Malo tuga za bratom, malo sto je fol...citroen xm wrote:Vidim sada profil te cure na FB i zapade mi za oko ta njena ljubičasta Četvorka sa jedno 20 natpisa "Vedran Klačar zauvijek u našim srcima.". Dakle komplet zadnja šajba, bočni zadnji prozor i naprijed na sastavu haube i blatobrana.
Pa na stranu sve, kontam da je njima žao njega što je i logično, ali ne moraš zbog toga praviti bilborde i cirkus. Mogla je još i smrtovnicu nalijepiti na prednju šajbu.
I uz sve to, ona vozi tako kao on što znači da bi na toj Četvorci moglo uskoro osvanuti još imena.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#4001 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- relax11
#4002 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Previse se zanimate tudim zivotom 
-
tempuser
#4003 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mene ne zanima ko kako zivi. Iako to govori o njima, mogu zivjeti po smetljarnicima i Veyrone vozati ako hoce, njihova stvar, ali me zanima kad slozi gascinu od koje se dijete rasplace, e onda im svima odreda zelim cirozu jetre!
- Optimist
#4004 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mala ispravka, djevojka zivi na Budakovicima a ne na Nahorevu.esso_sa wrote:
Ja sam ovu curu vidio kako izlazi iz avlije kuce u Nahorevskoj. Odmah ispod onih krivina kod bolnice Jagomir. Znaci, u brdu je![]()
A vidjao sam je po gradu na ovoj bijeloj Hondi. Bio i ja na motoru, pa je vozila paralelno sa mnom... Stade na semafor, jedva se protegla na vrhove prstiju da dohvati zemlju i drzi motor. I pored sto divlja (pokusava), strasno lose vozi, ne znam kako se nije razbila do sada
-
direstraits0078
#4005 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa vidis da vjezba marljivo da se razlijepi negdje. Od zastitne opreme mozda ima paket kondoma i kacigu, sve ostalo je misaona imenica za nju. U subotu sam imao priliku da ucestvujem na kursu sigurne voznje, na zatvorenom poligonu za motocikle, gratis, inace kosta oko 80 €, plus gorivo i rucak ko zeli. Svi koji su se pojavili su imali full opremu, od cizama, hlaca, jakne, kacige, reflektirajuci prsluci, sve po PS-u, i kad je poligon napusten, niko nije odvrnuo gas i prekoracio brzinu, vozilo se sto pojedinacno, sto u grupama, civilizovano, po gradu, van grada i na autocesti. Samo da napomenem da niko nigdje nije izricito napisao da je sva ta oprema obavezna, to se podrazumijevalo.esso_sa wrote:
Ja sam ovu curu vidio kako izlazi iz avlije kuce u Nahorevskoj. Odmah ispod onih krivina kod bolnice Jagomir. Znaci, u brdu je![]()
A vidjao sam je po gradu na ovoj bijeloj Hondi. Bio i ja na motoru, pa je vozila paralelno sa mnom... Stade na semafor, jedva se protegla na vrhove prstiju da dohvati zemlju i drzi motor. I pored sto divlja (pokusava), strasno lose vozi, ne znam kako se nije razbila do sada
Na samom poligonu se odvrtao gas na mjestima gdje je to moguce, ali nijedan incident nije zabiljezen za 3 sata voznje sa vise od 80 ucesnika.
Ono sto u Bosni fali su ovakve stvari, kao i kontinuirano obrazovanje od osnovne skole, preko srednje skole, medija, auto-skola i policijskih akcija, preventivnih i represivnih. Nazalost, kao i u svemu ostalom, sacekat cemo malo dok se to ne desi.
- insomnia78
#4006 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E jeste kmezavi brate dragi
-
wolfie
#4007 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Da ponovimo kad je vec aktuelno. Datum je bio 31.1.
