Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- prilagodjena
#401 Re: zeničani
u utoku se prodavali kožnjaci

- samo_ti
#402 Re: zeničani
Slovenija šport, zatvorena nakon sto su je obili za Novu godinu
...dok je bio vatromet i pucanje likovi hladno saspu izlog i sve trenerke i opremu odnesu...znam da su se Reebokove trenerke tada na ulici kupovale za cvaju 
-
motorola01
#403 Re: zeničani
Sjecam se ja i jednog i drugog objektagilbert wrote:@prilagodzena tek sam sada procitao pa da odgovorim ja se sjecam Bagrema .
@ crkvice Fratelli je li to u onim novim zgradama u Crkvicama gdje Trifa radio ko konobar ?
Ja mislim da sam usao par puta u Romatik to je Mustafin kafic do Gaudeamusa preko puta Gimnazije ?
Cevapi kod Seje kada sam ja bio mlad taj objekat se zvao AS i nijedan carsijski covjek nebi sebi dozvolio da tu bude vidjen.
Jedno vrijeme se izlazilo u Hotel Internacional na terasu . (to se izvodile koke za koje nisiam imao namjeru upoznati sa mojom djevojkom)
Sjecali se ko buregdzinice Celik preko puta Zenicanke ?
Triump je li to onaj kafic u bivsem Dukatu preko puta Borca jer imam osjecaj da je u Novoj Zenici preko puta autobuske bio kafic sa istim ili slicnim imenom ? Sama cinjenica da imam problem da se sjetim "objekta" mi dosta govori .
Neko je pitao za Alibabu ja se sjecam pomenutog objekta .
@Eborg ko nije isao ko Lutve na kolace nije iz Zenice .
Rafaelo ispod RMK izgleda OK , otisao tamo sa prijateljem preko dana bilo je dosta stare raje iz carsije .
U RMK se izlazilo iza rata.
Ne znam da li se iko sjeca videoteke King i gazde Renea
Ili da li se neko sjeca video igara u zanatskom?KAd se udje na srednji ulaz odmah desno.Bio veliki prostor sa nekih 20 videoigara.Vecinom sam igrao wunderkid igricu
Ili da li se neko sjeca polivene iz one velike kamp prikolici na onom platou ispred bege(preko puta Zileta)
edit:Gilbert jedno pitanje za tebe posto vidim da si jedan od onih sto se vecine predratnih desavanja sjeca
Naime,prepirao sam se sa mnogim "zenicanima" oko naziva pekare iz Sarajevske.Ona se sad zove Celik,a meni je u glavi ostala kao pekara Partizan
- phillie
#404 Re: zeničani
Braco i sestre....A Kasato??? nije moguce da ga dosad niko nije pomenuo

-
Eborg
#405 Re: zeničani
Bio je čak nedavno i obnovljen na drugoj lokaciji no propao je zbog previsokih cijena koliko mi je poznato.
-
motorola01
#406 Re: zeničani
Bila su dva Kasata u Zenici.Jedan preko puta Denara,a drugi i travnickoj ulici.Tu su bili najbolji kolaci u gradu.Havana je bila vrhEborg wrote:Bio je čak nedavno i obnovljen na drugoj lokaciji no propao je zbog previsokih cijena koliko mi je poznato.
