konrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Ipak treba uzeti u obzir ratno-huskacu kampanju koja se trenutno vodi na forumu.
Medjutim ja pozivam forumase da ignorisu takve naopake stavove i da se ujedinimo u borbi za mir i prosperitet. Za svijetlu buducnost danasnje djece i one koja tek treba da se rodi.
Imperativ mira u BiH
- Alfons Kauders
#401 Re: Imperativ mira u BiH
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#402 Re: Imperativ mira u BiH
Alfons Kauders wrote:konrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Ipak treba uzeti u obzir ratno-huskacu kampanju koja se trenutno vodi na forumu.
Medjutim ja pozivam forumase da ignorisu takve naopake stavove i da se ujedinimo u borbi za mir i prosperitet. Za svijetlu buducnost danasnje djece i one koja tek treba da se rodi.![]()
![]()
- muha_sa
#403 Re: Imperativ mira u BiH
ovo se ti zajebajes s namakonrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Medjutim ja pozivam forumase da ignorisu takve naopake stavove i da se ujedinimo u borbi za mir i prosperitet. Za svijetlu buducnost danasnje djece i one koja tek treba da se rodi.
- konrad
#404 Re: Imperativ mira u BiH
Cuj zajebavammuha_sa wrote:ovo se ti zajebajes s namakonrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Medjutim ja pozivam forumase da ignorisu takve naopake stavove i da se ujedinimo u borbi za mir i prosperitet. Za svijetlu buducnost danasnje djece i one koja tek treba da se rodi.nemoj mene ziv bio
stariji sam cikica pa mi moze naskodit
Fakat su ljudi izgleda pukli totalno da im je prica o miru zajebancija, a kad neko spomene rat odmah se naloze ko klinci kad se igraju na Play Station i vjerujem da skoce sa svojih stolica i pocnu ko fol da se marisu sa zamisljenim protivnikom
Poslije ovih posljednjih par komentara jos vise sam siguran da je mir trenutno jedini pravi imperativ.
Nego ne mogu da dodjem do Inzka, a ne zelim da pricam sa njegovim sluzbenicima, od njih nema nikakve koristi.
-
kv99
#405 Re: Imperativ mira u BiH
Sacekaj malo sada cu javiti Incku da ga ti trazis, nije svaki dan da Mile aus Laktasi treba da ceka na linijikonrad wrote:Cuj zajebavammuha_sa wrote:ovo se ti zajebajes s namakonrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Medjutim ja pozivam forumase da ignorisu takve naopake stavove i da se ujedinimo u borbi za mir i prosperitet. Za svijetlu buducnost danasnje djece i one koja tek treba da se rodi.nemoj mene ziv bio
stariji sam cikica pa mi moze naskodit
![]()
Fakat su ljudi izgleda pukli totalno da im je prica o miru zajebancija, a kad neko spomene rat odmah se naloze ko klinci kad se igraju na Play Station i vjerujem da skoce sa svojih stolica i pocnu ko fol da se marisu sa zamisljenim protivnikom![]()
Poslije ovih posljednjih par komentara jos vise sam siguran da je mir trenutno jedini pravi imperativ.
Nego ne mogu da dodjem do Inzka, a ne zelim da pricam sa njegovim sluzbenicima, od njih nema nikakve koristi.
- konrad
#406 Re: Imperativ mira u BiH
Nemojte molim vas da trolujete ovaj topik sa glupostima.kv99 wrote:Sacekaj malo sada cu javiti Incku da ga ti trazis, nije svaki dan da Mile aus Laktasi treba da ceka na linijiDok cekas pogledaj malo kroz prozor, jel ti to sin radi u vocnjaku ili je to savjetnica za informisanje dosla po jos par miliona
-
kv99
#407 Re: Imperativ mira u BiH
Taj voz je davno prosao :konrad wrote:Nemojte molim vas da trolujete ovaj topik sa glupostima.kv99 wrote:Sacekaj malo sada cu javiti Incku da ga ti trazis, nije svaki dan da Mile aus Laktasi treba da ceka na linijiDok cekas pogledaj malo kroz prozor, jel ti to sin radi u vocnjaku ili je to savjetnica za informisanje dosla po jos par miliona
Cuj to ne zeli da prica sluzbenicima vec hoce da se zali direktno Inzcku i onda kaze da se tema ne troluje sa glupostimakonrad wrote:
- tbv
#408 Re: Imperativ mira u BiH
Da ti jos jednom ponovim; - nisam glasao ni za jednu opciju na tvojoj anketi jer si pitanje postavio ovako kako si ga postavio, a dalje u temi to pitanje tumacis drugacije, scim izlazis iz konteksta tog postavljenog pitanja, odnosno manipulises javnim mjenjem na ovom forumu.konrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
-
Klodovik
#409 Re: Imperativ mira u BiH
I mir ima svoju cijenu. A računi se moraju plaćati.konrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
- konrad
#410 Re: Imperativ mira u BiH
Pitanje je potpuno jasno i precizno, kao sto je jasno i precizno da je trenutno jedino borba za mir imperativ koji moze da donese bilo kakvu bolju buducnost.tbv wrote:Da ti jos jednom ponovim; - nisam glasao ni za jednu opciju na tvojoj anketi jer si pitanje postavio ovako kako si ga postavio, a dalje u temi to pitanje tumacis drugacije, scim izlazis iz konteksta tog postavljenog pitanja, odnosno manipulises javnim mjenjem na ovom forumu.konrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Vodjenje bilo kakvog rata ne moze da donese nista dobrog i nema tu nikakvog opravdanja.
