Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Moderator: anex
- BadCopy
#401 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Treba samo Haše jest.Haše je zakon
od zla oca od gore matere
od zla oca od gore matere
-
zippoo87
#402 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
nema salame,pastete koja se pravi oD "dobrog" mesa,kada se zna da se to pravi od "otpadnog" mesa,melje,dodaju aditivi,masnoce druge gadosti da se postigne sto bolji ukusQler wrote:Moja curica, sad joj je malo preko godine i po, nije probala pastetu, poli, hrenovke, suho jeste ali domacene jede ribu iz konzerve, povrce je 90% domaca radinost... Ali kroz posao sam bio u vise mesnica i nisu lose koliko raja misli. Pravo se pazi na higijenu i neki standradi se moraju postovati. A ako odrastao covjek (20 i preko godina) ne zna od cega se pravi pasteta, salama, sudzuka, hrenovka, onda mu je to najmanji problem sto ih jede
samo poli, da znate, se pravi od dobrog mesa. To znam, ove ostale be mogu nista garantovati.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
dobro meso je frisko meso,telece ili junece ,nepreradjeno ,a i ovo nije uvijek,zavisi kako je zivotinja hranjena i jos neki drug faktori ali dobro,svako ko kupuje meso je promijenio 4-5 mesnica dok nije nasao kvalitetno meso
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#403 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Bodkin wrote:pa sta da jedemo ondafortaleza wrote:Ovo sam čuo dosta puta... Već godinama ne jedem nikakve paštete, salame, kobasice, piletinu samo domaću, rodbina uzgaja svinje, kokoši tako da sve mesno što pojedem dođe sa sela. Šteta je što ljudi nisu osvješteni i trpaju u sebe svakakvo smeće. Na osnovu okusa se ne može ocijeniti kvaliteta nekog proizvoda.talić wrote:Kaže mi mesar kod kojeg redovno kupujem meso kako on ne jede salame, kobasice, paštete,... i ostale prerađevine od mesa jer je vidio kako se proizvode.
Ili si student ili ne ides u teretanu
-
Naslovnica
#404 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Kupio neki dan u Konzumu pavlaku Domaće Blago (meščini Inmer gradačac proizvođač).
Blago rečeno da sam se razočarao.
Tekstura nekakva kao da je neko razmutio bijeli pijesak u njoj, sva nekakva zrnasta, nije nimalo kremasta. Okus me podsjetio na nešto ustajalo, tipa mlijeko u prahu, kao da su je na neki način pravili od toga.
Nakon 2-3 dana, otvorim kanticu, u njoj se stvorilo mlijeko, fina količina tekućine, isto kao kada se šlag umuti, pa ostavi da prenoći pa onako, grohne.
Niđe veze.
Bilo mi je mrsko da idem i da vraćam taj proizvod, ali "Domaće blago" nikad više.

Do sada sam uvijek kupovao Megle i Milkos, nikada se nisam razočarao. Velim sebi, hajde da dam šansu i drugima, međutim - ćorak.
Blago rečeno da sam se razočarao.
Tekstura nekakva kao da je neko razmutio bijeli pijesak u njoj, sva nekakva zrnasta, nije nimalo kremasta. Okus me podsjetio na nešto ustajalo, tipa mlijeko u prahu, kao da su je na neki način pravili od toga.
Nakon 2-3 dana, otvorim kanticu, u njoj se stvorilo mlijeko, fina količina tekućine, isto kao kada se šlag umuti, pa ostavi da prenoći pa onako, grohne.
Niđe veze.
Bilo mi je mrsko da idem i da vraćam taj proizvod, ali "Domaće blago" nikad više.

Do sada sam uvijek kupovao Megle i Milkos, nikada se nisam razočarao. Velim sebi, hajde da dam šansu i drugima, međutim - ćorak.
-
howdy
#405 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
talić wrote:Ja već dugo ne kupujem tuzlansku so jer mi je paška so mnogo bolja (slanija), pa je stavljam duplo manje i nadam se da tako čuvam zdravlje.Hemera wrote:moze li meni neko reci ima li potrebe da BiH uvozi so pored solane TZ?
izradim se neki dan,uzmem manje pakovanje soli,onako bezveze okrenem ambalazu,uvoz/proizvodnja austrija,pakovanje BiH,nash bar kod...
to je subjektivan dojam. od svih meni tuzlanska najslanija.
