Ja Mahalusha ;)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gospoda Ministarka
#401 Re: Ja Mahalusha ;)
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:34, edited 2 times in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#403 Re: Ja Mahalusha ;)
niko je nije pljuvao, valjda smijemo reci ako nekoga ne volemo 
-
hocunecu
#404 Re: Ja Mahalusha ;)
meni se dopada Vedrana,djeluje opusteno,normalno(sta god to znacilo
) .......zenstvena je
- Zelena Carapa
#406 Re: Ja Mahalusha ;)
Zena je amiciozna, malo se komercjalizirala jer i ona mora od necega zivjeti i djecu hraniti 
Inteligentna jeste to niko ne moze osporiti, meni licno i vrlo duhovita, radisna - jednostavno zena mene odusevljava.
U njenim kolumnama nikad ne procitah ni jedan trac i nijednu mahalsku, pise iskljucivo o sebi i svojim licnim iskustvima i stavovima na, po meni, vrlo humoristican nacin. Posto joj ja nisam PR necu vise.
A sto se ove knjige o kojoj je rijec tice, kupih je i ja (uz jos 20tak knjiga na sajmu) procitah vrlo brzo (mislim nije bas da se sjecam ni sta sam procitala) - knjga je totalni trash i mogla bi je napisati bilo koja frizerka u sarajevu (ne vrijedjam nikog, ali ne vidim nikakav autorkin literarni doprinos u golom prepricavanju traceva).
Inteligentna jeste to niko ne moze osporiti, meni licno i vrlo duhovita, radisna - jednostavno zena mene odusevljava.
U njenim kolumnama nikad ne procitah ni jedan trac i nijednu mahalsku, pise iskljucivo o sebi i svojim licnim iskustvima i stavovima na, po meni, vrlo humoristican nacin. Posto joj ja nisam PR necu vise.
A sto se ove knjige o kojoj je rijec tice, kupih je i ja (uz jos 20tak knjiga na sajmu) procitah vrlo brzo (mislim nije bas da se sjecam ni sta sam procitala) - knjga je totalni trash i mogla bi je napisati bilo koja frizerka u sarajevu (ne vrijedjam nikog, ali ne vidim nikakav autorkin literarni doprinos u golom prepricavanju traceva).
Last edited by Zelena Carapa on 27/05/2011 10:17, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#407 Re: Ja Mahalusha ;)
U pravu si... Vedrana mi je bila simpa, dok nije počela iskakati iz paštete. Mada to govori i o našim medijima i njihovoj neinventivnosti... neko iz redakcije je dobar sa Vedranom recimo, i zove je da prokomentariše šta god se desiGospoda Ministarka wrote:Kako kome. Meni je svasta nesto u pokusaju i na kraju nista, "manekenka" "glumica" "kolumnistica" trpa se gdje treba i ne treba, za razliku od nje Aleksandar Seksan je covjek koji je i za posao kojim se bavi, i za covjeka kakav jeste zasluzioZelena Carapa wrote:wow, kako vedrana seksan zaluta ovdje?Gospoda Ministarka wrote:Nakon sto sam vidjela autoricu(), i neke njene stavove koji se jedino mogu iznijeti kod "Agenta 007", jer covjek samo o tome vazi, i knjigu i predstavu i tu autoricu sam prekrizila. U ostalom, nikad me nisu zanimale ni kvazi spisateljice poput nje, Vedrane Seksan, Vedrane Rudan....
![]()
Vedrana je po meni jedna izuzetno inteligentna, nacitana, duhovita i uspjesna zena cije kolumne u graciji godinama s nestrpljenjem ocekujem. Nije zasluzila da bude u kategoriji sa ove dvije.
- Michun
#408 Re: Ja Mahalusha ;)
Ipak mislim da je Vedrana Rudan za 845 klasa iznad ove dvije...sto pisanjem, sto stavovima. Agresivna jeste ali to je jedini nacin da privuce paznju. Humorom, ironijom...Šef wrote:Meni je Vedrana Seksan oličenje mahaluše.Zelena Carapa wrote:wow, kako vedrana seksan zaluta ovdje?Gospoda Ministarka wrote:Nakon sto sam vidjela autoricu(), i neke njene stavove koji se jedino mogu iznijeti kod "Agenta 007", jer covjek samo o tome vazi, i knjigu i predstavu i tu autoricu sam prekrizila. U ostalom, nikad me nisu zanimale ni kvazi spisateljice poput nje, Vedrane Seksan, Vedrane Rudan....
![]()
Vedrana je po meni jedna izuzetno inteligentna, nacitana, duhovita i uspjesna zena cije kolumne u graciji godinama s nestrpljenjem ocekujem. Nije zasluzila da bude u kategoriji sa ove dvije.
- plain vanilla
#409 Re: Ja Mahalusha ;)
carapo, jel ti nju poznajes licno?
- Zelena Carapa
#410 Re: Ja Mahalusha ;)
Nazalost ne, mada nam djeca idu u istu skolu ali jedna od rijetkih javnih licnosti u BH sa kojom bih rado kafu popila.plain vanilla wrote:carapo, jel ti nju poznajes licno?