Cinjenice su proste, hoces da destrukciju i unistenje buducnosti svoje i svoje djece, bujrum propagiraj nekakve ratne opcije. Poslije kada se unisti i ovo malo sto je stvoreno u mirno doba, i kada BiH napusti jos milion ljudi i ostane pustos, nemoj da kukas.
Uzmes motiku, vadis korjenje i pravis sebi rucak, jer slabo ce cega jos biti, osim za jos jednu generaciju ratnih profitera. Naravno bice droge za djecu sasvim dovoljno.
- Ahmmed
#411 Re: Imperativ mira u BiH
Konrad,
Da li je ozbiljno ugrožavanje teritorijalnog integriteta jedne zemlje ili pokušaj secesije,dovoljan razlog da se pomenuto spriječi , osujeti vojnim putem, ako drugačijeg načina nema?
Da li je ozbiljno ugrožavanje teritorijalnog integriteta jedne zemlje ili pokušaj secesije,dovoljan razlog da se pomenuto spriječi , osujeti vojnim putem, ako drugačijeg načina nema?
- heckler
#412 Re: Imperativ mira u BiH
konrad wrote:Pitanje je potpuno jasno i precizno, kao sto je jasno i precizno da je trenutno jedino borba za mir imperativ koji moze da donese bilo kakvu bolju buducnost.tbv wrote:Da ti jos jednom ponovim; - nisam glasao ni za jednu opciju na tvojoj anketi jer si pitanje postavio ovako kako si ga postavio, a dalje u temi to pitanje tumacis drugacije, scim izlazis iz konteksta tog postavljenog pitanja, odnosno manipulises javnim mjenjem na ovom forumu.konrad wrote:Evo gledam malo rezultate ankete i cini mi se da malo stanje popravlja da je sve vise ljudi koji vjeruju da su gradjani BiH u stanju da zive u miru i bez prisistva medjunarodne zajednice.
Vodjenje bilo kakvog rata ne moze da donese nista dobrog i nema tu nikakvog opravdanja.
Cinjenice su proste, hoces da destrukciju i unistenje buducnosti svoje i svoje djece, bujrum propagiraj nekakve ratne opcije. Poslije kada se unisti i ovo malo sto je stvoreno u mirno doba, i kada BiH napusti jos milion ljudi i ostane pustos, nemoj da kukas.
Uzmes motiku, vadis korjenje i pravis sebi rucak, jer slabo ce cega jos biti, osim za jos jednu generaciju ratnih profitera. Naravno bice droge za djecu sasvim dovoljno.
Dodaj na to svoje srceparajuce izlaganje da je pokusaj cijepanja BiH automatsko proglasenje rata pa da ti jos mozda i povjerujem u dobre namjere.
Ali jok ovdje trabunjas o glupostima koje su valjda i svakom djetetu jasne da je rat zlo i destrukcija, a onda sutradana pricas o nekakvim mirnim "razdruzivanjima".
A ja ti opet kazem da nebude nikakve zabune. Svaki pokusaj urusavanja mirovnog sporazuma i ugrozavanje suveriniteta BiH vodi direktno u rat. Valjda i to treba svima da bude jasno.
A ti sad nastavi o motikanju korova i obradjivaju basce i kuhanju rucka
- tbv
#413 Re: Imperativ mira u BiH
@Konrad
Ti si stvarno zaista, ili se ovo ispod odnosi na tebe;
It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it.
Ti si stvarno zaista, ili se ovo ispod odnosi na tebe;
It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it.
