Kao najbitniji dio susreta protiv Kazara, izraelski mediji ističu povredu 19-godišnjeg Munasa Dabbura, napadača. Izašao je iz igre uz jauke
FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rookie
#401 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Oko 40 KM cijena karte za Maccabi - Željezničar. Već objavili na zvaničnoj klupskoj stranici. Njihovi pretplatnici imaju popuste, a još su za djecu duplo jeftinije.
Kao najbitniji dio susreta protiv Kazara, izraelski mediji ističu povredu 19-godišnjeg Munasa Dabbura, napadača. Izašao je iz igre uz jauke

Last edited by Rookie on 22/07/2011 01:48, edited 1 time in total.
- paravan
#402 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
trenutni koeficijent zelje je malo preko 3.7 dok je za zrijeb 2 pretkola ove sezone imao 2.824
ne racunam dakle utakmice zelje i sarajeva u 3 pretkolu... dakle moze biti jos veci.
ako popusimo i mi i sarajevo obje utakmice ostaje dakle malo preko 3.7, ako mi prodjemo maccabi bice minimalno 4.2
ne racunam dakle utakmice zelje i sarajeva u 3 pretkolu... dakle moze biti jos veci.
ako popusimo i mi i sarajevo obje utakmice ostaje dakle malo preko 3.7, ako mi prodjemo maccabi bice minimalno 4.2
-
Rookie
#403 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Kako dođe do tog podatka? Želji ide jedan bod za ispadanje u trećem pretkolu, što na taj 2,824 iznosi 3,824. Znači, to je minimalno, a uzimamo 20% od nacionalnog, koji će za sljedeću sezonu biti još veći nego za ovu. Imaćemo preko 4 sigurno i da ispadnemo od Maccabija. Mrsko mi sad računat. Jedino ako ne govoriš baš o ovom trenutnom što smo preuzeli od Sheriffa, što sumnjam.paravan wrote:trenutni koeficijent zelje je malo preko 3.7 dok je za zrijeb 2 pretkola ove sezone imao 2.824
- paravan
#404 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
jbg tako pise nisam licno racunaoRookie wrote:Kako dođe do tog podatka? Želji ide jedan bod za ispadanje u trećem pretkolu, što na taj 2,824 iznosi 3,824. Znači, to je minimalno, a uzimamo 20% od nacionalnog, koji će za sljedeću sezonu biti još veći nego za ovu. Imaćemo preko 4 sigurno i da ispadnemo od Maccabija. Mrsko mi sad računat. Jedino ako ne govoriš baš o ovom trenutnom što smo preuzeli od Sheriffa, što sumnjam.paravan wrote:trenutni koeficijent zelje je malo preko 3.7 dok je za zrijeb 2 pretkola ove sezone imao 2.824
http://pokit.etf.ba/get/?283c7242cd00be ... 499e7a.jpg
edit: 20% je vec uracunato
edit2: moras takodje i izbrisati ono 0.3500 koliko vec ne znam od 5 sezone unazad
ne mozes dodavati 20% ove sezone, a da ne brises onu od prije 5 godina
dakle nisam ja licno racunao jer je prekasno ali uglavnom nam oko 3.980 - 3.730 trenutno bez utakmica sa maccabijem
a recimo da prodjemo maccabi dobicemo jos 1.50, ali ce nam se brisati 1.00 od serifa jer se ne sabiraju + ce se malo povecati osnovni koeficijent zbog induvidualnih pobjeda dakle u tom slucaju bi islo od 4.2 do max 4.3
-
Rookie
#405 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Može li link za tu stranicu? Znam da je 20% već uračunato. Probaću sad da skontam tačno koliki nam je trenutni koeficijent, tj. da izračunam.
- paravan
#406 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
ja mislim da je ovo vec izracunato jer je update stranice bio "Last update: Thu, 21 Jul 2011 21:07:20 CET "Rookie wrote:Može li link za tu stranicu? Znam da je 20% već uračunato. Probaću sad da skontam tačno koliki nam je trenutni koeficijent, tj. da izračunam.
evo link:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html
trebace ti vremena da sam izracunas, a meni je mrsko jer sam popio malo
pa cu ostaviti to za neki drugi dan
edit: osnovni koeficijent engleza je 4.3874
-
Rookie
#407 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Široki osvojio pola boda, jedan bod je osvojio Borac, a Željo i Sarajevo po 1,5. Zasad. Znači, ukupno 4,5 nova boda, podijeljeno sa 4 naša kluba u Evropi = 1,125. U četiri sezone prije ove je nacionalni koeficijent bio 7,291, što ukupno sa tekućom sezonom iznosi 8,416. Dvadeset posto od toga je 1,683, na što dodamo naš klupski (po bod za havariju protiv Hapoela i bod za prolazak Sheriffa), izađe 3,683.
