Protesti u Turskoj
-
celava_dlaka
#4001 Re: Protesti u Turskoj
kad sam bio u Turskoj na ljetovanju u jednom trznom centru u Alanji sam vidio majice povodom ovih protesta tacnije ko majice podrske za proteste protiv erodgana
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4002 Re: Protesti u Turskoj
zanimljivo ...
CNN International se izvinio AK Partiji
CNN International je uputio izvinjenje vladajućoj Stranci pravde i razvoja (AK Partiji) u Turskoj. Izvinjenje se odnosilo na fotografiju koja je snimljena tokom mitinga AK Partije u Kazlicesmeu, a koju je CNN svjetskoj javnosti predstavio sa natpisom "antivladini protesti u Turskoj".
CNN International se izvinio AK Partiji
CNN International je uputio izvinjenje vladajućoj Stranci pravde i razvoja (AK Partiji) u Turskoj. Izvinjenje se odnosilo na fotografiju koja je snimljena tokom mitinga AK Partije u Kazlicesmeu, a koju je CNN svjetskoj javnosti predstavio sa natpisom "antivladini protesti u Turskoj".
-
eman
#4003 Re: Protesti u Turskoj
I? Jedno vrijeme je i kod nas jmbg bio aktuelan i sta bi? Tresla se gora rodio se miscelava_dlaka wrote:kad sam bio u Turskoj na ljetovanju u jednom trznom centru u Alanji sam vidio majice povodom ovih protesta tacnije ko majice podrske za proteste protiv erodgana
- Opetja033
#4004 Re: Protesti u Turskoj
Sud odobrio rušenje parka Gezi u Istanbulu
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sud-o ... /130722061
Sta ce sada narkomani, olos, huligani, islamofobi i p(l)acenici.
-
udrch
#4005 Re: Protesti u Turskoj
jel to hoćeš reći da su oni protesti bili uzaludni?Opetja033 wrote:Sud odobrio rušenje parka Gezi u Istanbulu
hoćeš reći da je diktator Erdogan još uvijek na vlasti i da se nastavlja gradnja ove raskrsnice?
pa zar ga vojska nije skinula sa vlasti?
- Havatar
#4006 Re: Protesti u Turskoj
Nije to je u Egiptuudrch wrote:jel to hoćeš reći da su oni protesti bili uzaludni?Opetja033 wrote:Sud odobrio rušenje parka Gezi u Istanbulu
hoćeš reći da je diktator Erdogan još uvijek na vlasti i da se nastavlja gradnja ove raskrsnice?
pa zar ga vojska nije skinula sa vlasti?
- japin_mutapi
- Bosanac sa dna kace
#4008 Re: Protesti u Turskoj
/quote]vatrogasac wrote:VjecitiStudent wrote:vatrogasac wrote:Ne kontam kome sada inat tjeraju...?![]()
quote]Demonstranti su po zemlji prostrli novine i karton u ulici Istiklal radi improvizovanog banketa povodom ramazana. Improvizovani sto protezao se skoro 500 metara ka trgu Taksim.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... u#COMMENTS
Ne tjeraju ništa, već samo iftare, a naši idioti od novinara pogrešno prevode.
http://www.reuters.com/article/2013/07/ ... 3N20130709[/quote
Ma vidim i ja večernja svjetla na fotografijama pa mi nije ništa jasno jer tekst sugeriše nešto drugo.[/quote
nije nista pogresno prevedeno, tako je bilo kako je napisano, organizovali su juftar a poceli jest prije na po sata nego je zavrsen post tog dana, uz to par osoba je doslo da ''iftari'' s pivama, cast izuzecima, al ti ''iftari'' najvise su licili na provokacije nego na bilo kakav iftar ili nesto slicno
-
theTruePath
#4009 Re: Protesti u Turskoj
haahhaah jesi vidio cafirluka u turaka,pivo uz iftar
ccc
ccc
-
semirizsvemira
#4010 Re: Protesti u Turskoj
E jesi nasao izvor za postaviti vijesti . oslobodjenje kao ozbilan medij ne postoji od kada je Broz riknovatrogasac wrote:Ne kontam kome sada inat tjeraju...?![]()
Demonstranti su po zemlji prostrli novine i karton u ulici Istiklal radi improvizovanog banketa povodom ramazana. Improvizovani sto protezao se skoro 500 metara ka trgu Taksim.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... u#COMMENTS
-
semirizsvemira
#4011 Re: Protesti u Turskoj
Ma poslat u Siriju . Cuj protestovali protiv gradnje aerodroma i hidrocentrala da bi drzava mogla ustedjeti godisnje 70mld eura . Koji to bolesnik moze traziti . Znaci bolje da Rusi zarade pa nek moja drzava rikne . Koji bolesnici . Treba ovo na izgradnju centrala poslati .nKrkan wrote:Sve bi ja te protestante na goli otok ko u Titino doba
-
semirizsvemira
#4013 Re: Protesti u Turskoj
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... z1WA4#t=45 Ono sto se u Egiptu desilo se vise nikada ne moze dogoditi u Turskoj . Pogledajte kako vojska ima divnu ceremoniju i daje zakletvu u ime Allaha . Mashallah .
