Najvece ublehe u svijetu fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sabanss

#401 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by sabanss »

Faruk wrote: i sad da neko ne kaže da smo zaboravili Bošnjake
Image
dika i ponos Rayo Valecano Emir Granov hahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahha
negdje sam našao poređenje u kojem se kaže da je njegov transfer u Rayo ravan oružanoj pljačci kluba :D
on je meni lično najtragičnija figura profesionalnog fudbala
Ne moze biti ubleha neko od koga se nista nije ni ocekivalo :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#402 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Faruk »

sabanss wrote:
Faruk wrote: i sad da neko ne kaže da smo zaboravili Bošnjake
Image
dika i ponos Rayo Valecano Emir Granov hahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahha
negdje sam našao poređenje u kojem se kaže da je njegov transfer u Rayo ravan oružanoj pljačci kluba :D
on je meni lično najtragičnija figura profesionalnog fudbala
Ne moze biti ubleha neko od koga se nista nije ni ocekivalo :D
pa neko u Rayo je očekivao bar nešto kad su dali pare za njega, a ono ćorak :D
burek_in_space

#403 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by burek_in_space »

Da me sinoc bilo online, ovdje bi letili banovi na sve strane.
Ovako, nakon izvinjenja dotichnog forumasha, spusticemo loptu, obrisani su svi postovi, ali minusi ostaju zapisani za ubuduce.
ultima_palabra

#404 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Danas mi naumpade: Juan Pablo Sorin :) Od tog momka se puno očekivalo, ja prvi.

Dva golmana: Juan Pablo Carrizo, eno ga sad u Catanii... trebao riješiti argentinske probleme sa golmanima za 10 godina.

I Sergio Asenjo, njega su povrede sjebale... trebao biti sve ovo što je danas De Gea, pa i više.
Baudelaire

#405 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:Danas mi naumpade: Juan Pablo Sorin :) Od tog momka se puno očekivalo, ja prvi.

Dva golmana: Juan Pablo Carrizo, eno ga sad u Catanii... trebao riješiti argentinske probleme sa golmanima za 10 godina.

I Sergio Asenjo, njega su povrede sjebale... trebao biti sve ovo što je danas De Gea, pa i više.
Ima još jedan golman, isto Atleticova kupovina ako se dobro sjećam, onaj Argentinac što za Getafe brani, čini mi se. Evo upravo sam izguglao, Oscar Ustari. Na FM-u bio zvijer samo takva :D
ultima_palabra

#406 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

I on je imao čudnu povredu neku. Inače njihovi golmani propadnu pravo, Bonano onaj iz Barcelone isto flop.
Baudelaire

#407 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

Joj kad spomenu Barcelonu, sjeća li se ko golmana, otprilike iz tog perioda, Richarda Dutruela? U Celti je onako pismeno djelovao, ali kad je došao u Barcelonu primao je nemoguće golove. Juniori ga maknuli s gola.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#408 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Dado dijasporitus »

Hopkins wrote:Sjeca li se neko ovog talenta?

Image

Rijec je od americkom fudbaleru Freddy Adu. Jos 2004. godine poceo je profesionalnu karijeru sa svega 14 godina. Ta da se o njemu pricalo kao o buducem najboljem svjetskom fudbaleru. Od svega toga nije ispalo nista, a danas iako jos uvijek mlad (23 godine) od cuda od djeteta razvio se u sasvim prosjecnog igraca, koji je ostvario cak i evropsku karijeru u klubovima kao sto su Benfica, Monaco, Belenenses, Aris, Rizespor. Za navedene klubov odigrao je po 10ak utakmica. Danas igra u MLSu u Filadelfiji.

