TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
r_faruk

#4001 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

zippoo87 wrote:pa tako su napravljeni...to nije nista strasno
mene samo zanima ko jos prebacuje kanale drzanjem konstantno strelice i recimo sa 0 ganjanje 50tog kanala
ukucas broj kanala i to je to,prebaci :D

ja sam na prvu mislio da ti imas spor odziv u smart modu...a to vec zavisi od jacine procesora u televizoru i ispeglanosti OSa
meni to nije nikakav problem,tacnije nije nesto sto bi me odvuklo ili privuklo nekom televizoru da kupim
za mene je strasno.
kakve veze ima ko kako sta radi, jel' tv spor? jeste! jel' skup? jeste!
ista je stvar i sa USB-om. kada ubacim USB hocu da mi otvori sadrzaj a ne da radi nesto, krklja i ucitava kao windows...
screen mirroring pravi takodjer probleme. jednostavno previse zajebancije za toliko para. opet kazem, 1500 maraka je za mene puno para za jedan tv. pare "bacam" na druge stvari, mada te druge stvari rade savrseno za razliku od ove pizdarije zvane philips i sony. rekao bih da se radi o sasvim obicnom tv-u koji ima naljepicu zahvaljujuci kojoj se prodaje po znatno skupljoj cijeni. da na njemu pise vox, telefunken, bira, ili nesto drugo vjerujem da bi svi pricali kako je tv tesko smece, kako sporo prebacuje kanale, kako sporo ucitava USB, kako ovo 'vako, ono 'nako.....

da ne pomisli neko da o sony-u pricam sve najgore, imam sony fotoaparat kojim sam prezadovolja....
zomri

#4002 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

hebo sliku, bitno je kako prebacuje kanale :run:
zippoo87

#4003 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

pa svima je poznato ovo sto ti pises,sto se tice sonyja...najgori media player na trzistu ,sto se TVa tice
stariji modeli imaju prilicno spor UI...i sto se tice listanja kanala i smart opcije
na novijim serijama su nesto popravili,media player nisu...mada imaju android sada,pa se mozda mogu skinuti neke aplikacije koje rade bolje (ne znam,jer kod mene nije tv sa androidom)

oni igraju na kartu kvalitete slike ...niti jedan tv nije savrsen...svi imaju neke mane a uzimas onaj koji ti najvise odgovara
takva je ponuda ,pa biras sta mozes...tako stoje stvari jbga,mada razumijem tvoju frustraciju...meni je 1500 KM debelo preko budzeta za TV
r_faruk

#4004 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

zomri wrote:hebo sliku, bitno je kako prebacuje kanale :run:
ti onda kupi samo panel, koji ce ti djavo daljinski i ostatak tv-a?

@ zippoo87 upravo na to mislim. novac vs performanse. da taj tv kosta 500-600-700 KM, prihvatio bih da je to normalno. sva tri tv-a imaju odlicnu sliku i ja ne primjecujem razliku.
diablobih

#4005 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Pa uzimaj za 700 KM, ako ne vidis razliku. Vjerovatno gledas samo tv kanale, pa zato i govoris :D
CooK

#4006 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@r_faruk
Sad pogledah video i konacno shvatam na sta mislis. Ako vec hoces da brzo listas spisak kanala imas na Sony-ju da mice stranicu po stranicu(mislim 10 odjednom) a na LG-u je toliko brzo napravljeno da samo preleti preko liste pa ne vidis tacno ni na kojem si kanalu trenutno u toku micanja. Meni iskreno ovo ne bi smetalo, mozda zato sto i ne gledam puno TV nego uglavnom skidam sadrzaj za interneta, ali svi mi imamo svoje musice pa shvatam i tebe. Meni npr smeta kada odem kod nekoga i on stalno salta kanale da vidi gdje sta ima a moze otvoriti EPG i pogledati. U sat vremena promijeni 100 kanala a meni dodje da mu otmem onaj daljinski iz ruke i uguram u usta ili da uzmem onaj TV i sredinu ekrana mu nabijem na glavu pa nek ga nosa kao ogrlicu kada ga ne zna koristiti(da, stvarno sam zamisljao ove scene u glavi, sick I know). :-) :evil: :evil: Ostavi brate nesto da gledamo, sta me *ebes sa tim saltanjem. :lol: :D
arelinho

#4007 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arelinho »

Znate da sam prije 2 mjeseca ovdje pitao za mišljenje koji tv da uzmem i da ste mi većina pomogli pogotovo CooK. Uzeo sam tada onaj sony android
4K xd8077 i mogu reći da sam baš zadovoljan sa televizorom. Sada imam dva pitanja u vezi tog televizora.

