Efendija Muamer Zukorlic?
-
udrch
#401 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Za tebe već znamo ko tebi smeta Zonbrile..nemaš potrebe meni da objašnjavaš bilo šta..
Ili s tobom raspravljo ili džunub bio, 7 dana nema mi nikakvog hajra poslije..
-
zonbirile
#402 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
dragi moj @udrch dugo sam razmišljao na koga me asocira lik (za djelo će se vidjeti) dragog nam efendije i onda jučer slučajno nabasah-IZNOGUD,glavom i bradom.
- Komrad
#403 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Alije svakom iole postenom Bosnjaku ne pase... kako on, tako i njegova politikacarobnjak_iz_voza wrote:Vama ne paše kad je tolerantan bio ,ne paše kad je pozivao na sabur,ne paše kad je pozivao na borbu,ne paše kad je vodio rat,ne paše kad je prekinuo rat,ne paše kad živ ni kad je rahmetli.Govorim o Aliji rahmetli,a iste aršine imate i za MuameraVjecitiStudent wrote:Jos samo da se osnivackoj skupstini BANU obrati Dobrica Cosic rijecima kojima je Alija Izetbegovic svojevremeno pozdravio osnivanje SDS-a:
“Čestitam, mi vas odavno čekamo, vi imate mjesto ovdje”
i idila ce biti potpuna.
Kako smo mi nesretan narod... okruzeni sa dva zlocinca a predvodjeni nesposobnjakovicem
- Komrad
#404 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
ReD aka Socijalista wrote:Zuki je zajebat![]()
Zukorlić osniva Bošnjačku akademiju nauka i umetnostiNOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić najavio je da će sutra biti održana osnivačka skupština bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).
Zukorlić, koji je i predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje BANU, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je sve spremno za osnivačku skupštinu, koju će činiti eminentna imena iz bošnjačke nauke i umjetnosti sa prostora BiH, Sandžaka, okruženja i dijaspore.
"Ovo će biti istorijski dan za bošnjački narod i bošnjačku naciju u celini. Osnivanjem BANU ostvarićemo našu težnju za dobijanjem važnog stuba sopstvenog opstanka, očuvanja identiteta i afirmacije sopstvene vrednosti i sopstvenog identiteta", rekao je Zukorlić.
Na sutrašnjoj sjednici je planirano usvajanje statuta i izbor rukovodećih organa.
Zukorlić kaže da je planirano da BANU ima dvojno sjedište, pa će neki organi biti u Sarajevu, a neki u Novom Pazaru, a prostor djelovanja akademije biće BiH, Sandžak i bošnjačka dijaspora.
Zukorlić je istakao da će među učesnicima osnivačke skupštine biti reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić, akademik Muhamed Filipović i "još neka važna imena".
Osnivačka skupština BANU biće održana na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Ideja je dobra... samo ne znam ko ce biti clanovi
-
zonbirile
#405 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
------------------------------Komrad wrote:ReD aka Socijalista wrote:Zuki je zajebat![]()
Zukorlić osniva Bošnjačku akademiju nauka i umetnostiNOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić najavio je da će sutra biti održana osnivačka skupština bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).
Zukorlić, koji je i predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje BANU, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je sve spremno za osnivačku skupštinu, koju će činiti eminentna imena iz bošnjačke nauke i umjetnosti sa prostora BiH, Sandžaka, okruženja i dijaspore.
"Ovo će biti istorijski dan za bošnjački narod i bošnjačku naciju u celini. Osnivanjem BANU ostvarićemo našu težnju za dobijanjem važnog stuba sopstvenog opstanka, očuvanja identiteta i afirmacije sopstvene vrednosti i sopstvenog identiteta", rekao je Zukorlić.
Na sutrašnjoj sjednici je planirano usvajanje statuta i izbor rukovodećih organa.
Zukorlić kaže da je planirano da BANU ima dvojno sjedište, pa će neki organi biti u Sarajevu, a neki u Novom Pazaru, a prostor djelovanja akademije biće BiH, Sandžak i bošnjačka dijaspora.
Zukorlić je istakao da će među učesnicima osnivačke skupštine biti reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić, akademik Muhamed Filipović i "još neka važna imena".
Osnivačka skupština BANU biće održana na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.![]()
pa Božidar Matić neće sigurno,kao što je sigurno igranje vatrom i nacionalne prefikse dodjeljivati za Bosnu,za Sanđak mi svejedno.
