Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

USAblues

#401 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by USAblues »

Murat Sabanovic wrote:1:1 tamo, 1:1 vamo ...kada nasi igraju - nisam optimista...
nisi nikadA ni bio....na zalost ...,probaj nije tesko...
..dobijamo i tamo i vamo....
pirmin

#402 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by pirmin »

Kad se samo sjetim kako sam se nalozio prije meca u Rumuniji, kao mali majmun :-)
...a onda mi se posrase u raspolozenje kao malo ko. :roll:

Cijenim da smo negdje na sredini izmedju Rumunije u Zenici i Rumunije na strani.
Ocekujem dakle dva remija...to je najoptimisticnije sto mogu izvuci od lozenja ovaj put.
Obuca9

#403 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
trcicu trceci wrote:ako se ne odazove begovic, ja ga vise nikada ne bi zvao
A šta ako se sad fakat razboli ili neku povredu zaradi :? :-) :lol:
Znaš kako to bude, kad tri put baciš raju po ćevape i lažeš da si u belaju, onda kad četvrti put stvarno zapadneš u belaj, niko ti više ne vjeruje :D
dino84

#404 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by dino84 »

hz__semir wrote:
LSD wrote:
trcicu trceci wrote:ako se ne odazove begovic, ja ga vise nikada ne bi zvao
A šta ako se sad fakat razboli ili neku povredu zaradi :? :-) :lol:
Znaš kako to bude, kad tri put baciš raju po ćevape i lažeš da si u belaju, onda kad četvrti put stvarno zapadneš u belaj, niko ti više ne vjeruje :D
Ima i za to lijek...

Ako se stvarno povrijedi/razboli i sl. najmanje sto moze uciniti je da bar dodje poslije svega.
Dodji brate pa k'o Papac prosjedi pored Papeta na klupi dva puta po 90 minuta i zdravo. :wink:
Murat Sabanovic

#405 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Murat Sabanovic »

USAblues wrote:
Murat Sabanovic wrote:1:1 tamo, 1:1 vamo ...kada nasi igraju - nisam optimista...
nisi nikadA ni bio....na zalost ...,probaj nije tesko...
..dobijamo i tamo i vamo....
realnost mi govori da ne budem optimista - nazalost !
pirmin

#406 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by pirmin »

Najjace na temama ovoga tipa mi je sklapanje udarne jedanaestorke. :D

Puno je tu teorije, taktickih zamisli ali se zaboravlja ono krucijalno da Pape svoj spisak
pocinje sa imenom MRAVAC :D pa tek onda dolaze manje bitni faktori, golman, bekovi, stoper,
vezni red, napad... :D
Baudelaire

#407 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

I biće Murate ovakav sastav, razlika možda jedno ili dva imena. Trcicu, ne vidim gdje logika da Medunjanin ide na klupu. Pjanić, a pogotovo Miske ne mogu igrati na njegovoj poziciji, a ruku na srce, do sad je više dao reprezentaciji od Pjanića i konstantniji je. Misimović nije u formi, ali Miske je Miske, mora se istrpiti makar jedno poluvrijeme. Mi kad igramo sa Pjanićem i Misimovićem skupa igramo preusko. Pjanić nije klasično krilo što Sušić često pokušava napraviti u reprezentaciji. Previše često zaluta u sredinu, tako da nam fali širine, a Mujdža je previše spor da bi nam dao tu širinu. Ako i izađe naprijed, ne gine nam kontra. S druge strane, do sad ni u jednoj kvalifikacionoj utakmici nismo mogli računati na Salihovića, pa nam je falio jedan igrač na krilnoj poziciji. Sad i to imamo, može se pokušati sa dva igrača koja stvarno mogu igrati krilo.
Baudelaire

#408 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Pa da je u tako dobroj formi ne bi ga trener držao na klupi. U svakom slučaju, on ne bi ni trebao biti konkurent Medunjaninu za poziciju, Medunjanin igra puno defanzivnije nego Miske, a i puno više trči. Ne bi valjalo da se standardno nafilujemo netrkačima i pitamo se kako imamo tehničare ko Brazil a rezultate ko Albanija.
Baudelaire

#409 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Pa jesi gledao utakmicu? I ne znam na osnovu čega ti nije za prve postave. Protiv Grčke nakon njegovog izlaska mi smo počeli nabijati loptu standardno na Džeku, dok je on bio na terenu nije bilo tako.
zecko_kupuz

#410 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zecko_kupuz »

trcicu trceci wrote:smio bi se kladiti da medunjanin nece igrati prvu postavu...u 100 KM
Dobro, Hare i djeluje onako, pomalo trom, ali je ipak rutiner...čisti! Govori se da će Papac na bok, a sve mi se čini da će ga Pape gurnuti uz rame Spahiću. :D Kad svi igrači sa spiska živi i zdravi proguraju pripreme do samih mečeva, onda možemo početi kalkulisati ko je za prve postave a ko za klupe. ;-)
shalla