- prilagodjena
#407 Re: zeničani
ko se ne bi kasata sjetiocrkvice wrote:Braco i sestre....A Kasato??? nije moguce da ga dosad niko nije pomenuo![]()
-
babin_sin
#408 Re: zeničani
kako niko da spomene internet klub u staroj čaršiji i igraonu koja je bila na spratu
radili tu Čelo i Čerga
tu sam proveo vremena i vremena, igrajući fudbala sa jaranima
i onda se zatvorilo, i od tada ne znam da ima i jedna igraona u gradu da je tako aktuelna kao što je ova bila
uvijek bilo puno raje, što djece što starijih
joj šta bih sad dao za partiju fuce sa jaranima
radili tu Čelo i Čerga
i onda se zatvorilo, i od tada ne znam da ima i jedna igraona u gradu da je tako aktuelna kao što je ova bila
-
babin_sin
#410 Re: zeničani
i rahmetli Teufik ef. Džulan
koja je to bila ljudska veličina, išao kod njega u mekteb.. uvijek nam pričao neke zanimljive događaje (pored vjerskih stvari) a mi svi uši načulimo i upijamo.. toliko toga sam ja, a vjerujem i ostali, naučio od njega
toliko je volio djecu da je to nevjerovatno, na njegovoj zadnjoj hutbi kaže na kraju: Ništa mi neće nedostajati koliko ce mi nedostajati moji učenici. i zaplaka
mnogo ljudi je dolazilo iz drugih gradova samo da čuju njegove vazove petkom.. inače duže vazove držao, a toliko stvari kaže, što mnogi ne bi mogli ni za sat vremena, bez dlake na jeziku
sjećam se njegove dženaze, kiša je padala k'o iz kabla, ne znam da je ikada toliko ljudi došlo nekome na dženazu, bilo je sigurno preko 10 hiljada ljudi
kako su ga samo ljudi u Zenici poštovali govori podatak da se džamija u kojoj je bio imam 42 godine u narodu zove Džulanova džamija, a pravi naziv Kočevska
koja je to bila ljudska veličina, išao kod njega u mekteb.. uvijek nam pričao neke zanimljive događaje (pored vjerskih stvari) a mi svi uši načulimo i upijamo.. toliko toga sam ja, a vjerujem i ostali, naučio od njega
toliko je volio djecu da je to nevjerovatno, na njegovoj zadnjoj hutbi kaže na kraju: Ništa mi neće nedostajati koliko ce mi nedostajati moji učenici. i zaplaka
mnogo ljudi je dolazilo iz drugih gradova samo da čuju njegove vazove petkom.. inače duže vazove držao, a toliko stvari kaže, što mnogi ne bi mogli ni za sat vremena, bez dlake na jeziku
sjećam se njegove dženaze, kiša je padala k'o iz kabla, ne znam da je ikada toliko ljudi došlo nekome na dženazu, bilo je sigurno preko 10 hiljada ljudi
kako su ga samo ljudi u Zenici poštovali govori podatak da se džamija u kojoj je bio imam 42 godine u narodu zove Džulanova džamija, a pravi naziv Kočevska
- phillie
#411 Re: zeničani
Otisli zena i ja jednom, ono bas muksuzije, cisto da se podsjetimo starog dobrog Kasata i narucili dvije havane. Nisu bile lose, ali nisu ni vrijedile 8KM koliko nam mladolika konobarica naplati po izlasku. Inace, u slasticarni nigdje nikog...Tako da nije ni cudo da je covjek morao zatvoriti...Bila su dva Kasata u Zenici.Jedan preko puta Denara,a drugi i travnickoj ulici.Tu su bili najbolji kolaci u gradu.Havana je bila vrh .Gazda je u toku rata otisao u Mostar i prije neke dvije godine se vratio i otvorio ponovo,ali dole u A.Aska Borica(zadnja zgrada na lijevoj strani kad se ide od stadiona),ali mu nije islo najbolje jer je bilo poskupo i zobg same lokacije.Mislim da ga je unistila lokacija.Govorio je kako je htio otvoriti u shopping centru,ali nije mogao zbog visoke najamnine i otvorio gdje je otvorio i na kraju morao zatvoriti...
Hajd kad se vec dotaklo pitanje internet klubova, koje ste klubove posjecivali, dok internet u Ze nije postao bas dostupan. Ja se sjecam dok je zenica.neta dok je na Piscu bio u onoj staroj kuci, a sat bio 3 ili 4 marke, aktuelan bio mirc i java chat, a Facebooka tad nije ni na vidiku bilo...a poslije se islo malo kod Elvira (kod Papirne), malo kod Mise (na Carini), malo u Point dok je bio u Staroj Posti....
