Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
TAFKAP

#4001 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

O.G. (2018)

Image

Odlična gluma Wrighta, film neloš :thumbup:
medvjed23

#4002 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

Image

nekako.. u ovom vremenu kad mi sve jače urasta u um misao da nismo ništa više od slabih i beznačajnih gomila raspadajućeg mesa, man of steel mi je došao kao fin eskapizam.. ima, ipak, neki, makar izmaštani svijet gdje "čovjek" može svašta i ima pogled u taj svijet..
omar little

#4003 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

mini serija "poslednji cin".

nikad do sad nisam primijetila da se nijedan bozji cetnik u seriji ne ljubi tri puta. :D
John Cleese

#4004 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by John Cleese »

omar little wrote:mini serija "poslednji cin".

nikad do sad nisam primijetila da se nijedan bozji cetnik u seriji ne ljubi tri puta. :D
Ljubljenje tri puta je postalo obavezno tek od '91 :| :D
omar little

#4005 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

nije bas, ljubili su se samo nije bilo promovirano. omaknu se oficiru ozne treci ljubac par puta, ali kalabic i mihailovic cmok cmok ko da su tudjman i susak. :D

elem, nakon serije odem vidjeti sta je bilo s kalabicem jer sam zaboravila, kad tamo okruzni sud u valjevu, na zahtijev familije, proglasio nikolu mrtvim dva mjeseca prije nego se uhvatio draza. da se konacno spere izdajnicka ljaga sa casnog i postenog imena nikole kalabica. i slika unuke oblivene suzama radosnicama sa dnevnom sobom punom kokardetinama raznih vrsta.

kad moze draza biti antifasista sto ne bi i nikola bio heroj a ne izdajnik.

inace, furam festival propagande. :D
medvjed23

#4006 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

Image

taman kad sam zbog dosade mislio odustati, naletjelo je par zanimljivih scena koje su podigle film i zadržale me uz isti do kraja.. poezija, koju inače doživljavam kao trunku čarolije koja prkosi prozaičnom svijetu, ovdje je, nažalost, donekle banalizirana.. pjesnik nema karizme, vodi haman običan život i piše ne pretjerano zanimljive stihove.. ono što u tu banalnost unosi pofinu dozu simpatičnosti je pjesnikov odnos prema svojoj ljepšoj i to puno ljepšoj :D polovini.. baš je fino čuva i mazi i pazi, ko hrčka malog, medenog.. hrčak uzvraća istom, ponekad čak i većom mjerom.. simpatični su u toj svojoj ljubavi..

gledljivo..
dječak sa šibicama

#4007 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dječak sa šibicama »

The Mule

nigdje veze film, Clint me razocarao, vrijeme je za mirovinu.. film ravna linija, od pocetka do kraja.
johnnykola

#4008 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

medvjed23 wrote:Image

taman kad sam zbog dosade mislio odustati, naletjelo je par zanimljivih scena koje su podigle film i zadržale me uz isti do kraja.. poezija, koju inače doživljavam kao trunku čarolije koja prkosi prozaičnom svijetu, ovdje je, nažalost, donekle banalizirana.. pjesnik nema karizme, vodi haman običan život i piše ne pretjerano zanimljive stihove.. ono što u tu banalnost unosi pofinu dozu simpatičnosti je pjesnikov odnos prema svojoj ljepšoj i to puno ljepšoj :D polovini.. baš je fino čuva i mazi i pazi, ko hrčka malog, medenog.. hrčak uzvraća istom, ponekad čak i većom mjerom.. simpatični su u toj svojoj ljubavi..

gledljivo..
<3
banjaluka078
Moderator

#4009 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by banjaluka078 »

Captive state

https://www.imdb.com/title/tt5968394/

Onako. Neloš.
TAFKAP

#4010 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

Texas Killing Fields (2011)

Film sniman po isnitim događajima, režiran od strane Ami Canaan Man, kćerke Michaela Mana.
Film pun rupa, ni dobri glumci ga nisu mogli isčupati. Ocjena od 5,7 na IMDB možda i za koju decimalu previsoka :roll:
dječak sa šibicama

#4011 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dječak sa šibicama »

Glass

Solidan, gledljiv film, ali vise sam ocekivao. Previse su karte bacili na "preokret", koji je bio i ocekivan. McAvoy izdominirao glumom.