- baustelac
#406 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Sigurno je da ce biti mjesta za tipove poput osnivaca i utemiljitelja - Fahra, ili nekog od ratnih logisticara tipa Saje i slicnih. Jer, sta su ovi ljudi uspjeli ne moze se postici bez primjene najsavremenijih naucnih metoda. I naravno njihovi neimarski poduhvati su od velike umjetnicke vrijednosti za napaceni bosnjacki narod.Komrad wrote:![]()
-
udrch
#407 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Ma znam ja to već..hvala u svakom slučaju..ali si dobro ovo reko..kod nas postoje fobije kojih nigdje nema..sandžakofobija, hodžofofbija, reisofobija i sl..carobnjak_iz_voza wrote:ahbabu ,prijateljski savjet........ignoriši takve likove,samo ti uzimaju energiju.Jedno je voditi konstruktivnu raspravu i kritikovati a drugo je imati fobije i frustracije od sandžaklija ,hodža,reisa,religija,islama itd .udrch wrote:Za tebe već znamo ko tebi smeta Zonbrile..nemaš potrebe meni da objašnjavaš bilo šta..
-
zonbirile
#408 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
---------------------------------udrch wrote:Ma znam ja to već..hvala u svakom slučaju..ali si dobro ovo reko..kod nas postoje fobije kojih nigdje nema..sandžakofobija, hodžofofbija, reisofobija i sl..carobnjak_iz_voza wrote:ahbabu ,prijateljski savjet........ignoriši takve likove,samo ti uzimaju energiju.Jedno je voditi konstruktivnu raspravu i kritikovati a drugo je imati fobije i frustracije od sandžaklija ,hodža,reisa,religija,islama itd .udrch wrote:Za tebe već znamo ko tebi smeta Zonbrile..nemaš potrebe meni da objašnjavaš bilo šta..
kada je ovde tako možeš misliti tek u RS-u
-
VjecitiStudent
#409 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Prvo je "pojeftinio" fakultet, pa magistarski i doktorat, sada je red i na Akademiju.Komrad wrote:ReD aka Socijalista wrote:Zuki je zajebat![]()
Osnivačka skupština BANU biće održana na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.![]()
- BiH-x
#410 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Lik za nesto vise od 2 god ima 11000 postova...to bi vam trebalo nesto recicarobnjak_iz_voza wrote:savjet........ignoriši takve likove,samo ti uzimaju energiju..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#411 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
ide akademija pa onda uspostava BAO Sandžak
mislim, da ne lažem, ja bih mu prvi pomogao al da imam JNA iz leđa ko što su imali Srbi 92.....a ovako
jedna suluda avantura
i žao mi je tog naroda tamo jer neće Mufty jesti govna koja sije nego običan narod, a za Muftya će vazda biti neka kamera spremna i na sigurnoj distanci odakle more slati poslanice ugroženim i napaćenim Bošnjacima, ko što je i Alija noćivo u trezoru. A to što ih se vodi pod nož who cares, bitno je da se ne savija kičma. 
-
zonbirile
#412 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
---------------------------------carobnjak_iz_voza wrote:Dobro nećemo sad pretjerivati,čovjek voli pisati i ima višak vremena ali problem je kad se ljudi opredijele isključivo na taj neki provokativno-ogorčeno-agresivni stil,bez ikakve želje da saslušaju drugu opciju.Za mene je to besmisleno jer ne moraš se hvatati za vrat sa nekim čim ima drugačije mišljenje.....dobro ipak nekad se mora uhvatiti za vratBiH-x wrote:Lik za nesto vise od 2 god ima 11000 postova...to bi vam trebalo nesto recicarobnjak_iz_voza wrote:savjet........ignoriši takve likove,samo ti uzimaju energiju..ali nećemo se gledati preko nišana na svakoj temi ,zar ne
nije do mene,do teme je,pozdrav Iznogudu,ko je čitao strip naće sličnosti.
- BiH-x
#413 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Malo je reci...carobnjak_iz_voza wrote:Dobro nećemo sad pretjerivati,čovjek voli pisati i ima višak vremena ali problem je kad se ljudi opredijele isključivo na taj neki provokativno-ogorčeno-agresivni stil,bez ikakve želje da saslušaju drugu opciju.Za mene je to besmisleno jer ne moraš se hvatati za vrat sa nekim čim ima drugačije mišljenje.....dobro ipak nekad se mora uhvatiti za vratBiH-x wrote:Lik za nesto vise od 2 god ima 11000 postova...to bi vam trebalo nesto recicarobnjak_iz_voza wrote:savjet........ignoriši takve likove,samo ti uzimaju energiju..ali nećemo se gledati preko nišana na svakoj temi ,zar ne
-
Ponosan
#414 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
osnianje BANU je odlicna stvar za sve Bosnjake diljem svijeta,konacno ce se i nasi intelektualci naci na jednom mjesto i kreirati politiku kojom Bosnjaci trebaju ici...konacno dobre stvari ,svaka cast Zukorlicu,nije ni cudo sto je on trn u oku Dobrici Cosicu!..
