Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adnandus

#401 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

Image

Koncept iz 97

Image

Image

Ljepotica iz 1947 6c 2500 cabrio
goran16v

#402 Re: Alfa Romeo

Post by goran16v »

Bas kao sto je @adnanus napisao, niko nije napravio auto od 150KS i 1,5t, a da trosi 5 po gradu, ili prostije receno niko nije napravio auto da ide, a da ne trosi. Mozemo se mi zavaravati sa otvorenom cestom, sa kombinovanom potrosnjom, sa racunicama, sa ovim, sa onim, saberes koliko si km presao i koliko si goriva potrosio za jedan prosjecan mjesec i znaces kolika ti je stvarna potrosnja. Meni je slaba utjeha sto mi BC na potrosnji 2 prosjecnu potrosnju 6,0, jer sam prije 10 dana napravio 250 km otvorene ceste po jeftinoj, kad sam od tad napravio jos 300 km gradske voznje po skupoj tarifi.
ElRe

#403 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Pa zar nije fazon da se hvališ da ti auto vise trosi, znaci umas love, nije bitna potrosnja, a ne obrnuto :mrgreen:
motorola01

#404 Re: Alfa Romeo

Post by motorola01 »

preludezalude wrote:
motorola01 wrote:
preludezalude wrote: Ako trosi u gradu 10 litara,a na otvorenom 7 litara,onda je prosjecna potrosnja 8,5 litara.

A to sto kazem da ne bi trebalo ici iznad 7(prosjek) to mislim na ove druge dizele (c5,audi 4,mazda 6,insignia) koji sumnjam da trose 7 litara prosjeka,dok eto utvrdili smo da alfa trosi 8-8,5..Na to sam mislio...

edit:evo sad pogledao ovaj link od "zehe" i u prvom postu covjek kuka na potrosnju od 8,5l.Jbg ipak je to dizel i trebao bi ipak dosta manje trositi(barem nekih 1,5-2).
Moras se malo jasnije izrazavati kad kazes "prosjek". Prosjek mozebiti u gradu, moze biti na otvorenom i moze biti kombinovane voznje. Nema nikakve sanse da bude tako mala razlika u potrosnji izmedju gradske i otvorenog puta. Ako trosi po gradu 10 litara, na otvorenom (ne mislim na auto put jer tu trosi blizu gradske), na otvorenom putu ne smije preci 6 litara. Ako trosi vise onda je nesto neispravno na autu.
Ne znam majke mi sta je nejasno u izrazavanju.Imas grad,imas autoput ili magistralu.Kad kazes prosjek,misli se na prosjek grada i autoputa.Zar ima prosjek gradske potrosnje?Valjda imas potrosnju u gradu i nema tu prosjeka,jer ima samo te potrosnje.Jedino ako jos neces dijeliti grad na dio gdje se vise trosi i dio gdje se manje trosi :D
Valjda sami izraz prosjek govori da se misli na kombinovanu voznju,odnosno kombinaciju potrosnje grada i autoputa(magistrale)?!
A sad opet pici prica,ona suplja gdje se kaze gdje ces voziti AR sa 150KS i da ti ima potrosnju od 3,5L.Supljak zivi.Eto vam uporedite potrosnju audija cetvorke,citroena 5,mazde 6 i insignije.Sve dizeli sa slicnim brojem KS i primjeticete da je razlika u potrosnji od litre pa na manje u odnosu na AR.Zato nemojte tih nasih bosanskih supljaka,ti bi vozio ovo za male pare kad vam ne stoji prica sekunde..
lavic

#405 Re: Alfa Romeo

Post by lavic »

Ja imam dizela i popije uvijek sve, a kod nekih ce jos malo pocet i proizvodit naftu koja ce izlazit na auspuh.
emko1234

#406 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

adnandus wrote::lol: :lol: :lol:

A šta ocekujete da auto od 150ks trosi 3.5 litra kupis sebi VW Lupo (zar ne emko) pa se kofrcis sa potrosnjom,malo se stisnes al zato sega potrosnja a alfu gledajte jer razmisljanje o nekoj ekstra ekonomicnosti vozeci ovakva auta nije za svakoga. Onaj ko kupuje alfu ne razmislja o tome koliko ce mu na pumpi ostati para, bar ja nisam tako razmisljao kad sam je kupovao niti vecina ljudi koji voze alfu koje znam a znam ih dosta. Licno moja karavanka 1.9 sa 105ks trosi trenutno po gradu 7,5-8, otvorene cca 5, po mom misljenju vise nego ekonomicno. :thumbup:

A ako trazis ekonomicnost prije nego kupis alfu bolje je nemoj ni kupovati nije za tebe ;-)
kakav si ti demagog. tebi je 7.5 il 8 litara voznje po gradu ok jer ti auto toliko trosi, da ti kojim slucajem trosi manje onda ti 7,5-8 litara ne bi bilo ok.
ima jos auta koji imaju 150 dizel konja i ne trose cenera po gradu, nit im se ljeti potrosnja penje preko 10 litara kosto napisa neki "ponosni" vlasnik na hrvatskom forumu.
i prica ako trazis ekonomicnost kad kupujes alfu je glupa. nije alfa ferari, alfa je marka koja je trebala da bude ulazna karta talijanske auto industrije u premium ligu. i kad jedan bmw sa 177ks i 2.0 dizelom moze trosit manje od 8 litara u gradu, nemoj mi pricat o alfi kojoj je ta potrosnja normalna.(namjerno sam uzeo bmw za primjer, da ne bi dosao u iskusenje da napises kako forsiram audija)
normalna je al kad bi se zajebavali.

motorola, ti si u principu upravu. al postoji vise nacina kojim vozis kroz grad. ne vozis dakle svaki dan na isti nacin. i sam prosjek gradske voznje se mjenja od nacina na koji vozis. iako, kad vozis laganije i navecer i ne saltas puno, to bi se vec moglo okarakterisat kao nacin na koji vozis kad si na otvorenoj cesti.
sparky

#407 Re: Alfa Romeo

Post by sparky »

ma najbolje je da svi ugradite plin,naravno i na dizele :-D
jel ima iko da uziva u voznji ili svi samo racunaju potrosnju. vise mi je pun q te price.
kupis brate dobro biciklo i ne sikiras se za potrosnju.

sta ce nekom ko jednom godisnje ide na neki duzi put auto od 100+ ks (cak za Sarajevo je i to previse u gradskoj guzvi).
kad skontas sve mane tog "kabastog" vozila koje ono ima u gradskim uslovima onda potrosnja i nije najveci problem.

bascarsija-ilidza cca 10km,pet radnih dana,dva smjera,100km= 8-9L sto je nekih cca 20 markosa sedmicno.
ako je to nekom previse onda fino mjesecna karta,gras i vozis se ko dingospo.
naravno ima i varijanta,kupis dvicu dizla,ocam trosi 3.5 litra i to vrlo ostre voznje do nekih 1324 o/m :lol:
goran16v

#408 Re: Alfa Romeo

Post by goran16v »

Emko je napisao jednu bitnu stvar, a to je da potrosnja najvise zavisi od nacina voznje. Ja vozim dizel koji nominalno vazi za relativno ekonomicnog i istina je da gradsku potrosnju mogu spustiti oko 6 - 6,5 lit, a na otvorenom 4,5 lit i hvaliti se po forumima kako mi je auto ekonomican i kako je sve super i sve za 5. Za takvu potrosnju mu moram titrati i zanositi muda, maziti po gasu, saltati na 1,5k o/min i ostale disipline, ali koji ce mi klinac onda auto od 100 i kusur kW i preko 300 Nm ako to ne koristim i kad tako isto tako bez problema mogu voziti i sa 1,9 SDI od 64 KS, bez da ga pazim i sa 0,5 lit manje? Ako ga vozim po tako da u svakom trenutku koristim i sav obrtni moment i svu snagu onda od te potrosnje nema nista, auto pocne da trosi koliko hoces!
opal

#409 Re: Alfa Romeo

Post by opal »

Svaki mjesec mi pregori pozicija na alfi 147...sijalice kupujem na b pumpi...jel se gdje modu naci originali?
preludezalude

