Ma u podebljanom su i paprike i bureci i argete i sogan dolme i buredzike i siredzike i riba iz konzerve i eurokrem i paradajz i parizer...madner wrote:Paprike, zaboravio si paprike.Sezam wrote:Meni je nekad u Makarskoj bilo super, ali sad se fakat vise ne moze tamo ici od silnih snobova kojima sve zivo smeta, umjesto da uzivaju u suncu i moru, samo gledaju ko sta jede, cija djeca trce i galame (mos mislit djeca pa zivahna!) i zamisli, nerviraju ih momci koji dobacuju za curama, nerviraju ih zemljaci koji se navece uhvate u kolo (valjda bi trebali becke valcere plesati?) itd itd itd itd...sve ko fol gospoda, a najobicniji snobovi koji si ne mogu priustit vise od makarske rivijere.
valja li ova, ha?
Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- Sezam
#401 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- JThomas
#402 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
e da mi je znati gdje to i u kojoj zemlji nema nikako i nimalo ljudi koji dobacuju ženama...mislim stvarno, sve odraslo u bakingemskoj palati...
- madner
#403 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Pa ko ko je imao srednju skolu je svog oca zvao babo?GOLFER wrote:Nek mi neko objasni u cemu je problem ako dijete zvog muskog roditelja na plazi bilo gdje u HR zove BABO??? Zasto je to primitivizam?
U mom drustvu, dok smo na moru, pojedinci se pocnu zgrozavat kad to cuju na plazi i ide prica ''ja seljacina sto nas brukaju'' ''sta su ovi papci dosli ovdje, primitivci jedni'' itd... Predpostavljam da je situacija slicna i kod ostalih...
Jednostavno ne mogu a da ne primjetim u tome komplekse nize vrijednosti i zelju za nekakvim dobivanjem zadovoljstva i domaceg stanovnistva, ono da dobijemo orden etiketu civiliziranog, kulturnog turiste...![]()
![]()
![]()
Fakat komopleksi su cudo, ne treba meni niakakav dalmos da mi govori sta sam i ko sam, iskreno mislim da kakvi god da smo, mnogima dole cemo smetati, jer su takvi ljudi dzubrad ustaska (ne svi ali mnogo ih ima)...
I sve sam to znao i prije, i opet sam isao jer ''raja'' hoce, ali nema vise, moja noga dole ne ide jer jedini lijek za te bolesnike je terapija po dzepu.... Od mene nece dobiti ni tih 30 eura po danu.... a znali su dobijati i mnogo vise!
To je i u Sarajevu odraz istocnih korijena i manjka urbanog duha.
- madner
#404 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
NA PLAZI i dobacuju. UzasJThomas wrote:e da mi je znati gdje to i u kojoj zemlji nema nikako i nimalo ljudi koji dobacuju ženama...mislim stvarno, sve odraslo u bakingemskoj palati...
Osim toga je i voda slana.
- lady marmalade
#405 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
* jedna mala digresija - ZgrazavatiGOLFER wrote:Nek mi neko objasni u cemu je problem ako dijete zvog muskog roditelja na plazi bilo gdje u HR zove BABO??? Zasto je to primitivizam?
U mom drustvu, dok smo na moru, pojedinci se pocnu zgrozavat kad to cuju na plazi i ide prica ''ja seljacina sto nas brukaju'' ''sta su ovi papci dosli ovdje, primitivci jedni'' itd... Predpostavljam da je situacija slicna i kod ostalih...
Jednostavno ne mogu a da ne primjetim u tome komplekse nize vrijednosti i zelju za nekakvim dobivanjem zadovoljstva i domaceg stanovnistva, ono da dobijemo orden etiketu civiliziranog, kulturnog turiste...![]()
![]()
![]()
Fakat komopleksi su cudo, ne treba meni niakakav dalmos da mi govori sta sam i ko sam, iskreno mislim da kakvi god da smo, mnogima dole cemo smetati, jer su takvi ljudi dzubrad ustaska (ne svi ali mnogo ih ima)...
I sve sam to znao i prije, i opet sam isao jer ''raja'' hoce, ali nema vise, moja noga dole ne ide jer jedini lijek za te bolesnike je terapija po dzepu.... Od mene nece dobiti ni tih 30 eura po danu.... a znali su dobijati i mnogo vise!
