Higijenske navike kod nas
Moderator: anex
- ljubav_aha
#401 Re: Higijenske navike kod nas
tema je savrsena za mene

- 6.april
#402 Re: Higijenske navike kod nas
Kajmak na crnoj listi. CHEEEEECK!
- headbanger
#403 Re: Higijenske navike kod nas
pa kada uzmemo u obzir da gljive rastu na mracnim i vlaznim mjestima zamisli gdje je on ruke zavlacioalica.k wrote:hahahaKatarinaKosaca wrote:Mene je tema okrenula toliko protiv travničkog sira da mi evo blaga mučnina pri pomisli na isti...
meni se recimo povraca od same pomisli na cevape sve otkad mi je mama ispricala kako jedan cevabdzija (poznate sarajevske cevabdzinice) dolazi kod nje u apoteku i kupuje preparate da lijeci gljivice po rukama. hahahahah.
GROSS.
- Michun
#404 Re: Higijenske navike kod nas
ljudi moji davne '98-'99 ja radila za neke holandjane...obilazili od nakih imanja do bihaca (mljekare). uh, holandjani se ibretili kako je prljavo...i farme (shtale) i u mljekari. kontam ja, al se foliraju holandjani kako moze biti cisto a krave jel te.
iiiii, pozovu mene ljudi u goste u tu zemlju. tu nastupi moj sok
udjes na ogromnu farmu 200-300 krava, mirise na travu. sta reci 
iiiii, pozovu mene ljudi u goste u tu zemlju. tu nastupi moj sok
- dr.Gonzo
#405 Re: Higijenske navike kod nas
Sto fuj, nista lakse nego oprat noge. Nismo se rodili sa cipelamaima jedna scena od prije par godina od koje mi još danas dođe da povratim. party u skenderiji,ljetni period, milion ljudi, krenula ja u wc, kad dvije "trebe" od nekih 16-17 godina BOSE u wc-u valjda ih štiklice ubile i one bose hodaju po skenderiji i u wc-u. fuuuj..... kada samo pomislim na urin, fekalije, prljavštinu i njihove noge u njima
Osim toga, ako ces vec plesati, onda je osjecaj kad to radis bos neuporediv sa onim u cipelama. Naravno, ako nema stakla na podu...
- chuchumbamayumbe
#406 Re: Higijenske navike kod nas
I kod nas bi mirisalo na travu kada bi je legalizovali.Michun wrote:ljudi moji davne '98-'99 ja radila za neke holandjane...obilazili od nakih imanja do bihaca (mljekare). uh, holandjani se ibretili kako je prljavo...i farme (shtale) i u mljekari. kontam ja, al se foliraju holandjani kako moze biti cisto a krave jel te.
iiiii, pozovu mene ljudi u goste u tu zemlju. tu nastupi moj sokudjes na ogromnu farmu 200-300 krava, mirise na travu. sta reci
- Michun
#407 Re: Higijenske navike kod nas
hahaha, barabo.chuchumbamayumbe wrote:I kod nas bi mirisalo na travu kada bi je legalizovali.Michun wrote:ljudi moji davne '98-'99 ja radila za neke holandjane...obilazili od nakih imanja do bihaca (mljekare). uh, holandjani se ibretili kako je prljavo...i farme (shtale) i u mljekari. kontam ja, al se foliraju holandjani kako moze biti cisto a krave jel te.
iiiii, pozovu mene ljudi u goste u tu zemlju. tu nastupi moj sokudjes na ogromnu farmu 200-300 krava, mirise na travu. sta reci
![]()
nije na vutru nego na travu - Hobicnu
- corxle
#408 Re: Higijenske navike kod nas
A sta u okviru higijenskih navika kod nas mislite o navikama pojedinaca (najcesce muskih) da obave malu nuzdu na mjestima koja ne da nisu namijenjena za to, nego se nalaze u urbanim sredinama, u parkovima, skrivenim coskovima u blizini setalista, haustorima, itd.?? Zna natjerati, a oni slabog mjehura ne mogu ili nece trcati do obliznjeg TC-a, a nedaju ni u ugostiteljskim objektima da koristis njihov WC ako si pjesak, a ne nj gost. Vidio sam da ima u blizini Vjecne vatre mjesto, gdje navece, uza zid momci isprazne mjehur. Jos nisam dosao u takvo iskusenje, da nagon prevlada nad mojim odgojem i osjecajem stida pa da tako nesto ucinim na javnom mjestu.