Sarajevo ostaje na pola boda više, jer su dobili 1,5 za ispadanje u play-offu od Cluja, dok mi u zadnjih 5 godina od Evrope imamo samo Hapoel. I sad Sheriff. Još kad u naredne 3 godine osvojimo bodove, koji će zamijeniti one 3 prve godine, kad nismo ni izlazili u Evropu, bićemo nosioci u finalu LP.
Sarajevo ostaje na pola boda više, jer su dobili 1,5 za ispadanje u play-offu od Cluja, dok mi u zadnjih 5 godina od Evrope imamo samo Hapoel. I sad Sheriff. Još kad u naredne 3 godine osvojimo bodove, koji će zamijeniti one 3 prve godine, kad nismo ni izlazili u Evropu, bićemo nosioci u finalu LP.
- paravan
#408 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
to sam spominjao na jednoj od ovih temaRookie wrote:Još kad u naredne 3 godine osvojimo bodove, koji će zamijeniti one 3 prve godine, kad nismo ni izlazili u Evropu, bićemo nosioci u finalu LP.
ako budemo redovno izlazili u evropu i samo ponekad da se domognemo 3 pretkola, 2015/2016 sezone bi bili nosioci u 3 pretkolu i lige sampiona i evropske lige sto bi nam mnogo olaksalo put do grupne faze abd
vec smo za slijedecu sezonu nosioci u 2 pretkolu i LŠ i EL sto ce nam mnogo olaksati posao i necemo dobijati hapoele i serife na pocetku samog takmicenja
-
Rookie
#409 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Na relativno duže staze Željo fakat ima odličnu perspektivu. Mogli bismo do grupa za 3-4 godine, a i igrače sve skuplje prodajemo. Samo da ne bude nikakva nepredviđena havarija(da Amar ostane trener bar 3-4 godine) i bićemo duplo jači klub nego sad, minimalno.
- paravan
#410 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
mozda djeluje prenapuhano sto cu reci ali se komotno mozemo nadati grupnoj fazi za 6-7 godinaRookie wrote:Na relativno duže staze Željo fakat ima odličnu perspektivu. Mogli bismo do grupa za 3-4 godine, a i igrače sve skuplje prodajemo. Samo da ne bude nikakva nepredviđena havarija(da Amar ostane trener bar 3-4 godine) i bićemo duplo jači klub nego sad, minimalno.
ja sam uvjeren u to 99%
ima samo jedna caka sto si ti rekao, a to je hoce li amar biti tu... ako on ode, otici ce sve u 3 lijepe
jedinog njegovog nasljednika, ne dao bog, pu pu pu
barem od ovih danasnjih trenera
-
Rookie
#411 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Maccabi T.A. ima koeficijent oko šestice trenutno. Neće Amar odavde. Mislim da ne bi sebi oprostio nikad, sad kad imamo tako dobre predispozicije za napredak, da ode. Ni u jednom drugom finansijski jačem klubu neće imati ni djelić ovakvog statusa. Kad dohvatimo neki limit i zasitimo se duplih kruna, a Chelsea bude baš uporan, onda nek ide da se okuša.
- paravan
#412 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
i ja tako mislim ali opet... iz tvojih usta u bozije usiRookie wrote: Neće Amar odavde. Mislim da ne bi sebi oprostio nikad, sad kad imamo tako dobre predispozicije za napredak, da ode.
-
Rookie
#413 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Evo deset standardnih iz ove dvije protiv Kazara, bez ovog povrijeđenog omladinca.
Guy Haimov - golman, 25 godina, visok 1,83. Dijete Maccabija i već 5 godina brani po posudbama. Zapravo, prve 3 godine na posudbama nije ni branio, dok je pretprošlu branio u drugoj ligi Izraela standardno, a prošlu u prvoj ligi. Ovo su mu prve utakmice za Maccabi.
Klemi Saban - desni bek, 31 godina, vrhunac karijere 8 nastupa za Steauu iz Bukurešta. Sve ostalo odigrao u Izraelu. Od prošle sezone igrač Maccabi T.A.-a.
Nivaldo - stoper, 31 godina, Brazilac, kapiten(a tek 11 mečeva za Maccabi), pretprošlu sezonu sakupio 25 nastupa u Primeri za Valladolid i zabio i 3 gola. Došao u paketu sa Medunjaninom. Igrao još vrlo kratko za St. Ettiene i ostalo u južnoameričkim timovima.
Savo Pavićević - crnogorski stoper, 30 godina, doveden kad se Nivaldo povrijedio, da bude zamjena, i prošlu sezonu ubilježio 31 nastup. U dvije godine prije Maccabija igrao za Cottbus i grčku Kavalu standardno. Ostali klubovi nisu vrijedni pomena.