#410 Re: Alfa Romeo

Post by preludezalude »

motorola01 wrote: Ne znam majke mi sta je nejasno u izrazavanju.Imas grad,imas autoput ili magistralu.Kad kazes prosjek,misli se na prosjek grada i autoputa.Zar ima prosjek gradske potrosnje?Valjda imas potrosnju u gradu i nema tu prosjeka,jer ima samo te potrosnje.Jedino ako jos neces dijeliti grad na dio gdje se vise trosi i dio gdje se manje trosi :D
Valjda sami izraz prosjek govori da se misli na kombinovanu voznju,odnosno kombinaciju potrosnje grada i autoputa(magistrale)?!
A sad opet pici prica,ona suplja gdje se kaze gdje ces voziti AR sa 150KS i da ti ima potrosnju od 3,5L.Supljak zivi.Eto vam uporedite potrosnju audija cetvorke,citroena 5,mazde 6 i insignije.Sve dizeli sa slicnim brojem KS i primjeticete da je razlika u potrosnji od litre pa na manje u odnosu na AR.Zato nemojte tih nasih bosanskih supljaka,ti bi vozio ovo za male pare kad vam ne stoji prica sekunde..
Naravno da postoji izraz prosjek potrosnje po gradu ili prosjecna potrosnja kombinovane voznje. Znaci vozas se gradom 100-200-300... kilometara i onda ocitas prosjecnu potrosnju po gradu. To se zove prosjecna potrosnja po gradu.
I opet nisi jasan kad kazes prosjek po gradu i auto put. Auto put nije magistralni put.
Opet kazem da ko hoce da mu auto trosi malo po gradu nije za njega ni jedno auto iz ove klase.
preludezalude

#411 Re: Alfa Romeo

Post by preludezalude »

Emko, i alfa 159 sa 170ks i motorom 2.0 po gradu trosi 8 litara ekonomicne voznje, naravno. Nisam je ja testirao, ali ljudi kazu da se moze spustiti na 8 litara, ali naravno nije problem da ta potrosnja skoci i na 12-13. Ljudi, ne budite smijesni, auta sa puno konja ne mogu trositi malo pa cak ni ako je dizel. Mogao je neko reci za svog golfa dvicinu kako mu trosi malo, ali pobogu koliko konja sad auta imaju.Govorimo svo vrijeme o ekonomicnoj voznji. To sto se neki glupiraju i ludiraju po gradu pa se kasnije zale na visoku potrosnju... To je cijena gasiranja, kao i kod svakog auta bilo ono benzinac ili dizel.
motorola01

#412 Re: Alfa Romeo

Post by motorola01 »

preludezalude wrote:
motorola01 wrote: Ne znam majke mi sta je nejasno u izrazavanju.Imas grad,imas autoput ili magistralu.Kad kazes prosjek,misli se na prosjek grada i autoputa.Zar ima prosjek gradske potrosnje?Valjda imas potrosnju u gradu i nema tu prosjeka,jer ima samo te potrosnje.Jedino ako jos neces dijeliti grad na dio gdje se vise trosi i dio gdje se manje trosi :D
Naravno da postoji izraz prosjek potrosnje po gradu ili prosjecna potrosnja kombinovane voznje. Znaci vozas se gradom 100-200-300... kilometara i onda ocitas prosjecnu potrosnju po gradu. To se zove prosjecna potrosnja po gradu.
I opet nisi jasan kad kazes prosjek po gradu i auto put. Auto put nije magistralni put.
Opet kazem da ko hoce da mu auto trosi malo po gradu nije za njega ni jedno auto iz ove klase.
Izgleda da ja spanski pricam.Ti to nazivas prosjekom(boldirano),ali licno za mene i mislim za vecinu ljudi je to samo potrosnja u gradu i nista vise.A prosjecna(kombinovana je puno bolji i pravilniji izraz,ali vecina se izrazava kao prosjecna potrosnja) potrosnja je ta kombinovana potrosnja grada i otvorene ceste(bilo to autoput ili magistrala).I koga god da pitas za prosjecnu potrosnju,svi ti odgovaraju kombinovanom potrosnjom odnosno oni sto ti pise na board kompjuteru.Vozim benzinca 1,6 i prosjecna(kombinovana potrosnja po board kompjuteru) je trenutno 7,9.Inace je od 7,5-7,7 ali sam imao odredjenih problema zimi i tada mi se digao prosjek na 8,-8,1.Kad sam sredio auto pocelo je i padati i past ce opet na 7,5-7,7 jer obicno sipam po 50KM svakih 5-7 dana.Za tih 50KM(dobijem otprilike 20 litara) predjem od 260-285 km,tako da ce prosjek(znaci kombinovane voznje jer jedino se na to moze odnositi prosjek) pasti.
A sto se tice sve ove price oko potrosnje,to sam pitao samo da vidim isplatili mi se preci sa benzinca na dizela,jer i sam znas da dizeli imaju skuplje odrzavanje(dizne,turbina,bosh pumpa i sta sve ne).

