Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

BadCopy

#401 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BadCopy »

Treba samo Haše jest.Haše je zakon

od zla oca od gore matere
zippoo87

#402 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zippoo87 »

Qler wrote:Moja curica, sad joj je malo preko godine i po, nije probala pastetu, poli, hrenovke, suho jeste ali domace :) ne jede ribu iz konzerve, povrce je 90% domaca radinost... Ali kroz posao sam bio u vise mesnica i nisu lose koliko raja misli. Pravo se pazi na higijenu i neki standradi se moraju postovati. A ako odrastao covjek (20 i preko godina) ne zna od cega se pravi pasteta, salama, sudzuka, hrenovka, onda mu je to najmanji problem sto ih jede :) samo poli, da znate, se pravi od dobrog mesa. To znam, ove ostale be mogu nista garantovati.

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
nema salame,pastete koja se pravi oD "dobrog" mesa,kada se zna da se to pravi od "otpadnog" mesa,melje,dodaju aditivi,masnoce druge gadosti da se postigne sto bolji ukus

dobro meso je frisko meso,telece ili junece ,nepreradjeno ,a i ovo nije uvijek,zavisi kako je zivotinja hranjena i jos neki drug faktori ali dobro,svako ko kupuje meso je promijenio 4-5 mesnica dok nije nasao kvalitetno meso :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#403 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Slo Burner »

Bodkin wrote:
fortaleza wrote:
talić wrote:Kaže mi mesar kod kojeg redovno kupujem meso kako on ne jede salame, kobasice, paštete,... i ostale prerađevine od mesa jer je vidio kako se proizvode. :x
Ovo sam čuo dosta puta... Već godinama ne jedem nikakve paštete, salame, kobasice, piletinu samo domaću, rodbina uzgaja svinje, kokoši tako da sve mesno što pojedem dođe sa sela. Šteta je što ljudi nisu osvješteni i trpaju u sebe svakakvo smeće. Na osnovu okusa se ne može ocijeniti kvaliteta nekog proizvoda.
pa sta da jedemo onda :D

Ili si student ili ne ides u teretanu :D
Naslovnica

#404 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Naslovnica »

Kupio neki dan u Konzumu pavlaku Domaće Blago (meščini Inmer gradačac proizvođač).
Blago rečeno da sam se razočarao.
Tekstura nekakva kao da je neko razmutio bijeli pijesak u njoj, sva nekakva zrnasta, nije nimalo kremasta. Okus me podsjetio na nešto ustajalo, tipa mlijeko u prahu, kao da su je na neki način pravili od toga.
Nakon 2-3 dana, otvorim kanticu, u njoj se stvorilo mlijeko, fina količina tekućine, isto kao kada se šlag umuti, pa ostavi da prenoći pa onako, grohne.
Niđe veze.
Bilo mi je mrsko da idem i da vraćam taj proizvod, ali "Domaće blago" nikad više.
Image
Do sada sam uvijek kupovao Megle i Milkos, nikada se nisam razočarao. Velim sebi, hajde da dam šansu i drugima, međutim - ćorak.
howdy

#405 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by howdy »

talić wrote:
Hemera wrote:moze li meni neko reci ima li potrebe da BiH uvozi so pored solane TZ?
izradim se neki dan,uzmem manje pakovanje soli,onako bezveze okrenem ambalazu,uvoz/proizvodnja austrija,pakovanje BiH,nash bar kod... :roll:
Ja već dugo ne kupujem tuzlansku so jer mi je paška so mnogo bolja (slanija), pa je stavljam duplo manje i nadam se da tako čuvam zdravlje.

to je subjektivan dojam. od svih meni tuzlanska najslanija.
bach

#406 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by bach »

Matijevic_Vlado wrote:http://www.aleksandrija.ba/index.php/pr ... egory_id=3 nije cajno pecivo nego ocajno, valjda ga necu nikada pozeljeti, al fuj fuj. bukvalno smrdi na kartonsku kutiju u koju je zapakovan
i Tomo Kovač, vlasnik Aleksandrije kao saučesnik u srebreničkom genocidu

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... cen/325706

Volio sam Domacicu njihovu, ali kako sam saznao ko to pravi, nisam ništa njihovo kupio...Niti imam namjeru...
Toffee karamela

#407 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toffee karamela »

