Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ProbuseniDolar
#401 Re: Komitet za normalizaciju
Nije mi jasno sto je ovo Osimu trebalo.
- lord blackadder
#402 Re: Komitet za normalizaciju
Nemaju ovi sta gubit vrijeme sa skupstinarima...odmah kod Dodika, i znaces na cemu si.
Jedina nada da ce biti usvojen Statut, je ako bude dovoljan 31 glas. 2/3, nema sanse.
Jedina nada da ce biti usvojen Statut, je ako bude dovoljan 31 glas. 2/3, nema sanse.
- dingosp0
#403 Re: Komitet za normalizaciju
i sta ako usvoje statut, hoce li i dalje ostati oni sadasnji lopovi u savezu?
sta ovi sad moraju ko lafo ici da premuntaju ove debile u savezu da oni glasaju za statut....??
ali mislim da ce na kraju Osim i kompanija premuntati ove sadasnje debile iz saveza da usvoje statut....
AL U KU*CU....
Pa ovo je najveca glupost u zadnjih 50 godina...
FIFA i UEFA ista mafija ko i savez nas...
zar nije logicnije dati debilima otkaz, napraviit novi savez ...
usvoji popisani statut...mirna bosna...
hajde sto je ova BH korupirana, ali sto je EU, FIFA, UEFA, UN, itd ... do dna...
sta ovi sad moraju ko lafo ici da premuntaju ove debile u savezu da oni glasaju za statut....??
ali mislim da ce na kraju Osim i kompanija premuntati ove sadasnje debile iz saveza da usvoje statut....
AL U KU*CU....
hajde sto je ova BH korupirana, ali sto je EU, FIFA, UEFA, UN, itd ... do dna...
-
upaljac01
#404 Re: Komitet za normalizaciju
dingosp0 wrote:i sta ako usvoje statut, hoce li i dalje ostati oni sadasnji lopovi u savezu?
AL U KU*CU....
mogu li tebe fifa i uefa otpustit sa posla ili izbacit iz skole?
- dingosp0
#405 Re: Komitet za normalizaciju
pa zar ovi iz saveza ne primaju platu od FIFA'e i UEFA'e...zar oni ne rade za njih?...Tako sam bar ja mislio... ako nije tako onda pardon....upaljac01 wrote:dingosp0 wrote:i sta ako usvoje statut, hoce li i dalje ostati oni sadasnji lopovi u savezu?
AL U KU*CU....
-
Max Bunker
#406 Re: Komitet za normalizaciju
Kako sada 2/3lord blackadder wrote:Nemaju ovi sta gubit vrijeme sa skupstinarima...odmah kod Dodika, i znaces na cemu si.
Pa cura koja je radila u Savezu, juce mi rece da im uz ovih dvadeset, treba jos sedam clanova Skupstine koji ce glasati za Statut. S' obzirom da HNK nije odrzao svoju Skupstinu vec punih 8 ili 9 godina, Komitet za normalizaciju bira cetvoricu iz njihovog kantonalnog Saveza te uz njih, jos trojica trebaju koji ce glasati za statut.
Jedino da me ona slagala ( mada mislim da sam nesta na ovaj fazon cuo i na tv-u )
-
LSD
#407 Re: Komitet za normalizaciju
Ni pod razno care, oni su samo pod krovom UEFE i ništa više...clanstvo u UEFU je na dobrovoljnoj bazi, niko ne mora biti njen clan ako to ne želi niti UEFA koga tjera na to, niti može natjerati...ali ako nisi clan iste ne možeš se ni takmiciti u takmicenjima koja ona organizuje (Evropska prvenstva, svijetska prvenstva pod kapom FIFE, Liga prvaka, Liga Europe, Intertoto kup)...nece UEFA cistiti naša govna, niti imaju ovlasti za to (ne mogu sve i da hoce) a nebi sve i da mogudingosp0 wrote:pa zar ovi iz saveza ne primaju platu od FIFA'e i UEFA'e...zar oni ne rade za njih?...Tako sam bar ja mislio... ako nije tako onda pardon....upaljac01 wrote:dingosp0 wrote:i sta ako usvoje statut, hoce li i dalje ostati oni sadasnji lopovi u savezu?
