Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ELMAX

#401 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

tufahija18 wrote:
ELMAX wrote: i druga stvar stanovi u A1 itd su drukcije projektovani sto se tice grijanja ja imam u pola manje radijatora nego vi ?!!!
Ovo nije tacno. I u cijeloj A fazi su bili postavljeni radijatori koji su bili visak, pa su ih skinuli prije nego sto su pustili useljenje, pa sad imamo ona cuda po podu gdje su bili ti radijatori. Ali bili su upravu, ovo radijatora sto imamo je sasvim dovoljno, kod mene su glat jos jedan mogli skinuti.

ok moguce da grijesim ,mozda ce naredne godine i meni biti ok grijanje ,al bi te zamolila da mi objasnis koliko imas radijatora odnosno rebara na zatvorenu kvadraturu stana tj,bez balkona ,druga stvar ako su tako dobro projektovali zasto su onda skidali radijatore ,i treca stvar ako je uredu grijanje kod mene odnosno broj radijatora zasto su mi naknadno povecavali broj rebara tj samo da sutim da se ne zalim :) svi stanari b1 objekta se zale vjeruj mi barem ovi s kojima sam pricala a dosta ih je ,ne kazem ja da nije do zgrade hladna je sve ok ali ti jaranice trosisi a ne grijes se jel me razumijes :) a to sto kazes da nije tacno da imamo isti projekat za grijanje nije tacno vjeruj mi drugi projekatat ,druga firma radila ,neki lik iz A2 objekta kaze da ima 7o rebara na 78 kvadrata jel me kontas lahko je tebi pricat tebi je toplo ;-) :-)
ELMAX

#402 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

julisiz es grant wrote:
ELMAX wrote:
Innovation wrote:Bilo sinoc na TV-u. Curi u garazama. Ne znam koja je zgrada.

ma nista me ne moze zacudit ,imaju fula mali milion ,ja sam se pokajala sto sam kupila ovdje stan stvarno ,napatila sam se dok sam ih ubijedila da su mi malo radijatora stavili ,pa su naknadno stavljali A to je trajalo mjesec dana smrzla se ko pingvin a potrosila 160 km ,a da ne pricam o rupama u zidu iza klime gdje je furalo ko da si vani ,vode tople ima-nema ,uzas i kad mi neko pocne pricu nebuloznu tibru hvalit da se ubijes ,zgrade na dobrinji boli glava za 8o km m2 skuplje od tibre ...i vi koji pricate da je normalno sto je zgrada hladna i sto je u stanovima hladno navodno cekaate da se zgrada useli samo se zavaravate polako vidjecete racune kad vam dodju a ugrijali se niste ,i ko garantuje da ce se stanovi ugijati i gdje u ugovoru pise da trebate cekati da se zidovi ugriju ili da se stanovi popune ,pa to isto kad grijanje u kuci ugradujes pa kazes ljudima e haj da vam komsijinu kucu priljepim za vasu bice vam toplije ,parkinga s glave nema vrtis se petnest minuta da uletis negdje ...neka mi se javi neko iz b1 ko moze temperaturu da postigne 25 ili 28 u stanu ...maksimum 22 i to kad je termostat na 30 danima 8-)
Eeee, drug moj :D ...ti kad SEBI kuću praviš, majstori će ti za tvoj pare (ako ih imaš), uraditi sve kako poželiš, i izolaciju, i grijanje, i mokre čvorove, i garažu...i onda nema ovih problema :)
E tu je razlika. Niko ove zgrade nije pravio ni za tvoje ni za moje pare, ni po tvojim ni po mojim nacrtima i instrukcijama. Zato kad kupuješ, ako nešto ni ne fercera, sam si kriv. Je li u kupoprodajnom ugovoru pisalo kolika će temperatura biti u stanu, hoće li biti vlage, hoćeš li imati parking? :D Sumnjam.

sve su u pravu nista nije pisalo :) al su duzni da ispune neke standarde zakon propisane koji vazi za sve graditelje a standard za temperaturu u stanu na -18 jeste 21 stepen ,ja u stanu ne mofu da postignem na +10 stepeni ni 20 ,dolazili su i odlazili majstori njihovi sve je u redu al dok se zgrada ne ugrije nema nista jel me kontas
ELMAX

