Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
chuchumbamayumbe

#401 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Qler wrote:Ima li neki changelog za ovaj novi software, da vidimo sta je promijenjeno?
I mene interesuje, pošto ne kontam šta su to mijenjali?!
:-)
ultima_palabra

#402 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Ima li kod vas tona na dva Sportkluba?
leeloo

#403 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by leeloo »

Ja imam zvuk na oba. Probaj zelena tipka, pa ukljuci audio.
chuchumbamayumbe wrote:
Qler wrote:Ima li neki changelog za ovaj novi software, da vidimo sta je promijenjeno?
I mene interesuje, pošto ne kontam šta su to mijenjali?!
:-)
Promijenjeno je samo kod onih sa starom verzijom. Oni koji su presli na novu ranije, sve je ostalo isto.
lider

#404 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Image

Trio :-)
afannedim

#405 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ultima_palabra wrote:Ima li kod vas tona na dva Sportkluba?
klikni na žutu tipkicu i na audio i uključi
ultima_palabra

#406 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

afannedim wrote:
ultima_palabra wrote:Ima li kod vas tona na dva Sportkluba?
klikni na žutu tipkicu i na audio i uključi
Jah fakat... taj sam fol i zaboravio :D
edos

#407 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edos »

Nisam neki stručnjak, pa imam par pitanja za ljude koji se bolje razumiju ili koji već koriste Super Tv i fixni telefon Logosofta..
Lol DSL Beta koristim vec duze i zadovoljan sam. TV mi je Telemach D3 digitalna. Fixni telefon BH telecom. Sad bih to sve objedinio u Trio paket Logosofta. Kakva su iskustva sa Super TV? Koliko često dolazi do smetnji (Telemach mi je dopizdio baš sa stalnim prekidima), kakav je kvalitet slike, kakav je EPG (to mi je bitno), koliko kanala se može snimati, i da li neko zna da li će Sportklub biti u ponudi u 2012. godini? Takođe, što se fiksnog telefona tiče, kakav je kvalitet usluge, da li je obavezno odjaviti postojeću uslugu BH Telecoma ili se ista može samo "zamrznuti", odnosno da li je moguće istovremeno koristiti fixni tel. BH Telecoma i Logosofta? Vidim da zadržavanje istog broja u slučaju prebacivanja sa BH Telecoma na Logosoft još uvijek nije moguće, jer BHT naravno oteže u nedogled sa rješavanjem zahtjeva.
Naravno, o svemu sam se vec informisao putem interneta na web stranicama svih navedenih firmi, ali svi naravno samo sebe hvale, i jedini su koji "daju više", "idu prvi", imaju najbolju uslugu i sl. sranja, a ja bih volio dobiti neki objektivan komentar od ljudi koji imaju više iskustva...
ema_

#408 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

ema_ wrote:Ja uradila reset modema radi tog upgrade-a, i otišao mi RTL, ono zbrkan kanal skroz, kao nekad prije što sam imala problem sa starim boxom :roll: :roll: .

I otišao mi je tv1 i kanal na kojem treba biti Jazeera, zatamnjeni su ovi KCN i slični, na nekima nemam tona i tako.. :roll:
lider

#409 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

ema_ wrote:
ema_ wrote:Ja uradila reset modema radi tog upgrade-a, i otišao mi RTL, ono zbrkan kanal skroz, kao nekad prije što sam imala problem sa starim boxom :roll: :roll: .
I otišao mi je tv1 i kanal na kojem treba biti Jazeera, zatamnjeni su ovi KCN i slični, na nekima nemam tona i tako.. :roll:
Kod mene sve radi osim B92 info. Jesi li probala opet resetovati modem/STB mozda se pojave?
ema_

#410 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

Jesam, ma ovo sam imala na starom boxu, nije prošlo dok nisu donijeli novi, i evo i ovaj otišao nakon ovog upgrade-a što sam htjela uraditi :-) .
afannedim

#411 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

lider wrote:
ema_ wrote:
Kod mene sve radi osim B92 info. Jesi li probala opet resetovati modem/STB mozda se pojave?
jel ti radi TRT, DA VINCHI LEARNING ,ESNEWS
lider

#412 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

afannedim wrote: jel ti radi TRT, DA VINCHI LEARNING ,ESNEWS
Nisam kuci pa trenutno ne mogu provjerti, mada ES News ne radi vec duze vrijeme, dok za ostala dva nisam siguran jer ih ne gledam
chuchumbamayumbe

#413 Re: Logosoft ALL ABOUT

Kod mene nema zvuka na pojedinim kanalima...
npr, omiljeni Fox Crime

:(
ema_

#414 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

chuchumbamayumbe wrote:Kod mene nema zvuka na pojedinim kanalima...
npr, omiljeni Fox Crime

Pa jesi li pokušao sa zelenom tipkom? Ili resetom? Ako ne upali nijedno, doći će nekad samo od sebe.
afannedim