Kako da isključim automatsko gašenje televizora nakon određene neaktivnosti tv-a? Gledao sam sve opcije i tu, ali nigdje nema da stavim to na off već je maksimalna neaktivnost 2h.

Drugo pitanje: imam resiver od bh telekoma i kada mi je na tv-u prebačeno na neki od hdmi izlaza kada prebacujem kanale sa tim daljinskim od resivera da svako prebacivanje na novi kanal na tv-u se pojavi ona statusna traka na vrhu gdje piše hdmi X i trenutno koliko je sati. Tako mi je isto kada mi je laptop spojen sa tv-om preko hdmi kabla i kada radim nešto svako malo se pojavljuje ta statusna traka. Kako da isključim to da mi se ne pojavljuje stalno ta statusna traka jer stvarno me to nervira? Da napomenem da mi se ovo dešava samo kada je u pitanju resiver od bh telekoma i kada je u pitanju laptop dok kada prebacuje sa daljinskim od telemacha ne pojavljuje se ta traka.

Nadam se da ste me razumjeli i da ćete mi moći pomoći kod ovih sitnih problema. Hvala unaprijed
r_faruk

#4008 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

CooK wrote:@r_faruk
Sad pogledah video i konacno shvatam na sta mislis. Ako vec hoces da brzo listas spisak kanala imas na Sony-ju da mice stranicu po stranicu(mislim 10 odjednom) a na LG-u je toliko brzo napravljeno da samo preleti preko liste pa ne vidis tacno ni na kojem si kanalu trenutno u toku micanja. Meni iskreno ovo ne bi smetalo, mozda zato sto i ne gledam puno TV nego uglavnom skidam sadrzaj za interneta, ali svi mi imamo svoje musice pa shvatam i tebe. Meni npr smeta kada odem kod nekoga i on stalno salta kanale da vidi gdje sta ima a moze otvoriti EPG i pogledati. U sat vremena promijeni 100 kanala a meni dodje da mu otmem onaj daljinski iz ruke i uguram u usta ili da uzmem onaj TV i sredinu ekrana mu nabijem na glavu pa nek ga nosa kao ogrlicu kada ga ne zna koristiti(da, stvarno sam zamisljao ove scene u glavi, sick I know). :-) :evil: :evil: Ostavi brate nesto da gledamo, sta me *ebes sa tim saltanjem. :lol: :D
Upravo to i koristim

Ne gledam tv kanale skoro nikako osim utakmica......

Tv mi sluzi za gledanje sadrzaja sa usb-a. Ne govorim ja sta je bolje ili da cook nije u pravu (ocigledno da covjek poznaje materiju). Meni treba fluentnost i brzina, sony to nema. Daleko od toga da je los, al' smatram da je precijenjen. Tv kupujem prema potrebi, koliko god bio spor i mene nervirao, za svrhu kojoj sluzi je dobar!
Da mi das ne znam kakav tv i on salta kanale na ovaj nacin kao sto to radi sony :-) ma goni ga u neku stvar

Pa i boje dok namjestas ista se stvar desava....

Bio bi dobar eksperiment da poredamo par ljudi ispred tv-a i da odrede koji tv ima koji panel, na kojem je bolja slika itd.

Napisah svasta nesta pa obrisah, ne da mi se natezati...
Radar71

#4009 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

Strašno koliko je spor :o
Kako to možeš i gledati :-?
CooK

#4010 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@arelinho
To za gasenje televizora za 2 sata se 100% moze iskljuciti u "eko" odnosno "stednja energije" postavkama a za taj drugi problem koji spominjes prvi put cujem. Mozes probati zamijeniti kabal mada sumnjam da je do toga ili da nam se javi neko ko ima televizor iz XD80 serije koji isto ima MojuTV i da nam napise jel se to i kod njega desava. To definitivno nije normalno i nesto tu ima problem, ili MojaTV reseiver ili TV.
EDIT: Sad sam malo proguglao ovaj tvoj drugi problem i ima ljudi koji se zale na isti problem ali su uglavnom stariji televizori u pitanju. Ima ovaj jedan sto se isto zalio kao i ti a i TV mu je novije generacije pa mu objasnise kako da to iskljuci i on je uspio pa probaj i ti, link ti je ispod:
https://community.sony.co.uk/t5/android ... -p/2288216
Last edited by CooK on 27/11/2017 21:37, edited 2 times in total.
CooK

#4011 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@ r_faruk
Dobro, skontali smo. Sony ti sporo ide kroz listu kanala i to te nervira i to je to. Nemoj vise nikada kupovati Sony i neces imati tih problema, ne znam sta drugo da ti kazem. Kao sto sam iznad napisao svi mi imamo nekakve musice i tebi smeta nesto sto vecini ljudi ne predstavlja problem ali ja te opet shvatam. Znaci kloni se Sony-ja, nije za tebe i gotovo.
shalla