#403 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

piatc wrote:elmax, od kad su popravili kotlovnicu meni u stanu ne pada ispod 23 temperatura, sinoć sam se uz otvorena balkonska vrata i termostat na 25 u majici kratkih rukava kuhao :D a to što se ne gasi grijanje je i meni bilo dok mi nije električar zamjenio termostat, sad mi svakih dva sata škljocne, znači da je izolacija takva da se stan ohladi za jedan stepen tek za dva sata, stvarno ne znam u čemu je problem kod tebe :D
Nego, ima li vode, kod mene restrikcije počele? :lol:

piatc nikako da skontam hahaah jesi A ili B objekat
neznam kod mene voda frcera uredno uvijek :) aaa i to je nesto nema veze sto se smrzavam :) o normalno je da si imo 23 jer nije hladno napolju hahaha kako je kad minusicic opali :run: :run:
piatc

#404 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by piatc »

B ;-)
Hladno ti je i nakon što su ti dodali još rebara? :-?
maxell_sarajevo

#405 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Kod mene stan 58m2 sa balkonima i imam 4 radijatora tj.45 rebara + radijator u kupatilu.Temp. stana stalno 21-23 stepena, a grijanje radi samo par sati dnevno.Racun za grijanje od 17.10 do 01.12 je iznosio 63KM, a od toga je samo fiksni ili pausalni dio iznosio 27KM.
tester33

#406 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by tester33 »

[/quote]

mtoplije[/b] ,parkinga s glave nema vrtis se petnest minuta da uletis negdje ...neka mi se javi neko iz b1 ko moze temperaturu da postigne 25 ili 28 u stanu

sve su u pravu nista nije pisalo :) al su duzni da ispune neke standarde zakon propisane koji vazi za sve graditelje a standard za temperaturu u stanu na -18 jeste 21 stepen ,ja u stanu ne mofu da postignem na +10 stepeni ni 20 ,dolazili su i odlazili majstori njihovi sve je u redu al dok se zgrada ne ugrije nema nista jel me kontas[/quote][/quote]

Duzni su da naprave parking u omjeru 1 stan = 1,5 parkinga

Samo kod nas glupani prave zgrade bez parkinga. U SAD-u neces dobiti dozvolu za gradnju ako nema parkinga.
ELMAX

#407 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

piatc wrote:B ;-)
Hladno ti je i nakon što su ti dodali još rebara? :-?

:-D tek su stavili juce sve ...manje je hladno kako sam i te rupe od klime i zakrpila pur pjenom :lol: ,odnosno temperatura dostigne 22 ,pa ta kotlovnica nije bila ok..cekam nadam se da ce biti ok ... a i dosuse smanjili su temperaturu vode u kotlovnici radi toplijeg vremena vani ,cekam minus :) pa da vidimo
ELMAX

#408 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

[quote="maxell_sarajevo"]Kod mene stan 58m2 sa balkonima i imam 4 radijatora tj.45 rebara + radijator u kupatilu.Temp. stana stalno 21-23 stepena, a grijanje radi samo par sati dnevno.Racun za grijanje od 17.10 do 01.12 je iznosio 63KM, a od toga je samo fiksni ili pausalni dio iznosio 27KM.

hvala lijepa na odgovoru :)
e vidis ja imam 59,92m2 sa balkonima i 29 radijatora tj rebara +radijator u kutilu
ali po kvadraturi za grijanje ne racunaju se balkoni ,po unutrasnjoj kvadraturi se racuna a to je 51 kvadrat kod mene , bi ja trebala najmanje da ima 45 rebara a ne 29 .....sad kako su sredili stvar imam dovoljno :)

a ne mogu da vjerujem da zivimo u istoj zgarda isti skoro stan a razlicit broj rebara :? :? :?
anonimus03

#409 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by anonimus03 »

ELMAX wrote:
tufahija18 wrote:
ELMAX wrote: i druga stvar stanovi u A1 itd su drukcije projektovani sto se tice grijanja ja imam u pola manje radijatora nego vi ?!!!
Ovo nije tacno. I u cijeloj A fazi su bili postavljeni radijatori koji su bili visak, pa su ih skinuli prije nego sto su pustili useljenje, pa sad imamo ona cuda po podu gdje su bili ti radijatori. Ali bili su upravu, ovo radijatora sto imamo je sasvim dovoljno, kod mene su glat jos jedan mogli skinuti.

