovog mufljuza sto lafo kopira Barselonu.
King je uzeo jedan, za dlaku izgubio drugi Kup, moralo mu se dati vremena, doslo bi sve to na svoje mjesto.
Uostalom i da je zadnji bio, zasluzio je jos jednu sezonu, za razliku od ovog mufljuza sto lafo kopira Barselonu.
- odesveuhonduras
#4020 Re: Liverpool FC
pa kakav je rodgers ne znam, mada bireko da se i on malo pogubio otkad je u liverpoolu, ali Dalglish je unazadio liverpool za jedno bar 5 godina.Edin H. wrote:Ma odlican je ovaj Rogers honduras, u pravu si, Liverpool 18-ti.
Nije daldlishov problem pozicija u prvenstvu (bar ne osnovni) već bezvezni igrači na koje je potrošio ogroman novac.
- Edin H.
#4021 Re: Liverpool FC
Kako ih je on unazadio, unazadili su ga Amerikanci i Rafa kada se nije kvalifikovao za Ligu sampiona, odmah je druga prica. Kao kada tim ispadne is Premiershipa, ako se odmah sljedece godine ne vrati zavrsi kao Coventry City.odesveuhonduras wrote:pa kakav je rodgers ne znam, mada bireko da se i on malo pogubio otkad je u liverpoolu, ali Dalglish je unazadio liverpool za jedno bar 5 godina.Edin H. wrote:Ma odlican je ovaj Rogers honduras, u pravu si, Liverpool 18-ti.
King je imao malo vremena, pokusao na fol koji mu je prosao u Blackburnu (njihova titula je za mene jos uvijek najvece iznenadjenje), sekunda mu je falila da uzme dva kupa. U biti su ga skinuli zbog Carolla, a Carollu je trebalo malo vremena da se adaptira, u zadnje vrijeme strasno igra.
Ma ovi su se napenalili na njega, skinuli bi ga i da je uzeo dva kupa, jer su htjeli Ligu sampiona, ne kontajuci da treba vremena da se izgradi tim ponovo. E Brendon im to sigurno nece napraviti.
-
Mustang1
#4022 Re: Liverpool FC
Ovaj trener nece docekati sljedecu godinu kalendarsku na klupi Liverpoola .. Gore od toga je sto ako ne izgubimo neke kljucne igrace na zimu onda cemo na ljeto 1000 % ..
- odesveuhonduras
#4023 Re: Liverpool FC
Nije samo Carrolla mada on najgore zvuči s obzirom na cijenu.. Downing, Henderson, Adam su za mene lično još gore kupovineEdin H. wrote:Kako ih je on unazadio, unazadili su ga Amerikanci i Rafa kada se nije kvalifikovao za Ligu sampiona, odmah je druga prica. Kao kada tim ispadne is Premiershipa, ako se odmah sljedece godine ne vrati zavrsi kao Coventry City.odesveuhonduras wrote:pa kakav je rodgers ne znam, mada bireko da se i on malo pogubio otkad je u liverpoolu, ali Dalglish je unazadio liverpool za jedno bar 5 godina.Edin H. wrote:Ma odlican je ovaj Rogers honduras, u pravu si, Liverpool 18-ti.
King je imao malo vremena, pokusao na fol koji mu je prosao u Blackburnu (njihova titula je za mene jos uvijek najvece iznenadjenje), sekunda mu je falila da uzme dva kupa. U biti su ga skinuli zbog Carolla, a Carollu je trebalo malo vremena da se adaptira, u zadnje vrijeme strasno igra.
Ma ovi su se napenalili na njega, skinuli bi ga i da je uzeo dva kupa, jer su htjeli Ligu sampiona, ne kontajuci da treba vremena da se izgradi tim ponovo. E Brendon im to sigurno nece napraviti.
Činjenica je da je Dalglish spiskao ogroman novac na prosječne igrače.. s tim parama i bazom koju je liverpool imao, dalglish se jednostavno morao boriti za LŠ. Kupovi su mazalica očiju za fanove, u realističnom svijetu su poprilično nevažni za klub poput liverpoola ako nema LŠ-A. Drugim riječima, hebo kupove jarane u današnjem vaktu, klub koji želi biti u vrhu od kupova ne može živjeti. Nije Liverpool Stoke City pa da se zadovoljava dobrim rezultatima u kupovima, sami sebe ponavljanjem tih kup uspjeha pravite manjim klubom nego što jeste.
Dalglish je bio očajan na klupi Liverpoola koliko god neki od vas to ne željeli priznati zbog njegovog statusa. 47 bodova iza prvaka (sramota epskih razmjera za jedan liverpool), i 17 iza 4-og, i tebi je to OK, ali Rodgers je bezze nakon 3 odigrane utakmice.. daj ba edine, be real
- vaučer
#4024 Re: Liverpool FC
Mislim da potcjenjujete utjecaj Damiena Comollia u cijeloj seriji loših i preplaćenih Liverpoolovih transfera.
Npr Carroll se stavlja na dušu Dalglishu a zaboravlja se da je on u trenutku te kupovine bio tek desetak dana na klupi i to kao zamjenski menadžer samo do kraja sezone. Dakle netko je zamjenskom menadžeru do kraja sezone dao odriješene ruke da se raspištolji s novcem zarađenim prodajom Torresa tek tako? Sumnjam.. maslo je Comollievo i vlasnika koji su ga nesposobnog zaposlili na preporuku nekog tko niti nema veze s nogometom. Kenny je u kasnijim kupovinama narednog ljeta imao udjela u izboru igrača ali filozofija 'kupovine engleskog' kao i pregovaranje za konačne cijene odabranih igrača su apsolutno na dušu vlasnika i Comollia.
