Zlatan Ibrahimović
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#401 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Dobar tekst! 
-
Baudelaire
#402 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ima par materijalnih grešaka, očigledno ga je žena pisala, ali dobar u svakom slučaju 
-
majoneza
#403 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ja sam Zlatan,a vi, kako `te
Majke mi.
Ibra

Majke mi.
Ibra
- ljubav_aha
#404 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
toliki milioni za igraca
stock market u sportu 
-
Zgec Lezda
#405 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ha ha, evo citam kako kada su Inter jednom pobjedili Seriu A i svi igraci Intera redom trebali da cestitaju Manciniju sto ih je doveo do titule, kada je Zlatan trebo da mu cestita, on mu priso i reko "Nema na cemu.". Nek je papcinu poklopio, koja legenda..
-
Gray
#406 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ibra kaže da nikada nije bilo govora o tome da igra za BiH ili Hrvatsku:
http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/re ... -zvao.html
http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/re ... -zvao.html
-
Luter
#407 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Jes, pozivan je ali u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sto je smatrao naozbiljnim pozivom... postavljeno u vrhu iz razgovora sa njim.
Na posljednjim utakmicama protiv Hrvatske (3:1) i Palerma 4:0, pokazao je sav raskos svoje igre, ili tacnije efikasnosti u davanju golova. 5 dao i 2 asistencije u 7 golova?
Pogledaj:
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/7563 ... ovica.html
Na posljednjim utakmicama protiv Hrvatske (3:1) i Palerma 4:0, pokazao je sav raskos svoje igre, ili tacnije efikasnosti u davanju golova. 5 dao i 2 asistencije u 7 golova?
Pogledaj:
-
Luter
#408 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
14 aprila knjiga "Ja sam Zlatan Ibrahimovic" i na nasem jeziku
http://www.dnevniavaz.ba/lifestyle/kult ... prila.html
-
Eborg
#409 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Pricali su da su i njega htjeli dovesti ali ocito nista od toga. 
-
Luter
#410 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Sa dovodjenjem se nista ne zna, ali Buybook i to moze.
http://sevkos.blogg.se/2012/march/zlata ... raken.html
http://sevkos.blogg.se/2012/march/zlata ... raken.html
-
Luter
-
matt9
#412 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
source .baLuter wrote:14 aprila knjiga "Ja sam Zlatan Ibrahimovic" i na nasem jeziku
Knjiga Ja sam Zlatan, službena je biografija Zlatana Ibrahimovića, najuspješnijeg švedskog fudbalera ikada i jednog od najvećih igrača današnjice.
Zlatanova priča, prava priča o uspjehu, započinje opisom njegovog odrastanja u opasnim imigranatskim predgrađima Rosengårda, izvan grada Malmöa, nastavlja s otkrićem Zlatanovog jedinstvenog talenta i prati njegov boravak u nekim od najvećih evropskih fudbalskih klubova: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan. Biografiju je napisao David Lagercrantz, autor poznat u Švedskoj i po nevjerovatnim biografijama i po vrlo hvaljenim književnim djelima. Nakon što je proveo mnogo sati intervjuirajući, Lagercrantz je uspio uhvatiti Zlatanovu ne samo osobnu, nego i nikada prije ispričanu priču.
Takođe, bilježi jedinstveni glas imigrantskog klinca, odraslog na ulici, koji je sada jedan od deset najbolje plaćenih fudbalera na svijetu.
Knjigu za bosanskohercegovačko tržište izdaje Buybook.
- Spear
#413 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
znali iko koliko je KM u buybooku?
-
Mustang1
#414 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Na naslovnoj strani buybooka ima a ti pitas 
- Spear
#415 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
upsBubalo1 wrote:Na naslovnoj strani buybooka ima a ti pitas
a nemam naviku kupovine knjiga tako da nisam upućen
-
Mustang1
#416 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ni ja .. Vjeruj da ni jednu cijelu lektiru nisam procitao 
- amoninan
#417 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Koliko se sjećam ne u omladinsku, nego u naku ublehašku A2 reprezentaciju koja je igrala po Indoneziji i ostalim vukojebinama. Na njegovom mjestu i ja bi ih samo poselamio.Luter wrote:Jes, pozivan je ali u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sto je smatrao naozbiljnim pozivom... postavljeno u vrhu iz razgovora sa njim.
Pogledaj:
- and
#418 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
ma to su samo neke vadione.to je samo jedan od milion načina na koji se on mogao identifikovati s bosnom.on ni na jedan način to nije uradio i sa bosnom on nema ništa i to ne treba ni spominjati.tako je dečko vjerovatno vaspitan i to je njegovo pravo.sigurno bi tako odlučio i da je u a reprezentaciju pozvan.amoninan wrote:Koliko se sjećam ne u omladinsku, nego u naku ublehašku A2 reprezentaciju koja je igrala po Indoneziji i ostalim vukojebinama. Na njegovom mjestu i ja bi ih samo poselamio.Luter wrote:Jes, pozivan je ali u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sto je smatrao naozbiljnim pozivom... postavljeno u vrhu iz razgovora sa njim.
Pogledaj:
-
Baudelaire
#419 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ne znam baš da li bi tako postupio, sa A2 reprezentacijom ne mogu ni ja da se identifikujem koji sam odavde, a kamoli neki stranac.
Zlatan je jako sujetan čovjek, pun ponosa, ali i arogancije, ako osjeti da negdje nije dovoljno cijenjen, maknut će se iz te sredine što prije. Tako je napustio Barcelonu. Ako je on dobio ponudu da igra za A2 reprezentaciju, a sam je mislio da vrijedi više, sam taj poziv mu je zatvorio vrata reprezentacije BiH za sva vremena.