Escape room

Dobar, dobio sam sve sto sam ocekivao, "kocka" u drugom obliku, bjezanija kroz sobe i ocekivanih 5 nastavaka.
dezurni_ucenik

#4013 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dezurni_ucenik »

Image

6/10
TAFKAP

#4014 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

idemo dalje sa čiščenjem HDDa:

The Judge (2014)

Image

Dobar film :thumbup:
TAFKAP

#4015 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

Image

https://www.imdb.com/title/tt4550098/

Počeo prije jednu godinu dana, na samom startu me isprepadale one "obline", večeras napokon završio film, i pored nekih nelogičnosti ...

:thumbup:

Koliko smo skontali, on je u knjizi opisao njihov zajednički život... A zašto se na kraju nije pojavio :roll:
medvjed23

#4017 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

Image

meni je ovo dobro.. u zadnje vrijeme izbjegavam komedije, ne leže mi, al ovdje humor predstavlja netipičnu i zanimljivu reakciju na sav čemer koji život nosi.. ako superman, elegantni polubog, pruža bijeg od nelijepe ljudske stvarnosti, onda je deadpool suprotan karakter: superheroj koji, pokušaću se lijepo izraziti, prolazi kroz momente kad mu mozak ne fercera, pušta gasove, masturbira, te nam tako nabija na nos sve ono što jesmo.. postoje, bar u mom slučaju, raspoloženja za obje spomenute filmske krajnosti.. man of steel i deadpool su mi naletjeli u pravim momentima, zatekli su me u pravim raspoloženjima..
johnnykola

#4018 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

Odlična komedija o superjunacima, pomaknuta.
beni-bu-man

#4019 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by beni-bu-man »

Meni najjaca komedija
Superbad :mrgreen:
https://www.imdb.com/title/tt0829482/
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4020 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Velkoski »

MEKLAVIN, vidio sam da su ubacili na Netflix, moglo bi se pogledati opet :mrgreen:
beni-bu-man

#4021 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by beni-bu-man »

Velkoski wrote:MEKLAVIN, vidio sam da su ubacili na Netflix, moglo bi se pogledati opet :mrgreen:
McLOVIN
Bog i batina :mrgreen:
medvjed23

#4022 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

equalizer.. dobar, pa otrcan, dobar, pa otrcan i na kraju - sjajan zvuk donosi prevagu dobroj strani filma:

mislim da sam, ako zanemarim filmove koji se direktno tiču đoj divizije, u dva filma čuo muziku tog benda.. u oba slučaja se radi o obradama.. gore je jedna, a dolje druga:

jebemu, sad mi se gleda vrana, a valja raniti..
omar little

#4023 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

TAFKAP wrote:Image

Počeo prije jednu godinu dana, na samom startu me isprepadale one "obline", večeras napokon završio film, i pored nekih nelogičnosti ...

:thumbup:

Koliko smo skontali, on je u knjizi opisao njihov zajednički život... A zašto se na kraju nije pojavio :roll:
pa ne bas. on je u knjizi analogijom opisao svoj zivot, svoju perspektivu. sta su njena djela i njeno ponasanje njemu uradili.
interpretacija zadnjeg cina je, vjerojatno, individualna stvar. meni se nije pojavio jer je dobio ono sto je trazio. svojom knjigom, podsjecanjem na zajednicki zivot, ju je prisilio suociti se sa njenim, iako materijalno uspjesnim, praznim i besmislenim zivotom, muzem koji je ne voli i koji je vara i onda je, ocito punu nade zbog sastanka i ponovnog vidjanja, ostavio da cami u tom hladnom i mracnom zdencu psihe sama. bas kako je ona ostavila njega.
TAFKAP

#4024 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

kako si ti to fino opisala, on što sam ja htio reći... :hajmooo:

još kad bi rekla za koga navijaš večeras/danas :mrgreen:
omar little

#4025 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

ajax, naravno. :D
Post Reply