Dalglish je imao svojih mana i grešaka, bez daljnjeg, ali najveći Liverpoolov problem otkad je Fenway preuzeo klub su upravo vlasnici to jest loša upravljačka struktura koju su postavili, a ne menadžeri. Pa i ovo ljeto, gdje se trošilo mnogo pametnije i odmjerenije je opet zadnji dan prelaznog roka iznjedrio situaciju gdje klub ostane na dva klasična napadača od kojih je samo jedan kao neka devetka a za milion -dva se upropasti kupovina Dempseya kojeg je očito Rodgers htio u klubu.
To su evidentni problemi uprave, vodstva, krivih ljudi na krivim pozicijama.
Ući u ljeto, bitno kao ovo minulo, bez skautske službe kako je ušao Liverpool je također nedopustivo za jedan veliki klub. Takve stvari se ne dešavaju drugim klubovima s vlasnicima koji su postavili sposobne ljude na važna mjesta.
Ovi vlasnici to još uvijek nisu napravili već klub vodi isprdak minulog sistema Ian Ayre i sve dok je tako rupe u komunikaciji, gafovi i previdi će biti dio Liverpoolske svakodnevice.
Rodgers će najvjerojatnije popušiti metak na kraju sezone u još jednom pokušaju Fenwaya da prebace krivnju na drugog, zaboravljajući da su ga oni zaposlili pa ga ostavili bez potrebnog napadača, da su oni govorili o Ligi prvaka i u isto vrijeme skinuli za jedno ljeto oko 400 000 funti tjedno/15 m funti preko sezone s ukupnog troška za plaće.
Postoji raskorak između onog što govore i onog što rade a Liverpool u međuvremenu cementira ne samo poziciju midtable kluba, već polako i mentalitet.
Npr Carroll se stavlja na dušu Dalglishu a zaboravlja se da je on u trenutku te kupovine bio tek desetak dana na klupi i to kao zamjenski menadžer samo do kraja sezone. Dakle netko je zamjenskom menadžeru do kraja sezone dao odriješene ruke da se raspištolji s novcem zarađenim prodajom Torresa tek tako? Sumnjam.. maslo je Comollievo i vlasnika koji su ga nesposobnog zaposlili na preporuku nekog tko niti nema veze s nogometom. Kenny je u kasnijim kupovinama narednog ljeta imao udjela u izboru igrača ali filozofija 'kupovine engleskog' kao i pregovaranje za konačne cijene odabranih igrača su apsolutno na dušu vlasnika i Comollia.
Dalglish je imao svojih mana i grešaka, bez daljnjeg, ali najveći Liverpoolov problem otkad je Fenway preuzeo klub su upravo vlasnici to jest loša upravljačka struktura koju su postavili, a ne menadžeri. Pa i ovo ljeto, gdje se trošilo mnogo pametnije i odmjerenije je opet zadnji dan prelaznog roka iznjedrio situaciju gdje klub ostane na dva klasična napadača od kojih je samo jedan kao neka devetka a za milion -dva se upropasti kupovina Dempseya kojeg je očito Rodgers htio u klubu.
To su evidentni problemi uprave, vodstva, krivih ljudi na krivim pozicijama.
Ući u ljeto, bitno kao ovo minulo, bez skautske službe kako je ušao Liverpool je također nedopustivo za jedan veliki klub. Takve stvari se ne dešavaju drugim klubovima s vlasnicima koji su postavili sposobne ljude na važna mjesta.
Ovi vlasnici to još uvijek nisu napravili već klub vodi isprdak minulog sistema Ian Ayre i sve dok je tako rupe u komunikaciji, gafovi i previdi će biti dio Liverpoolske svakodnevice.
Rodgers će najvjerojatnije popušiti metak na kraju sezone u još jednom pokušaju Fenwaya da prebace krivnju na drugog, zaboravljajući da su ga oni zaposlili pa ga ostavili bez potrebnog napadača, da su oni govorili o Ligi prvaka i u isto vrijeme skinuli za jedno ljeto oko 400 000 funti tjedno/15 m funti preko sezone s ukupnog troška za plaće.
Postoji raskorak između onog što govore i onog što rade a Liverpool u međuvremenu cementira ne samo poziciju midtable kluba, već polako i mentalitet.
- PrtiBeeGee
#4025 Re: Liverpool FC
Puno istine ima u vasim tekstovima, ali ja znam samo jedno... Ja uzivam gledati Liverpool kako igra ove sezone sa tim pasovima i nadigravanjem protivnika i pored toga sto smo 17-ti, jer nezaboravi te kako smo igrali protiv Citya i Arsenala... I opet se dodje do toga "ALI" jer vidi se da Liverpoolu nedostaje pravi napadac neko tko ce samo trpati lopte u mrezu... To je bio posao skauta i celnih ljudi u Liverpool-u da dovedu napadaca a ne kao " e pa mi imamo Suareza ma moze on to pokriti" sa time da se nisu zapitali a sta ako se povrjedi Borini ili Suarez... I mnogi od vas bi se slozili samnom kada kazem da je suarez MNOGO bolji igrac a i opasniji po strani nego kao napadac..... Ja vjerujem da je BR mnogo bolji trener od KD i mislim da mu treba dati vremena i pokusati dovesti nekoga od ovih igraca koji se spominju kao slobodni ili posudba Drogbe... Sve u svemu volio bi da BR ostane jos dugo trener Liverpool bez obzira izborio on LP ove sezone ili ne..... YNWA