Da ali kada se na konzoli odradi JTAG.korisnicko ime1234 wrote:da li je moguce skinuti xbox igricu na komp i zatim je prebaciti na usb pa onda instalirati na xbox i nekim cudom igrati ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Xbox 360
Moderator: Benq
- dzeno123
#401 Re: Xbox 360
-
casanova123
#402 Re: Xbox 360
kupio sam prije 7 dana kinect.. i kupio igricu dance 3.. strasnoo jeee... znaci tek se u tome vidi koliko se ima kondicije a koliko ne haha..
nego, hajde ti iznad sto si napisao da imas dantes inferno da mi posudis ili da se mijenjamo.. haj mi posalji listu igrica na PM i ja cu tebi pa da vidimo da se zamijenimo na jedno dvije tri sedmice
inace dantes inferno pravo volim.. pogledaj film(polu animirani) i predobar je, ali predobar!
nedavno sam kupio i skate3, pravo luda igrica..
sa kojih stranica ili kupujete li vi igrice uopste online ili ovdje u nasim shopovima
nego, hajde ti iznad sto si napisao da imas dantes inferno da mi posudis ili da se mijenjamo.. haj mi posalji listu igrica na PM i ja cu tebi pa da vidimo da se zamijenimo na jedno dvije tri sedmice
inace dantes inferno pravo volim.. pogledaj film(polu animirani) i predobar je, ali predobar!
nedavno sam kupio i skate3, pravo luda igrica..
sa kojih stranica ili kupujete li vi igrice uopste online ili ovdje u nasim shopovima
-
korisnicko ime1234
#403 Re: Xbox 360
mozel mi neko objasniti taj jtag sta je to zapravo ?
- dzeno123
#404 Re: Xbox 360
Nesto kao cipiranje konzole, znam da se nesto lemi ali...korisnicko ime1234 wrote:mozel mi neko objasniti taj jtag sta je to zapravo ?
-
casanova123
#405 Re: Xbox 360
bezveze ti je to 
uzmi sebi neku dobru MP igricu koja se igra i online i kupi xbox live i furaj sa kinezima i japancima ko i ja
uzmi sebi neku dobru MP igricu koja se igra i online i kupi xbox live i furaj sa kinezima i japancima ko i ja
- arnes_king
#406 Re: Xbox 360
Trebam pomoc, drug hoce da mu flashujem njegov Xbox 360 slim 4GB
Imam iskustva sa PS3 i citao sam po netu kako to ide sa xbox ali ovi tutoriali mi nekako zbunjujuci, uglavnom znam da cu morati otvoriti konzolu da bih vidio koji je firmware na DVD-u i da cu ga morati kopcati na racunar, ali ako neko zna moze li mi objasniti ili poslati malo bolje uredjen tutorial sta tacno trebam i kako za ovu konzolu.
Unaprijed hvala ....
Imam iskustva sa PS3 i citao sam po netu kako to ide sa xbox ali ovi tutoriali mi nekako zbunjujuci, uglavnom znam da cu morati otvoriti konzolu da bih vidio koji je firmware na DVD-u i da cu ga morati kopcati na racunar, ali ako neko zna moze li mi objasniti ili poslati malo bolje uredjen tutorial sta tacno trebam i kako za ovu konzolu.
Unaprijed hvala ....
- House
#407 Re: Xbox 360
arnes_king wrote:Trebam pomoc, drug hoce da mu flashujem njegov Xbox 360 slim 4GB
Unaprijed hvala ....
Prvo pogledaj koji je drive ... Liteon,Samsung,Hitachi ili Benq
- arnes_king
- arnes_king
#410 Re: Xbox 360
House wrote:Brate moraš ga otvoriti svakako![]()
Ok, javim se kada otvorim i to provjerim
-
korisnicko ime1234
#411 Re: Xbox 360
vi sto igrate pirat igrice gdje kupujete inace i koje su cijene,jer mi je jednom rekao frajer da moram paziti kakve igrice kupujem,zbog toga da mi manje kvalitetni diskovi ne bi izgrebali laser il sta vec.
- House
#412 Re: Xbox 360
korisnicko ime1234 wrote:vi sto igrate pirat igrice gdje kupujete inace i koje su cijene,jer mi je jednom rekao frajer da moram paziti kakve igrice kupujem,zbog toga da mi manje kvalitetni diskovi ne bi izgrebali laser il sta vec.