#4012 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Drug izvini al nas tačno furaš da ti ovo smeta :mrgreen:
ovajonaj

#4013 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Ja da imam tako spor televizor ja bih ga davno izbacio :-)
Ali bez zajebancije... i meni to strasno smeta...
Kad se sjetim kao da je jucer bilo. 2009 godina uzimam svoj prvi lcd tv. 32 incha samsung serija 6. ima fhd va panel ima lan ima smart funkcije.1600km kostao na akciji isao iz bihaca u banja luku po njega.
Tv sve super ali kanale salta sporije od starog crt tv-a. Jedva se navikao... jos uvijek gledam taj tv ali sve vise mirise na novi nekako...
Prije nekoliko isprobavao philips tv i krenuo mijenjati kanale prvo sam mislio da je softver zablokirao...kao stari racunar kad vrti vrti a nikako da otvori. Jest to mozda sekunda ili malo vise po kanalu ali meni to smeta
Ne bih ga uzeo da ga dzabe dijele... mislim bih al bi ga prodao odmah... sony nisam probavao ali preskocio bih i njega ako tako sporo mijenja kanale...
Neshvatljivo je to da nakon toliko godina razvijanja tv tehnologije sad imamo televizore koji sporije prebacuju kanale nego prvi televizori sa daljinskim od prije 30 godina
r_faruk

#4014 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

CooK wrote:@ r_faruk
Dobro, skontali smo. Sony ti sporo ide kroz listu kanala i to te nervira i to je to. Nemoj vise nikada kupovati Sony i neces imati tih problema, ne znam sta drugo da ti kazem. Kao sto sam iznad napisao svi mi imamo nekakve musice i tebi smeta nesto sto vecini ljudi ne predstavlja problem ali ja te opet shvatam. Znaci kloni se Sony-ja, nije za tebe i gotovo.
I ne kupujem.... Zato sam i uzeo LG. Mislio sam da je iz mog pisanja to jasno. Vecina ljudi neka uziva u cemu zeli. Ne vodim se vecinom ljudi nego svojim zadovoljstvom. Kako si i sam rekao za svoje pare kupis sto zelis. Ako neko uziva u sporom televizoru, bujrum. Razumijem i ljude koji daju 1500 KM, mora im se svidjeti... Kakav god da je...

Dok se sta ne promijeni, kupujem LG, Kao i prije 10 godina... Ili se na ovoj temi ne smije spomenuti nista protiv Sony-a.... Ili je mozda Sony najbolji?
Last edited by r_faruk on 27/11/2017 23:51, edited 2 times in total.
r_faruk

#4015 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

shalla wrote:Drug izvini al nas tačno furaš da ti ovo smeta :mrgreen:
Ne furam, strasno me nervira.... Kompletan je tv takav, sve kontrole, odziv traje sekundu ili vise, nekada i zamrzne..... Sporost me nervira, fluidnost i brzina ne. Dok god je crt brzi od sony-a, prije cu crt izabrati
CooK

#4016 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@r_faruk
Na ovoj temi pisi sta hoces, za svoje pare kupuj sta hoces, a nije Sony najbolji nego su najbolji Samsung, Sony i Panasonic. To su pokazale stotine hiljada recenzija i licnih iskustava ljudi diljem svijeta a ti kao pojedinac imas pravo misliti sta hoces pa cak i da je Vivax najbolji, niko ti to ne moze zabraniti.
I iskreno malo si dosadio sa spominjanjem tih 1500KM za taj TV sto si dao. Taj TV odnosno 48-incni Sony serije 5 realno ne vrijedi vise od 900KM jer se sad moze naci za 918KM Sony 48 inci, za seriju jaci odnosno serija 6 i to jos Smart za razliku od tvog koji nije Smart a poslao sam ti i linkove radnji. Dakle to sto si ga ti platio 1500KM ne znaci da vrijedi 1500KM, cak sta vise, i 900KM za takav TV je puno i da si malo potrazio a ne kupovao na prvu i da si platio gotovinom a ne karticama dobio bi ga za te pare.
I ne znam cemu ova rasprava vise vodi odnosno sta pokusavas dokazati? To sto tebi nesto smeta da bi trebalo i drugima smetati i da su oni budale sto im ne smeta? Ne kontam. Postavio si video i vidjeli smo o cemu se radi i evo ja cu licno priznati da se na videu vidi kako taj tvoj Sony sporo ide kroz listu kanala ali ne mogu ti ja reci da mi to smeta kada mi ne smeta. TV upalim da gledam sadrzaj na njemu a ne da listam kanale i najbitnija mi je slika(kontrast, boje), da nema DSE i bandinga, da je black uniformity dobar, da je pokretna rezolucija dobra, da dobro otklanja sum ako se radi o manje kvalitetnom video materijalu, itd, itd.
P.S. I samo da se zna da ja uopste nemam Sony TV nego Samsung h6400 tako da nisam subjektivan nego pisem onako kako jest i kako bi ti napisao svaki recenzent i kalibrator na svijetu.
arelinho