- plain vanilla
#411 Re: Ja Mahalusha ;)
Ne znam, meni jednostavno nije sjela..citala sam nekad njen intervju neki..ne sjecam se, ali znam da sam se pitala kako ona zavrsi s onim Seksanom..Zelena Carapa wrote:Nazalost ne, mada nam djeca idu u istu skolu ali jedna od rijetkih javnih licnosti u BH sa kojom bih rado kafu popila.plain vanilla wrote:carapo, jel ti nju poznajes licno?
A ova Rudan, na stranu sve, ali je suvise prosta za moj ukus
-
Gospoda Ministarka
#412 Re: Ja Mahalusha ;)
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:34, edited 1 time in total.
- Zelena Carapa
#413 Re: Ja Mahalusha ;)
I za moj je, neselektivno bombasticna. Svrha sve njene price je senzacionalnost i kontriranje. Nismo bas na istim frekvencijamaplain vanilla wrote: A ova Rudan, na stranu sve, ali je suvise prosta za moj ukus
- plain vanilla
#414 Re: Ja Mahalusha ;)
Ili u Hrvatskoj Emiraultima_palabra wrote: U pravu si... Vedrana mi je bila simpa, dok nije počela iskakati iz paštete. Mada to govori i o našim medijima i njihovoj neinventivnosti... neko iz redakcije je dobar sa Vedranom recimo, i zove je da prokomentariše šta god se desiIsto tako, neko dobije fin budžet za reklamu i odmah zove Enisa ili Halida, umjesto da smisli štagod originalno... tako se neki ljudi brzo ogade publici.
- ultima_palabra
#415 Re: Ja Mahalusha ;)
Ma ja, you get my driftplain vanilla wrote:Ili u Hrvatskoj Emiraultima_palabra wrote: U pravu si... Vedrana mi je bila simpa, dok nije počela iskakati iz paštete. Mada to govori i o našim medijima i njihovoj neinventivnosti... neko iz redakcije je dobar sa Vedranom recimo, i zove je da prokomentariše šta god se desiIsto tako, neko dobije fin budžet za reklamu i odmah zove Enisa ili Halida, umjesto da smisli štagod originalno... tako se neki ljudi brzo ogade publici.
![]()
- plain vanilla
#416 Re: Ja Mahalusha ;)
Gledala sam ju na Novoj, ako se dobro sjecam, isla je neka emisija gdje je ona komentirala aktualne drustveno-politicke dogadjaje...Ni inace nisam ljubitelj kad neko prostaci previse i bez ikakve potrebe,a njena se prica najvise na to svodila..Zelena Carapa wrote:I za moj je, neselektivno bombasticna. Svrha sve njene price je senzacionalnost i kontriranje. Nismo bas na istim frekvencijamaplain vanilla wrote: A ova Rudan, na stranu sve, ali je suvise prosta za moj ukus
Ne znaci to da ona nije pametna zena i obrazovana, ali meni ne odgovara takav nacin izrazavanja po svaku cijenu.
- plain vanilla
#417 Re: Ja Mahalusha ;)
Pa nisu oni meni manje dragi zbog reklama..o Emiru bolje da ne pocinjemultima_palabra wrote:Ma ja, you get my driftplain vanilla wrote:Ili u Hrvatskoj Emiraultima_palabra wrote: U pravu si... Vedrana mi je bila simpa, dok nije počela iskakati iz paštete. Mada to govori i o našim medijima i njihovoj neinventivnosti... neko iz redakcije je dobar sa Vedranom recimo, i zove je da prokomentariše šta god se desiIsto tako, neko dobije fin budžet za reklamu i odmah zove Enisa ili Halida, umjesto da smisli štagod originalno... tako se neki ljudi brzo ogade publici.
![]()
Ne znam koliko tu možemo kriviti Vedranu/Enisa/Emira što uzimaju pare koje se same nude.
- Michun
#418 Re: Ja Mahalusha ;)
dobra emisija bila "u sridu" se zvala, voditelj jaaako fin i odmjeren a ona pored njega ko hajta.plain vanilla wrote:Gledala sam ju na Novoj, ako se dobro sjecam, isla je neka emisija gdje je ona komentirala aktualne drustveno-politicke dogadjaje...Ni inace nisam ljubitelj kad neko prostaci previse i bez ikakve potrebe,a njena se prica najvise na to svodila..Zelena Carapa wrote:I za moj je, neselektivno bombasticna. Svrha sve njene price je senzacionalnost i kontriranje. Nismo bas na istim frekvencijamaplain vanilla wrote: A ova Rudan, na stranu sve, ali je suvise prosta za moj ukus
Ne znaci to da ona nije pametna zena i obrazovana, ali meni ne odgovara takav nacin izrazavanja po svaku cijenu.
al' mislim da je to i bila poenta...sokirati ljude da postoji neko ko misli kao ona. a postoji...
