Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Travnički Noćni Šetač wrote:Meni je C5 vrhunska limuzina.... ubija passata u pojam... jedino ga mondeo MK4 moze nadmasiti po prostoru....
smanji ribu malo i ukucaj GH Hatchback
Tu je to.... Gledam jednu crvenu Skyactive svaki put kad sam na moru.... nažalost nisam imao šansu izmjeriti širinu zadnje klupe a znam da joj je gepek takođe ogroman... Mazda 6 je vrhunska limuzina slažem se i volio bih je postaviti pored Mondea da vidim par poređenja... No za moj budžet je bila preskupa a bila je opcija pored C5 i Mondea...
manja je ta,ne svidja mi se sto su je smanjili,GH je imala 510l gepek ova nova 460l sa bose sistemom,bez 480..
sto se tice sjedenja sve je to tu negdje,od kojih su c klasa i a4 bili najmanji unutra..
Za sjedenje je najbolji onaj ko ima najbolje profilisana sjedista a za noge pozadi odraslih i visih putnika onaj koji ima najvise prostora izmedju prednje i zadnje klupe. Npr. Audi i BMW imaju u boljim paketima sjedista koja se kod potpore za noge mogu izvuci pa dobijes duzi oslonac za noge na duzim putovanjima. Vrlo korisna stvar. Ima li to Mondeo
Mislim da ima,mazda znam da nema a ni ne treba joj,odlicna sjedista imaju pricao sam o tome,auto je tvrdji al su sjedista extra,em te drze em dovoljno mekana,kozna su sranje i klizu se haos
Nisam mislio samo na gepek već na ostali prostor... U mondea je zadnja klupa šira (od vrata do vrata ) nekih 5 cm u odnosu na C5...Lično izmjereno... kao i prostor za noge putnika na zadnjoj klupi koji je ogroman...
...
Ali tema je citroen... Hajde da se vratimo ... C5 je izuzetna limuzina... Ova mjerenja možemo u nekoj drugoj temi razglabati....
HAVANA wrote:Cerka mi vozi c3 hdi 2011 godinu.Prije 2 godine joj ga kupio.Za 20000 km zamijenio 2 puta ulje i filtere,prednje diskove i disk plocice.Trosi nista... Ko lutka.
Je li 1.4 dizel ili 1.6 dizel? Komšija ima problema sa filterom i katalizatorom na c3 1.4 dizel, i smrdi mu u autu na ispušne gasove. I trza mu ispod 2.000 obrtaja kad daje lagano gas. Upali mu grešku na tabli a mijenjao je već taj filter jednom.
Pazite se ovih tzv akcija u servisima tipa mali servis 70 KM, veliki cca 300. Tu vam za mali servis sipaju ulje ala optima modrica, a za veliki boga oca pitaj kakav “kvalitet” stavljaju
probook wrote:Pazite se ovih tzv akcija u servisima tipa mali servis 70 KM, veliki cca 300. Tu vam za mali servis sipaju ulje ala optima modrica, a za veliki boga oca pitaj kakav “kvalitet” stavljaju
Ne bi to smjeli u ovlaštenom servisu, ali svemu se nadati od onih iz ABC servisa.
Kako se to moze desiti ovlastenom? Da plasira neodgovarajuca ulja i fush filtere?
A s druge strane ako neko proba da nesto stedi na ulju i filteru kod servisa, treba mu presovati auto odmah.