ok moguce da grijesim ,mozda ce naredne godine i meni biti ok grijanje ,al bi te zamolila da mi objasnis koliko imas radijatora odnosno rebara na zatvorenu kvadraturu stana tj,bez balkona ,druga stvar ako su tako dobro projektovali zasto su onda skidali radijatore ,i treca stvar ako je uredu grijanje kod mene odnosno broj radijatora zasto su mi naknadno povecavali broj rebara tj samo da sutim da se ne zalim :) svi stanari b1 objekta se zale vjeruj mi barem ovi s kojima sam pricala a dosta ih je ,ne kazem ja da nije do zgrade hladna je sve ok ali ti jaranice trosisi a ne grijes se jel me razumijes :) a to sto kazes da nije tacno da imamo isti projekat za grijanje nije tacno vjeruj mi drugi projekatat ,druga firma radila ,neki lik iz A2 objekta kaze da ima 7o rebara na 78 kvadrata jel me kontas lahko je tebi pricat tebi je toplo ;-) :-)
''Jaranice'', poslala sam ti pp 19.11., koji si procitala, sa odgovorima na pitanja koja su podvucena i jos mnogim objasnjenjima i pokojim savjetom.
Druga stvar, ''jaranice'', je da smo svi ljudi i svi grijesimo, pa tako i ovi iz Tibre. To ti je odgovor na pitanje zasto su meni skidali radijatore, a tebi dodavali.
Treca stvar, procitaj jos jednom pp koji sam ti poslala, ali sa razumijevanjem (mozda ce te zbuniti tacka, razmak ili neko veliko slovo). To sto se zalite svi iz B kompleksa da je hladno je stvar toga sto je sve NOVO ljudi moji. Meni je trebala cijela prosla zima i ovako vruce ljeto da bi mi se isusili zidovi i da sad uopce nemam potrebu da palim grijanje. Dotakni zidove kod sebe, hladni su i vlazni. Izmakni neku komodu koju si stavila uza zid, naci ces zelenilo koje se stvorilo od vlage.

I jedan savjet, jaranice. Ako ti smeta (ne)grijanje i nisi zadovoljna sa istim, onda se fino uputis u Merkur, Penny ili OBI, pa kupis pec na lozenje, kupis drva (a mozes i cumur, zavisi na sta si navikla), pa fino nalozis, uzivas i nemas brige oko Tibrinog grijanja. ;-)
Ali laHko je meni pricati, meni je toplo iako ne palim grijanje :thumbup:

I da, ne branim ja Tibru, gluho i daleko bilo :-D
ELMAX

#410 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

ocigledno da se ne razumijemo ,replika ti je ironicna ,ljutita ,nemas razloga biti opusti se
kao prvo procitala sam tvoju PP poruku jasna mi je bez obzira na pravopisne greske ,zareze i sl ne brini :D zak
ljucak iz tvoje poruke jeste da se smrznem dok se zidovi ne ugriju tako je i vama u A objektu bilo ,nakdnadno vam skidali radijatore ,nisu valjale neke pumpe itd itd uglavnom hvala na odgovoru skontala sam sta si zeljela reci ...
druga stvar grijanje u stanu u kojem sam prije bila jeste stan koji se grijao putem toplana Sarajevo i bila sam vise nego zadovoljna ,nikad se nisam grijala na drva ,cumur i slicno vjerujem ako ti tako kazes da je "najbolje"nekako si mi to rekla kao da je sramota grijati se na pec :? odnosno loziti a da oprosti nisam vas prepoznala ?! ali ne zelim da kupujem pec i da lozim :-D u stanu u kojem postoji centralno grijanje i koje ulazi u cijenu stana tj (13.000 za grijanje ) ,ti kazes potkradu se greske a jel ovo sto ja pricam greska ? naravno da jeste cim su naknado stavljali rebra prema toome ja samo zelim da kazem da su trebali skrenuti paznju ljudima da nece imati kako treba grijanje i da su spremni na druge kompromise ili odluce ne kupiti stan ,i zelim da kazem mozda neko nema da plati racun grijanja od 300 kma ne griju mu i slicno ..i jos nesto ono kad maknes komodu zeleno sto kazes "vlaga "ili ti "bud " se zove sreca pa eto toga jos nemam ...zelim ti ugodan dan ;-) opsuti se ja sam pokusavam da rijesim svoj problem sa grijanje nista vise cekati kako ti ne mogu :( ako ti smetaju postovi "jaranice " ne moj citati ,odgovarati grij se u toploti svoga stana bez upaljenog grijanja :shock: 8)
swatch