#4017 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arelinho »

CooK wrote:@arelinho
To za gasenje televizora za 2 sata se 100% moze iskljuciti u "eko" odnosno "stednja energije" postavkama a za taj drugi problem koji spominjes prvi put cujem. Mozes probati zamijeniti kabal mada sumnjam da je do toga ili da nam se javi neko ko ima televizor iz XD80 serije koji isto ima MojuTV i da nam napise jel se to i kod njega desava. To definitivno nije normalno i nesto tu ima problem, ili MojaTV reseiver ili TV.
EDIT: Sad sam malo proguglao ovaj tvoj drugi problem i ima ljudi koji se zale na isti problem ali su uglavnom stariji televizori u pitanju. Ima ovaj jedan sto se isto zalio kao i ti a i TV mu je novije generacije pa mu objasnise kako da to iskljuci i on je uspio pa probaj i ti, link ti je ispod:
https://community.sony.co.uk/t5/android ... -p/2288216
Ovo oko statusne trake sam popravio u vezi ovog i mnogo ti hvala.

Što se tiče ovog vremena neaktivnosti sada sam naštimao to pa ćemo vidjeti da li će se pojaviti.
CooK

#4018 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

arelinho wrote:Ovo oko statusne trake sam popravio u vezi ovog i mnogo ti hvala.

Što se tiče ovog vremena neaktivnosti sada sam naštimao to pa ćemo vidjeti da li će se pojaviti.
:thumbup:
r_faruk

#4019 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Dakle to sto si ga ti platio 1500KM ne znaci da vrijedi 1500KM, cak sta vise, i 900KM za takav TV je puno
to isto i ja govorim...
Cossack

#4020 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

r_faruk wrote:
Dakle to sto si ga ti platio 1500KM ne znaci da vrijedi 1500KM, cak sta vise, i 900KM za takav TV je puno
to isto i ja govorim...
Rukfaš ne znam šta će drugi reći ali ja ti predlažem da prodaš ta tri i uzmeš jedan TV ali da prebacuje kanale bez ikakve zadrške! :thumbup:
r_faruk

#4021 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

necu nista prodavati, ali uzeo sam tv koji radi normalno... citaj temu, makar zadnje dvije stranice.
CooK

#4022 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Vijest je stara oko godinu dana ali posto LG nastavlja sa istom praksom i ove godine i to i u skupljim modelima odlucih da je podijelim sa vama. Radi se o tome da LG u nekim 4K modelima uz RGB subpiksele ubacuje jos jedan bijeli subpiksel da bi dobili 4K rezoluciju(tzv RGBW tehnologija) i to su samo teoretski 4K televizori a u praksi nesto sasvim drugo pa da ja ne bih objasnjavao citajte ovo sa linka ispod. Dakle pazite se kada kupujete LG 4K televizore i dobro se informisite o modelu LG 4K televizora koji ste odlucili kupiti. Na prvom linku se nalazi objasnjenje o cemu se zapravo radi a na drugom linku na dnu stranice modeli u kojim se koristi RGBW tehnologija. I samo da kazem da to nema nikakve veze sa WRGB tehnologijom koja se koristi u OLED televizorima.
http://4k.com/news/lthree-of-lgs-4k-tvs ... 800-16649/
https://hdguru.com/lg-4k-lcd-tvs-contin ... rgbw-tech/
Qler

#4023 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Ja sam se nameracio na ovaj SAMSUNG SMART UHD LED TV 55MU6172
CooK

#4024 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@Qler
Pa kupi ga kada si se nameracio. :) Ja samo znam da nije bas dobar za gledanje u mracnom ambijentu ali ima ti kolega @plusSA isti TV i on je zadovoljan pa najbolje da ti on napise malo vise o tom TV-u.
PlusSA

#4025 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Ako imas kakvo pitanje tu sam pratim temu.

Zavisi sve kakav si korisnik, ili bolje receno koji sad TV imas pa kad uzmes novi koji ces pomak napraviti.

Upravo gledao film sve pogaseno u sobi i ne vidim problem tj zadovoljan sam nemam problema cak ta famozna crna boja je crna. Opet da naglasim imao sam obicni LCD TV star 7-8 godina pa svakako ovaj novi mora biti bolji :D
Post Reply