- konrad
#414 Re: Imperativ mira u BiH
Koje secesije ? Kako to zamisljas ? Mislim pricas o nekom potencijalnom scenariju koji uopste nema nikakvu potporu u cinjenicama.Ahmmed wrote:Konrad,
U stvari jedino rat moze da dovede do secesije, kao i prijetnje ratom. I onako o svemu odlucuju velike sile, a mali narodi ginu.
Evo uzmi samo poslijednji rat. Tri i po godine se narod iscrpljivao i ratovao za par nekih cuka, skoro da nije bilo pomaka.
Par potpuno beznacajnih brda je prelazilo iz ruke u ruku i onda su dosli Amerikanci i rjesili stvar za cas.
Medjutim na one koji racunaju da ce Amerikanci da urade nesto za njih, moraju biti svjesni da situacija u svijetu u mnogome promijenila od 1995. Odnos snaga u devedesetim nije nikada bio povoljniji za SAD, bili su jedina supersila u svijetu, dok je trenutno npr Kina najveci kreditor SAD, koja ima 1000 milijardi dolara americkog novca i bondova i koji upravo danas imaju sastanak i traze od amerikanaca da plate zaostale kamate.
Dakle svako razmisljanje o nekakvom ratu je zaista veleizdaja naroda koji zive u BiH.
- prljavi Hare
#415 Re: Imperativ mira u BiH
konrad wrote:Koje secesije ? Kako to zamisljas ? Mislim pricas o nekom potencijalnom scenariju koji uopste nema nikakvu potporu u cinjenicama.Ahmmed wrote:Konrad,
U stvari jedino rat moze da dovede do secesije, kao i prijetnje ratom. I onako o svemu odlucuju velike sile, a mali narodi ginu.
Evo uzmi samo poslijednji rat. Tri i po godine se narod iscrpljivao i ratovao za par nekih cuka, skoro da nije bilo pomaka.
Par potpuno beznacajnih brda je prelazilo iz ruke u ruku i onda su dosli Amerikanci i rjesili stvar za cas.
Medjutim na one koji racunaju da ce Amerikanci da urade nesto za njih, moraju biti svjesni da situacija u svijetu u mnogome promijenila od 1995. Odnos snaga u devedesetim nije nikada bio povoljniji za SAD, bili su jedina supersila u svijetu, dok je trenutno npr Kina najveci kreditor SAD, koja ima 1000 milijardi dolara americkog novca i bondova i koji upravo danas imaju sastanak i traze od amerikanaca da plate zaostale kamate.
Dakle svako razmisljanje o nekakvom ratu je zaista veleizdaja naroda koji zive u BiH.
A žirant im Srbija?
- Ahmmed
#416 Re: Imperativ mira u BiH
konrad wrote:Koje secesije ? Kako to zamisljas ? Mislim pricas o nekom potencijalnom scenariju koji uopste nema nikakvu potporu u cinjenicama.Ahmmed wrote:Konrad,
ne bih ništa komentirao, osim posljednje rečenice:
Govoriš o veleizdaji naroda!? A šta je sa izdajom države?
- konrad
#417 Re: Imperativ mira u BiH
Vrlo jednostavno. Ratna opcija je i veleizdaja drzave, jer to je najbrzi put za njeno unistenje.Ahmmed wrote:ne bih ništa komentirao, osim posljednje rečenice:
- Ahmmed
#418 Re: Imperativ mira u BiH
Vrlo si vankontekstualan. Ili nas zaHebavaš.konrad wrote:Vrlo jednostavno. Ratna opcija je i veleizdaja drzave, jer to je najbrzi put za njeno unistenje.Ahmmed wrote:ne bih ništa komentirao, osim posljednje rečenice:
- muha_sa
#419 Re: Imperativ mira u BiH
konrade--hajd nam odgovori samo ovo- lijepo te molim.konrad wrote:Vrlo jednostavno. Ratna opcija je i veleizdaja drzave, jer to je najbrzi put za njeno unistenje.Ahmmed wrote:ne bih ništa komentirao, osim posljednje rečenice:
-ko unistava ili pokusava da unisti drzavu BiH
- heckler
#420 Re: Imperativ mira u BiH
konrad wrote:Vrlo jednostavno. Ratna opcija je i veleizdaja drzave, jer to je najbrzi put za njeno unistenje.Ahmmed wrote:ne bih ništa komentirao, osim posljednje rečenice:
cek da skontam ErEs-ovsku logiku
Odbrambeni rat jer najbrzi put do unistenje drzave nakon pokusaja secesije
Nisam psihologiju studirao pa cu presustiti nekom ko jeste da precizno dijagnozira stanje ljudi koji u ovakvo sta vjeruju
Fakat je ovoj temi istekao rok upotrebe. Postaje bizarna
-
kv99
#421 Re: Imperativ mira u BiH
Amerikanci nisu uradili nista za vas vec su vas bombardovali ali tek kada ste zaustavljeni i onemoguceni u vasim namjerama od ABIH . Ako su nevazne cuke sto su cetnici sjedili na brdima i ubijali ljude ispod ? Sto su ih izgladnjavali ? Morili hladnocom ?konrad wrote:Koje secesije ? Kako to zamisljas ? Mislim pricas o nekom potencijalnom scenariju koji uopste nema nikakvu potporu u cinjenicama.Ahmmed wrote:Konrad,
I kada pricas o odnosu snaga ne zaboravi da nema vise citave jedne armade iza ledja . Da ima sada ti ne bi pricao i imperativu mira a zagovarao podjelu . Zagovaraj ti mir ali bez krvavih gaca nema podjele pa ti odluci sta ti je draze, odvajanje i podjela ili krv i patnja .