- Michun
#409 Re: Higijenske navike kod nas
E po tom pitanju bi da vas (nas) utjesim.corxle wrote:A sta u okviru higijenskih navika kod nas mislite o navikama pojedinaca (najcesce muskih) da obave malu nuzdu na mjestima koja ne da nisu namijenjena za to, nego se nalaze u urbanim sredinama, u parkovima, skrivenim coskovima u blizini setalista, haustorima, itd.?? Zna natjerati, a oni slabog mjehura ne mogu ili nece trcati do obliznjeg TC-a, a nedaju ni u ugostiteljskim objektima da koristis njihov WC ako si pjesak, a ne nj gost. Vidio sam da ima u blizini Vjecne vatre mjesto, gdje navece, uza zid momci isprazne mjehur. Jos nisam dosao u takvo iskusenje, da nagon prevlada nad mojim odgojem i osjecajem stida pa da tako nesto ucinim na javnom mjestu.
Naime, 2 X sam bila u Barseloni na odmoru. Sto turisti sto domaci, uriniraju na svakom cosku a posebno oko Ramble. Onda gradska cistoca u ranim satima pere ulice sredstvima za dezifenkciju da ne bi smrdilo kad sunce upekne.
Eto nismo najgori
- corxle
#410 Re: Higijenske navike kod nas
Jednim brzim tusiranjem se sapere na stotine miliona bakterija sa koze. Sto je tusiranje detaljnije i duze traje, to ce i cistoca koze biti veca. Pogledajte npr ovu cistunicu:
http://www.sarajevo-x.com/showtime/ljep ... /111202082
Nasafunja, pa sapere, pa opet nasafunja, pusti malo da safunica djeluje, ne zuri, pa opet sapere, sve energicno trlja rukama da mehanicki sto bolje sapere prljavstinu sa sebe i tako 6 minuta. Ne lezi vraze, kolika je ona cistunica, izlazi ispod tusa sa safunicom na sebi, vjerovatno da upali UVC lampu u tus kabini na jedno 5 min, da se poslije moze na miru saprati u cistoj kabini
A safunica na nj kozi svo vrijeme ubija bakterije.
Pa nek samo neko kaze kako ona pretjeruje i da joj ne valja imuni sistem
Nasafunja, pa sapere, pa opet nasafunja, pusti malo da safunica djeluje, ne zuri, pa opet sapere, sve energicno trlja rukama da mehanicki sto bolje sapere prljavstinu sa sebe i tako 6 minuta. Ne lezi vraze, kolika je ona cistunica, izlazi ispod tusa sa safunicom na sebi, vjerovatno da upali UVC lampu u tus kabini na jedno 5 min, da se poslije moze na miru saprati u cistoj kabini
- chuchumbamayumbe
#411 Re: Higijenske navike kod nas
A u mačku piterinu, što mi ne reče, izgubih abdest!corxle wrote:Jednim brzim tusiranjem se sapere na stotine miliona bakterija sa koze. Sto je tusiranje detaljnije i duze traje, to ce i cistoca koze biti veca. Pogledajte npr ovu cistunicu:
Nasafunja, pa sapere, pa opet nasafunja, pusti malo da safunica djeluje, ne zuri, pa opet sapere, sve energicno trlja rukama da mehanicki sto bolje sapere prljavstinu sa sebe i tako 6 minuta. Ne lezi vraze, kolika je ona cistunica, izlazi ispod tusa sa safunicom na sebi, vjerovatno da upali UVC lampu u tus kabini na jedno 5 min, da se poslije moze na miru saprati u cistoj kabiniA safunica na nj kozi svo vrijeme ubija bakterije.
- Partizzanka
#412 Re: Higijenske navike kod nas
evo da se prijavim jos jednom ... danas sam bila u kuci jednog mladog bracnog para
za nju odavno znam da je ono aman zaman cistunica ... i sad cu ja jel ponutkana ovom temom da malo obratim vise paznje da vidim sta je to kod njih razlicito od situacije kod mene
nemaju nikakvih zivotinja
i stvarno na prvu sve je divno nema nigdje niti jedne praske
i ono sve uredno i zategnto - za slikati za katalog - BEZ pretjerivanja
znaci generalno nemam sta da prijetim jel - da su bolji od mene nisu jer i ja nerijetko tako spicim kucu
aaaaaliiii!
uzmem casu sa sokom ona smrdi kako samo mokra i prljava casa moze da smrdi ... ne na sok od narandze nego na ustajalo kao iz masine za sudje kada je ista godinama koristena bez ciscenja
escajg ... uflekan starim flekama hrane i vode i cega vec ne. ne znam kako sam mogla pojesti sto mi bi ponudjeno, istim.
a u kupatilu ... koje je TIP TOP sredjeno ono peskir ovaj onaj svijece bla bla ... da operem ruke pored umivaonika stoji (i bode oci) casa sa cetkicama za zube ... udaljena na manje od metar od wc solje (znamo da kada pustis vodu kapljice lete na min 1.5m okolo solje) sto znaci da na cetkicama imaju vise bakterija nego ja na rukama kada zavrsim sa wc-om
a i same cetkice --- u onakvom stanju ja ne bih koristila ni da cistim savove na cipelama (da mozda sam freak ali savove na cipelama cistim starom cetkicom za zube
) rascvjetale i prljave do bola
e dzaba ti sva ova "vidljiva" cistoca ...