Yoav Ziv - lijevi bek, 30 godina, prije godinu došao iz Smajićevog Lokerena, u koji je na vrhuncu karijere otišao u transferu vrijednom 75.000 eura.
Guillermo Pablo Israilevich - vezni, 28 godina, visok 1,64. Osam golova u 80 utakmica za Maccabi. Nije se micao iz Izraela. Inače, Argentinac koji je pokušao da igra za Izrael, ali mu nisu dali jer je nekad davno nešto igrao za mlađe selekcije Argentine.
Haris Medunjanin - njega znamo.
Rafael Dahan - lijevo krilo, 21 godina, debitovao za Maccabi protiv Azerbejdžanaca, ima par sezona u Petah Tikvi.
Moussa Konate - napadač, nedavno napunio 18 godina, tek došao iz druge senegalske lige. Protiv Kazara zabio gol i asistirao.
Eliran Atar - napadač, 24 godine, najbolji strijelac kluba prošle sezone sa 18 golova u 31 meču. Ukupno 22 u svim takmičenjima. Prije 3 godine najbolji strijelac lige sa 14 golova. Prošle godine njegov gol izabran za 4. u cijeloj sezoni od FIFA-e. I prošle sezone P.S.G. - u zabio dva mangupska gola. Nedavno objavljeno da je potpisao za Porto, ali ovi demantovali. Uživajte!
Prosjek godina kod pobrojanih 26,4.
Guy Haimov - golman, 25 godina, visok 1,83. Dijete Maccabija i već 5 godina brani po posudbama. Zapravo, prve 3 godine na posudbama nije ni branio, dok je pretprošlu branio u drugoj ligi Izraela standardno, a prošlu u prvoj ligi. Ovo su mu prve utakmice za Maccabi.
Klemi Saban - desni bek, 31 godina, vrhunac karijere 8 nastupa za Steauu iz Bukurešta. Sve ostalo odigrao u Izraelu. Od prošle sezone igrač Maccabi T.A.-a.
Nivaldo - stoper, 31 godina, Brazilac, kapiten(a tek 11 mečeva za Maccabi), pretprošlu sezonu sakupio 25 nastupa u Primeri za Valladolid i zabio i 3 gola. Došao u paketu sa Medunjaninom. Igrao još vrlo kratko za St. Ettiene i ostalo u južnoameričkim timovima.
Savo Pavićević - crnogorski stoper, 30 godina, doveden kad se Nivaldo povrijedio, da bude zamjena, i prošlu sezonu ubilježio 31 nastup. U dvije godine prije Maccabija igrao za Cottbus i grčku Kavalu standardno. Ostali klubovi nisu vrijedni pomena.
Yoav Ziv - lijevi bek, 30 godina, prije godinu došao iz Smajićevog Lokerena, u koji je na vrhuncu karijere otišao u transferu vrijednom 75.000 eura.
Guillermo Pablo Israilevich - vezni, 28 godina, visok 1,64. Osam golova u 80 utakmica za Maccabi. Nije se micao iz Izraela. Inače, Argentinac koji je pokušao da igra za Izrael, ali mu nisu dali jer je nekad davno nešto igrao za mlađe selekcije Argentine.
Haris Medunjanin - njega znamo.
Rafael Dahan - lijevo krilo, 21 godina, debitovao za Maccabi protiv Azerbejdžanaca, ima par sezona u Petah Tikvi.
Moussa Konate - napadač, nedavno napunio 18 godina, tek došao iz druge senegalske lige. Protiv Kazara zabio gol i asistirao.
Eliran Atar - napadač, 24 godine, najbolji strijelac kluba prošle sezone sa 18 golova u 31 meču. Ukupno 22 u svim takmičenjima. Prije 3 godine najbolji strijelac lige sa 14 golova. Prošle godine njegov gol izabran za 4. u cijeloj sezoni od FIFA-e. I prošle sezone P.S.G. - u zabio dva mangupska gola. Nedavno objavljeno da je potpisao za Porto, ali ovi demantovali. Uživajte!
Prosjek godina kod pobrojanih 26,4.
-
LSD
#414 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Medunjanin je najskuplji igrac Maccabi Tel Aviva sa oko 2 miliona eura tržišne vrijednost.