Pa bas suprotno..treba ici na dan, nositi sendviće i voće od kuće i pi*ati gdje se stigne...pa nek onda s razlogom pljuju...
-
Una ragazza
#406 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ja bas u takvoj zemlji zivim zamisliJThomas wrote:e da mi je znati gdje to i u kojoj zemlji nema nikako i nimalo ljudi koji dobacuju ženama...mislim stvarno, sve odraslo u bakingemskoj palati...
-
hocunecu
#407 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
i kamenje zulja 
- Šef
#408 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Što bi onda govorio nekoliko stotina ili tisuća gostiju kad se broj Bošnja na moru broji u desetinama ili stotinama hiljada?Chmoljo wrote:
ne, htio je da uvrijedi Hrvate iz Bih, koji listom glasaju za HDZ, isti onaj koji ga plaća...upravu si
Ali dobro, kod nas se sve gleda kroz političku prizmu. U pravu si ti, ustaško djubre i djubrad, treba im sve po spisku. I to.
Last edited by Šef on 28/07/2011 15:57, edited 1 time in total.
- Sezam
#409 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Jasno ko dan onima koji zele da vide o cemu se u stvari radi.GOLFER wrote:Nek mi neko objasni u cemu je problem ako dijete zvog muskog roditelja na plazi bilo gdje u HR zove BABO??? Zasto je to primitivizam?
![]()
![]()
- JThomas
#410 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
u maštozemlji petra pana?
-
pritchard
#411 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
GOLFER wrote: mnogima dole cemo smetati, jer su takvi ljudi dzubrad ustaska
Malo offtopic,ali samo hoću reći da na obje strane ima luđaka radi kojih ne treba stvarati predrasude prema cijeloj državi.
- ladyada
#412 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
poznanik wrote:Jedini način izmirenja Bosanaca sa Makaranima je gradnja džamije u Makarskoj i mesdžida u Zaostrogu![]()
krajisnici gradili dzamiju i hoce da bude sa najvecom munarom i najskupljim kamenom ,i naravno uzeli najskuplje majstore , kamenorez neki duje iz dalmacije . i tako radilo se cijelo ljeto i pokrila se dzamija ostala jos munara da se zavrsi : dosli predstavnici islamske zajednice da pogledaju i zape im munara za oci . majstor duje mi smo mislili da ce munara da bude visa ..... a duje ce ti :a ca ti gospe dok se stavi krst i zvono bit ce visa ............
- bingov buraz
#413 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Mmmm moje omiljene,sorta "makaranka rana" dokazano dobra za plaze
-
Una ragazza
#414 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ne, vec negdje gdje ti ne bi mogao ni sekunde zivjet, sudeci po nacinu na koji razgovaras teski bi se uklopio 
- lady marmalade
#415 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
zivis danas..a inace si "od gorazda"...Una ragazza wrote:Ja bas u takvoj zemlji zivim zamisliJThomas wrote:e da mi je znati gdje to i u kojoj zemlji nema nikako i nimalo ljudi koji dobacuju ženama...mislim stvarno, sve odraslo u bakingemskoj palati...ima i kulturnih zemalja...
- HomeSweetHome
#416 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Iran?Una ragazza wrote:Ne, vec negdje gdje ti ne bi mogao ni sekunde zivjet, sudeci po nacinu na koji razgovaras teski bi se uklopio
Boze, Boze, vid' ovih paprika
Bez zeze, pretjerali smo svi skupa... treba malo ohladiti sad, eto sto rece @besana i preCjednik je lijepo rek'o da mozemo doc', ipak to nesto znaci
Last edited by HomeSweetHome on 28/07/2011 16:03, edited 1 time in total.
- JThomas
#417 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
šta, što ne mogu da povjerujem da postoji zemlja na ovom svijetu gdje NIKO i NIKAD ne dobacuje ženama?
isto onaj što je napis'o da sarajevo nije romantično zato što ima klošara i uličnih prodavača...
isto onaj što je napis'o da sarajevo nije romantično zato što ima klošara i uličnih prodavača...