eto koja sam mahalusa sad ispala
ali tako je kako je!
za nju odavno znam da je ono aman zaman cistunica ... i sad cu ja jel ponutkana ovom temom da malo obratim vise paznje da vidim sta je to kod njih razlicito od situacije kod mene
znaci generalno nemam sta da prijetim jel - da su bolji od mene nisu jer i ja nerijetko tako spicim kucu
aaaaaliiii!
uzmem casu sa sokom ona smrdi kako samo mokra i prljava casa moze da smrdi ... ne na sok od narandze nego na ustajalo kao iz masine za sudje kada je ista godinama koristena bez ciscenja
escajg ... uflekan starim flekama hrane i vode i cega vec ne. ne znam kako sam mogla pojesti sto mi bi ponudjeno, istim.
a u kupatilu ... koje je TIP TOP sredjeno ono peskir ovaj onaj svijece bla bla ... da operem ruke pored umivaonika stoji (i bode oci) casa sa cetkicama za zube ... udaljena na manje od metar od wc solje (znamo da kada pustis vodu kapljice lete na min 1.5m okolo solje) sto znaci da na cetkicama imaju vise bakterija nego ja na rukama kada zavrsim sa wc-om
a i same cetkice --- u onakvom stanju ja ne bih koristila ni da cistim savove na cipelama (da mozda sam freak ali savove na cipelama cistim starom cetkicom za zube
ali tako je kako je!
- fatamorgana
#413 Re: Higijenske navike kod nas
Partizanko, bil' došla malo kod mene na pregled .... mislim stana i to,Partizzanka wrote:evo da se prijavim jos jednom ... danas sam bila u kuci jednog mladog bracnog para
aaaaaliiii!
a i same cetkice --- u onakvom stanju ja ne bih koristila ni da cistim savove na cipelama (da mozda sam freak ali savove na cipelama cistim starom cetkicom za zube) rascvjetale i prljave do bola
ali tako je kako je!
- Partizzanka
#414 Re: Higijenske navike kod nas
hahaha
nisam ja dosla ni njima na pregled
inace ne zagledam ovako ima li prasine i to ... niti koliko je kome kuca ono sredjena i uredjena jer fakat zivim po onoj "nemoj ti meni, necu ni ja tebi" - i pridrzavam se toga
cak ono kad me neko kasnije pita za nesto iz svoje kuce cesto mi bude nezgodno jer nisam primjetila to i to tu i tu ...
ali sad sam
TO zagledala globalno namjerno!
ali ovaj smrad iz case i ove cetkice koje su me bole u oci stoje odmah pored umivaonika - not good!
nisam sad bas od onih inspektivnih gostiju koji traze i zakeraju sve po kucama
inace ne zagledam ovako ima li prasine i to ... niti koliko je kome kuca ono sredjena i uredjena jer fakat zivim po onoj "nemoj ti meni, necu ni ja tebi" - i pridrzavam se toga
cak ono kad me neko kasnije pita za nesto iz svoje kuce cesto mi bude nezgodno jer nisam primjetila to i to tu i tu ...
ali sad sam
ali ovaj smrad iz case i ove cetkice koje su me bole u oci stoje odmah pored umivaonika - not good!
- fatamorgana
#415 Re: Higijenske navike kod nas
Al' rentgen je ipak lego,Partizzanka wrote:hahaha
ali sad sam
-
*zena21
#416 Re: Higijenske navike kod nas
ja nakon iscitavanja ove teme... od petka uvedoh novu praxu
znaci.. cim stignem kuci.. sve sa sebe skidam.. palim.. i zakopavam duboko...
lezim u kadi u vreloj vodi sa mjesavinom varekine i domestosa i ribam se ribacom cetkom...
sav namjestaj iz kuce sam izbacila i spalila zajedno sa odjecom.. ukljucujuci i tepihe..
sve novo sam narucila.. ali sam dogovorila sa dostavljacima da prije nego i pomisle da mi bilo sta dostave, prvo nek voze nedje na pranje.. da se to novo dobro izriba
ne otvaram vrata nikome, jer nedo bog moglo bi se desiti da se s nekim moram rukovati.. ili da mi neko od peksina unese kakve bakterije u kucu...
vise se ni s kim ne grlim.. ne ljubim.. po gradu masku nosam ko u doba SARS-a...
eto.. ovo su najosnovnije promjene sto uvedoh.. ima ih naravno jos.. ali ne zelim da pomislite da sam frik

znaci.. cim stignem kuci.. sve sa sebe skidam.. palim.. i zakopavam duboko...