Nikako da odgovoris , da li se tvoja propaganda samo slucajno poklapa sa krkanovom ili je to vise profesionalno ?
- prljavi Hare
#422 Re: Imperativ mira u BiH
heckler wrote:konrad wrote:Vrlo jednostavno. Ratna opcija je i veleizdaja drzave, jer to je najbrzi put za njeno unistenje.Ahmmed wrote:ne bih ništa komentirao, osim posljednje rečenice:
cek da skontam ErEs-ovsku logiku![]()
Odbrambeni rat jer najbrzi put do unistenje drzave nakon pokusaja secesije![]()
![]()
![]()
Bem ti kralja nadmasujete se svaki dan
![]()
Nisam psihologiju studirao pa cu presustiti nekom ko jeste da precizno dijagnozira stanje ljudi koji u ovakvo sta vjeruju
Heckler,ti sad zajebavas!Drzava je u filozofiji ionako apstraktna činjenica,sada nam je najpotrebnije da
razmisljamo mirne i hladne glave!!
Jer ako nije mir,onda je...........
- konrad
#423 Re: Imperativ mira u BiH
Zaista je tragedija da se borba i zalaganje za mir ocjenjuje kao bizarnost. U stvari najveca bizarnost je upravo u ovakvim komentarima i nekom opsesivnom zeljom da se jednog dana jede korjenje, mislim ko prezivi i da cijela BiH podsjeca na pejsaz iz filmskog serijala Mad Max.heckler wrote:cek da skontam ErEs-ovsku logiku![]()
![]()
![]()
![]()
Bizarno da ne moze biti bizarnije.
- muha_sa
#424 Re: Imperativ mira u BiH
ko se zaklinjo da ce korjenje jestkonrad wrote:Zaista je tragedija da se borba i zalaganje za mir ocjenjuje kao bizarnost. U stvari najveca bizarnost je upravo u ovakvim komentarima i nekom opsesivnom zeljom da se jednog dana jede korjenje, mislim ko prezivi i da cijela BiH podsjeca na pejsaz iz filmskog serijala Mad Max.heckler wrote:cek da skontam ErEs-ovsku logiku![]()
![]()
![]()
![]()
Fakat je ovoj temi istekao rok upotrebe. Postaje bizarna![]()
-ko koci napredak drzave Bosne i Hercegovine
-ko je rusi
-ko radi na njenom unistenju
odgovori samo na jedno pitanje--kumim te bogom
-
kv99
#425 Re: Imperativ mira u BiH
Citavo vrijeme se pitam zbog cega uporno trolas temu ponavljanjem jedne te iste krkanove propagande ali sam se onda sjetio sta je jedan poznati pisac rekao : "Najbrzi nacin da prekines rat je da ga izgubis " i po tome najveci mirotvorci su upravo cetnici jer oni su svaki rat koji su zapoceli izgubili...sve mirotvorci do mirotvorca, ili po poznatoj uzreci " Mir do Tokija "konrad wrote:Zaista je tragedija da se borba i zalaganje za mir ocjenjuje kao bizarnost. U stvari najveca bizarnost je upravo u ovakvim komentarima i nekom opsesivnom zeljom da se jednog dana jede korjenje, mislim ko prezivi i da cijela BiH podsjeca na pejsaz iz filmskog serijala Mad Max.heckler wrote:cek da skontam ErEs-ovsku logiku![]()
![]()
![]()
![]()
Fakat je ovoj temi istekao rok upotrebe. Postaje bizarna![]()