"Sigurno će Carigrad biti osvojen, pa divan li je vojskovođa taj čovjek i divna li je ta vojska koja će to ostvariti." [Sahih - Ahmed 4/235 i Hakim 4/442]
"Sigurno će Carigrad biti osvojen, pa divan li je vojskovođa taj čovjek i divna li je ta vojska koja će to ostvariti." [Sahih - Ahmed 4/235 i Hakim 4/442]
- SmokingMan
#4014 Re: Protesti u Turskoj
Veliki grijeh jeste ako pije alkohol,pa eto makar i u ovoj prilici,kako ti veliš,ali nikako čovjek zbog toga nemore biti nevjernik...theTruePath wrote:haahhaah jesi vidio cafirluka u turaka,pivo uz iftar
ccc
-
semirizsvemira
#4015 Re: Protesti u Turskoj
Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola 
- japin_mutapi
#4016 Re: Protesti u Turskoj
organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema protestasemirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola
-
The BEN10
#4017 Re: Protesti u Turskoj
semirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola
-
Dr Jurica Ustamujić
#4018 Re: Protesti u Turskoj
polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.japin_mutapi wrote:organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema protestasemirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola
-
semirizsvemira
#4019 Re: Protesti u Turskoj
Dr Jurica Ustamujić wrote:polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.japin_mutapi wrote:organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nemasemirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkoholaprotesta
-
Avetinho
#4020 Re: Protesti u Turskoj
Sta svasta neces ovdje procitati.Dr Jurica Ustamujić wrote:polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.japin_mutapi wrote:organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema protestasemirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola
Zemlja se ne "promuslimanjava" zato sto neko daje pare za aerodrome. Istambul je vjerovatno grad koji ima najvise dzamija na svijetu (mrsko mi googlat da provjerim), a to sigurno nije zbog Saudijske Arabije.
- Bosanac sa dna kace
#4021 Re: Protesti u Turskoj
oslijepih od prosvjetljenja o zemlji u kojoj zivim vec 10 godina....Dr Jurica Ustamujić wrote:polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.japin_mutapi wrote:organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema protestasemirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola
- japin_mutapi
#4022 Re: Protesti u Turskoj
nisam ti nešto jak sa historijom ali mislim da su se turci pomuslimanili ima i 700 godina i višeDr Jurica Ustamujić wrote: polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.
ali nisam sto posto siguran more bit da sam nešto pobrkao i da si ti u pravu da se tek sad muslimane ... najbolje je da ti upitaš o tome nekoga pametnijeg neka te nasavjetuje da ne lupaš po forumima svašta
- japin_mutapi
#4023 Re: Protesti u Turskoj
eh da ... vlažni snovi jurice dr. ustamijića ili što bi naš narod rekao "što je babi milo to joj se i snilo"Dr Jurica Ustamujić wrote: polahko, biće još protesta puno žešćih.
- kamen spoticanja
#4024 Re: Protesti u Turskoj
Procitah danas jednu informaciju pa mi pade na pamet ovaj topic
Kaze da u turskoj trenutno ima 258 hiljada i 82 neupraznjena radna mjesta i da svaka treca kompanija trazi radnike
Pa mi padose na pamet i protesti za Gezi park...koji uhljupi i placenici
Mada im se mora priznati i jedna "pobjeda"...uspjeli su otjerati olimpijske igre bu tokio...i nevjerojatno javno i glasno su ponosni na to
Kaze da u turskoj trenutno ima 258 hiljada i 82 neupraznjena radna mjesta i da svaka treca kompanija trazi radnike
Pa mi padose na pamet i protesti za Gezi park...koji uhljupi i placenici
Mada im se mora priznati i jedna "pobjeda"...uspjeli su otjerati olimpijske igre bu tokio...i nevjerojatno javno i glasno su ponosni na to
- ultima_palabra
#4025 Re: Protesti u Turskoj
Eh šta bi sad Grci dali da je neko OI na vrijeme otjerao iz Atine