lezim u kadi u vreloj vodi sa mjesavinom varekine i domestosa i ribam se ribacom cetkom...
sav namjestaj iz kuce sam izbacila i spalila zajedno sa odjecom.. ukljucujuci i tepihe..
sve novo sam narucila.. ali sam dogovorila sa dostavljacima da prije nego i pomisle da mi bilo sta dostave, prvo nek voze nedje na pranje.. da se to novo dobro izriba
ne otvaram vrata nikome, jer nedo bog moglo bi se desiti da se s nekim moram rukovati.. ili da mi neko od peksina unese kakve bakterije u kucu...
vise se ni s kim ne grlim.. ne ljubim.. po gradu masku nosam ko u doba SARS-a...
eto.. ovo su najosnovnije promjene sto uvedoh.. ima ih naravno jos.. ali ne zelim da pomislite da sam frik
- Partizzanka
#417 Re: Higijenske navike kod nas
sta tu ima rentgenski ako me zagusi smrad iz case IZ KOJE JA PIJEM??
ili ako mi izbije oci cetkica koja stoji TIK tu pored cesme umivaonika???
ili ako vidim sve silne fleke i ostatke hrane po escajgu koji sam JA dobila da sa njim se sluzim kada jedem.
nisam hodala okolo i zagledala to su samo stvari koje sam BILA PRINUDJENA vidjeti
a ovo globalno - nema kao kod mene ves da se susi u dnevnoj
nema kao kod mene da je deka kojom se pokrivamo kad gledamo tv ... ostavljena tek tako neslozena
ili nisam vidjela dlake od zivotinja na naslonjacu - kod mene toga ima pa se usisava kad i sve ostalo - ali haj nemaju zivotinje
nema da nesto onako globalno nije na svom mjestu ... sve tip top!
zena21
def si zena 21 vijeka
ili ako vidim sve silne fleke i ostatke hrane po escajgu koji sam JA dobila da sa njim se sluzim kada jedem.
nisam hodala okolo i zagledala to su samo stvari koje sam BILA PRINUDJENA vidjeti
a ovo globalno - nema kao kod mene ves da se susi u dnevnoj
nema kao kod mene da je deka kojom se pokrivamo kad gledamo tv ... ostavljena tek tako neslozena
ili nisam vidjela dlake od zivotinja na naslonjacu - kod mene toga ima pa se usisava kad i sve ostalo - ali haj nemaju zivotinje
nema da nesto onako globalno nije na svom mjestu ... sve tip top!
zena21
def si zena 21 vijeka
- fatamorgana
#418 Re: Higijenske navike kod nas
Gama zraci,Partizzanka wrote:sta tu ima rentgenski ako me zagusi smrad iz case IZ KOJE JA PIJEM??
- Not My Idea
#419 Re: Higijenske navike kod nas
*zena21 bravo
svaka cast, ti si mi inspiracija 
- chuchumbamayumbe
#420 Re: Higijenske navike kod nas
Mi doma koristimo sterilizator za escajg - nakon što ga 2 puta operemo u mašini za suđe, koristimo klix sterilne rukavice da napravimo transfer escajga u sterilizator.
Doš'o ovdje vakat za još jedan rat...raja se previše popišmanila...ne valja "ajrokrem", samo nutela, ne valja voda, samo jana, ne valja plavi radion i kabaš, samo persil, veniš, ovo-ono...
Doš'o ovdje vakat za još jedan rat...raja se previše popišmanila...ne valja "ajrokrem", samo nutela, ne valja voda, samo jana, ne valja plavi radion i kabaš, samo persil, veniš, ovo-ono...
- Lakat Jebić
#421 Re: Higijenske navike kod nas
a kad odete na izlet negdje (ako idete) i pripisa vam se na livadi gdje rostiljate. okolo je samo suma. jel odete pisat u sumu, il trpite cijeli dan dok ne dodjete kuci?
- MedenoSrce
#422 Re: Higijenske navike kod nas
Za mene je kasno*zena21 wrote: ali ne zelim da pomislite da sam frik![]()
![]()
- Not My Idea
#423 Re: Higijenske navike kod nas
pa pelene
gdjes piskit u prirodu ccc
- chuchumbamayumbe
#424 Re: Higijenske navike kod nas
Kada znam da ću biti u takvoj situaciji, obavezno ponesem kateter i sakupljam urin...po povratku ga dozirano ispuštam u za to predviđeno mjesto.Lakat Jebić wrote:a kad odete na izlet negdje (ako idete) i pripisa vam se na livadi gdje rostiljate. okolo je samo suma. jel odete pisat u sumu, il trpite cijeli dan dok ne dodjete kuci?
- branimir stulic
#425 Re: Higijenske navike kod nas
Ja vise niti jedem niti s...m.