#411 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by swatch »

Vidi sto se tice susenja zgrade, obicno treba neke 2 do 3 godine da se zgrada fino osusi. Sto se tice radijatora, Tibra je incijalno stavila vise radijatora nego sto treba i bio je problem jer Toplane nisu bile u stanju da pokriju tolike radijatore. Nakon toga je Tibra skidala neke radijatore, mada ih je po meni jos previse. Kod mene u stanu od 60 kvadrata i 5 radijatora trenutno rade samo 2 i temperatura nikad ne spada ispod 23. Iskreno ti si prva za koju ja cujem koja se zalila na grijanje, obicno ljudi kukaju da je prevruce. Sto se tice samih radijatora domace su proizvodnje i odlicne su kvalitete. Pravljeni su da sa sto manje rebara griju sto bolje i kao takvi radijatori odlicno posao obavljaju. Prosli februar kad je onaj snijeg pao i kad su temperature stvarno niske bile, taj mjesec racun za grijanje mi je dosao oko 70 KM i to je najveci racun sto mi je ikad dosao. Sto se tice vlage i budji, to je normalno dok se zgrada susi. Ti mozes pomoci susenju tako sto ces par puta dnevno otvarati prozore i vrata i ostavljati po par minuta da se prostor provjetri (idealno je ako mozes da napravis promahu u stanu). Takodje mozes cesce paliti klimu jer i sama klima isusuje vlagu. Pored ovih metoda mozes uzeti i one odvlazivace male i staviti ih u cosak soba da sakupljaju vlagu. Takodje provjeri kakva su ti stakla na prozorima, jer ako stakla nemaju odgovarajucu termo izolaciju moze doci do povecane vlaznosti (rosa na prozorima, odnosno prozori su komplet mokri - placu).
ELMAX

#412 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

swatch wrote:Vidi sto se tice susenja zgrade, obicno treba neke 2 do 3 godine da se zgrada fino osusi. Sto se tice radijatora, Tibra je incijalno stavila vise radijatora nego sto treba i bio je problem jer Toplane nisu bile u stanju da pokriju tolike radijatore. Nakon toga je Tibra skidala neke radijatore, mada ih je po meni jos previse. Kod mene u stanu od 60 kvadrata i 5 radijatora trenutno rade samo 2 i temperatura nikad ne spada ispod 23. Iskreno ti si prva za koju ja cujem koja se zalila na grijanje, obicno ljudi kukaju da je prevruce. Sto se tice samih radijatora domace su proizvodnje i odlicne su kvalitete. Pravljeni su da sa sto manje rebara griju sto bolje i kao takvi radijatori odlicno posao obavljaju. Prosli februar kad je onaj snijeg pao i kad su temperature stvarno niske bile, taj mjesec racun za grijanje mi je dosao oko 70 KM i to je najveci racun sto mi je ikad dosao. Sto se tice vlage i budji, to je normalno dok se zgrada susi. Ti mozes pomoci susenju tako sto ces par puta dnevno otvarati prozore i vrata i ostavljati po par minuta da se prostor provjetri (idealno je ako mozes da napravis promahu u stanu). Takodje mozes cesce paliti klimu jer i sama klima isusuje vlagu. Pored ovih metoda mozes uzeti i one odvlazivace male i staviti ih u cosak soba da sakupljaju vlagu. Takodje provjeri kakva su ti stakla na prozorima, jer ako stakla nemaju odgovarajucu termo izolaciju moze doci do povecane vlaznosti (rosa na prozorima, odnosno prozori su komplet mokri - placu).