- basicm
#4008 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
insomnia78 wrote:E jeste kmezavi brate dragi
- Sodom1
#4009 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je kod Svaba sve sminka.Oni dadnu par hiljada € samo za opremudirestraits0078 wrote:Pa vidis da vjezba marljivo da se razlijepi negdje. Od zastitne opreme mozda ima paket kondoma i kacigu, sve ostalo je misaona imenica za nju. U subotu sam imao priliku da ucestvujem na kursu sigurne voznje, na zatvorenom poligonu za motocikle, gratis, inace kosta oko 80 €, plus gorivo i rucak ko zeli. Svi koji su se pojavili su imali full opremu, od cizama, hlaca, jakne, kacige, reflektirajuci prsluci, sve po PS-u, i kad je poligon napusten, niko nije odvrnuo gas i prekoracio brzinu, vozilo se sto pojedinacno, sto u grupama, civilizovano, po gradu, van grada i na autocesti. Samo da napomenem da niko nigdje nije izricito napisao da je sva ta oprema obavezna, to se podrazumijevalo.esso_sa wrote:
Na samom poligonu se odvrtao gas na mjestima gdje je to moguce, ali nijedan incident nije zabiljezen za 3 sata voznje sa vise od 80 ucesnika.
Ono sto u Bosni fali su ovakve stvari, kao i kontinuirano obrazovanje od osnovne skole, preko srednje skole, medija, auto-skola i policijskih akcija, preventivnih i represivnih. Nazalost, kao i u svemu ostalom, sacekat cemo malo dok se to ne desi.
-
direstraits0078
#4010 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije samo sminka. Kad zalijepis, ustanes, otreses prasinu i nastavis gdje si stao, ako si sretan. Oprema na motociklu je najbitnija stvar.
- Sodom1
#4011 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno drug, ovde govorim o njihovom mentalitetu i nasem. Naravno razlika nebo i zemljadirestraits0078 wrote:Nije samo sminka. Kad zalijepis, ustanes, otreses prasinu i nastavis gdje si stao, ako si sretan. Oprema na motociklu je najbitnija stvar.
- Better Man
#4012 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ima neki kreten koji zna usred bjelog dana titovom sa bijelim novim Mercedesom izvoditi bijesne gliste u vidu turiranja i pucnja iz auspuha.
- relax11
#4013 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sve lafo trke ovo ono a on normalno vozio i dosao naspram njewolfie wrote:
Da ponovimo kad je vec aktuelno. Datum je bio 31.1.
- Sodom1
- vješalica
#4015 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kad ste joj već prozvali fb profil dotična se uveliko vozala na motoru pa se kasnije nakon skoro godinu pohvalila da je i položil aza motoresso_sa wrote: Ja sam ovu curu vidio kako izlazi iz avlije kuce u Nahorevskoj. Odmah ispod onih krivina kod bolnice Jagomir. Znaci, u brdu je![]()
pa ti sad skontaj koji je to propuh u glavi
- insomnia78
- MOSALJOZE
#4017 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Eh da je barem to najveća šteta koju napravetempuser wrote:Mene ne zanima ko kako zivi. Iako to govori o njima, mogu zivjeti po smetljarnicima i Veyrone vozati ako hoce, njihova stvar, ali me zanima kad slozi gascinu od koje se dijete rasplace, e onda im svima odreda zelim cirozu jetre!
Ubiju nevinog čovjeka(dijete),ubiju sebe,ili vječiti invalidi,trpi mnogo ljudi,a na kraju ubijenog niko ne može vratiti.
Imam poznanika,koji je trkač.Dosta puta sam se vozio sa njim u gradu,momak nikad 70 nije prešao
"Hoćeš da se trkamo,idemo na autoput"i tamo gasaj koliko možeš.
-
direstraits0078
#4018 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Na autoputu je ogranicenje 130 km/h, u najboljem slucaju. Tako da se ne moze gasati koliko mozes.MOSALJOZE wrote:Eh da je barem to najveća šteta koju napravetempuser wrote:Mene ne zanima ko kako zivi. Iako to govori o njima, mogu zivjeti po smetljarnicima i Veyrone vozati ako hoce, njihova stvar, ali me zanima kad slozi gascinu od koje se dijete rasplace, e onda im svima odreda zelim cirozu jetre!![]()
Ubiju nevinog čovjeka(dijete),ubiju sebe,ili vječiti invalidi,trpi mnogo ljudi,a na kraju ubijenog niko ne može vratiti.
Imam poznanika,koji je trkač.Dosta puta sam se vozio sa njim u gradu,momak nikad 70 nije prešao
"Hoćeš da se trkamo,idemo na autoput"i tamo gasaj koliko možeš.
