Protesti u Turskoj

Post Reply
celava_dlaka

#4001 Re: Protesti u Turskoj

Post by celava_dlaka »

kad sam bio u Turskoj na ljetovanju u jednom trznom centru u Alanji sam vidio majice povodom ovih protesta tacnije ko majice podrske za proteste protiv erodgana
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4002 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

zanimljivo ...

CNN International se izvinio AK Partiji

CNN International je uputio izvinjenje vladajućoj Stranci pravde i razvoja (AK Partiji) u Turskoj. Izvinjenje se odnosilo na fotografiju koja je snimljena tokom mitinga AK Partije u Kazlicesmeu, a koju je CNN svjetskoj javnosti predstavio sa natpisom "antivladini protesti u Turskoj".
eman

#4003 Re: Protesti u Turskoj

Post by eman »

celava_dlaka wrote:kad sam bio u Turskoj na ljetovanju u jednom trznom centru u Alanji sam vidio majice povodom ovih protesta tacnije ko majice podrske za proteste protiv erodgana
I? Jedno vrijeme je i kod nas jmbg bio aktuelan i sta bi? Tresla se gora rodio se mis
Opetja033

#4004 Re: Protesti u Turskoj

Post by Opetja033 »

Sud odobrio rušenje parka Gezi u Istanbulu

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sud-o ... /130722061

Sta ce sada narkomani, olos, huligani, islamofobi i p(l)acenici.
udrch

#4005 Re: Protesti u Turskoj

Post by udrch »

Opetja033 wrote:Sud odobrio rušenje parka Gezi u Istanbulu

jel to hoćeš reći da su oni protesti bili uzaludni?
hoćeš reći da je diktator Erdogan još uvijek na vlasti i da se nastavlja gradnja ove raskrsnice?
pa zar ga vojska nije skinula sa vlasti?
Havatar

#4006 Re: Protesti u Turskoj

Post by Havatar »

udrch wrote:
Opetja033 wrote:Sud odobrio rušenje parka Gezi u Istanbulu

jel to hoćeš reći da su oni protesti bili uzaludni?
hoćeš reći da je diktator Erdogan još uvijek na vlasti i da se nastavlja gradnja ove raskrsnice?
pa zar ga vojska nije skinula sa vlasti?
Nije to je u Egiptu
japin_mutapi

#4007 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

Image
Bosanac sa dna kace

#4008 Re: Protesti u Turskoj

Post by Bosanac sa dna kace »

vatrogasac wrote:
VjecitiStudent wrote:
vatrogasac wrote:Ne kontam kome sada inat tjeraju...? :-)

quote]Demonstranti su po zemlji prostrli novine i karton u ulici Istiklal radi improvizovanog banketa povodom ramazana. Improvizovani sto protezao se skoro 500 metara ka trgu Taksim.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... u#COMMENTS
/quote]

Ne tjeraju ništa, već samo iftare, a naši idioti od novinara pogrešno prevode.
http://www.reuters.com/article/2013/07/ ... 3N20130709[/quote

Ma vidim i ja večernja svjetla na fotografijama pa mi nije ništa jasno jer tekst sugeriše nešto drugo.[/quote
nije nista pogresno prevedeno, tako je bilo kako je napisano, organizovali su juftar a poceli jest prije na po sata nego je zavrsen post tog dana, uz to par osoba je doslo da ''iftari'' s pivama, cast izuzecima, al ti ''iftari'' najvise su licili na provokacije nego na bilo kakav iftar ili nesto slicno
theTruePath

#4009 Re: Protesti u Turskoj

Post by theTruePath »

haahhaah jesi vidio cafirluka u turaka,pivo uz iftar

ccc :-)
semirizsvemira

#4010 Re: Protesti u Turskoj

Post by semirizsvemira »

vatrogasac wrote:Ne kontam kome sada inat tjeraju...? :-)
Demonstranti su po zemlji prostrli novine i karton u ulici Istiklal radi improvizovanog banketa povodom ramazana. Improvizovani sto protezao se skoro 500 metara ka trgu Taksim.

Image

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... u#COMMENTS
E jesi nasao izvor za postaviti vijesti . oslobodjenje kao ozbilan medij ne postoji od kada je Broz rikno
semirizsvemira

#4011 Re: Protesti u Turskoj

Post by semirizsvemira »

nKrkan wrote:Sve bi ja te protestante na goli otok ko u Titino doba
Ma poslat u Siriju . Cuj protestovali protiv gradnje aerodroma i hidrocentrala da bi drzava mogla ustedjeti godisnje 70mld eura . Koji to bolesnik moze traziti . Znaci bolje da Rusi zarade pa nek moja drzava rikne . Koji bolesnici . Treba ovo na izgradnju centrala poslati .
jastuk1

#4012 Re: Protesti u Turskoj

Post by jastuk1 »

I tako...