#411 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

zecko_kupuz wrote:
trcicu trceci wrote:smio bi se kladiti da medunjanin nece igrati prvu postavu...u 100 KM
Dobro, Hare i djeluje onako, pomalo trom, ali je ipak rutiner...čisti! Govori se da će Papac na bok, a sve mi se čini da će ga Pape gurnuti uz rame Spahiću. :D Kad svi igrači sa spiska živi i zdravi proguraju pripreme do samih mečeva, onda možemo početi kalkulisati ko je za prve postave a ko za klupe. ;-)
Ja ne znam jel se ovo ikad desilo, možda nekad '96 :mrgreen:
Sasvim_Obican

#412 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Samo bez euforije i "Historijska šansa" novinskih naslova koji stvaraju nepotreban pritisak, i stvari će doći na svoje. Momci igraju dobro u svojim klubovima, forma rapidno raste i treba im vjerovato. Samo malo zreliji pristup i inteligentnija igra i mislim da im otkidamo svih šest bodova.

Bjelorusi će nas potcijeniti nenormalno.
cyprus

#413 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

Sasvim_Obican wrote:Bjelorusi će nas potcijeniti nenormalno.
Zašto bi nas potcjenili? Direktni smo im konkurenti, imamo bolje igrače, bolje kotiramo... ne viidim nijedan razlog zašto bi nas potcjenili... Ja se samo nadam da nećemo ni mi njih. Valjda smo napokon naučili lekciju...
luckylaka

#414 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by luckylaka »

Kako su mi ovi postovi o Medunjaninu odnekud poznati al nisam siguran u ono sto citam.Medu naravno u prvih 11 :bih:
mikogoago

#415 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

cyprus wrote:
Zašto bi nas potcjenili? Direktni smo im konkurenti, imamo bolje igrače, bolje kotiramo... ne viidim nijedan razlog zašto bi nas potcjenili... Ja se samo nadam da nećemo ni mi njih. Valjda smo napokon naučili lekciju...
Pa po pisanju njihovih medija izgleda da su nas malo podcjenili,ali to i nije toliko vazno.Vazno je da mi ne podcjenimo njih i da im priredimo shok u Minsku da se ne oporave do uzvratne utakmice(citaj kao sa Belgijom).E to je pitanje da li mi mozemo i ko sto @ciprus kaze samo bez euforije.
juventus

#416 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by juventus »

Ako ih s ovom postavom ne bi pojeli, ja bi prestao pratiti fudbal:

----------Begović

-Mujdža Spahić Papac Lulić

----Rahimić Medunjanin

-Pjanić Misimović Salihović

----------Džeko
žuti

#417 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by žuti »

Pjanic i Miske ne mogu zajedno :D
Frankyee

#418 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Frankyee »

juventus wrote:Ako ih s ovom postavom ne bi pojeli, ja bi prestao pratiti fudbal:

----------Begović

----Rahimić Medunjanin

----------Džeko

Papac treba igrati lijevog beka a Lulic treba ili na klupu ili u sredinu terena. Problem je onda sto stopera mora igrati ili Mravac ili Pandza
ako Lulic ide u sredinu, pored Salihovica on jedino onda moze ici na desno krilo , tu gdje si stavio Pjanica. Znaci pitanje tad je da li treba igrati Lulic ili Pjanic.

Ako Lulic igra desno krilo onda play treba biti Miske / Pjana

Ja mislim da ce Pape se odluciti da igra i Pjanica i Misketa ali da ce Pjanic igrati klasicnog play igraca a Miske poluspica, ako to uradi to bi bila velika greska jer Miske nije vec odavno pokazao brzinu da igra poluspica a Pjanic previse cesto gubi lopte u duelu.

Ja bi volio vidjeti da lijevo imamo liniju Papac - Salihovic a desno Mujdza - Lulic - to znaci da igra Mravac / Pandza

Stavio si dva zadnja vezna - to je mozda dobro da se igra u Parizu protiv Francuza ako budemo trazili bod - ali protiv bjelorusa treba ici sa jednim zadnjim veznim recimo Rahimic

to bi znaci bilo ovako

-----------Begovic

Mujdza - Pandza - Spahic - Papac

-------------Rahimic

Lulic - Miske - Medo - Salihovic

-------------Dzeko

Pitanje bi bilo koliko Lulic moze precizno da centrira i kako on drzi desno krilo, ali posto trci vise od Pjanica cini mi se da je bolja opcija za ovu utakmicu.

Ovde je problem i sto smo zavisni od Dzeke koji je igrao dobro protiv Grka ali nije bas efikasan u zadnje vrijeme. Veoma ozbiljna druga opcija treba biti da se igra sa dva spica - ali problem je sto Ibisevic i Muslimovic nisu u formi a Zec nije kvalitet za prvi tim.