Zezno ga pubertet :lol:
ultima_palabra

#409 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Joj kad spomenu Barcelonu, sjeća li se ko golmana, otprilike iz tog perioda, Richarda Dutruela? U Celti je onako pismeno djelovao, ali kad je došao u Barcelonu primao je nemoguće golove. Juniori ga maknuli s gola.
On je u rangu sa Ruudom "ne Hespu" :D
Suicidal Siberian

#410 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Suicidal Siberian »

Philip Cocu, Željko Petrovic (kum sa Mijatom pa ga poveli na SP 1998 :D ), svi Brnovići...Nemanja Vidić; da nema Van der Sara i auta ne bi znao sta bi sa loptom, ogranicen igrac, Bane Ivanovic doktor za njega...Zvjezdan Misimović, Ibričić..sahraniše Štilića zbog njih dvojice..Paul Konchesky...braća Neville...wayne bridge....paulo ferreira...jens jeremis, braca De Boer...sjetit cu se jos.
nellington

#411 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nellington »

Računa li se Vahid Hashemian? Napadač koji je u karijeri dao premalo golova - a Bayern ga doveo kao dečka koji obećava.
Baudelaire

#412 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

Suicidal Siberian wrote:Philip Cocu, Željko Petrovic (kum sa Mijatom pa ga poveli na SP 1998 :D ), svi Brnovići...Nemanja Vidić; da nema Van der Sara i auta ne bi znao sta bi sa loptom, ogranicen igrac, Bane Ivanovic doktor za njega...Zvjezdan Misimović, Ibričić..sahraniše Štilića zbog njih dvojice..Paul Konchesky...braća Neville...wayne bridge....paulo ferreira...jens jeremis, braca De Boer...sjetit cu se jos.
Nemoj živ bio, tu si naveo more ubleha ali i more doktora fudbala :D
ultima_palabra

#413 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

nellington wrote:Računa li se Vahid Hashemian? Napadač koji je u karijeri dao premalo golova - a Bayern ga doveo kao dečka koji obećava.
Računa valjda, a tek iranski Maradona ili kako su ga već zvali - Ali Karimi :roll:
nellington

#414 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by nellington »

ultima_palabra wrote:
nellington wrote:Računa li se Vahid Hashemian? Napadač koji je u karijeri dao premalo golova - a Bayern ga doveo kao dečka koji obećava.
Računa valjda, a tek iranski Maradona ili kako su ga već zvali - Ali Karimi :roll:
Bayern je haman tražio novog Ali Daeija u njima dvojici :roll:
Baudelaire

#415 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

A nije ni Ali Daei u Bayernu nešto značajno napravio, dao 6 golova. Vjerovatno sam ga ja smatrao igračinom radi zaluđenosti Bayernom u tim mladim danima i svime što iz Bayerna dolazi.
cyprus

#416 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by cyprus »

Spominjo sam ranije Japance i Južnokoreance, pa da navedem njihove heroje :D : Junichi Inamoto i Ahn Jung Hwan :D Bar što se tiče Evrope flopovi su, al ne sumnjam da ih u njihovim državama smatraju za velike fudbalere...
Baudelaire

#417 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

cyprus wrote:Spominjo sam ranije Japance i Južnokoreance, pa da navedem njihove heroje :D : Junichi Inamoto i Ahn Jung Hwan :D Bar što se tiče Evrope flopovi su, al ne sumnjam da ih u njihovim državama smatraju za velike fudbalere...
Pa dobro, ne znam koliko je mjerodavno to što su u svojim ligama napravili, mislim, imaš igrača koji su u našem prvenstvu rasturali, otišli vani i propali. Normalno, to je u manjoj mjeri nego ovi jer naša liga nije ni blizu japanske i korejske, ali ne smatramo mi njih velikim fudbalerima.
Suicidal Siberian

#418 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Baudelaire wrote:
Suicidal Siberian wrote:Philip Cocu, Željko Petrovic (kum sa Mijatom pa ga poveli na SP 1998 :D ), svi Brnovići...Nemanja Vidić; da nema Van der Sara i auta ne bi znao sta bi sa loptom, ogranicen igrac, Bane Ivanovic doktor za njega...Zvjezdan Misimović, Ibričić..sahraniše Štilića zbog njih dvojice..Paul Konchesky...braća Neville...wayne bridge....paulo ferreira...jens jeremis, braca De Boer...sjetit cu se jos.
Nemoj živ bio, tu si naveo more ubleha ali i more doktora fudbala :D
Jeko ovdje doktor?
Baudelaire