- MOSALJOZE
#4019 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bolje da gasa na praznom autoputu 180+,nego po gradu.direstraits0078 wrote:
Na autoputu je ogranicenje 130 km/h, u najboljem slucaju. Tako da se ne moze gasati koliko mozes.
-
direstraits0078
#4020 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Još bolje da vožnju prilagodi uslovima na cesti, a da nikad ne prekorači ograničenja.MOSALJOZE wrote:Bolje da gasa na praznom autoputu 180+,nego po gradu.direstraits0078 wrote:
Na autoputu je ogranicenje 130 km/h, u najboljem slucaju. Tako da se ne moze gasati koliko mozes.
-
condy
#4021 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sve brža auta su na cesti, podiže se snaga motora kod novijih vozila, auta generalno idu sve brže, a ograničenja ostaju ista. Sva priča ide u jednom smjeru, vozi u skladu sa ograničenjem i to je to. Ja želim da se naprave i nove ceste i moderni putevi, gdje se može dozvoljeno voziti i brže od ovih 80 odnosno 130 km/h, a ne da vozim po nekim vukojebinama, a da plaćam ceste prilikom registracije, prilikom sipanja goriva, putarine i dr. dadžbine. Nedavno išao za Mostar, pa ona cesta nešto najgore, dole ispod Jablanice, voze ko kamikaze, cesta uska, krivine pod devedeset stepeni. To su ceste smrti i niko ne snosi nikakvu odgovornost. Priča se generalno svodi vozi ti 80km/h i šuti, takav je savjesni vozač, a ostali su gnjide a to što se voziš cestama starim 60-70 godina to nije bitno, i to je sasvim ok za mnoge.
- holowey
#4022 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jer zakoni fizike ostaju isti i kod tih zakona nema rupa...condy wrote:Sve brža auta su na cesti, podiže se snaga motora kod novijih vozila, auta generalno idu sve brže, a ograničenja ostaju ista. Sva priča ide u jednom smjeru, vozi u skladu sa ograničenjem i to je to. Ja želim da se naprave i nove ceste i moderni putevi, gdje se može dozvoljeno voziti i brže od ovih 80 odnosno 130 km/h, a ne da vozim po nekim vukojebinama, a da plaćam ceste prilikom registracije, prilikom sipanja goriva, putarine i dr. dadžbine. Nedavno išao za Mostar, pa ona cesta nešto najgore, dole ispod Jablanice, voze ko kamikaze, cesta uska, krivine pod devedeset stepeni. To su ceste smrti i niko ne snosi nikakvu odgovornost. Priča se generalno svodi vozi ti 80km/h i šuti, takav je savjesni vozač, a ostali su gnjide a to što se voziš cestama starim 60-70 godina to nije bitno, i to je sasvim ok za mnoge.
- insomnia78
#4023 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U Evropi, barem u Fr, se ide prema jos vecim ogranicenjima brzine
Tako da je na mnogim dionicama sa 90 spusteno na 70 a sa 50 na 30
Tako da je na mnogim dionicama sa 90 spusteno na 70 a sa 50 na 30
Last edited by insomnia78 on 22/03/2016 13:09, edited 1 time in total.
- KB9
#4024 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
opet condy i subjektivne brzine 
- supercali
#4025 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Condy izgleda nije imao fiziku u skoli
Bas posto su masine jace treba smanjiti brzinu a ne povecavati kao sto on zastupa
Fico je najvis3 isao 130 i na toj brzini je mogao prezivjeti tako da je ogranicenje moglo biti i 100
A ovaj kad ga u pet metara digne na 200 a krajnja brzina 250 pa tome ne pomaze ni bog i marija
Zato njemu treba i smanjiti ogranicenje al to condy igleda ne konta
Bas posto su masine jace treba smanjiti brzinu a ne povecavati kao sto on zastupa
Fico je najvis3 isao 130 i na toj brzini je mogao prezivjeti tako da je ogranicenje moglo biti i 100
A ovaj kad ga u pet metara digne na 200 a krajnja brzina 250 pa tome ne pomaze ni bog i marija
Zato njemu treba i smanjiti ogranicenje al to condy igleda ne konta