#415 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

chuchumbamayumbe wrote:Kod mene nema zvuka na pojedinim kanalima...
npr, omiljeni Fox Crime

zelena tipkica pa audio uključi
chuchumbamayumbe

#416 Re: Logosoft ALL ABOUT

edos wrote:Nisam neki stručnjak, pa imam par pitanja za ljude koji se bolje razumiju ili koji već koriste Super Tv i fixni telefon Logosofta..
Lol DSL Beta koristim vec duze i zadovoljan sam. TV mi je Telemach D3 digitalna. Fixni telefon BH telecom. Sad bih to sve objedinio u Trio paket Logosofta. Kakva su iskustva sa Super TV? Koliko često dolazi do smetnji (Telemach mi je dopizdio baš sa stalnim prekidima), kakav je kvalitet slike, kakav je EPG (to mi je bitno), koliko kanala se može snimati, i da li neko zna da li će Sportklub biti u ponudi u 2012. godini? Takođe, što se fiksnog telefona tiče, kakav je kvalitet usluge, da li je obavezno odjaviti postojeću uslugu BH Telecoma ili se ista može samo "zamrznuti", odnosno da li je moguće istovremeno koristiti fixni tel. BH Telecoma i Logosofta? Vidim da zadržavanje istog broja u slučaju prebacivanja sa BH Telecoma na Logosoft još uvijek nije moguće, jer BHT naravno oteže u nedogled sa rješavanjem zahtjeva.
Naravno, o svemu sam se vec informisao putem interneta na web stranicama svih navedenih firmi, ali svi naravno samo sebe hvale, i jedini su koji "daju više", "idu prvi", imaju najbolju uslugu i sl. sranja, a ja bih volio dobiti neki objektivan komentar od ljudi koji imaju više iskustva...
Ja sam odnedavno na LoL (poslije BIHNET-a, BHT i Telemacha).
Super TV - nije baš da je "super", ali nije ni loša. Moja zamjerka ide na ponekad konfuzan STB, daš mu komandu, on ne uradi, pa ti opet, a on prešalta 2 puta. Kao da ponekad spava, pa ga trzneš iz sna. Daljinski je MNOGO bolji nego na onim sranjima od Cisco STB, na koje se niti nakon godinu dana nisam mogao navići, toliko su neintuitivni.Snimalica je odlična stvar. Također i praćenje programa, i automatsko prebacivanje (mada snimalica u mnogo slučajeva ne snimi sadržaj vremenski kako treba, ali ne znam do koga je to). Za neke kanale radi, za neke ne. I nigdje ne kažu da ne možeš pratiti KlasikTV i Kanal1 ako ne doplatiš 90 km ili već koliko za Amino130. To im je velika zamjerka. Pored toga, smeta mi što nemaju CNN i UltraTV (crtići sinhronizovani na naš jezik). Bezze mi je što ima 5 kanala jebačine i isto toliko ovih za djecu (od kojih niti jedan nije na našem jeziku).
Ja imam guzonju TV i kvalitet slike mi je kao i na D3 koju sam prije imao.
EPG je 100x bolji, pregledniji i bolje ažuriran od Telemacha.
Mi smo odjavili uslugu BH Telecoma skroz, nemam više njihov fiksni, porodično smo se prešaltali na LoL. Vidjećemo kada dođe prvi račun.
Internet je mnogo brži od Bihnetovog ADSL-a, a i stabilan je u najmanju ruku isto.
Za sada jedina zamjerka na "Super TV", telefon i internet OK.
chuchumbamayumbe

#417 Re: Logosoft ALL ABOUT

Nedim, ema!!!
Hvala!!!
Proradilo!
Ne zamjerite, novi sam kolačić.
Niko nije ništa čačkao, jednostavno se desilo nakon reseta.
8-)
karanana

#418 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

jeli i vi svaki dan barem jednom dozivite gubitak konekcije i morate restartovati modem?
ema_

#419 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

karanana wrote:jeli i vi svaki dan barem jednom dozivite gubitak konekcije i morate restartovati modem?

Nekad mi nestane konekcije na tv ili na pc ili oboje, ali ne resetujem nikad. Na tv samo krene čim dođe konekcija, a na pc moram disconnect pa connect da opet proradi.
zilog

#420 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

karanana wrote:jeli i vi svaki dan barem jednom dozivite gubitak konekcije i morate restartovati modem?
Osim automatske PPPoE rekonekcije na kompjuteru svaka 24 sata, ne desava se. Modem (Billion) ne resetujem nikada.
zilog

#421 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Jeste li primjetili kako se YouTube ubrzao posljednjih dana? :D
KPNCTNJAH

#422 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Image

:-?
zilog

#423 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Probaj Zagreb, Optima server:
Image
edos

#424 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edos »

@chuchumbamayumbe,
hvala na odgovoru.. Mislim da ću se ipak odlučiti da objedinim sve te usluge kod Logosofta. Sa internetom sam već duže vrijeme zadovoljan, drago mi je da telefon radi OK (da li je predbroj 033 ili??), a što se tiče tv-a kvalitet slike mi je i sada na D3 vrlodobar (takođe tv "guzonja" 100 Hz) ali je EPG katastrofa, Cisco reciever i daljinski takođe vrlo loši. Imam namjeru kupiti plasmu, nadam se da će kvalitet slike na Super tv biti dobar, u slučaju kupovine plasme doplatio bih tih 90 KM za Amino 130 da mogu gledati HD kanale, ali mi je bitnije kakav kvalitet ce biti na ovim "običnim" kanalima. Bolji EPG i snimalica me svakako raduju, a to sa "uspavanim" STB-om valjda nije toliko često da baš ide na živce?!
zilog

#425 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@edos
Ne zelim da ti kvarim cejf, ali za HD kanale ce ti trebati HDMI prikljucak na TV-u.
Inace, slika je odlicna i bices zadovoljan. U stvari, LOL prenosi izvorne stream-ove (onakvi kakvi su na satelitu, bez transkodiranja), a Amino ima odlican dekoder.
Post Reply