AL U KU*CU....
-
donidzek
#408 Re: Komitet za normalizaciju
Meni vise nista nije jasno...
Ovi iz komiteta ce fakat molit one sto su vise puta odbili statut, da ga sad usvoje...
Mada onaj Svabin kez lafca uliva nadu, nekako ko da ima nesto sto oni znaju a mi ne znamo, a oni nece da nam kazu
Malo je komplikovano znam... i glupo
ko da baris ufuranu trebu...

Ovi iz komiteta ce fakat molit one sto su vise puta odbili statut, da ga sad usvoje...
Mada onaj Svabin kez lafca uliva nadu, nekako ko da ima nesto sto oni znaju a mi ne znamo, a oni nece da nam kazu
ko da baris ufuranu trebu...
- Bosanski_kralj
#409 Re: Komitet za normalizaciju
I još da dodam da moramo biti zadovoljni što je i komitet formiran.LSD wrote: Ni pod razno care, oni su samo pod krovom UEFE i ništa više...clanstvo u UEFU je na dobrovoljnoj bazi, niko ne mora biti njen clan ako to ne želi niti UEFA koga tjera na to, niti može natjerati...ali ako nisi clan iste ne možeš se ni takmiciti u takmicenjima koja ona organizuje (Evropska prvenstva, svijetska prvenstva pod kapom FIFE, Liga prvaka, Liga Europe, Intertoto kup)...nece UEFA cistiti naša govna, niti imaju ovlasti za to (ne mogu sve i da hoce) a nebi sve i da mogujer što bi se neko zayebavao i trošio svoje vrijeme i živce sa našim majmunima iz NS ...ne placa UEFA ove lešinare iz našeg NS, koji su svakako otišli u dug od preko 2,5 miliona...uozbilji se buraz.
Ljudi su komotno mogli reći da ih ne zanimamo i da im se obratimo kad usvojimo statut.
- fakat
#410 Re: Komitet za normalizaciju
Ako nemaju nista konkretnije nego da moljakaju te delegate, onda nista od svega. Cak i ako nekim cudom nesto usvoje, ovi ce za pola godine ponoviti slican cirkus.
-
Corola
#411 Re: Komitet za normalizaciju
Taj mi kez Osimov lici na ono,ko' da sam sebi kaze.donidzek wrote:Meni vise nista nije jasno...![]()
Ovi iz komiteta ce fakat molit one sto su vise puta odbili statut, da ga sad usvoje...![]()
Mada onaj Svabin kez lafca uliva nadu, nekako ko da ima nesto sto oni znaju a mi ne znamo, a oni nece da nam kazu![]()
ko da baris ufuranu trebu...![]()
E moj Svabo dobru ti kasu skuvase pod stare dane i to vec drugi put.
Ili ona ''Ala'h se uvalih''
- dingosp0
#412 Re: Komitet za normalizaciju
pa onda cemu s mi nadamo, novi savez i gluposti...LSD wrote: Ni pod razno care, oni su samo pod krovom UEFE i ništa više...clanstvo u UEFU je na dobrovoljnoj bazi, niko ne mora biti njen clan ako to ne želi niti UEFA koga tjera na to, niti može natjerati...ali ako nisi clan iste ne možeš se ni takmiciti u takmicenjima koja ona organizuje (Evropska prvenstva, svijetska prvenstva pod kapom FIFE, Liga prvaka, Liga Europe, Intertoto kup)...nece UEFA cistiti naša govna, niti imaju ovlasti za to (ne mogu sve i da hoce) a nebi sve i da mogujer što bi se neko zayebavao i trošio svoje vrijeme i živce sa našim majmunima iz NS ...ne placa UEFA ove lešinare iz našeg NS, koji su svakako otišli u dug od preko 2,5 miliona...uozbilji se buraz.