Najbolje sve sam uraditi vjeruj ... Potreban ti je DVD przac i dual layer disk 8GB , lijepo skineš igru s interneta i kraj price
-
korisnicko ime1234
#413 Re: Xbox 360
ja kao prvo nez oko tih stvari,a kao drugo ne bi ni imo strpljenja za to,tako da pitanje glasi imal ko da prodaje te igrice,pozeljno bi bilo da je taj prodavac u starom gradu,eventualno centru ????House wrote:korisnicko ime1234 wrote:vi sto igrate pirat igrice gdje kupujete inace i koje su cijene,jer mi je jednom rekao frajer da moram paziti kakve igrice kupujem,zbog toga da mi manje kvalitetni diskovi ne bi izgrebali laser il sta vec.
Najbolje sve sam uraditi vjeruj ... Potreban ti je DVD przac i dual layer disk 8GB , lijepo skineš igru s interneta i kraj price
-
korisnicko ime1234
#414 Re: Xbox 360
jel dzojstik za xbox 360 mora bit iskljucivo onaj sto ga pravi kompanija xbox 360 il moze bilo kakav koji ima onaj usb port ????? bitno mi je !!!!!!!!!!!
-
casanova123
#416 Re: Xbox 360
prodajem za 10KM orifinal igricu most wanted ali za xbox.. ne za xbox 360... jbg.. ja mislio radit ce mi na 360, ali ne moze.. samo obicni onaj stari xbox moze.. javite se ko hoce..
-
bosniamaj
#417 Re: Xbox 360
Ljudi, jedno pitanje za ove koji koriste xbox Live Gold
Dosta ovih nekih dobrih stvari ne mogu gledati, jer kaže: Not available in your region...
Eh, da li neko zna kako se posmatra taj region?
Na konzoli i mom Live accountu je postavljeno da sam iz UK-a. Da li to ima veze, ili oni po IP adresi kontaju odakle sam pa mi ne daju da gledam ovaj video sadržaj?
I, može li se tome dohakati promjenom likacije u postavkama, ili nekako drugačije? Jer, ovaj Live Gold mi ne vrijedi puno ako će mi većina tog sadržaja biti nedostupna

Dosta ovih nekih dobrih stvari ne mogu gledati, jer kaže: Not available in your region...
Na konzoli i mom Live accountu je postavljeno da sam iz UK-a. Da li to ima veze, ili oni po IP adresi kontaju odakle sam pa mi ne daju da gledam ovaj video sadržaj?
I, može li se tome dohakati promjenom likacije u postavkama, ili nekako drugačije? Jer, ovaj Live Gold mi ne vrijedi puno ako će mi većina tog sadržaja biti nedostupna
-
casanova123
#418 Re: Xbox 360
pa sta gledas? jel filmove ili sta? ja samo skidam demo-e od igrica i igram ih ko lud.. imas ih nekoliko i besplatnih pa se skine i igra.. evo ti savjet.. skini ninja fruit za kinect ako imas kinect.. kako je predobro.. umres za 3 min skakanjem i rezanjem glupog voca.bosniamaj wrote:Ljudi, jedno pitanje za ove koji koriste xbox Live Gold![]()
I, može li se tome dohakati promjenom likacije u postavkama, ili nekako drugačije? Jer, ovaj Live Gold mi ne vrijedi puno ako će mi većina tog sadržaja biti nedostupna![]()
-
bosniamaj
#419 Re: Xbox 360
Skidam i ja demo-e često, tu nikad nije bilo problema, a Ninja fruit sam vidio, i ludo je, ali nikako da se nakanim da skinem, valja umiratcasanova123 wrote:pa sta gledas? jel filmove ili sta? ja samo skidam demo-e od igrica i igram ih ko lud.. imas ih nekoliko i besplatnih pa se skine i igra.. evo ti savjet.. skini ninja fruit za kinect ako imas kinect.. kako je predobro.. umres za 3 min skakanjem i rezanjem glupog voca.bosniamaj wrote:Ljudi, jedno pitanje za ove koji koriste xbox Live Gold![]()
I, može li se tome dohakati promjenom likacije u postavkama, ili nekako drugačije? Jer, ovaj Live Gold mi ne vrijedi puno ako će mi većina tog sadržaja biti nedostupna![]()
Nego, ovdje sam mislio na filmove i sl. Par puta sam pokušao neki besplatni film (samo za Gold members) sa Zune-a, i poneku seriju sa 4oD (neka Channel 4 aplikacija u video apps), i javi mi ovu grešku z lokaciju/region.