Zlatan je jako sujetan čovjek, pun ponosa, ali i arogancije, ako osjeti da negdje nije dovoljno cijenjen, maknut će se iz te sredine što prije. Tako je napustio Barcelonu. Ako je on dobio ponudu da igra za A2 reprezentaciju, a sam je mislio da vrijedi više, sam taj poziv mu je zatvorio vrata reprezentacije BiH za sva vremena.
- amoninan
#420 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
To nikad nećemo sa sigurnošću znati.and wrote:ma to su samo neke vadione.to je samo jedan od milion načina na koji se on mogao identifikovati s bosnom.on ni na jedan način to nije uradio i sa bosnom on nema ništa i to ne treba ni spominjati.tako je dečko vjerovatno vaspitan i to je njegovo pravo.sigurno bi tako odlučio i da je u a reprezentaciju pozvan.amoninan wrote:Koliko se sjećam ne u omladinsku, nego u naku ublehašku A2 reprezentaciju koja je igrala po Indoneziji i ostalim vukojebinama. Na njegovom mjestu i ja bi ih samo poselamio.Luter wrote:Jes, pozivan je ali u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sto je smatrao naozbiljnim pozivom... postavljeno u vrhu iz razgovora sa njim.
Pogledaj:
Mislim da nije pogriješio što je odbio taj debilski poziv. O insanu je već tad dok je igrapo u Malmeu snimljen film ba, već je bio najveća mlada zvijezda u Švedskoj i jedan od najperspektvnijih mladih igrača u Evropi i ljudi mu šalju poziv na divlji turnir u naku Indoneziju u A2 selekciju koju su sačinjavali isključivo igrači iz naše lige. Dakle, anonimusi. A cjela ta turneja je bila ustvari još jedan način da lopovi iz Saveza stave koju kintu u džep i prave cehove u Bosni.
Momak je imao stav, znao je da vrijedi mnogo više. Na njegovom mjestu, kako rekoh i ja bi ih poslao u pm.
- and
#421 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
ima milion načiina da se identifikuje s bosnom.čime je on pokazao da išta u životu ima sa bosnom?ili je osjetio da vrijedi više,da je sramota za njega da bude bosanac?Baudelaire wrote:Ne znam baš da li bi tako postupio, sa A2 reprezentacijom ne mogu ni ja da se identifikujem koji sam odavde, a kamoli neki stranac.
pogledaj ćatića.čovjek rođen u njemačkoj,promijenio ime da bi postigao što je postigao.bosna mu ništa nije dala,ali...
-
katarina bosanska
#422 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Zlatanu nije stalo ni do BiH , a ni Švedske. Švedsku je odabrao jer je bolja rep.a ne iz ljubavi ili z hvalnosti. On uopšte nije emocionalan tip, niti ima razvijen osjecaj pripadnosti ovdje ili ondje, najdraži je sam sebi. Veliki je igrac, ali odvratan, prgav, umišljen. Dao je dosta za mnoge klubove, ali niti na jednom nece dobiti aplauz kad sutra dode na njihov stadion, jer je uvijek otišao posvadan ili ružno pricao o kolegama, trenerima ili klubu. Knjiga je obicna patetika i od nje niko nece imati nikakve koristi niti izvuci neku pouku.
- amoninan
#423 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
ZAboravih, ne vjerujem baš da je tako vaspitan. Vaspitan je tipično balkanski, u biografiji npr navodi da je prvi film na švedskom jeziku pogledao sa dvadeset godina. Njegova knjiga sigurno nije neko aman-zaman književno djelo, ali kako reće jedan kritičar, do kosti je ogolilo švedsko društvo i njihov odnos spram imigranata. Sigurno je da će imati jak odjek u Švedskoj u tom kontekstu. I baš taj segment biografije je i u najvećem fokusu u Švedskoj. Pokrenuo je debate i pitanja u toj zemlji koje su dugo bile an margini.
-
kojeime
#424 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ne razumijem vas. Covjek je Svedjanin, ima njihovo drzavljanstvo, za BiH ga vezu samo pretci, ali to ne mora biti dovoljan razlog za emocije prema BiH. Uostalom, teorija krvi i tla je u istoriji nanijela mnogo zla, pa je i bolje da nestane.
Sta sada treba, kako je utvrdjeno da ljudska vrsta potice iz Afrike, iz Etiopije, da sada svi sportisti na planeti igraju za reprezentacije Etiopije kada ih neko pozove, jer od tamo su im pretci.
Sta sada treba, kako je utvrdjeno da ljudska vrsta potice iz Afrike, iz Etiopije, da sada svi sportisti na planeti igraju za reprezentacije Etiopije kada ih neko pozove, jer od tamo su im pretci.
-
Baudelaire
#425 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?
Ja vidim da se ovdje po Zlaji pljuje jer ga se mrzi, a ne argumentovano. Ne znam uopšte ko smo da možemo tvrditi da je on odvratan. Ja vjerujem da bi on igrao za Bosnu i Hercegovinu da je na vrijeme pozvan i da se sa njim na vrijeme razgovaralo, jer taj korak mu je trebao u karijeri. Nije on Šveđanin, sam sebe ne smatra Šveđaninom i dosta toga što sad radi, radi da se njima osveti za tretman koji je kao dijete imao.
Druga je stvar da li bi mi stvarno imali toliko koristi od Zlatana u reprezentaciji, jer bi zakuhao sa mnogima. Vjerujem da bi se on povukao i da se ne bi vraćao u reprezentaciju da je nekad i počeo igrati za nas.
Druga je stvar da li bi mi stvarno imali toliko koristi od Zlatana u reprezentaciji, jer bi zakuhao sa mnogima. Vjerujem da bi se on povukao i da se ne bi vraćao u reprezentaciju da je nekad i počeo igrati za nas.