Adriatic wrote:Nedavno je izašao članak da trgovci u Sarajevu gase frižidere preko noći.
To je odgovor na pitanje zašto kupimo pokvaren jogurt sa dobrim rokom trajanja.
Problem s frižiderima već 2-3 godine traje bar što sam ja primijetila diljem grada, na trafikama, u manjim prodavnicama lani recimo ako temp. padne ispod +25 gase frižidere. Sokovi bljutavi, meni to najteže pada jer volim hladan sok pogotovo na zvizdanu...Jel kiša pala teta na kiosku blizu mog radnog mjesta izgasi fridž :shock: Ujutro ga ne pali do 8, a upekne već u 7 :izet: Na par mojih primjedbi blijedo me pogleda i kaže "ali napolju je hladno", koja koza, pa ili je glupa sama od sebe ili misli da smo mi glupi. Kad bismo poželjeli hladan sok neko od kolega je morao do najbližeg Konzuma jer oni ne štede na struji, falim te bože na nebesima, valjda su daleko od Todorića pa ih briga...

I normalno, kad uđem po sok kupit ću i sve ostalo što mi treba, nekoliko puta nek mi se ponovi bljutav sok više neću kročiti tamo! I onda priča o propadanju malih granapa, pa bog te vidio kako da ne propadnu! :cry:
sabanss

#408 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by sabanss »

Toffee karamela wrote: Kad bismo poželjeli hladan sok neko od kolega je morao do najbližeg Konzuma jer oni ne štede na struji, falim te bože na nebesima, valjda su daleko od Todorića pa ih briga...
Vjerovatno vam je najblizi bivsi Merkator ili BBI.

Konkretno konzumi na vojnickom gase frizidere cim temperatura napolju padne ispod 20. Valjda usteda struje ili kontaju da se moze neko prehladiti :D
Toffee karamela

#409 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toffee karamela »

sabanss wrote:
Toffee karamela wrote: Kad bismo poželjeli hladan sok neko od kolega je morao do najbližeg Konzuma jer oni ne štede na struji, falim te bože na nebesima, valjda su daleko od Todorića pa ih briga...

Konkretno konzumi na vojnickom gase frizidere cim temperatura napolju padne ispod 20. Valjda usteda struje ili kontaju da se moze neko prehladiti :D
Đes komšija? Kako si se uvjerio za poljanske Konzume, rekao ti neko iznutra?

Da, mislila sam na Konzum unutar BBI, ledana za poželjet :)
sabanss

#410 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by sabanss »

Toffee karamela wrote:
sabanss wrote:

Đes komšija? Kako si se uvjerio za poljanske Konzume, rekao ti neko iznutra?

Da, mislila sam na Konzum unutar BBI, ledana za poželjet :)
Zivi mi bliza rodbina dole tako da moram ulaziti u te Konzume. Ima ih 4 u krugu od 200 metara i uzas su zivi. Pravi primjer onoga zasto raja kuka na Konzum. Mada imam osjecaj da to poslovodje u ovim radnjama iskljucuju po svojoj volji, valjda visoke rezije...

Reprezentativni objekti su uvijek po PS-u, BBI Konzumu se nema sta prigovoriti :D
tututuuuu

#411 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by tututuuuu »

Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
Thorgerson

#412 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Thorgerson »

tututuuuu wrote:Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
Ja sam se jednom tako zajebao i nikad vise. Sada samo uzimam neke provjerene marke, koje nazalost nisu domace.

Kupi kikirija negdje u kini ili boga pitaj gdje, zapakuje mi ga, lupi naljepnicu domace. Pa hajd da je barem uzeo neku bolju kategoriju tog kikirija, nego uzmu smece i pakuju.

Pa radije cu i platit vise ali da znam sta jedem.

Inace, zna li iko ima li gdje sirovog kikirija kupit, da ga ja ispecem...bilo je to prije ko da se sjecam negdje sam to kupovao i przio.
Naslovnica

#413 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote:
tututuuuu wrote:Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
Ja sam se jednom tako zajebao i nikad vise. Sada samo uzimam neke provjerene marke, koje nazalost nisu domace.

Kupi kikirija negdje u kini ili boga pitaj gdje, zapakuje mi ga, lupi naljepnicu domace. Pa hajd da je barem uzeo neku bolju kategoriju tog kikirija, nego uzmu smece i pakuju.