Sad tebe pitam da li bi ti presao sa benzinca koji je jeftiniji u odrzavanju i trosi do 8 litara na dizela koji je skuplji odrzavati,a trosi 8 i vise litara???
Meni svejedno da li ima 150KS ili 120KS,nisam trkac.Vozio bih sasvim normalno auto i ne zelim da sa normalnom voznjom placam isto i vise za gorivo i jos sebi natovarim problem odrzavanja s obzirom na kvalitet naseg goriva.Ako vec se uzima dizel,onda makar neka trosi manje od benzinca(sto bi i trebao),je li tako?
emko1234

#413 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

preludezalude wrote:Emko, i alfa 159 sa 170ks i motorom 2.0 po gradu trosi 8 litara ekonomicne voznje, naravno. Nisam je ja testirao, ali ljudi kazu da se moze spustiti na 8 litara, ali naravno nije problem da ta potrosnja skoci i na 12-13. Ljudi, ne budite smijesni, auta sa puno konja ne mogu trositi malo pa cak ni ako je dizel. Mogao je neko reci za svog golfa dvicinu kako mu trosi malo, ali pobogu koliko konja sad auta imaju.Govorimo svo vrijeme o ekonomicnoj voznji. To sto se neki glupiraju i ludiraju po gradu pa se kasnije zale na visoku potrosnju... To je cijena gasiranja, kao i kod svakog auta bilo ono benzinac ili dizel.
upravu si kad kazes da auta s puno konja puno trose, i to je generalno dobar stav.
al iskreno nova auta s novim dizel motorima pogotovo ona koja pripadaju high end segmetu il premium klasi su stvarno daleko otisla po pitanju potrosnje. evo sad ce me opet neko napast za audija, al eto interesujem se za audi a7, i aBd, trudit cu se da mi to bude iduce auto ako bude zdravlja, mogucnosti i hajra. ugl, da ne duzim. vozio sam se poslije prvog maja u tom autu, pa sam ga i vozio kratko. i ono sto sam primjetio i sto me fasciniralo, da auto koje ima skoro 5 metara duzine, preko 1600kg tezine, i dizel motor s 250ks, po gradu u prosjeku trosi 10,5 litara.
znaci sa start stop sistemom, normalno voznjom u D modu, bez zavrtanja u crveno, ponekad se pritisne gas cisto da se ubrza. mjenjac motor drzi konstantno u visokim stepenima prijenos. ima 8 brzina i po gradu kad krstaris brzinom od 60kmh, auto je vec u 6 brzini na nekih 1500obrtaja. covjek koji je vlasnik kaze da se potrosnja moze jos za litar spustit gradske voznje.
eh sad da ovo ne bi bila oda audiju, vecina novih auta iz tog segmenta moze uradit istu stvar. na testiranju bmw-a serije 3 koje sam ranije spominjao, auto je na testu, znaci derano je maksimalno i prosjek po gradu u sport plus modu je bio manje od 10 litara. auto je 2.0 dizel sa 185ks.
preludezalude

#414 Re: Alfa Romeo

Post by preludezalude »

Slazem se ja s tobom Emko sto se tice potrosnje novih motora. Stvarno se daleko otislo i sad auto sa puno konja trosi kao sto je nekad trosila siera dizelka. Novi motori imaju sve vise konja a trose kao stari motor sa manje konja ili cak trose manje.

motorola:
Da se vise ni ja ni ti ne zamajavamo oko termina da li je prosjecna ili kombinovana, razumjeli smo se. Postoji jedan veliki problem kod te potrosnje kombinovane potrosnje koju ti forsiras. To nije bas mjerodavan podatak jer niko od nas ne prelazi isto kilometara u gradu i na otvorenom. Mjerodavniji je podatak da gledas samo gradsku voznju ili samo otvoren put.
Kod mene na board kompu nije ponistena potrosnja vise od 2 godine i za to vrijeme je auto preslo blizu 30 000km. I board pokazuje prosjecnu potrosnju od 6,7litara. Ali to je potrosnja u uvjetima u kojim ja vozim. Ne znas ti koliko sam ja presao u gradu i koliko na otvorenom. Ne znam cak ni ja koliki je to omjer. Kad bih morao reci, rekao bih da vise prelazim po gradu, ali u tom slucaju bi jednostavnom matematikom dosao do zakljucka da mi po gradu trosi 8 litara. Medjutim to nije tacno, ne moze mi trositi 8 litara. Citava ova moja prica je samo da ti objasni da kod poredjenja potrosnje ne mozes gledati koliko neko trosi goriva kombinovane voznje jer ne prelazimo isto kilometara na otvorenom i po gradu. Cak ne mozes porediti samo gradsku voznju npr sebe u Sarajevu i mene u recimo Mostaru. I onda da kazes kod tebe trosi manje od mog auta i mora da mi nesto nije u redu sa autom ili da vozim sranje od auta i sl.