- bach
#406 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
i Tomo Kovač, vlasnik Aleksandrije kao saučesnik u srebreničkom genociduMatijevic_Vlado wrote:http://www.aleksandrija.ba/index.php/pr ... egory_id=3 nije cajno pecivo nego ocajno, valjda ga necu nikada pozeljeti, al fuj fuj. bukvalno smrdi na kartonsku kutiju u koju je zapakovan
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... cen/325706
Volio sam Domacicu njihovu, ali kako sam saznao ko to pravi, nisam ništa njihovo kupio...Niti imam namjeru...
- Toffee karamela
#407 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Problem s frižiderima već 2-3 godine traje bar što sam ja primijetila diljem grada, na trafikama, u manjim prodavnicama lani recimo ako temp. padne ispod +25 gase frižidere. Sokovi bljutavi, meni to najteže pada jer volim hladan sok pogotovo na zvizdanu...Jel kiša pala teta na kiosku blizu mog radnog mjesta izgasi fridžAdriatic wrote:Nedavno je izašao članak da trgovci u Sarajevu gase frižidere preko noći.
To je odgovor na pitanje zašto kupimo pokvaren jogurt sa dobrim rokom trajanja.
I normalno, kad uđem po sok kupit ću i sve ostalo što mi treba, nekoliko puta nek mi se ponovi bljutav sok više neću kročiti tamo! I onda priča o propadanju malih granapa, pa bog te vidio kako da ne propadnu!
-
sabanss
#408 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Vjerovatno vam je najblizi bivsi Merkator ili BBI.Toffee karamela wrote: Kad bismo poželjeli hladan sok neko od kolega je morao do najbližeg Konzuma jer oni ne štede na struji, falim te bože na nebesima, valjda su daleko od Todorića pa ih briga...
Konkretno konzumi na vojnickom gase frizidere cim temperatura napolju padne ispod 20. Valjda usteda struje ili kontaju da se moze neko prehladiti
- Toffee karamela
#409 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Đes komšija? Kako si se uvjerio za poljanske Konzume, rekao ti neko iznutra?sabanss wrote:Toffee karamela wrote: Kad bismo poželjeli hladan sok neko od kolega je morao do najbližeg Konzuma jer oni ne štede na struji, falim te bože na nebesima, valjda su daleko od Todorića pa ih briga...
Konkretno konzumi na vojnickom gase frizidere cim temperatura napolju padne ispod 20. Valjda usteda struje ili kontaju da se moze neko prehladiti
Da, mislila sam na Konzum unutar BBI, ledana za poželjet
-
sabanss
#410 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Zivi mi bliza rodbina dole tako da moram ulaziti u te Konzume. Ima ih 4 u krugu od 200 metara i uzas su zivi. Pravi primjer onoga zasto raja kuka na Konzum. Mada imam osjecaj da to poslovodje u ovim radnjama iskljucuju po svojoj volji, valjda visoke rezije...Toffee karamela wrote:Đes komšija? Kako si se uvjerio za poljanske Konzume, rekao ti neko iznutra?sabanss wrote:Toffee karamela wrote: Kad bismo poželjeli hladan sok neko od kolega je morao do najbližeg Konzuma jer oni ne štede na struji, falim te bože na nebesima, valjda su daleko od Todorića pa ih briga...
Da, mislila sam na Konzum unutar BBI, ledana za poželjet
Reprezentativni objekti su uvijek po PS-u, BBI Konzumu se nema sta prigovoriti
- tututuuuu
#411 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
- Thorgerson
#412 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam se jednom tako zajebao i nikad vise. Sada samo uzimam neke provjerene marke, koje nazalost nisu domace.tututuuuu wrote:Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
Kupi kikirija negdje u kini ili boga pitaj gdje, zapakuje mi ga, lupi naljepnicu domace. Pa hajd da je barem uzeo neku bolju kategoriju tog kikirija, nego uzmu smece i pakuju.
Pa radije cu i platit vise ali da znam sta jedem.
Inace, zna li iko ima li gdje sirovog kikirija kupit, da ga ja ispecem...bilo je to prije ko da se sjecam negdje sam to kupovao i przio.
-
Naslovnica
#413 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja kupujem u Bingu ili u Konzumu, onaj od 400 ili 450gr, u ljusci, 3-4km, nije vala nešto da grmi ali nije ni loš.Thorgerson wrote:Ja sam se jednom tako zajebao i nikad vise. Sada samo uzimam neke provjerene marke, koje nazalost nisu domace.tututuuuu wrote:Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
Kupi kikirija negdje u kini ili boga pitaj gdje, zapakuje mi ga, lupi naljepnicu domace. Pa hajd da je barem uzeo neku bolju kategoriju tog kikirija, nego uzmu smece i pakuju.