Image
semirizsvemira

#4013 Re: Protesti u Turskoj

Post by semirizsvemira »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... z1WA4#t=45 Ono sto se u Egiptu desilo se vise nikada ne moze dogoditi u Turskoj . Pogledajte kako vojska ima divnu ceremoniju i daje zakletvu u ime Allaha . Mashallah .
"Sigurno će Carigrad biti osvojen, pa divan li je vojskovođa taj čovjek i divna li je ta vojska koja će to ostvariti." [Sahih - Ahmed 4/235 i Hakim 4/442]
SmokingMan

#4014 Re: Protesti u Turskoj

Post by SmokingMan »

theTruePath wrote:haahhaah jesi vidio cafirluka u turaka,pivo uz iftar

ccc :-)
Veliki grijeh jeste ako pije alkohol,pa eto makar i u ovoj prilici,kako ti veliš,ali nikako čovjek zbog toga nemore biti nevjernik... :D
semirizsvemira

#4015 Re: Protesti u Turskoj

Post by semirizsvemira »

Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola :lol:
japin_mutapi

#4016 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

semirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola :lol:
organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema protesta
The BEN10

#4017 Re: Protesti u Turskoj

Post by The BEN10 »

semirizsvemira wrote:Sta bi sa protestima u Turskoj . Eno kazu nakon svega Erdogan hoce da podnese ostavku i da pomiluje sve generale koje je pozatvarao . A cudno , mada je sud donio odluku za ukanjanje parka da se sad niko ne buni . Sto to sad nema demonstracija . Nestalo para s vana pa nema za sprica i alkohola :lol:
:D :-D
Dr Jurica Ustamujić

#4018 Re: Protesti u Turskoj

Post by Dr Jurica Ustamujić »

japin_mutapi wrote:
organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema protesta
polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.
semirizsvemira

#4019 Re: Protesti u Turskoj

Post by semirizsvemira »

Dr Jurica Ustamujić wrote:
japin_mutapi wrote:
organizatori se ugradili u velike projekte izgradnje aerodroma i mosta preko bosfora ... a more bit i još nekih zato nema :lol: protesta
polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.
:lol: :lol: Vece nebuloze nisam procitao odavno
Avetinho

#4020 Re: Protesti u Turskoj

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:
Sta svasta neces ovdje procitati.

Zemlja se ne "promuslimanjava" zato sto neko daje pare za aerodrome. Istambul je vjerovatno grad koji ima najvise dzamija na svijetu (mrsko mi googlat da provjerim), a to sigurno nije zbog Saudijske Arabije.
Bosanac sa dna kace

#4021 Re: Protesti u Turskoj

Post by Bosanac sa dna kace »

japin_mutapi wrote:
oslijepih od prosvjetljenja o zemlji u kojoj zivim vec 10 godina....
:skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
japin_mutapi

#4022 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

Dr Jurica Ustamujić wrote: polahko, biće još protesta puno žešćih. tzv rast turske ekonomije nije baziran na odrzivim i realnim parametrima nego na parama iz saudisjske arabije. investicije u aerodrome i infrastrukturu u zamjenu za pomuslimanjivanje zemlje. samo čekaj da se to obije od glavu glupanima koji ne kontaju odakle lova i u zamjenu za šta.
nisam ti nešto jak sa historijom ali mislim da su se turci pomuslimanili ima i 700 godina i više

ali nisam sto posto siguran more bit da sam nešto pobrkao i da si ti u pravu da se tek sad muslimane ... najbolje je da ti upitaš o tome nekoga pametnijeg neka te nasavjetuje da ne lupaš po forumima svašta
japin_mutapi

#4023 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

Dr Jurica Ustamujić wrote: polahko, biće još protesta puno žešćih.
eh da ... vlažni snovi jurice dr. ustamijića ili što bi naš narod rekao "što je babi milo to joj se i snilo"
kamen spoticanja

#4024 Re: Protesti u Turskoj

Post by kamen spoticanja »

Procitah danas jednu informaciju pa mi pade na pamet ovaj topic
Kaze da u turskoj trenutno ima 258 hiljada i 82 neupraznjena radna mjesta i da svaka treca kompanija trazi radnike :shock:
Pa mi padose na pamet i protesti za Gezi park...koji uhljupi i placenici
Mada im se mora priznati i jedna "pobjeda"...uspjeli su otjerati olimpijske igre bu tokio...i nevjerojatno javno i glasno su ponosni na to :-)
ultima_palabra

#4025 Re: Protesti u Turskoj

Post by ultima_palabra »

Eh šta bi sad Grci dali da je neko OI na vrijeme otjerao iz Atine :D
Post Reply