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#415 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
JoseMujica wrote:ide akademija pa onda uspostava BAO Sandžakmislim, da ne lažem, ja bih mu prvi pomogao al da imam JNA iz leđa ko što su imali Srbi 92.....a ovako
jedna suluda avantura
i žao mi je tog naroda tamo jer neće Mufty jesti govna koja sije nego običan narod, a za Muftya će vazda biti neka kamera spremna i na sigurnoj distanci odakle more slati poslanice ugroženim i napaćenim Bošnjacima, ko što je i Alija noćivo u trezoru. A to što ih se vodi pod nož who cares, bitno je da se ne savija kičma.
E tu je meni Alije žao bilo!Trezor hladan,osjećaj samoće,tjeskobe,odljuđenosti........
A kad se sjetim...nama milina,s rajom u rovu,zajebancija,naložimo vatru,ako ima rakije cugamo,ako je
previše zima još naprdimo......
A zorom evo ovih Sratkovih oko 5 ujutro,upale 55-ce,znači za sat-dva eto ih u pješadijski,u međuvremenu
ispale par hiljada kojekakvih govana na nas,onda izađi,rokaj ih.....
Pogine neko od nas tu i tamo,ali bože moj,pa rat je....
Ali što je najvažnije,nismo se otuđili onako ljudski jedni od drugih,a samoća trezora........nikome
čovjek ne bih poželio!
Strah me da se i Zuki ista tragedija ne dogodi!
Jebi ga,ČOVJEK NIJE OSTRVO!!!!!
- ramiral
#416 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Moje mišljenje - ideja dobra. Treba nam jedinstvo našeg naroda i kontinuitet u branjenju prava Bošnjaka od olovke do puške ako zatreba...
Samo ružan naziv BANU - kopija anamo SANU..
A to za trezor i ove i one babine sinove što neko napisa u prethodnim postovima sve stoji.
Mi pregrizamo hljeb što je kobila donijela na mršavim leđima, jadna pokisla, voda se slijevala niz očerupane dlake i sapi nažuljane vojničkim samarima pa nakvasila i hljeb (koji je svakako bio od 2 dana), a opet smijeh, zezancija, pokoje četničko čeljade opali koji rafalčić iz PAM-a tek tako da se javi da je tu..
A neko u hladnoći trezora, sam, bez jarana, raje, bez ''lju'stva i čoj'štva'' uz satelitsku antenu (jer je na prioritetu).
EE kukala mu majka..
I to je BiH
Samo ružan naziv BANU - kopija anamo SANU..
A to za trezor i ove i one babine sinove što neko napisa u prethodnim postovima sve stoji.
Mi pregrizamo hljeb što je kobila donijela na mršavim leđima, jadna pokisla, voda se slijevala niz očerupane dlake i sapi nažuljane vojničkim samarima pa nakvasila i hljeb (koji je svakako bio od 2 dana), a opet smijeh, zezancija, pokoje četničko čeljade opali koji rafalčić iz PAM-a tek tako da se javi da je tu..
A neko u hladnoći trezora, sam, bez jarana, raje, bez ''lju'stva i čoj'štva'' uz satelitsku antenu (jer je na prioritetu).
EE kukala mu majka..
- JoseMujica
#417 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
ja se ne bih zavaravao da je Srbija i srpski nacionalizam memli, a jebe se njima za evropom. Da im je do evrope bilo ne bi birvaktile kraljicu bacali kroz prozor,u bližoj historiji roknuli svog premijera i ne bi čekali da Ratko bude pred smrt da ga isporuče, a isto tako da im je baš toliko do evrope halalili bi Kosovo. Ja se evo iskreno nadam da griješim, a vama sretno i nek vam je NATO na pomoći. Pošto sam svakako završio vojnu karijeru 95-te i niko me zvati neće, imate moju moralnu podrškucarobnjak_iz_voza wrote:budimo realni Mujo,ovo je idealno vrijeme u Srbiji za takve poteze jer su oni sad memli i "ko' pita" prema manjinama zbog pregovora sa EU i šta god sad urade za svoj položaj ,to bolje po njih jer teorija da su trebali to raditi 90'ih je bezveze jer tad bi narod nastradao,a sad ne vidim realne prijetnje i vakat im je za djelovanje.Kad pogledaš sa tog aspekta ,Zukorlić je više nego odgovoran prema svom narodu jer mogao se je on furati i recimo 99g i dobio bi zaštitu u BiH ali narod nebi bio zaštićen.Ovako je boljeJoseMujica wrote:ide akademija pa onda uspostava BAO Sandžakmislim, da ne lažem, ja bih mu prvi pomogao al da imam JNA iz leđa ko što su imali Srbi 92.....a ovako
jedna suluda avantura
-
VjecitiStudent
#418 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Jasta je, eto prilike likovima koji inace ne bi ni na puskomet prismrdili od neke ozbiljne naucne institucije, da postanu uvazeni akademici.Ponosan wrote:osnianje BANU je odlicna stvar za sve Bosnjake diljem svijeta,konacno ce se i nasi intelektualci naci na jednom mjesto i kreirati politiku kojom Bosnjaci trebaju ici...konacno dobre stvari ,svaka cast Zukorlicu,nije ni cudo sto je on trn u oku Dobrici Cosicu!..