Negdje u nekom ranijem postu se navodi neki podatak sa nekog foruma kako se neko zali na povecanu potrosnju a motor je stalno odrzavao na 2500 obrtaja. Pa voznja na 2500 obrtaja nije ekonomicna voznja. Trebao je voziti do 2000 pa bi vidio pad potrosnje.
preludezalude

#415 Re: Alfa Romeo

Post by preludezalude »

motorola01 wrote:
Sad tebe pitam da li bi ti presao sa benzinca koji je jeftiniji u odrzavanju i trosi do 8 litara na dizela koji je skuplji odrzavati,a trosi 8 i vise litara???
Meni svejedno da li ima 150KS ili 120KS,nisam trkac.Vozio bih sasvim normalno auto i ne zelim da sa normalnom voznjom placam isto i vise za gorivo i jos sebi natovarim problem odrzavanja s obzirom na kvalitet naseg goriva.Ako vec se uzima dizel,onda makar neka trosi manje od benzinca(sto bi i trebao),je li tako?
Odgovor na ovo tvoje pitanje je jako tesko dati. Ako razmatras isto auto priblizno iste snage, onda dizel ce ti daleko manje trositi goriva, ali ces i dati vise para na kupovinu dizela. Sto se tice odrzavanja, odrzavanje dizela je skuplje ali...
Najvaznije je da kupis u startu 100% ispravno auto, a ne odmah na mijenjanje dijelova koji te u crno zaviju. A onda da i ti malo pripazis na auto, ulje, neforsiranje. Jednostavno, dizel nije sportski auto pa da se izivljavas na njemu.
Mozda ti nece nikad crknuti dizna (koja kosta oko 1000KM komad) ili nedaj boze da ti crkne turbina.
Ja sam inace ljubitelj benzinaca i dizele mrzim :evil: , ali eto takvo vrijeme bilo da sam kupio dizela. Kad sam ja kupovao auto stavio sam neke prioritete sta mi auto treba da pruzi i izmedju ostalog da nije bezobrazan potrosac. Za ovoliko auto i ove snage i tezine jedino dizel je dolazio u obzir. Kasnije sam se mozda i pokajao i mislio da sam trebao ipak benzinca uzeti i ugraditi plin. Ali eto, znas kako kazu: poslije je*anja nema kajanja. :-D
adnandus

#416 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

emko1234 wrote:
adnandus wrote::lol: :lol: :lol:

A šta ocekujete da auto od 150ks trosi 3.5 litra kupis sebi VW Lupo (zar ne emko) pa se kofrcis sa potrosnjom,malo se stisnes al zato sega potrosnja a alfu gledajte jer razmisljanje o nekoj ekstra ekonomicnosti vozeci ovakva auta nije za svakoga. Onaj ko kupuje alfu ne razmislja o tome koliko ce mu na pumpi ostati para, bar ja nisam tako razmisljao kad sam je kupovao niti vecina ljudi koji voze alfu koje znam a znam ih dosta. Licno moja karavanka 1.9 sa 105ks trosi trenutno po gradu 7,5-8, otvorene cca 5, po mom misljenju vise nego ekonomicno. :thumbup:

A ako trazis ekonomicnost prije nego kupis alfu bolje je nemoj ni kupovati nije za tebe ;-)
kakav si ti demagog. tebi je 7.5 il 8 litara voznje po gradu ok jer ti auto toliko trosi, da ti kojim slucajem trosi manje onda ti 7,5-8 litara ne bi bilo ok.
ima jos auta koji imaju 150 dizel konja i ne trose cenera po gradu, nit im se ljeti potrosnja penje preko 10 litara kosto napisa neki "ponosni" vlasnik na hrvatskom forumu.
i prica ako trazis ekonomicnost kad kupujes alfu je glupa. nije alfa ferari, alfa je marka koja je trebala da bude ulazna karta talijanske auto industrije u premium ligu. i kad jedan bmw sa 177ks i 2.0 dizelom moze trosit manje od 8 litara u gradu, nemoj mi pricat o alfi kojoj je ta potrosnja normalna.(namjerno sam uzeo bmw za primjer, da ne bi dosao u iskusenje da napises kako forsiram audija)
normalna je al kad bi se zajebavali.

