finale kupa:celik-zeljeznicar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nellington

#401 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by nellington »

Ja bih samo da zamolim da smislimo neko novo ime za ovaj sport koji gledamo na premijerligaškim terenima, jer ovo fudbala vidjelo nije - lakovjerni gledalac vidi u pregledu programa fudbalsku utakmicu pa se osjeća prevarenim kad odgleda.
Amomiman

#402 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Amomiman »

nellington wrote:Ja bih samo da zamolim da smislimo neko novo ime za ovaj sport koji gledamo na premijerligaškim terenima, jer ovo fudbala vidjelo nije - lakovjerni gledalac vidi u pregledu programa fudbalsku utakmicu pa se osjeća prevarenim kad odgleda.
:lol: :lol: :lol:

Jel može smetljarenje?
Mustang1

#403 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Mustang1 »

EdoI wrote:Ma kakvo navlačenje... Kako mi se samo zgadio Kup nabrzinu. :-) Ovi finalisti su igrali nogomet ukupno jednu minutu, nakon toga i jedni i drugi počeli valjanje. Zadovoljni valjda. :roll:

Zamjerka sudiji nije nikakvo šiljenje, već što nije prvog koji se počeo valjati odmah kaznio žutim, pa im ne bi više padalo na pamet.

@Globus
Željo će igrati bunker 90 minuta, uz naravno dosta valjanja, a ovaj naš jalovi napad... Pa ne znam, nemam baš povjerenja u njih. I odbrana, vidjeli smo danas kako dobro reaguje na kontre. :-)
Ja više šansi za osvajanje dajem Želji, ali eto, vidjet ćemo. Svakako su loši i jedni i drugi, drugo pretkolo vrh.
Ma ja polazem nadu u pritisak sa tribina i Babalino bacanje na glavu za svaku loptu :D :lol: :lol:
ultima_palabra

#404 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ne znam šta vi očekujete od utakmice za trofej... tu nema mjesta za kiks i nema ljepote. Još kad je pao gol u prvoj minuti pa obje ekipe imale rezultat kojim su relativno zadovoljne :)

Čelik sa tri napadača nije opucao po golu :-) Onaj Džafić je propao ko kauč, daleko najgori na utakmici.
Mustang1

#405 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Mustang1 »

Jebiga Dzafic se mora prodati ali se nece nikada prodati :D :lol:
nellington

#406 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by nellington »

Bubalo1 wrote:Jebiga Dzafic se mora prodati ali se nece nikada prodati :D :lol:
Džafić bi se lakše prodao sa klupe, izgleda bolje kad sjedi nego kad stoji (ili ne d'o Bog kad trči).
bosnovizija

#407 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by bosnovizija »

Željezničar ide Čeliku u goste sa samo jednim golom viška!
Šest minuta prija kraja utakmice, Popović je još jednom promašio. Nešto što je vrlo teško promašiti. Sam je bio na lijevoj stativi Bilobrkovog gola, no lopta ga je iznenadila
Odigrana je prva utakmica finala Kupa BiH
Piše: SportCentar
28.04.2011 u 21:27 sati.

Fantastično otvaranje utakmice na Grbavici ipak nije rezultiralo fudbalskom ljepoticom. Već u 1. minutu susreta veteran Mirsad Bešlija uposlio je Zajku Zebu, a ovaj neodbranjivo pogodio mrežu golmana Čelika Luke Bilobrka.
Nakon sjajnog tempa u uvodu utakmice, već negdje od 10. minuta susreta počelo se igrati na sredini terena, sa velikim brojem prekršaja. U redovima domaćih, u nekoliko navrata zaprijetili su Edin Višća i Zajko Zeba, no mreža Bilobrka nije se tresla. S druge strane, gosti su prvi udarac na gol uputili negdje oko 40. minute susreta. Pokušao je Adin Džafić, no Ibrahim Šehić je bio na mjestu. Elmir Kuduzovć bivši igrač Plavih bio je najraspoloženiji i najagilniji igrač Čelika u tom periodu igre.
Drugo poluvrijeme počelo je petardom tik pored glave golmana Čelika. Petarda je stigla sa sjeverne tribine, sa dijela u kojem su bili domaći navijači, i na sreću promašila glavu golmana Čelika. Eksplodirala je nekoliko centimetara pored njegove glave, ali na sreću nije bilo težih posljedica.
Što se tiče prilika, na prvu se čekalo do 57. minuta. Zeba je sjajno šutirao, a Bilobrk napravio sjajnu paradu. Lopta je, ipak, završila u golautu, a veznjak Plavih i golman gostiju dobili zasluženi aplauz. Edin Višća je u 64. minutu fantastično šutirao, no ispriječila se stativa.
U 67. minutu na sceni je bio Lazar Popović. Odlično je prošao po lijevoj strani, šutirao na drugu stativu, no lopta odlazi pored gola. Pet minuta kasnije (72.) Popović je sa 20-tak metara šutirao pored gola.
Šest minuta prija kraja utakmice, Popović je još jednom promašio. Nešto što je vrlo teško promašiti. Sam je bio na lijevoj stativi Bilobrkovog gola, no lopta ga je iznenadila!
Završeno je 1:0. Definitivno, gosti zadovoljno napuštaju Grbavicu i čekaju revanš. Skoro da ozbiljnije nisu zaprijetili golu domaćih, a s druge strane, mogli su, da je sreća bila na strani Plavih, kući otići sa barem tri gola u mreži.
Željezničar – Čelik 1:0
Stadion Grbavica. Gledatelja: 7.000. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Strijelci: 1:0 Zeba (1.). Žuti kartoni: Ćulum, Bešlija, Svraka, Višća (Željezničar), Horić, Milošević, Brković, Bilobrk, Hasanović (Čelik).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković (od 80. Minute B. Čolić), Stanić, Svraka, Ćulum, Vasilić, Gerhard, Popović, Višća (od 83. Savić), Zeba, Bešlija (od 62. E. Čolić). Trener: Amar Osim.