hvala na pomoci :-D
neznam sta da ti kazem na tih pet radijatora a dva rade i temperatura 23 bez teksata ostanem kad to procitam al stvarno
moji su svi konstantno upaljeni a temp 22 maksimum kada je toplo vani
stavili su nove radijatore ako ovo ne upali upalit ce kad se sve osusi i kada se usele ostali stanari
samo bi naglasila da ovo ne griju toplane sarajevo vec euro term toplane privatna firma ,i da je ako se slazes i temperatura same vode koja zagrijava radijatore vrlo vazna ,ma mislim ima tu bruka stvari koja utice na toplotu u stanu plus je moj stan na samo cosku sa dva balkona ali su trebali projektovati da to frcera kako treba ,jer njihov projektat meni nebulizira vjeruj mi da mi nije znao objasniti ,a sto se tice metal al radijatora pa mislim da je lipovica daleko kvalitetnija doduse skuplja jer sve zavisi i od visine radijatora debljine ,koliko zagrijava jedno rebro itd ,,,sto se tice vlage nema je sad za sad al hvala na savjetima :wink:
maxell_sarajevo

#413 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Da nisu slucajno kod tebe ovakvi radijatori?

Image

Kod mene je ovako i osjeti se razlika :-D

Image
swatch

#414 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by swatch »

ELMAX wrote:
swatch wrote:Vidi sto se tice susenja zgrade, obicno treba neke 2 do 3 godine da se zgrada fino osusi. Sto se tice radijatora, Tibra je incijalno stavila vise radijatora nego sto treba i bio je problem jer Toplane nisu bile u stanju da pokriju tolike radijatore. Nakon toga je Tibra skidala neke radijatore, mada ih je po meni jos previse. Kod mene u stanu od 60 kvadrata i 5 radijatora trenutno rade samo 2 i temperatura nikad ne spada ispod 23. Iskreno ti si prva za koju ja cujem koja se zalila na grijanje, obicno ljudi kukaju da je prevruce. Sto se tice samih radijatora domace su proizvodnje i odlicne su kvalitete. Pravljeni su da sa sto manje rebara griju sto bolje i kao takvi radijatori odlicno posao obavljaju. Prosli februar kad je onaj snijeg pao i kad su temperature stvarno niske bile, taj mjesec racun za grijanje mi je dosao oko 70 KM i to je najveci racun sto mi je ikad dosao. Sto se tice vlage i budji, to je normalno dok se zgrada susi. Ti mozes pomoci susenju tako sto ces par puta dnevno otvarati prozore i vrata i ostavljati po par minuta da se prostor provjetri (idealno je ako mozes da napravis promahu u stanu). Takodje mozes cesce paliti klimu jer i sama klima isusuje vlagu. Pored ovih metoda mozes uzeti i one odvlazivace male i staviti ih u cosak soba da sakupljaju vlagu. Takodje provjeri kakva su ti stakla na prozorima, jer ako stakla nemaju odgovarajucu termo izolaciju moze doci do povecane vlaznosti (rosa na prozorima, odnosno prozori su komplet mokri - placu).

neznam sta da ti kazem na tih pet radijatora a dva rade i temperatura 23 bez teksata ostanem kad to procitam al stvarno
stavili su nove radijatore ako ovo ne upali upalit ce kad se sve osusi i kada se usele ostali stanari
samo bi naglasila da ovo ne griju toplane sarajevo vec euro term toplane privatna firma ,i da je ako se slazes i temperatura same vode koja zagrijava radijatore vrlo vazna ,ma mislim ima tu bruka stvari koja utice na toplotu u stanu plus je moj stan na samo cosku sa dva balkona ali su trebali projektovati da to frcera kako treba ,jer njihov projektat meni nebulizira vjeruj mi da mi nije znao objasniti ,a sto se tice metal al radijatora pa mislim da je lipovica daleko kvalitetnija doduse skuplja jer sve zavisi i od visine radijatora debljine ,koliko zagrijava jedno rebro itd ,,,sto se tice vlage nema je sad za sad al hvala na savjetima :wink:
Polako kad se svi stanovi usele i kad svi upale grijanje prica ce biti drugacija. Ipak treba malo vremena da se zgrada osusi i zagrije. Mi smo prvo ljeto nakon useljenja koristili za susenje stana, prozori i vrata su nam uvijek bili otvoreni. Tebi ce uvijek stan biti malo hladniji jer si na uglu zgrade, ali opet ti imas pogled na dvije strane plus imas dva balkona sto je po meni odlicno. Sto se tice grijanja, nebi bilo lose da se dodatno obezbijedite tipa neka mala pec na drva, uljni radijator, dodatni inverter ili mozda konvektor jer se nikad ne zna hoce li biti plina tokom citave zime.
ELMAX