Inace, zna li iko ima li gdje sirovog kikirija kupit, da ga ja ispecem...bilo je to prije ko da se sjecam negdje sam to kupovao i przio.
Taman i živce usput malo liječim...
- tututuuuu
#414 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
A imas kikiriki domaci je mislim suho przeni s paprikom, da li je Majevica ili nekako ne mogu se sjetiti. Stvarno je odlican. Uzimao sam ga u Bingo i negdj je 2.30 za 200 grama cini mi se. Odlican je. I Bingov u rinfuzi mi je cesto dobar, isto je suho przen, sa onim malim ljuskicama jos po sebi.Thorgerson wrote:Ja sam se jednom tako zajebao i nikad vise. Sada samo uzimam neke provjerene marke, koje nazalost nisu domace.tututuuuu wrote:Kupio sam przeni, oljusteni kikiriki u rinfuzi, u Bestu, i to je fuj. Smrdi, okus odvratan isto da je ulje uzeglo ili nesto. Bernina kikiriki, tako nekako.
Ali ovo... Fuj
- karanana
#415 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
zott gradacac bio dobar, i kad su nijemci shmugnuli, haj reko pored megglea nastavicu uzimati i ovaj mi99. reko sta moze biti drugacije, ista sirovina, iste masine i tehnologija, isti ljudi....jest ali rinaka. prvi tetrapak mi99 2,8% mlijeka grudvice i kajmachenje. e jebo vas gradacacki jaran fadil-teleci pogled.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#416 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Toaletni papir tuzlanski neki proizvoidjac, malo malo pa ti prst uleti 
- KB9
#417 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
mehak ko duuuuuuusa 
- pukepuke
#418 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Kent čokolada za kuhanje. Bože mili, k'o nekad one šećerne table što su podvaljivali pod čokoladu.
Uopće nema okus čokolade... Nikad više.
Uopće nema okus čokolade... Nikad više.
- zavezata-vreca
#419 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
milkos mlijeko, uvijek drugi ukus ... milkos jogurt, od 5 sto uzmem, 3 su prokisla .... neka fala
- Bloo
- Globalna šefica
#420 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
milkos pavlaka...zavezata-vreca wrote:milkos mlijeko, uvijek drugi ukus ... milkos jogurt, od 5 sto uzmem, 3 su prokisla .... neka fala
-
Nepass
#421 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Uvijek uzmem milkos mlijeko i nikad problema nije bilozavezata-vreca wrote:milkos mlijeko, uvijek drugi ukus ... milkos jogurt, od 5 sto uzmem, 3 su prokisla .... neka fala
- zavezata-vreca
#422 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
meni jeste ... toliko im svi proizvodi variraju s ukusom da sam na kraju odustao.
-
Satori
#423 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Isto. Odvoji se ona masnoća i zgrudva po površini.karanana wrote:zott gradacac bio dobar, i kad su nijemci shmugnuli, haj reko pored megglea nastavicu uzimati i ovaj mi99. reko sta moze biti drugacije, ista sirovina, iste masine i tehnologija, isti ljudi....jest ali rinaka. prvi tetrapak mi99 2,8% mlijeka grudvice i kajmachenje. e jebo vas gradacacki jaran fadil-teleci pogled.
I jogurt im se pokvario. Hvala lijepa mi99.
- dustaban
#424 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
POLJORAD, POLJORAD, POLJORAD...
Ta firma ne pravi ser vec ga samo prepakira, pa zato imamo i dobrog i (uglavnom) loseg u onim vakumiranim vrecicama... cista lutrija.
Ali problem je mnogo veci, oni UNISTAVAJU JEDAN OD NAJBITNIJIH BH BRENDOVA - TRAVNICKI SIR i cine nepopravljivu stetu.
Ta firma ne pravi ser vec ga samo prepakira, pa zato imamo i dobrog i (uglavnom) loseg u onim vakumiranim vrecicama... cista lutrija.
Ali problem je mnogo veci, oni UNISTAVAJU JEDAN OD NAJBITNIJIH BH BRENDOVA - TRAVNICKI SIR i cine nepopravljivu stetu.
-
Naslovnica
#425 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam Poljorad prekrižio prije nekoliko godina.dustaban wrote:POLJORAD, POLJORAD, POLJORAD...
Žao mi je, ali meni muda pod bubrege neće prodavati. Ne želim da se kockam kada kupujem nešto da li će svaki put biti isti proizvod pod istom deklaracijom, ili će biti varijacija na temu.