#419 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

Misimović je doktor fudbala, to je fakt. On nikako nije ubleha jer kad je u formi, jedan je od veznjaka sa najboljom vizijom u Evropi. Druga stvar je što je levat u svakom drugom smislu. On je mogao ostvariti puno bolju karijeru da je bio veći profesionalac. A pogotovo nije tolika ubleha da ga se stavlja u kontekst sa smiješnim Štilićem ili Ibričićem. Nemam ja ništa protiv Štilića, ali upitno je hoće li on ikad preći u ozbiljniju ligu. Nemanju Vidića i braću Neville mi je grijeh na ovakav spisak dodati. Za braću nikad niko nije ni smatrao da su igračine pa je malo nevjerovatno šta su napravili, a Nemanja je jedno vrijeme bio najbolji stoper na svijetu, htjeli mi to priznati ili ne. Druga stvar je što se fudbal u međuvremenu promijenio pa igrači poput njega sve više gube na značaju. Jeremies je bio jedan od ključnih igrača Bayerna koji je dva puta igrao finale Lige prvaka. Jednom je osvojio. Nije ubleha da ga hebeš :D
Suicidal Siberian

#420 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Baudelaire wrote:Misimović je doktor fudbala, to je fakt. On nikako nije ubleha jer kad je u formi, jedan je od veznjaka sa najboljom vizijom u Evropi. Druga stvar je što je levat u svakom drugom smislu. On je mogao ostvariti puno bolju karijeru da je bio veći profesionalac. A pogotovo nije tolika ubleha da ga se stavlja u kontekst sa smiješnim Štilićem ili Ibričićem. Nemam ja ništa protiv Štilića, ali upitno je hoće li on ikad preći u ozbiljniju ligu. Nemanju Vidića i braću Neville mi je grijeh na ovakav spisak dodati. Za braću nikad niko nije ni smatrao da su igračine pa je malo nevjerovatno šta su napravili, a Nemanja je jedno vrijeme bio najbolji stoper na svijetu, htjeli mi to priznati ili ne. Druga stvar je što se fudbal u međuvremenu promijenio pa igrači poput njega sve više gube na značaju. Jeremies je bio jedan od ključnih igrača Bayerna koji je dva puta igrao finale Lige prvaka. Jednom je osvojio. Nije ubleha da ga hebeš :D
Misimovic je viši srednji razred evropskog fudbala, igrač sa previše nenadoknadivih nedostataka da bi ga se zvalo doktorom...po tom kriteriju je i Zeba doktor fudbala i masa slicnih igraca..Štilić je sa Džekom sigurno najveći poslijeratni talenat kod nas i njega je najvise unazadilo neigranje za repku jer tu igraci najvise dolaze do izrazaja, pogotovo u nerazvijenim fudbalskim sredinama kakva je naša i bez obzira što igraju na prostoru EU.

Nemanja Vidic i braca Nevile...zahvalni igraci cija je sreca da kraj sebe imaju vrhunsku klasu da ispravlja njihove kiksove, pogotovo Van der Sar koji je milion put znao predvidit kiks Vidica (a i nerijetko Ferdinanda)...Jeremis isto...

brate i ja i ti da se skinemo i izadjemo na teren sa barcom jedno poluvrijeme izgledali bi dobro :)..o tome ja pricam...o ucinku i dodanoj vrijednosti na terenu.
BHF_Manijak

#421 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by BHF_Manijak »

Drug, zbog ovih bodliranih da se zakljucit da nemas bas veze sa fudbalom, ni minimalne. Izvini, nista licno. :wink:
Baudelaire

#422 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

Pa dobro, tvoje mišljenje, samo ja se baš ne slažem s njim.
Suicidal Siberian

#423 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

BHF_Manijak wrote:

Drug, zbog ovih bodliranih da se zakljucit da nemas bas veze sa fudbalom, ni minimalne. Izvini, nista licno. :wink:
Nemanja Vidic - kiks igrac, covjek koji je podbacio bez broj puta u kljucnim trenutcima, ali posto je Man Utd vrhunski tim, takvi nedostatci se ne primjete, zaborave se zbog dobrih rezultata..njegov pravi, istinski doprinos se vidi u igrama za reprezntaciju Srbije - 0 bodova. Ko je pratio Srbiju, zna o cemu govorim.