ČELIK: Bilobrk, Brković, Kuduzović, Čović, Milošević, Horić (od 64. Hasanović) , Kapetan, Purić (od 89. Sadiković), Adilović, Džafić (od 82. Šišić) i Hadžić. Trener: Abdulah Ibraković.

Za arhivu. Izvor: SportCentar
Arma-Sarma

#408 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Arma-Sarma »

Odavno lošija ekipa nije bila na Grbavici od ove ekipe Čelika.
Mustang1

#409 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Mustang1 »

nellington wrote:
Bubalo1 wrote:Jebiga Dzafic se mora prodati ali se nece nikada prodati :D :lol:
Džafić bi se lakše prodao sa klupe, izgleda bolje kad sjedi nego kad stoji (ili ne d'o Bog kad trči).
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jebiga djaba to ti Ibrakovicu reci :D
I ovaj Spaho danas nije ni jednom pogodio imena igraca Celika..za Zelju ne znam jer njih ne znam po izgledu i brojevima ..al Celikove je sve fulo :D
nellington

#410 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by nellington »

Najjača izjava je kad kaže da su svi igrači Željezničara u kaznenom prostoru, tako je npr Višća na 25 metara od gola... :lol:
smoki_choko

#411 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

gate wrote:Masovno Robijaši,bar se tako čini.Bravo za zeničane :thumbup:
Domaći,podbacili.Poluprazno
u šta si ti gledo. čuj poluprazno :-)
smoki_choko

#412 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

ja utakmice i govana. mi ga zabismo nekako na vrijeme i onda cijelu utakmicu se nesto navlacilo. jbg bilo je jos prilika. celika nigdje. valjali se ljudi po terenu da ukradu sto vise vremena. samo da utakmica zavrsi. mi neefikasni do bola. lazo opet fula prilike. da smo zabili jos jedan gol onda bi bili sigurni osvajaci kupa bih za ovu sezonu. ovako mora se zabiti gol u zenici da bi se to rijesilo. sve u svemu. onako
BSn

#413 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by BSn »

- Utakmica je bila sadrzajnija od el-klasika. Makar se vidjelo da i jedni i drugi nesto pokusavaju (druga je stvar sto ne znaju :D ), dok su nas oni sinoc u "najvecem derbiju na svijetu" uspavali nezalaganjem, glumatanjem i stajanjem na sredini (Real) i igrom koja se ni na nasim terenima ne vidja (od golmana, pa stoper, pa golmanu - Barca).
- Kakvo je stanje s kartonima za uzvrat, kod jednih i kod drugih?
- Ja ne znam o cemu je Ibrakovic pric'o kad je spominjao svoj konstruktivan napad. Nepotentnija ekipa u napadu nije u zadnje vrijeme gostovala na Grbavici (tu barem nije problem poentirati domacinu).
- Grbav razultat za uzvrat (i za jedne i za druge). Tamo ocekujem jos grublju igru i crveni.
- Robijasi losi. Pitari s manje ljudi pod strehom naprave mnogo vecu buku od njih, ali je posjeta za deset! :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#414 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by bordo gandalf »

Koliko je bilo robijasa (buseva)
Charuga
Globalni moderator

#415 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Charuga »

rashtiman wrote:Koliko je bilo robijasa (buseva)
Koliko sam mogao vidjeti 11 ili 12 a bio je i neki kombi. Uglavnom, odlicna brojka ...
HaHaHa2

#416 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by HaHaHa2 »

15 buseva, 4 kombija i 10-tak auta, fina brojka za gostovanje
smoki_choko

#417 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

12 autobusa, 1 minibus, 4ili5 kombija, jedan audi 100 stari i jedan S paket :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#418 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by bordo gandalf »

Fina brojka...ja u tramvaju kad kolona od 4-5 buseva i stadose kod rtv doma nesto ih zaustavili jedna grupica opkoljena prije rtv doma valjda pokusali belaj praviti
smoki_choko

#419 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

sve su po 4 ulazili na parking da bi ih lakse pretresli
smoki_choko

#420 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

Bosanski_kralj

#421 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Bosanski_kralj »

Je li se ono u Čelika golman preziva Bjelobrk, jedva sam razumio Spahu šta izgovara?
smoki_choko

#422 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

Bosanski_kralj wrote:Je li se ono u Čelika golman preziva Bjelobrk, jedva sam razumio Spahu šta izgovara?
bilobrk
Bosanski_kralj

#423 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Bosanski_kralj »

smoki_choko wrote:
Bosanski_kralj wrote:Je li se ono u Čelika golman preziva Bjelobrk, jedva sam razumio Spahu šta izgovara?
bilobrk
Ok, hvala
3XL

#424 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by 3XL »

25/05 , drugo poluvrijeme :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#425 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

A sta Lazar profuli onooo :shock: ,on gori od naseg Avdica..a ja mislio da je Avdic "nepobjediv" u fulanju 100% sansi :D

Solidna posjeta,ali ne i dobra. Utakmica na pocetku dosta obecavala,ali samo na pocetku..kasnije spora,umrtvljena,bez ideje i kreativnosti. Celik polos,bolji su bili u Zenici protiv nas,ali dobro hajde to je tekma kod kuce.
Jos uvijek je ovdje sve otvoreno 1:0 moze biti i dovoljno,ali i daej nade Celiku da moze nesto promijeniti.

Hajd' bice bolje....valjda :D
Locked