#415 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

swatch wrote:
ELMAX wrote:
ima klima grijat se na klimu i grijalice ako presusi plin doduse peci su im kombinovane odnosno moze i pelet tako da ne vjerujm da cemo morati koristiti nesto drugo ..pozzz
Polako kad se svi stanovi usele i kad svi upale grijanje prica ce biti drugacija. Ipak treba malo vremena da se zgrada osusi i zagrije. Mi smo prvo ljeto nakon useljenja koristili za susenje stana, prozori i vrata su nam uvijek bili otvoreni. Tebi ce uvijek stan biti malo hladniji jer si na uglu zgrade, ali opet ti imas pogled na dvije strane plus imas dva balkona sto je po meni odlicno. Sto se tice grijanja, nebi bilo lose da se dodatno obezbijedite tipa neka mala pec na drva, uljni radijator, dodatni inverter ili mozda konvektor jer se nikad ne zna hoce li biti plina tokom citave zime.
ELMAX

#416 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

maxell_sarajevo wrote:Da nisu slucajno kod tebe ovakvi radijatori?

Image

Kod mene je ovako i osjeti se razlika :-D

Image
hahaah bilu su takve sad su kao kod tebe hahaah

aaaaaaaaaaaa hvala sto se trudis hahaahah :mrgreen:
moram da se pohvalim danas temperatura 23 c
piatc

#417 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by piatc »

pitanje, kako znate kolika vam je temperatura u stanu? Trebalo bi da termostat škljoca kad je ta temperatura, ali meni uvijek škljoca između 23 i 25, čak i kad mi je širom otvoren prozor.
ELMAX

#418 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

piatc wrote:pitanje, kako znate kolika vam je temperatura u stanu? Trebalo bi da termostat škljoca kad je ta temperatura, ali meni uvijek škljoca između 23 i 25, čak i kad mi je širom otvoren prozor.

hahah joj piatc
pa skljoca na temperaturi koja ti je u stanu ili na 23 ili na 25
a sto ti skljoca na 23 -25 i kada ti je otvoren prozor nemam pojma stvarno koliko ti dugo bude prozor otvoren :D pa ti temperatura ne spadne ...neznam stvarno ali cim spadne temepratura aktivira se termostat i pocne da trosi vise grijanja ...svaka cast pa mozes sirom prozor otvoren drzati :thumbup:
a kupi termostat sa zivom i tako ces najbolje provjerit kolika ti je temeperatura al tu je to negdje ...
koliko najvecu temepraturu mozes da postignes e to me zanima ????
joj opsjednuta sam grijanjem mislim da je vrijeme da malo iskuliram :run: sta mi uradise hahahaha
hoćeli_ko_rasol

#419 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Vidim da se ovdje na forumu neki žale na grijanje u Tibrinim zgaradama na Stupu 2. :-)
Ja ću se pohvaliti (ma koliko to ne korektno od mene bilo). 8-)
Posjedujem stan u A2 ~ Tibra 2 - Stup, grijanje (radijatori) su mi na "stand by" režimu (jer ne živim u pomenutom stanu - dolazim samo povremeno u njega kada sam u SA). Bio sam prošle sedmice u SA odnosno u stanu i mogu Vam reći da je teperatura u stanu na moje veliko iznenađenje bila korektna (prijatna), moglo se boraviti u stanu bez paljenja grijanja/radijatora, tako da ih tokom boravka nisam ih ni palio, izolacija na zgradi izgleda super radi svoj posao, doduše uticaja ima i to što su svi stanovi oko moga stan useljeni i aktivno se živi u njima (zidovi su topli k'o hauba u auta nakon duge voženje :D ).
Izmjerio sam temperaturu u stanu u više navrata tokom pomenutog boravka, temperatura se kretala u intervalu od 19 - 21°C, dok je vani bilo dosta ispod nule (~ -10°C)! :thumbup:
Dobio sam upozorenje od strane zaposlenih iz Tibre da nebi bilo loše ako već aktivno ne stanujem u stanu da ostavim barem jedan radiator u stanu uključen (u hodniku na ~ 20°C sa otvorinim unutrašnim vratima u svim prostorijama) da nebi došlo do smrzavanja razno raznih instalacija. Ali međutim kad sam im rekao ovo što i Vama sada, ljudi su ostali zapanjeni i pozitivno iznenađeni (tako da sam odustao od njihovog savjeta/prijedloga). :run:
nosara