Ovaj put Susic ce biti na velikim mukama kako sastaviti tim.
Frankyee

#419 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Frankyee »

Frankyee wrote:
juventus wrote:Ako ih s ovom postavom ne bi pojeli, ja bi prestao pratiti fudbal:

----------Begović

----Rahimić Medunjanin

----------Džeko

Papac treba igrati lijevog beka a Lulic treba ili na klupu ili u sredinu terena. Problem je onda sto stopera mora igrati ili Mravac ili Pandza
ako Lulic ide u sredinu, pored Salihovica on jedino onda moze ici na desno krilo , tu gdje si stavio Pjanica. Znaci pitanje tad je da li treba igrati Lulic ili Pjanic.

Ja mislim da ce Pape se odluciti da igra i Pjanica i Misketa ali da ce Pjanic igrati klasicnog play igraca a Miske poluspica, ako to uradi to bi bila velika greska jer Miske nije vec odavno pokazao brzinu da igra poluspica a Pjanic previse cesto gubi lopte u duelu.

Ja bi volio vidjeti da lijevo imamo liniju Papac - Salihovic a desno Mujdza - Lulic - to znaci da igra Mravac / Pandza

Stavio si dva zadnja vezna - to je mozda dobro da se igra u Parizu protiv Francuza ako budemo trazili bod - ali protiv bjelorusa treba ici sa jednim zadnjim veznim recimo Rahimic

to bi znaci bilo ovako

-----------Begovic

-------------Rahimic

-------------Dzeko

Pitanje bi bilo koliko Lulic moze precizno da centrira i kako on drzi desno krilo, ali posto trci vise od Pjanica cini mi se da je bolja opcija za ovu utakmicu.

Ovde je problem i sto smo zavisni od Dzeke koji je igrao dobro protiv Grka ali nije bas efikasan u zadnje vrijeme. Veoma ozbiljna druga opcija treba biti da se igra sa dva spica - ali problem je sto Ibisevic i Muslimovic nisu u formi a Zec nije kvalitet za prvi tim.

Ovako bi to sastavio Ciro-

-----------Begovic

Mujdza - Spahic - Papac

-----------Rahimic

Lulic - Miske - Medo ( Ibricic ) - Salihovic

------Muslimovic ---Dzeko
shake69

#420 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shake69 »

Izvjesni sastav za pocetnih devet ostalo ni Safet nema pojma sta ce: Begovic, Mujdza, Spahic, Mravac (iako ne bih niposto, ali hoce Susic), Papac, Rahimic, Misimovic, Pjanic, Dzeko. Kako ubaciti u ovakvu postavu jos dva ljevaka: Lulica i Medunjanina i nespremne spic igrace Muslimovica i Zeca?? Vraski je tesko ovo slozii.
shalla

#421 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

Frankyee wrote:

----------Begović

----Rahimić Medunjanin

----------Džeko

to bi znaci bilo ovako

-----------Begovic

-------------Rahimic

-------------Dzeko

Ako misliš na utakmice repke onda ok ali ako gledaš u globalu mislim da ovo baš i nije tačna interpretacija ;-)
Zabio je u zadnje 3 tekme za city (inter, united, swansea), jbg to ga po meni čini sasvim efikasnim :mrgreen:

I kad se već igramo sastava onda bih ja to ovako:

Begović
Mujdža, Spahić, Pandža, Papac
Rahimić-Medunjanin
Lulić-Misimović (samo ako je spreman, ako nije onda Pjanić)-Salihović
Džeko
jazzer

#422 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jazzer »

Sigurno Pape, u trenucima kada je sam, razmislja ovako:

''Kamo srece da na teren mogu poslati ovakvu ekipu, sa postavkom 4-4-2'':

----------------------------Mravac---------------------------

Mravac---------- Mravac ---------Mravac----------Mravac

Mravac----------Mravac----------Mravac---------- Mravac

------------------ Mravac----------Mravac

Gotivim Pateta pravo, ne kudite me odmah :) ..
Baudelaire

#423 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Shalla, ista nam postava, to je to :D

Zašto pojedinci ovdje misle da će se, ako se nafiluje postava ofanzivnim igračima igrati bolji i ofanzivniji fudbal? Upravo suprotno u našem slučaju, jer za sve te ofanzivce mora neko da trči. Dva zadnja vezna, odnosno Rahimić kao klasični zadnji vezni i Medunjanin kao podrška su potrebni protiv skoro svake reprezentacije osim možda Luksembruga. Smijali smo se i Ćiri što mu je u prvoj postavi Muratović a nema Pjanića, pa evo kako igramo s ta dva ofanzivna veznjaka puno manje golova dajemo. Haj što dajemo malo golova, nego i manje šansi stvorimo.
Sasvim_Obican

#424 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

cyprus wrote:
Zato što su bolje igrali Francuzima, zato što su drugi na tabeli i misle da već imaju baraž... Pa i mi smo puno puta bili u takvoj situaciji, pa smo potcijenivši protivnike sve prokockali.
quasar

#425 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Rusi su to i Lukašenko. Računaj da će njima to biti hsitorijske utakmice, jer ako nas izbace iz kombinacija, niko im vise nije na putu. Ima da budu nabrijani u Minsku, a nasima ce voda uci u usi od atmosfere i od toga da ne smiju izgubiti.
Locked