- phillie
#412 Re: zeničani
jah dobro si, MIZ dobijale se sifre, koliko se sjecam 
- prilagodjena
#413 Re: zeničani
elvirov stari drži unu već niz godina....išla sam u taj internet klubcrkvice wrote:Otisli zena i ja jednom, ono bas muksuzije, cisto da se podsjetimo starog dobrog Kasata i narucili dvije havane. Nisu bile lose, ali nisu ni vrijedile 8KM koliko nam mladolika konobarica naplati po izlasku. Inace, u slasticarni nigdje nikog...Tako da nije ni cudo da je covjek morao zatvoriti...Bila su dva Kasata u Zenici.Jedan preko puta Denara,a drugi i travnickoj ulici.Tu su bili najbolji kolaci u gradu.Havana je bila vrh .Gazda je u toku rata otisao u Mostar i prije neke dvije godine se vratio i otvorio ponovo,ali dole u A.Aska Borica(zadnja zgrada na lijevoj strani kad se ide od stadiona),ali mu nije islo najbolje jer je bilo poskupo i zobg same lokacije.Mislim da ga je unistila lokacija.Govorio je kako je htio otvoriti u shopping centru,ali nije mogao zbog visoke najamnine i otvorio gdje je otvorio i na kraju morao zatvoriti...
Hajd kad se vec dotaklo pitanje internet klubova, koje ste klubove posjecivali, dok internet u Ze nije postao bas dostupan. Ja se sjecam dok je zenica.neta dok je na Piscu bio u onoj staroj kuci, a sat bio 3 ili 4 marke, aktuelan bio mirc i java chat, a Facebooka tad nije ni na vidiku bilo...a poslije se islo malo kod Elvira (kod Papirne), malo kod Mise (na Carini), malo u Point dok je bio u Staroj Posti....
- nacho_
#414 Re: zeničani
sa njima je uvijek smijehova bilobabin_sin wrote:kako niko da spomene internet klub u staroj čaršiji i igraonu koja je bila na spratu
radili tu Čelo i Čerga
sir aleks cerguson
-
Eborg
#415 Re: zeničani
"Lappasoft" na mjestu stare videoteke "Alf", odmah pored videoteke/igraone "Ze". To je odmah pored obdaništa "Radost", blizu Londže.
Eh, i danas se sjećam kada se u "Alfu" tokom rata znala uzeti kakva kaseta pa čekati ne bi li došla struja da pogledaš.
Glavno pitanje je bilo: "Hoće li biti struje večeras?" a ne "Ima li kakva preporuka?" 
Eh, i danas se sjećam kada se u "Alfu" tokom rata znala uzeti kakva kaseta pa čekati ne bi li došla struja da pogledaš.
- phillie
#416 Re: zeničani
Zavisi koja si zona bioEborg wrote:"Lappasoft" na mjestu stare videoteke "Alf", odmah pored videoteke/igraone "Ze". To je odmah pored obdaništa "Radost", blizu Londže.
Eh, i danas se sjećam kada se u "Alfu" tokom rata znala uzeti kakva kaseta pa čekati ne bi li došla struja da pogledaš.Glavno pitanje je bilo: "Hoće li biti struje večeras?" a ne "Ima li kakva preporuka?"
-
koop
#417 Re: zeničani
s druge, unutrasnje strane starog sata. Drz'o Mecan koliko se sjecam. Bilo dobro u ratu jer je bilo zaklonjeno, a i znalo se zalomit' dugo, dugo poslje policijskog sata, sa spustenim roletnama/zaluzinama.prilagodjena wrote:gdje ono bi rasta?koop wrote:+1
Rosetto, Gallery, Bordo, u ratu i Rasta dok je trajalo
Gilbert, ona pucnava sa Niksicanima, jel' to ono holivudsko ganjanje po bulevaru i pucanje iz auta?
- prilagodjena
#418 Re: zeničani
mislim da se taj kafić prije rata nekako drugačije zvao 
u onom neboderu,tu u blizini je bio bos ili se varam?
u onom neboderu,tu u blizini je bio bos ili se varam?
- phillie
#419 Re: zeničani
Jel Mecan drz'o Sirano (kafic iza Starog Sata), il sam se zagrebao
?
-
Kralj Tvrtko I.
#420 Re: zeničani
Sjeca li se neko "ZID"-a?

-
gilbert
#421 Re: zeničani
Prilagodjena pa ja sam BOSS zaboravio skroz . Rasta je na Meokusnicama .
ZID u Raspotociju to je bila kafana samo taka .