Misimovic - u najbitnijoj utakmici protiv Portugala, sakriven u mali džep..lako je trpati Mainz, Herthu itd...kad za tebe trce igracine...i npr Estoniju...al kad ti stanu ekvivalenti na crtu i za tebe trci Rahimic (svaka mu cast za trud)...nema te na mapi. i zato jeste u Dinamu Moskva. da je istinski kvalitet igrao bi barem u njemackoj opet. a vjerovatno je i on skontao da je provaljen pa je prekalkulisao da mu je bolje uzeti lovu u Rusiji.

Bracu Neville vise i necu komentarisati, tipicni šablonski igraci: baci dobro aut, vrati golmanu....ima tu more istih precijenjenih engleskih igraca. nisu jedini.
BHF_Manijak

#424 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by BHF_Manijak »

Da ali ti igraci nisu tek tako upali u neki tim, njih je neko doveo u taj klub, a kad te neko dovede, posebno kada je rijec o jednom od najboljih trenera svih vremena Fergusonu, onda taj neko i zna da si kvalitet za njegov tim.
Dati kapitensku traku jednoj "ublehi" od odbrambenog igraca bi bilo suludo zar ne, da je recimo Mancini trener ok, ali Ferguson? Cisto sumnjam. i Mislis da je on godinama trpio bracu Neville, kao ublehe su ali neka ih u timu? Godinama su igrali za United, a imao je milione i milione da im zamjene koje su kvalitetnije dovede, pa sto nije? Mislim da trenutno umisljas da si kvalitetniji strucnjak od Alexa, kao ti si predvidio da su ovi igraci losi, no Ferguson to ne vidi i drzi ih tu eto onako. Posebno za Vidica. Ne volim ga iz milion razloga, ali osporavati mu kvalitet je bezobrazno. Biti kapiten u najtrofejnijem engleskom klubu, pored more Engleza i jednog Giggsa, Scholesa, to samo govori o njegovom ucinku i velicini, pa ti to htio priznati ili ne.

Cocu bio godinama najbolji zadnji vezni Holandije uz Davidsa, godinama prva postava Barce i Holandije, ali eto on je ostalima valjo no tebi je ubleha, isto vazi i za bracu De Boer! Pa ovdje je rijec o Barci i Holandiji, koji sutra mogu zamjeniti igraca ako hoce jer imaju toliko sirok izbor, no ovi igraci su standardni godinama bili.
Mr. Brightside

#425 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Mr. Brightside »

Suicidal Siberian wrote:
BHF_Manijak wrote:

Nemanja Vidic - kiks igrac, covjek koji je podbacio bez broj puta u kljucnim trenutcima, ali posto je Man Utd vrhunski tim, takvi nedostatci se ne primjete, zaborave se zbog dobrih rezultata..njegov pravi, istinski doprinos se vidi u igrama za reprezntaciju Srbije - 0 bodova. Ko je pratio Srbiju, zna o cemu govorim.

Misimovic - u najbitnijoj utakmici protiv Portugala, sakriven u mali džep..lako je trpati Mainz, Herthu itd...kad za tebe trce igracine...i npr Estoniju...al kad ti stanu ekvivalenti na crtu i za tebe trci Rahimic (svaka mu cast za trud)...nema te na mapi. i zato jeste u Dinamu Moskva. da je istinski kvalitet igrao bi barem u njemackoj opet. a vjerovatno je i on skontao da je provaljen pa je prekalkulisao da mu je bolje uzeti lovu u Rusiji.

Bracu Neville vise i necu komentarisati, tipicni šablonski igraci: baci dobro aut, vrati golmanu....ima tu more istih precijenjenih engleskih igraca. nisu jedini.
pored tebe se i Mancini osjeca kao strucnjak :D
Post Reply