Ima jedna dobra kod "u nas": "od gladi niko umro nije."Melami wrote:E vidis, mozda se mora samo umrijeti al ja ako ostanem bez posla, ostacu i bez hrane, stana itd i umrijecu. ovo je ugrubo receno.respo wrote: samo se mora umrijeti a sipati ili tociti se ne mora
ako sipas a nemas banke je kod nas vise u inat komsiji nego sto je potreba
Mozda si ti jedan od rijetkih kojem ne treba auto,jbg bar u USA bez auta ne mozes nigdje. ne znam kako ti doneses stvari iz radnje? tramvajem?
Eto ti i ne koristis auto al sta ako neko zivi izvan grada, kao vecina, a radi u gradu? pa ako ide busem, i to nije djaba, platice kartu, a cijena zavisi od cijene goriva, i bus ide na gorivo, ne ide na vodu jbg.
Uglavnom, to je potreba a ne luksuz def i nema potrebe raspravljat o tome.
u Bosni ako nista bar objavi po koji portal, TV, gorivo je poekupilo, pa neki ljudi se i brinu oko toga, vode racuna, pisu po forumu itd, jbg ovdje niti koga zanima, niti je ikad iko negdje objavio poskupljenje, niti im treba odobrenje od drzave itd, svaki dan se cijene mjenjaju, bukvalno svaki dan, jos malo i cijena goriva u USA ce biti priblizna cijeni goriva u BiH, sto je nezamislivo jer je prije 10-12 godina gorivo ovdje bilo djaba, skoro.
Sa ovoliko predjenih kilometara, ovakvim autima, ja ne znam kako ovi ameri izdrze bgm, oni su svi na kreditima, al bukvalno, drugarica moju zenu pitala prije 7 dana da joj posudi $20 da naspe goriva. jes bogami,.
Sta to u USA nemate vozove i autobuse?
JGP ce uvijek biti jeftiniji od putovanja osobnim vozilo, bez obzira na cijenu goriva, ali ti izgleda to neces ili ne zelis da shvatis. Imas pogresan pristup kada kazes "to je potreba". Nije, potreba vec luksuz. Kao sto neko rece gore, vise ga voli imati u inat komsiji nego sto mu treba. Znam ljude koji se cijeli zivot voze autobusom+tramvaj+... i nista im ne fali. A kako vrijeme ide, auto ce sve vise i vise biti luksuz a ne "potreba". Zivi bili pa vidjeli sto bi rekli.
Niko te ne tjera da ides autom, niti da ga kupujes, niti da tocis...dakle, ako fkt nemas, ne radis, uvijek je lakse dati 2,3 marke za bus ili na kraju i 5 nego za gorivo 10+. Cista racunica.