ostace sve isto....
nidje veze
- and
#413 Re: Komitet za normalizaciju
riba se čisti od glave.dingosp0 wrote:pa onda cemu s mi nadamo, novi savez i gluposti...LSD wrote: Ni pod razno care, oni su samo pod krovom UEFE i ništa više...clanstvo u UEFU je na dobrovoljnoj bazi, niko ne mora biti njen clan ako to ne želi niti UEFA koga tjera na to, niti može natjerati...ali ako nisi clan iste ne možeš se ni takmiciti u takmicenjima koja ona organizuje (Evropska prvenstva, svijetska prvenstva pod kapom FIFE, Liga prvaka, Liga Europe, Intertoto kup)...nece UEFA cistiti naša govna, niti imaju ovlasti za to (ne mogu sve i da hoce) a nebi sve i da mogujer što bi se neko zayebavao i trošio svoje vrijeme i živce sa našim majmunima iz NS ...ne placa UEFA ove lešinare iz našeg NS, koji su svakako otišli u dug od preko 2,5 miliona...uozbilji se buraz.
ostace sve isto....
nidje veze
bitno je da je čišćenje počelo.
ne može se u 2 dana sve normalizovati,kad je i previše toga nenormalnog.
- Charuga
- Globalni moderator
#414 Re: Komitet za normalizaciju
Sergej Barbarez za Sarajevo-x.com
"U velikoj smo dubiozi da bi se stvari riješile preko noći"
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110421004
"U velikoj smo dubiozi da bi se stvari riješile preko noći"
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110421004
-
north
#415 Re: Komitet za normalizaciju
Hm, evo i Barbarez i onaj iz Banja Luke, a čini mi se da je i Osim to spomenuo, kako ljudi koji su glasali protiv nisu bili upoznati sa sadržajem novog dokumeNta, te kao tobože kad im se to malo bolje pojasni mogli bi promijeniti mišljenje...
Tobe jarabi, ili sam ja lud, ili ne kontam nikako ili nisam upoznat sa nečim...........Kakvo ba objašnjavanje, to su ljudi koji su pod utjecajem politike i nije poenta u razumijevanju nečega, nego što ti ljudi ne žele dobro našem fudbalu.....
Kao nisu znali..., i sad kad im se objasni, znati će, te bi trebali glasati za??????? Vrlo logično......
Pa ako se ne varam ovi iz UEFE što rasgovaraju sa komitetom su upoznavali stare delegate pred onu skupštinu o sadržaju novog dokumenta, pa su ga hladno odbili.....
U čemu će sad to novo objašnjavanje pomoći starim uhljupima da promijene mišljenje?
Ne kontam fakat otkud optimizam u ovome?
Tobe jarabi, ili sam ja lud, ili ne kontam nikako ili nisam upoznat sa nečim...........Kakvo ba objašnjavanje, to su ljudi koji su pod utjecajem politike i nije poenta u razumijevanju nečega, nego što ti ljudi ne žele dobro našem fudbalu.....
Kao nisu znali..., i sad kad im se objasni, znati će, te bi trebali glasati za??????? Vrlo logično......
Pa ako se ne varam ovi iz UEFE što rasgovaraju sa komitetom su upoznavali stare delegate pred onu skupštinu o sadržaju novog dokumenta, pa su ga hladno odbili.....
U čemu će sad to novo objašnjavanje pomoći starim uhljupima da promijene mišljenje?
Ne kontam fakat otkud optimizam u ovome?
