Dupli standardi: ateisti, facebook, Indonezija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Ateista

#401 Re: Dupli standardi: ateisti, facebook, Indonezija

Post by Ateista »

ljubav_aha wrote:
Ateista wrote:
ljubav_aha wrote: Tip je reagirao jer je nezadovoljan drzavom indonezijom,ali ne razumijem,kakvu ulogu "igra" ateizam u prici,ima i vjernika koji su sigurno nezadovljni svojom indonezijom
Zato sto je ovo direktan primjer diskriminacije nad ateistima, sto ne znaci da nema diskriminacije i prema nekim drugim grupama ljudi, recimo neke druge religije koje nisu legalne i slicno.
direktan primjer ,pa tip se i obraito vrlo direktno :D

moja poenta,vjernici,nevjernici,u istoj drzavi mogu biti nezadovljini vlastitim statusom :)
To svakako. :thumbup:
Ateista

#402 Re: Dupli standardi: ateisti, facebook, Indonezija

Post by Ateista »

NIN wrote:
Ateista wrote:Naravno da ima i puno gorih stvari koje se i dan danas rade, ja nemam nista protiv da pricamo i o tome na temama koje su tome namijenjene (nemoj da ja moderatoru moram govoriti da ne ide u off topic :D :wink: ).

I pored toga, mislim da treba razdvojiti nesto sto je ostalo samo kao kulturno naslijedje koje se i dalje praktikuje i kada to naslijedje postane zakon na nivou drzave u 21. vijeku. Neke stvari ne mogu opravdati ni u prvoj varijanti (recimo primjer sjecenja klitorisa djevojcicama u nekim zemljama koji nikad ne mogu prihvatiti i opravdati koliko god da naucim o kulturi) ali mi je jos gore kada se na nivou drzave donese zakon koji tekve stvari ne samo da ne sankcionise nego jos i namece.
Pa eto, ako si vec tako obziran za nedace koje prozivljavaju ljudi sirom planete onda ti predlazem da se angazujes na sljedecim primjerima koji se desavaju sad, u ovom trenutku:

Infants still dying at Indian hospital
Health officials in West Bengal say social problems, not apathy of department, to blame for pattern of child fatalities.
Last Modified: 26 Jan 2012 09:07
http://aljazeera.co.uk/video/asia/2012/ ... 20233.html

...pa, recimo:

UN says prisoners being tortured in Libya
Human-rights chief Navi Pillay "extremely concerned" about detainees accused by fighters of being Gaddafi loyalists.
Last Modified: 26 Jan 2012 11:41 GMT
http://www.aljazeera.com/news/africa/20 ... 63986.html

...sta mislis?
U potpunosti osudjujem svako nepostivanje ljudskih prava, pa tako i ova koja si naveo.

E sad, ako si me pogresno shvatio, nisam nikakav revolucionar koji pokusava da promijeni svijet niti to pokusavam da budem jer znam da or toga nema nista, ni kad su u pitanju ove stvari koje si naveo pa ni one vezane za diskriminaciju ateista. To sto se javljam na ovim temama isto tako ne znaci da tako nesto pokusavam, jer da to stvarno hocu radio bih to na puno ozbiljniji nacin ne preko foruma. Moj cilj na forumu i ovakvim temama je da kazem svoje misljenje, ne da nesto mijenjam.

Poenta je iduca - ima dosta tema gdje se govori o nekoj nepravdi, diskriminaciji i slicno, medjutim ne ukljucujem se na svaku takvu temu jer uglavnom su drugi rekli sve sto se imalo za reci, a ukljucim se uglavnom na one gdje je moje misljenje malo zastupljeno i gdje vecina misli obrnuto. Sa neko otvori temu o diskriminaciji mslimana, ako to o cemu govore ima smisla - ili cu se ukljuciti i podrzati ili se necu nikako ukljucivati, ali sigurno necu doci i reci "ma kakva ba diskriminacija, sto lazete..." :-)
Locked