#420 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

hoćeli_ko_rasol wrote:Vidim da se ovdje na forumu neki žale na grijanje u Tibrinim zgaradama na Stupu 2. :-)
Ja ću se pohvaliti (ma koliko to ne korektno od mene bilo). 8-)
Posjedujem stan u A2 ~ Tibra 2 - Stup, grijanje (radijatori) su mi na "stand by" režimu (jer ne živim u pomenutom stanu - dolazim samo povremeno u njega kada sam u SA). Bio sam prošle sedmice u SA odnosno u stanu i mogu Vam reći da je teperatura u stanu na moje veliko iznenađenje bila korektna (prijatna), moglo se boraviti u stanu bez paljenja grijanja/radijatora, tako da ih tokom boravka nisam ih ni palio, izolacija na zgradi izgleda super radi svoj posao, doduše uticaja ima i to što su svi stanovi oko moga stan useljeni i aktivno se živi u njima (zidovi su topli k'o hauba u auta nakon duge voženje :D ).
Izmjerio sam temperaturu u stanu u više navrata tokom pomenutog boravka, temperatura se kretala u intervalu od 19 - 21°C, dok je vani bilo dosta ispod nule (~ -10°C)! :thumbup:
Dobio sam upozorenje od strane zaposlenih iz Tibre da nebi bilo loše ako već aktivno ne stanujem u stanu da ostavim barem jedan radiator u stanu uključen (u hodniku na ~ 20°C sa otvorinim unutrašnim vratima u svim prostorijama) da nebi došlo do smrzavanja razno raznih instalacija. Ali međutim kad sam im rekao ovo što i Vama sada, ljudi su ostali zapanjeni i pozitivno iznenađeni (tako da sam odustao od njihovog savjeta/prijedloga). :run:
:-) :-) :-)

Cudi me da te tibrasi nisu upozorili da gasis grijanje kad nisi u stanu, da se zidovi ne zapale... :D
hoćeli_ko_rasol

#421 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Image Image Image
:dance: :dance:
Ko zna možda im je to cilj, da se zapali stan, pa da kupim od njih drugi. :? :cry: :skoljka:
nosara

#422 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

:lol:

Jeste li vi te stanove dobili dzaba ili ste ih platili...? Cuj, placu prozori :lol: , rupe na zidovima, vlaga, budz...!?

I neki Alfons mi prica o kvalitetu gradnje na Alipasinom i Dobrinji... :-)
neki

#423 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Pojava vlage, budji i zelenila na zidovima u stanu ne moze nikako biti normalno, niti postoji proces 'susenja' :-) zgrade
julisiz es grant

#424 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by julisiz es grant »

nosara wrote:
:lol:

Jeste li vi te stanove dobili dzaba ili ste ih platili...? Cuj, placu prozori :lol: , rupe na zidovima, vlaga, budz...!?

I neki Alfons mi prica o kvalitetu gradnje na Alipasinom i Dobrinji... :-)
Gadno kad kupuješ nešto što drugi, bez tvog uticaja, pravi :) A normalno da će biti vlage kad se izvođaču žuri da završi pa ne čeka da se isuši. Ne znam kako su se prije gradile zgrade, ali ako su nama majstori savjetovali da za kuću na sprat ostavimo da "prezimi" do parketiranja, krečenja i useljavanja, mogu misliti koliko ovoliki zgradama treba.
julisiz es grant

#425 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by julisiz es grant »

neki wrote:Pojava vlage, budji i zelenila na zidovima u stanu ne moze nikako biti normalno, niti postoji proces 'susenja' :-) zgrade
Kako ne postoji? Kad omaltaš zidove, pipni pa vidi je li vlažno :) ...a na vlažno ne ide kreč, ne ide drvo, ne ide ništa.
Post Reply