motorola, ti si u principu upravu. al postoji vise nacina kojim vozis kroz grad. ne vozis dakle svaki dan na isti nacin. i sam prosjek gradske voznje se mjenja od nacina na koji vozis. iako, kad vozis laganije i navecer i ne saltas puno, to bi se vec moglo okarakterisat kao nacin na koji vozis kad si na otvorenoj cesti.
Nemam namjeru trošiti vrijeme u raspravi s tobom, ogranicen si, evo imas sagovornike pa nastavite i dalje spamati temu raspravom o potrošnji, pa ispucajte se necu Vam smetati. :skoljka:
drndalo

#417 Re: Alfa Romeo

Post by drndalo »

Ljudi, meni moj auto potrosi sve sto mu naspem, pa bilo to 10, 20, 30, 50 litara...! :-) :-) :roll:

Jel' to normalno ? :lol:
adnandus

#418 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

drndalo wrote:Ljudi, meni moj auto potrosi sve sto mu naspem, pa bilo to 10, 20, 30, 50 litara...! :-) :-) :roll:

Jel' to normalno ? :lol:
Hmmm, jako čudno ali i kod mene ista pojava da se nije šta pokvarilo :lol: :lol: :lol: :lol:
drndalo

#419 Re: Alfa Romeo

Post by drndalo »

Uh, pa to je vec epidemija... :razz:
burgundy

#420 Re: Alfa Romeo

Post by burgundy »

Image

Image

Nova Spajderka.Nisam Alfist ali dizajn im je nenadmasan.
adnandus

#421 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

Image

Image

A šta onda reći na ovu novu 4C :razz: :razz:
emko1234

#422 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

nasli su stvarno klasu koju ce napast s novim spiderom i ovom alfom 4c.
sto se tice roadstera, od bmw-a z4,preko audija tt cabrio, mercedesa slk, nisana 370 z cabria,porche boxtera,lotus exige s (koje ce ova alfa napadat sigurno) do onih jeftinijih kosto je mazda miata il mini roadster.
s ovim 4 c ih isto ceka jeben zadatak, od tog tta, bmw keca, preko caymana, do 370z. i posto je procjena da ce kostat izmedju 65000 i 90 000 jasno je da nece bas bit bestseller.
kad uzmemo u obzir da vec za 60 000 mozes uzet coupe istih peformansi (hyundai genesis 3.6) koji sigurno nije nista manje kvalitetan od ove alfe, znate i sami tj mozete pretpostavit da nece obarat rekorde u prodaji.
ah, zaboravih, alfa se ne kupuje mozgom nego srcem pa i nije napravljena za obaranje rekorda :lol: :lol:
citroen xm

#423 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Nije ti bilo dovoljno mjesec dana odmora da malo razbistriš tu glavu, već se opet vraćaš i buncaš.
Mene bi stvarno bilo sramota spomenuti TT i Hyundai pored ovakvih skulptura.
Tačno se vidi koliko je tebi muka i koliko si ljubomoran što tvoj voljeni Audi nikada neće napraviti automobil bar približno lijep i privlačan kao Alfa. Čovječe što se javljaš na ove teme kada samo rasipaš gluposti. Ja se recimo nikada ne javljam na temu o Audiju da bi o njemu pričao gluposti.
Qler

#424 Re: Alfa Romeo

Post by Qler »

Porediti TT i ovoga je isto kao da kazes da ti je isto sa Micom Trofrtaljkom i Milom Kunis :) mislim, obje su zene, i imaju iste dijelove :)

daj emko uozbilji se, ova alfa se ne kupuje zato sto ima bolje performanse od nekog drugog, ali ti izgleda to neces nikada shvatiti...
scorpion7

#425 Re: Alfa Romeo

Post by scorpion7 »

Ja se ljudi slabo razumijem u Alfe al me zanima da li se isplati uvesti Alfa 156 Crosswagon 1.9 JTD M-Jet Dis.Q4 LEDER Kombi....i prodat je... oko 5500€ joj je cijena bez poreza i carine, tj cijena za export....... Februar 2006....94.000 km...evo i slike Image
Post Reply