Inace, zna li iko ima li gdje sirovog kikirija kupit, da ga ja ispecem...bilo je to prije ko da se sjecam negdje sam to kupovao i przio.
Ja kupujem u Bingu ili u Konzumu, onaj od 400 ili 450gr, u ljusci, 3-4km, nije vala nešto da grmi ali nije ni loš.
Taman i živce usput malo liječim...
tututuuuu

#414 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by tututuuuu »

Thorgerson wrote:

A imas kikiriki domaci je mislim suho przeni s paprikom, da li je Majevica ili nekako ne mogu se sjetiti. Stvarno je odlican. Uzimao sam ga u Bingo i negdj je 2.30 za 200 grama cini mi se. Odlican je. I Bingov u rinfuzi mi je cesto dobar, isto je suho przen, sa onim malim ljuskicama jos po sebi.

Ali ovo... Fuj
karanana

#415 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

zott gradacac bio dobar, i kad su nijemci shmugnuli, haj reko pored megglea nastavicu uzimati i ovaj mi99. reko sta moze biti drugacije, ista sirovina, iste masine i tehnologija, isti ljudi....jest ali rinaka. prvi tetrapak mi99 2,8% mlijeka grudvice i kajmachenje. e jebo vas gradacacki jaran fadil-teleci pogled.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#416 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Slo Burner »

Toaletni papir tuzlanski neki proizvoidjac, malo malo pa ti prst uleti :D
KB9

#417 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by KB9 »

mehak ko duuuuuuusa :mrgreen:
pukepuke

#418 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by pukepuke »

Kent čokolada za kuhanje. Bože mili, k'o nekad one šećerne table što su podvaljivali pod čokoladu.
Uopće nema okus čokolade... Nikad više.
zavezata-vreca

#419 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zavezata-vreca »

milkos mlijeko, uvijek drugi ukus ... milkos jogurt, od 5 sto uzmem, 3 su prokisla .... neka fala
Bloo
Globalna šefica

#420 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Bloo »

zavezata-vreca wrote:milkos mlijeko, uvijek drugi ukus ... milkos jogurt, od 5 sto uzmem, 3 su prokisla .... neka fala
milkos pavlaka...
Nepass

#421 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Nepass »

zavezata-vreca wrote:milkos mlijeko, uvijek drugi ukus ... milkos jogurt, od 5 sto uzmem, 3 su prokisla .... neka fala
Uvijek uzmem milkos mlijeko i nikad problema nije bilo
zavezata-vreca

#422 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zavezata-vreca »

meni jeste ... toliko im svi proizvodi variraju s ukusom da sam na kraju odustao.
Satori

#423 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Satori »

karanana wrote:zott gradacac bio dobar, i kad su nijemci shmugnuli, haj reko pored megglea nastavicu uzimati i ovaj mi99. reko sta moze biti drugacije, ista sirovina, iste masine i tehnologija, isti ljudi....jest ali rinaka. prvi tetrapak mi99 2,8% mlijeka grudvice i kajmachenje. e jebo vas gradacacki jaran fadil-teleci pogled.
Isto. Odvoji se ona masnoća i zgrudva po površini.
I jogurt im se pokvario. Hvala lijepa mi99.
dustaban

#424 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by dustaban »

POLJORAD, POLJORAD, POLJORAD...

Ta firma ne pravi ser vec ga samo prepakira, pa zato imamo i dobrog i (uglavnom) loseg u onim vakumiranim vrecicama... cista lutrija.

Ali problem je mnogo veci, oni UNISTAVAJU JEDAN OD NAJBITNIJIH BH BRENDOVA - TRAVNICKI SIR i cine nepopravljivu stetu.
Naslovnica

#425 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Naslovnica »

dustaban wrote:POLJORAD, POLJORAD, POLJORAD...

Ta firma ne pravi ser vec ga samo prepakira, pa zato imamo i dobrog i (uglavnom) loseg u onim vakumiranim vrecicama... cista lutrija.

Ali problem je mnogo veci, oni UNISTAVAJU JEDAN OD NAJBITNIJIH BH BRENDOVA - TRAVNICKI SIR i cine nepopravljivu stetu.
Ja sam Poljorad prekrižio prije nekoliko godina.
Žao mi je, ali meni muda pod bubrege neće prodavati. Ne želim da se kockam kada kupujem nešto da li će svaki put biti isti proizvod pod istom deklaracijom, ili će biti varijacija na temu.
Post Reply