Nego, ovo me je ponukalo da sljedece hefte i sam krenem u osnivanje Sarajevske akademije nauka i umjetnosti, tj. SARNU, kad moze jedna NVO osnivati akademiju, mogu i ja sa rajom to isto.
Pozurite sa prijavama, broj mjesta je ogranicen.
-
VjecitiStudent
#419 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Zato je i doveo sina, da mu samocu i tjeskobu ublazi.prljavi Hare wrote: E tu je meni Alije žao bilo!Trezor hladan,osjećaj samoće,tjeskobe,odljuđenosti........
A kad se sjetim...nama milina,s rajom u rovu,zajebancija,naložimo vatru,ako ima rakije cugamo,ako je
previše zima još naprdimo......
A zorom evo ovih Sratkovih oko 5 ujutro,upale 55-ce,znači za sat-dva eto ih u pješadijski,u međuvremenu
ispale par hiljada kojekakvih govana na nas,onda izađi,rokaj ih.....
Pogine neko od nas tu i tamo,ali bože moj,pa rat je....
Ali što je najvažnije,nismo se otuđili onako ljudski jedni od drugih,a samoća trezora........nikome
čovjek ne bih poželio!
Strah me da se i Zuki ista tragedija ne dogodi!
Jebi ga,ČOVJEK NIJE OSTRVO!!!!!
- Komrad
#420 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Ponosan wrote:osnianje BANU je odlicna stvar za sve Bosnjake diljem svijeta,konacno ce se i nasi intelektualci naci na jednom mjesto i kreirati politiku kojom Bosnjaci trebaju ici...konacno dobre stvari ,svaka cast Zukorlicu,nije ni cudo sto je on trn u oku Dobrici Cosicu!..
Osnivanje BANU je odlicna stvar za sve Bosnjake diljem svijeta ono sto nije odlicno jeste da ta ideja potjece od jednog vjerskog sluzbenika a ne od bosnjackih intelektualaca
- Komrad
#421 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Pa necemo generalizovati samo treba podvuci crtu ispod njegove vladavine... Ja mislim da je bila katastrofalna i po BiH i po Bosnjakecarobnjak_iz_voza wrote:
Ne volim maratonske rasprave o Aliji ali samo da ti kažem da ne volim ni takvo generaliziranje i isključivost .Nije sve crno-bijelo
- Komrad
#422 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Cuj reis institucija drzave hahacarobnjak_iz_voza wrote:Moraš Hare znati razliku izmedju vodje i vojskovodje,vidiš da postoje i dva termina za to.Vojskovodja je vodja vojske jelkao Dudak,Sefer,Nanić rahmetli,rhmetli Alagić itd ,a vodja je bio njihov komadant rahmetli Alija i oni su njega poštovali pa čak i Sefer koji se nije slagao sa njim i to je njegovo pravo.Medjutim hajd neka se nadje koji se general nije smio složiti sa Tudjmanom ili Miloševićem iako ih je vjerovatno bilo.
Mi ne kontamo da se prema nekim stvarima mora napraviti odredjeni vid respekta i odrediti granicu ispod koje se ne treba ići jer predsjednik i reis su institucije države koje ista treba zaštiti
- JoseMujica
#423 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
nema šta čoek neće napisati da ih opere...dogme su čudo 
a to da će Srbija biti protiv evrope
Pa evropa je sazidana na nacionalizmu, a šta nudi Zukorić sa ahmedijom ? Nacionalizam
prije će se to prodati kao vjerski fanatizam.