-
Una ragazza
#418 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Koji je tvoj problem?? Zamisli, nisam iz Gorazda vec iz Sarajeva...sad lakse??lady marmalade wrote:zivis danas..a inace si "od gorazda"...Una ragazza wrote:Ja bas u takvoj zemlji zivim zamisliJThomas wrote:e da mi je znati gdje to i u kojoj zemlji nema nikako i nimalo ljudi koji dobacuju ženama...mislim stvarno, sve odraslo u bakingemskoj palati...ima i kulturnih zemalja...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#419 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
jest, sad sam i nacionalista. to Šefe, vidiš da te je već obrnoŠef wrote:Što bi onda govorio nekoliko stotina ili tisuća gostiju kad se broj Bošnja na moru broji u desetinama ili stotinama hiljada?Chmoljo wrote:
ne, htio je da uvrijedi Hrvate iz Bih, koji listom glasaju za HDZ, isti onaj koji ga plaća...upravu si
Ali dobro, kod nas se sve gleda kroz političku prizmu. U pravu si ti, ustaško djubre i djubrad, treba im sve po spisku. I to.
- madner
#420 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ima Saudija. Nema zena na uliciJThomas wrote:šta, što ne mogu da povjerujem da postoji zemlja na ovom svijetu gdje NIKO i NIKAD ne dobacuje ženama?
-
riko-ga
#421 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
E ja odo aBd u Drvenik ali necu kod one "svoje" babe vec kod kone joj pa neka vidi da imam alternativu
A kad je pozdravim i kada pita sto nisam kod nje kazem joj:prosle godine nisam oka sklopio na onom sto ti zoves krevet.Em je neudoban em skripi em se cuje na mem.Pa nisam zeni smijo prici da me djeca nebi cula jer krevet skripi ko lud
A o onome u cosku sto lici na nesto kao ormar necu da pricam.WC
Pa cesme vise pustaju na sve strane vec na pipu.Da ne poneso ogledalo od kuce ostao bi neobrijan pored onoga vesega ogledala.Toliko se olinjalo da sam moga vidjeti samo jedo svoje oko.I sve to sam platio kao da sam u hotelu a ja nebi ondje smjestio ni svoga neprijatelja.
E zato odo kod one kone ti sto si sa njom u svadji 5-6 godina nece li ti srce puci
Jer ja imam alternativu 
E zato odo kod one kone ti sto si sa njom u svadji 5-6 godina nece li ti srce puci
Last edited by riko-ga on 28/07/2011 16:05, edited 1 time in total.
- lady marmalade
#422 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Koji je tvoj problem?? Zamisli, nisam iz Gorazda vec iz Sarajeva...sad lakse??[/quote]
Hvala ti...sad mi je puno lakše..
Hvala ti...sad mi je puno lakše..
-
Una ragazza
#423 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ima Zapadna Evropamadner wrote:Ima Saudija. Nema zena na uliciJThomas wrote:šta, što ne mogu da povjerujem da postoji zemlja na ovom svijetu gdje NIKO i NIKAD ne dobacuje ženama?
Pozz
- Bosnolog
#424 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
dr.gog wrote:Da prostite, fali nam iskrenosti kao i Makaranima i inim dalmošima kojima idemo na qlinac. To je tako bilo oduvijek, posebno poslije rata.
Kratko i jasno, po bosanski, sa gospodom gospodski, sa fukarom -preko ušiju.
Tako mi svega, znam to govno od čovjeka, in to slučajno ga čuh i vidjeh- nije me briga što pljuje otrov koji su nakupile naše seljačine i papci na odmoru, a nakupile su ga i nakupljaju redovito- briga me je što nam je opalio pečat k'o ustaša židovima 1939-e. Ako on ima muda da kao zvanični predstavnik mišljenja lokalnog HDZ-a kaže to što je rekao, imaću i ja da mu kažem da je đubre ustaško, kao što i jeste đubre ustaško, on i njegova redakcija od 4-5 budžetskih pacova, i sva sila onih "soba x eura" koji bi nas zatrli da mogu, čim nam isprazne novčanike. Gadovi dvolični.
Godinama im smeta to što je Makarska avgustom Alipašino Polje, ali đubre je tek sad progovorilo ono što ih većina misli.
A sad idite u "Makarsku" i dajite im pare i dalje...a ako vas opet uzme "sarajevski duh kosmopolitizma" ponesite jednu od brojnih Josipović_Mesić EPP ispričnica, kada vas idući put neko proglasi za šljam na plažama.
- atko
#425 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ma popisam im se ja u njihovo more kad su taki 
Last edited by atko on 28/07/2011 16:07, edited 1 time in total.