Ima dobrih stvari, zadnje sam htio pogledati ovo nešto Nightmares, kao film o razvoju horror filmova, besplatan je na Zune-u, ali ne mere
- vedo27
#420 Re: Xbox 360
Kada je bila akcija da se kupi 2 mjeseca golda za 2$ branilo mi je da kupim zbog regiona, al sam u settingsu onda promjenio da je USA i uspio sam kupiti. Takodjer mogu skidati neke demo igrice koje su mi prije bile nedozvoljene. Tako da to očito ne gledaju po IP-u 
-
bosniamaj
#421 Re: Xbox 360
Nisam ja nikako još kupovao Gold, pa ne znam bi li tu imao problema sa regionom, jer sam imao mjesec dana kad sam se registrovao, a nedavno sam aktivirao kupon od 3 mjeseca koji sam dobio sa konzolom.vedo27 wrote:Kada je bila akcija da se kupi 2 mjeseca golda za 2$ branilo mi je da kupim zbog regiona, al sam u settingsu onda promjenio da je USA i uspio sam kupiti. Takodjer mogu skidati neke demo igrice koje su mi prije bile nedozvoljene. Tako da to očito ne gledaju po IP-u
Probao sam promijeniti u postavkama (system settings) na USA, i sve gdje sam vidio da pise "Location" mijenjao sam
Ali ništa nije pomoglo
A te akcije i sad često imaju, bude mi na početnoj reklama, tipa 2 mjeseca za 2 funte, ili 3 mjeseca za 3 funte
-
Eborg
#422 Re: Xbox 360
Mislim da u tim akcijama opet treba krhnuti lovu. Tj. treba kupiti 4 ili 10 mjeseci po standardnoj cijeniva ostala 2 ili koliko vec po toj promotivnoj.
Glede lokacije i migracije racuna moguc je ban pa se ne bih previse petljao s tim iako se slazem da je glupo.
Glede lokacije i migracije racuna moguc je ban pa se ne bih previse petljao s tim iako se slazem da je glupo.
-
casanova123
#423 Re: Xbox 360
ja kupio 12 mjeseci gold i kaze mi ne moze regija.. kako sam se iznervirao 
uglavnom ukucao sam podatke neke zene iz texasa
uglavnom ukucao sam podatke neke zene iz texasa
-
bosniamaj
#424 Re: Xbox 360
Pokušavao sam naći nešto na netu, ali nisam uspio ništa konkretno
Uglavnom, kako ovdje http://www.xbox.com/en-US/Live/Join stoji, i sa besplatnim live-om se mogu demo igre skidati, pa ako baš nisam neki online igrač, a ne mogu gledati ovaj video sadržaj, nije mi baš neki deal
Uglavnom, kako ovdje http://www.xbox.com/en-US/Live/Join stoji, i sa besplatnim live-om se mogu demo igre skidati, pa ako baš nisam neki online igrač, a ne mogu gledati ovaj video sadržaj, nije mi baš neki deal
-
Thug...
#425 Re: Xbox 360
Pa ako cemo biti realni Xbox Live nije uopste supported za nasu zemlju tako da ne znam sta se zalite beze
Treba biti sretan sto mozemo bilo sta
Primarna funkcija Live-a je uvijek bila online igranje i to funkcionise bez problema, te sekundarne stvari TV, rentanje filmova,muzike itd...nemaju veze sa live-om i vasim postavkama jer tu uslugu ne pruza Live vec odredzeni proizvodjaci i u tim situacijama DA aplikacija detektuje IP i naravno zbog autorskih prava i nesredjenosti nase drzave nemamo pristup istim...istu poruku ce te dobiti i kad odete na neki web od tih proizvodjaca npr. http://www.netflix.com
Demo igre Gold clanovi mogu skinuti odmah po izlasku isti se mogu skinuti sa i sa free (ili tako zvanim sliver) accountom ali tek poslije nekog vremena od par sedmica do par mjeseci u nekim slucajevima
Demo igre Gold clanovi mogu skinuti odmah po izlasku isti se mogu skinuti sa i sa free (ili tako zvanim sliver) accountom ali tek poslije nekog vremena od par sedmica do par mjeseci u nekim slucajevima