Ako dođe do toga nek se ni humanitaroj ne nada, a kamoli vojnoj zaštiti od Europe. Mi smo 92 imali barem Platformu Predsjedništva BiH i borbu za Bosnu i Hercegovinu na sekularnim principama. A šta će Mufty slati selame Barosu
Previše ste se ufurali u svoju imaginarnu metafiziku braćo, a svijet je sazidan na brutalnoj, makjavelističkoj realnosti, a principi (ovi evropski) koje spominješ vrijede samo onoliko koliko tenkova, topova i aviona stoji da ih podupre. Bojim se da dove ne tjeraju četnike, osim ako Dilan Dog nije angažiran u Vijeću za fetve BANU-a
Ne znam jedino da zamoli Mufty Sheika Mansoura iz Man City-a da umjesto Zlatana Ibrahimovića kupi podršku NATO-a
Fakat više ne znam šta da napišem da počnete misliti, već sam sebi na kretena ličim šta sve pišem i ne znam koji mi je kurac, pa vam pokušavam otvoriti oči da shvatite koliki je ponor između vaših projeciranih želja i realnih mogućnosti....valjda mi vas je žao i fakat nisam zlonamjeran sekunde
zreo sam za BANU jedno barem heftu da odmorim od ovog ludila prosvjetiteljstva...Cmoljo brate de me na prinudni odmor šalji da ne lažem sam sebe jer znam da ću se opet vratit na temu dok li pročitam novu glupost.
a to da će Srbija biti protiv evrope
Pa evropa je sazidana na nacionalizmu, a šta nudi Zukorić sa ahmedijom ? Nacionalizam
Ako dođe do toga nek se ni humanitaroj ne nada, a kamoli vojnoj zaštiti od Europe. Mi smo 92 imali barem Platformu Predsjedništva BiH i borbu za Bosnu i Hercegovinu na sekularnim principama. A šta će Mufty slati selame Barosu
Previše ste se ufurali u svoju imaginarnu metafiziku braćo, a svijet je sazidan na brutalnoj, makjavelističkoj realnosti, a principi (ovi evropski) koje spominješ vrijede samo onoliko koliko tenkova, topova i aviona stoji da ih podupre. Bojim se da dove ne tjeraju četnike, osim ako Dilan Dog nije angažiran u Vijeću za fetve BANU-a
Ne znam jedino da zamoli Mufty Sheika Mansoura iz Man City-a da umjesto Zlatana Ibrahimovića kupi podršku NATO-a
Fakat više ne znam šta da napišem da počnete misliti, već sam sebi na kretena ličim šta sve pišem i ne znam koji mi je kurac, pa vam pokušavam otvoriti oči da shvatite koliki je ponor između vaših projeciranih želja i realnih mogućnosti....valjda mi vas je žao i fakat nisam zlonamjeran sekunde
zreo sam za BANU jedno barem heftu da odmorim od ovog ludila prosvjetiteljstva...Cmoljo brate de me na prinudni odmor šalji da ne lažem sam sebe jer znam da ću se opet vratit na temu dok li pročitam novu glupost.
Last edited by JoseMujica on 09/06/2011 15:06, edited 1 time in total.
- PeepTheTechnique
#424 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
JoseMujica wrote:ide akademija pa onda uspostava BAO Sandžakmislim, da ne lažem, ja bih mu prvi pomogao al da imam JNA iz leđa ko što su imali Srbi 92.....a ovako
jedna suluda avantura
Ne boj se... necemo se mi upustati u nikakve samoubilacke avanture. Cetnici su se nadali i 90-ih da cemo se mi dici na oruzje i dati im argument da nas pociste, ali sve smo to nekako iskulirali.
Krizu u Sandzaku ne stvara Muftija vec Beograd, i to radi vec duze vrijeme. Muftiju podrzava vecina Bosnjaka u Sandzaku jer je i sa svim svojim manama bolja alternativa od Jusufspahica i kompanije.
- BSn
#425 Re: Efendija Muamer Zukorlic?
Hajd, valjda ce BANU pomoci Bosnjacima da definisu svoj identitet. Postalo je vec zamorno slusati bosnjacke vrhuske (bas kao i puk) kako se busaju u prsa bosnjastvom, a ni sami ga ne znaju definirati i diferencirati od srpstva ili hrvatstva.
Jest i da mene zaboli i za hrvatstvom i bosnjastvom i srpstvom, ali je previse suplje palo zadnjih 20 godina, a nista se ozbiljno nije uradilo, osim sto se eto odabralo ime.
Jest i da mene zaboli i za hrvatstvom i bosnjastvom i srpstvom, ali je previse suplje palo zadnjih 20 godina, a nista se ozbiljno nije uradilo, osim sto se eto odabralo ime.