Inace , to ce biti susret najskupljih ekipa u svojim ligama...Maccabi Tel Aviv je najskuplja ekipa izraelske lige sa 13,3 miliona eura - vrijednost igrackog kadra ( npr. drugi je Maccabi Haifa sa 12,7 mil eura, treci Hapoel Tel Aviv sa 10, 7 mil.eura itd itd) i tako je više nego duplo skuplji od Želje koji je najskuplja ekipa naše lige (6,3 mil. eura)...ovo su podaci sa njemackog transfermarkta...sad koliko je vjerovatni ovim podacima, ne znam
Inace , to ce biti susret najskupljih ekipa u svojim ligama...Maccabi Tel Aviv je najskuplja ekipa izraelske lige sa 13,3 miliona eura - vrijednost igrackog kadra ( npr. drugi je Maccabi Haifa sa 12,7 mil eura, treci Hapoel Tel Aviv sa 10, 7 mil.eura itd itd) i tako je više nego duplo skuplji od Želje koji je najskuplja ekipa naše lige (6,3 mil. eura)...ovo su podaci sa njemackog transfermarkta...sad koliko je vjerovatni ovim podacima, ne znam
-
elSaik
#415 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Ne treba se sad mnogo zavaravati prolaskom ovog Šerifa. Iz 180 minuta utakmice sa njima se vidi da su samo neki žlj kvalitet europskog nogometa. Treba se sada mirne glave spremiti za Makabi i pokušati iznenaditi. Borac se, izuzev onih 10-15 minuta dobro držao protiv tamošnjeg prvaka, a ako su ovi zaista toliko slabiji koliko prošlosezonska tabela govori, onda se, ako ništa, možemo nositi sa njiima. Makar da pobijedimo na Koševu, da nas onaj dobri osjećaj drži sedam dana. 
eto vam kamp, jebo vas kamp u usta...
eto vam kamp, jebo vas kamp u usta...
-
Rookie
#416 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Mi smo učinili da izgledaju kao žlj kvalitet europskog nogometa. Mlada i totalno neuigrana ekipa, to je to. Maccabi je jači bar za tu uigranost, a imaju 2-3 igrača koja su iznad nivoa Sheriffa. Azerbejdžance su na jedvite jade kući uzeli 3:1, uz jedan potpuno neregularan gol.elSaik wrote:Iz 180 minuta utakmice sa njima se vidi da su samo neki žlj kvalitet europskog nogometa.
I Izraelski mediji kažu da smo jači od Kazara.
-
elSaik
#417 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Pa normalno da smo jači od Kazara. Ne želim se zanositi, ali spremite se za play-off.

- vinnie_jones
#418 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
jučerašnji revanš...
- smoki_choko
#419 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
i ja sam juce moro nesto hitno do studentske klinike na kosevu, pa ne odgledah prvo poluvrijeme iz tiraspola.ganjeta wrote:Večeras u Bilbu kod Katedrale hala gori,puno Manijaka ,bilo je i pitara vecinom starija raja,cugalo se,slavilo bio je svega...fakat opusteno![]()
Odem poslije malo da prosetam sa ženom i na časršiji kod Hodžica prilaze mi dva lika sa pitanjem kakva je to majica (SRCU DRAGA BOJA PLAVA) kao ne možeš to ovdje nositi,ovo je nas dio gradato kad odes dole pa nosi ovdje ne moze...sad si prošo i vise nikad
![]()
Ja huligana
i fino lagano sa pitarima u plavo bijeloj majici pjehe od pijace prema gore. niko mi nista ne rece a bio sam spreman na sve. posle se vracam kad sretoh jarana kaze hoces i ti gore, a zna da navijam za zelju
-
Rookie
#420 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Maccabi je domaćin na Bloomfieldu, gdje smo igrali i protiv Hapoela.
- ganjeta
#421 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Dobro je sto izmedju dvije tekme igraju derby sa Hapoelom,pa ce biti bar nijansu umorniji nego da ne igraju.Mislim da je nas velika sanas onih 0-6 sa Hapoelom..moraju nas malo olako svatiti,a mi jaci za dvije klase od tada i onda ide otaj rad

- Gusztav
#422 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Vidiš kako ste ih na kulturan način "oderali"....a ne k'o oni papci iz Maksimira prošle godineLSD wrote:Medunjanin je najskuplji igrac Maccabi Tel Aviva sa oko 2 miliona eura tržišne vrijednost.
p.s. šta god mislio o meni........ pozdrav za tebe i čestitke, naravno.
-
Rookie
#423 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Moraju malo, mada smo se ukopali s ovim Sheriffomganjeta wrote:Dobro je sto izmedju dvije tekme igraju derby sa Hapoelom,pa ce biti bar nijansu umorniji nego da ne igraju.Mislim da je nas velika sanas onih 0-6 sa Hapoelom..moraju nas malo olako svatiti,a mi jaci za dvije klase od tada i onda ide otaj rad![]()
- zli_hordas
#424 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Zeljo prošo Ljubu i Šerifa sad lagano ide na Šabana 
- ganjeta
#425 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Ja vjrujem da ce se prepasti.Ekipa koja upucamo Serifa..i jos usto ostanu bez ispaljenog metaka,moras se malo prepasti