@ Motorola rahmetli Albin Buric je bio maldji od mene ali znao sam ga jer mu znam roditelje mamu bolje od oca jer ona je radila u Kristalu . To je bila tragedija i on je imao 16-17 godina kada je ubijen a taj frajer je radio u Meblu tek kupio pistolj dokaz kakvih kretena hoda zemljom . Sada ja nisam siguran ali mislim da se zvala Partizan a onda je postala Celik poslije tog dogadzaja negdje pred sami rat su radili renovaciju i mislim da su tada promjenili ime u Celik .
Kasato i havane iz Kasata
Ja se sjecam Renea iz Kinga i badze mu Nese . King je bio na Carini u podrumu Jugoplastike oni su odmah na pocetku rata otisli u Swedsku ako se dobro sjecam .
Babin sine rah. efendija Dzulan je bio velicina , to je prvi covjek koji je nalupao Arape u Zenici . Scena za pamcenje nekakav arap svojih metar i zilet zamahuje a rah. Dzulan ga digo od zemlje za kragnu lijevom rukom i pucamu samare desnom .
A volio je rahmetli Dzulan hurme one '93 a i brasno je volio .
Hvala tako je Hadzin kafic se zove Art .
@Koop jeste to ta sa ganjanjem po Bulevaru paljenjem auta .
Slovenija Sport , Utok onda ide Agicev kafic i onda je tu bila prodavnica obuce .
Sjeca li se ko Fruske Gore ?
ZID u Raspotociju to je bila kafana samo taka .
@ Motorola rahmetli Albin Buric je bio maldji od mene ali znao sam ga jer mu znam roditelje mamu bolje od oca jer ona je radila u Kristalu . To je bila tragedija i on je imao 16-17 godina kada je ubijen a taj frajer je radio u Meblu tek kupio pistolj dokaz kakvih kretena hoda zemljom . Sada ja nisam siguran ali mislim da se zvala Partizan a onda je postala Celik poslije tog dogadzaja negdje pred sami rat su radili renovaciju i mislim da su tada promjenili ime u Celik .
Kasato i havane iz Kasata
Ja se sjecam Renea iz Kinga i badze mu Nese . King je bio na Carini u podrumu Jugoplastike oni su odmah na pocetku rata otisli u Swedsku ako se dobro sjecam .
Babin sine rah. efendija Dzulan je bio velicina , to je prvi covjek koji je nalupao Arape u Zenici . Scena za pamcenje nekakav arap svojih metar i zilet zamahuje a rah. Dzulan ga digo od zemlje za kragnu lijevom rukom i pucamu samare desnom .
A volio je rahmetli Dzulan hurme one '93 a i brasno je volio .
Hvala tako je Hadzin kafic se zove Art .
@Koop jeste to ta sa ganjanjem po Bulevaru paljenjem auta .
Slovenija Sport , Utok onda ide Agicev kafic i onda je tu bila prodavnica obuce .
Sjeca li se ko Fruske Gore ?
- prilagodjena
#422 Re: zeničani
za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka?
neka je to bila osnovna podjela
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astre
niko sretniji od mene 
neka je to bila osnovna podjela
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astre
- prilagodjena
#423 Re: zeničani
joj ni ja
fakat gdje ono bi fruška gora?
edit: sjetih se
na potezu od krašove samoposluge do borca,tu se nalazila...mislim da je tu sad volks banka
edit: sjetih se
na potezu od krašove samoposluge do borca,tu se nalazila...mislim da je tu sad volks banka
-
gilbert
#424 Re: zeničani
Leviske iz Varteksa kada se preslo sa rajfeslusa na 501 ja ih kupio isti dan kada su stigle i Adidas iz Planike .prilagodjena wrote:za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka?![]()
![]()
neka je to bila osnovna podjela![]()
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astreniko sretniji od mene
-
gilbert
#425 Re: zeničani
A prije rata ili kada je onaj mali iz Blatuse drzao ?kakavdanakneiskustvu wrote:prilagodjena wrote:za ovu stariju raju jedno pitanje:jeste li nosili leviske iz varteksa ili vranglerice iz beka?![]()
![]()
neka je to bila osnovna podjela![]()
i da,još se kao da je bilo danas,sjećam svojih bijelih,dubokih puma iz astreniko sretniji od mene
leviske iz prodavnice u maksuziji
Tako da znamo koliko si mlad
Last edited by gilbert on 29/01/2012 19:49, edited 1 time in total.