-
Stari
#416 Re: Komitet za normalizaciju
Ne pamtim ...bilo je to bas podavno ...kad sam ja uopste nekog bario ... nisam, da budem potpuno iskren, nikad uspio nekoj od cura iz te kategorije prici na blize od toga.... da joj se ljubazno ponudim da joj naspem pice - vec u toj ranoj fazi - nije islo ... daljni napori u tom pravcu bivali bi potom smjesta obustavljeni - i islo se dalje... u nove radne pobjede ...nije ih bilo previse - al su bile tim ljepse i sladje.donidzek wrote:Meni vise nista nije jasno...![]()
Ovi iz komiteta ce fakat molit one sto su vise puta odbili statut, da ga sad usvoje...![]()
Mada onaj Svabin kez lafca uliva nadu, nekako ko da ima nesto sto oni znaju a mi ne znamo, a oni nece da nam kazu![]()
ko da baris ufuranu trebu...![]()
Nego sta je nakon izvjesnog vremena ...skoro po pravilu bivalo sa tim nafuranim kokicama ... ? Uz rijetke izuzetke ...vecina ih je natrkala na frajere koji su ih transformisali u olupinu nakon tek nekoliko godina braka ...
Interpretacija ove nevjesto srocene alegorije bi eventualno mogla biti ....jel skupstinski odbor koji reprezentuje srpsku republiku = nafurana trebica? .....Jel Ivica Osim = taj tip frajera ? ....
Na prvo pitanje bih bez daljnjeg odgovorio DA .... ovako nafuranu kokicu ja (ovako star) ne bih bario - nema tih para. Na drugo pitanje ...odgovor nije tako jednostavan (po mom licnom misljenju) ....'vako....u fudbalsko/nogometnim krugovima malo je frajera kalibra Ivice Osima ... ako neko iz ovog naseg sokaka moze tu trebu skontati i sarmirati je ... to bi trebao biti on. Ali sta ako je trebica toliko nafurana ...da joj je samo jedan tip iz druge mahale - srcu drag?
Ne znam - nisam pametan. Zelim Osimu i ostatku njegove ekipe puno srece.
-
chsk
#417 Re: Komitet za normalizaciju
Trebi ne da stari da bude s ovim frajerom, jer joj je par puta ocitao bukvicu a vala i zaprijetio malo 
- and
#418 Re: Komitet za normalizaciju
treba će na kraju biti j.....chsk wrote:Trebi ne da stari da bude s ovim frajerom, jer joj je par puta ocitao bukvicu a vala i zaprijetio malo
- cyprus
#419 Re: Komitet za normalizaciju
Statut će bit usvojen...
-
fukushima
#420 Re: Komitet za normalizaciju
al pitanje je kad. 25 majacyprus wrote:Statut će bit usvojen...
- cyprus
#421 Re: Komitet za normalizaciju
Možda ove...fukushima wrote:al pitanje je kad. 25 majacyprus wrote:Statut će bit usvojen...al koje godine
- ProbuseniDolar
#422 Re: Komitet za normalizaciju
Da li ce ili nece statut biti usvojen nije vazno. Vazno je da ce ga usvojiti oni koji ga nedavno nisu usvojili.
- paravan
#423 Re: Komitet za normalizaciju
ne, ali mogu reci da ne zele nikakav dogovor dok se ne odstrani svako ko je glasao protivupaljac01 wrote:
cuj dati im jos jednu sansu
pa imali su vec 2-3?!
- cyprus
#424 Re: Komitet za normalizaciju
Pa zar se moglo zamislit drugačije?ProbuseniDolar wrote:Da li ce ili nece statut biti usvojen nije vazno. Vazno je da ce ga usvojiti oni koji ga nedavno nisu usvojili.
-
upaljac01
#425 Re: Komitet za normalizaciju
paravan wrote:ne, ali mogu reci da ne zele nikakav dogovor dok se ne odstrani svako ko je glasao protivupaljac01 wrote:
cuj dati im jos jednu sansu
pa imali su vec 2-3?!
ne moze ni to