-
Gospoda Ministarka
#419 Re: Ja Mahalusha ;)
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:35, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#420 Re: Ja Mahalusha ;)
Studirali su skupa na ASU.plain vanilla wrote:ali znam da sam se pitala kako ona zavrsi s onim Seksanom..
- Michun
#421 Re: Ja Mahalusha ;)
jes, o cukiGospoda Ministarka wrote:Ona je slucaj za psihijatra, e sad... ona je i poprilicno pametna zena jer zenama treba idol koji ce biti isfrustriran na iste stvari na koje su i one i pricati o tim frustracijama, tako da ona okuplja sirok spektar isfrustriranih zena.plain vanilla wrote:Gledala sam ju na Novoj, ako se dobro sjecam, isla je neka emisija gdje je ona komentirala aktualne drustveno-politicke dogadjaje...Ni inace nisam ljubitelj kad neko prostaci previse i bez ikakve potrebe,a njena se prica najvise na to svodila..
Ne znaci to da ona nije pametna zena i obrazovana, ali meni ne odgovara takav nacin izrazavanja po svaku cijenu.![]()
Los muz, los otac, losa majka, losa djeca... da li je i o cemu pozitivno govorila?
- Korisnicko ime
#422 Re: Ja Mahalusha ;)
Sinoc gledao Mahalusu...
Knjigu nisam procitao i ne namjeravam. Nekada procitao par njenih kolimni u Azri i nije mi se svidjelo...
Valjda zato sto nisam nista ocekivao prestava mi se nije ucinila toliko losa. Mada tu nema nista spektakularno. Njena gluma onako (ali treba reci da je takva forma predstave poprilicno zahtjevna za glumca), nije ni briljirala ali nije bilo ni previse lose. Clanovi kabarea losi. Meni najbolji onaj Nenad koji glumi s njom.
Teme onako...takve situacije se desavaju oko nas, nije ona puno toga izmislila. Ali ono sto meni smeta sto je u skoro svim pricama sex, kao da je to jedino sto covjeka pokrece...
Procitao sam ovdje da je "spisateljica" bila na svakoj dosadasnjoj predstavi...to mi je smjesno. I sinoc je bila...
Nakon svega, meni je ostao neki ruzan osjecaj samom cinjenicom da se jedna takva predstava izvodi u pozorisnoj kuci kao sto je Kamerni...meni je ono vise za Jelicevu ili neki dom kulture....
Knjigu nisam procitao i ne namjeravam. Nekada procitao par njenih kolimni u Azri i nije mi se svidjelo...
Valjda zato sto nisam nista ocekivao prestava mi se nije ucinila toliko losa. Mada tu nema nista spektakularno. Njena gluma onako (ali treba reci da je takva forma predstave poprilicno zahtjevna za glumca), nije ni briljirala ali nije bilo ni previse lose. Clanovi kabarea losi. Meni najbolji onaj Nenad koji glumi s njom.
Teme onako...takve situacije se desavaju oko nas, nije ona puno toga izmislila. Ali ono sto meni smeta sto je u skoro svim pricama sex, kao da je to jedino sto covjeka pokrece...
Procitao sam ovdje da je "spisateljica" bila na svakoj dosadasnjoj predstavi...to mi je smjesno. I sinoc je bila...
Nakon svega, meni je ostao neki ruzan osjecaj samom cinjenicom da se jedna takva predstava izvodi u pozorisnoj kuci kao sto je Kamerni...meni je ono vise za Jelicevu ili neki dom kulture....
- plain vanilla
#423 Re: Ja Mahalusha ;)
Nisam se jos razbudila, pa se ne sjecam detalja, ali znam da je ona bila komentatorica i onaj Drele i tako..Michun wrote:dobra emisija bila "u sridu" se zvala, voditelj jaaako fin i odmjeren a ona pored njega ko hajta.plain vanilla wrote: Gledala sam ju na Novoj, ako se dobro sjecam, isla je neka emisija gdje je ona komentirala aktualne drustveno-politicke dogadjaje...Ni inace nisam ljubitelj kad neko prostaci previse i bez ikakve potrebe,a njena se prica najvise na to svodila..
al' mislim da je to i bila poenta...sokirati ljude da postoji neko ko misli kao ona. a postoji...
Nije me sokirala, samo mi se malo gadilo..
- Lippenbekenntnis
#424 Re: Ja Mahalusha ;)
ne pratim nase medije, al zato citam redovne kolumne vedrane seksan. moram priznati da je i meni kroz glavu prosla zelja sa istom otici na kafu. meni se zaista dopada ono sto pise, bas zato sto nema previse traca.
citala sam "ja, mahalusa" i bilo je onako kako sam ocekivala, prema tome nemam neko diferencirano misljenje. zabavno je, za ponekad.
citala sam "ja, mahalusa" i bilo je onako kako sam ocekivala, prema tome nemam neko diferencirano misljenje. zabavno je, za ponekad.
- plain vanilla
#425 Re: Ja Mahalusha ;)
Mozda seks ne pokrece sve, ali seks prodaje sve..Korisnicko ime wrote:Sinoc gledao Mahalusu...