Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- golfiista
#401 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Mislim da su objekti kolektivnog stanovanja van bilo kakve konkurencije vezano za ovu temu, jer iste jesu sve, sem mjesta ugodnog zivljenja.
Ugodno mjesto za zivljenje u ovom gradu jeste periferija, ali samo ona koja je ostala netaknuta ratnim i poratnim migracijama, dakle sa malo ili nimalo seljobera sa iskljicivo objektima individualnog stanovanja.
Sve ostalo je sala.
Ugodno mjesto za zivljenje u ovom gradu jeste periferija, ali samo ona koja je ostala netaknuta ratnim i poratnim migracijama, dakle sa malo ili nimalo seljobera sa iskljicivo objektima individualnog stanovanja.
Sve ostalo je sala.
- славянин
#402 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
golfiista wrote:Mislim da su objekti kolektivnog stanovanja van bilo kakve konkurencije vezano za ovu temu, jer iste jesu sve, sem mjesta ugodnog zivljenja.
Sve ostalo je sala.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- golfiista
#404 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Zavisi kako posmatraš, zapravo kako uzmeš, a sa brda se tako i činiславянин wrote:golfiista wrote:Mislim da su objekti kolektivnog stanovanja van bilo kakve konkurencije vezano za ovu temu, jer iste jesu sve, sem mjesta ugodnog zivljenja.
Sve ostalo je sala.Pa sigurno preko 80% grada je u kolektivnom stanovanju tako da ako uzmes kao zakljucak da isto ispada iz konkurencije ostade ti bez grada ?
- Vojko.Vrućina
#405 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Dobrinja i Hrasno. 
- славянин
#406 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Da ja sam "brdjanin"golfiista wrote:Zavisi kako posmatraš, zapravo kako uzmeš, a sa brda se tako i činiславянин wrote:golfiista wrote:Mislim da su objekti kolektivnog stanovanja van bilo kakve konkurencije vezano za ovu temu, jer iste jesu sve, sem mjesta ugodnog zivljenja.
Sve ostalo je sala.Pa sigurno preko 80% grada je u kolektivnom stanovanju tako da ako uzmes kao zakljucak da isto ispada iz konkurencije ostade ti bez grada ?
-
staradis
#407 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Meni su neboderi pravi zatvori. Zgrade veće od 4 sprata bez lifta isto tako.
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
crnins
#408 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Na poljinama je sad najbolje očito.

- jon_jovi
#409 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Onaj Otes pun budala
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#410 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Pejton i Luzani
- Zatamnjena stakla
#411 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Čuj, gdje tojon_jovi wrote:Onaj Otes pun budala
- jon_jovi
#412 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Novi Novi Pazar, bljak fuujbordo gandalf wrote:Pejton i Luzani
- jaco_sa
#413 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Marijin Dvor...
- Zatamnjena stakla
#414 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ul. Franje Račkog ako sam dobro pogodio odma' na Vilsu. 
- Hajvan
#415 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
eis??jon_jovi wrote:Novi Novi Pazar, bljak fuujbordo gandalf wrote:Pejton i Luzani
- jon_jovi
- Hajvan
#417 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
i?jon_jovi wrote:Jes bogomi
ipak najurbaniji kvartovi u gradu, koji i ne pripadaju gradu
da je barem 50% Sarajva koncipirnano, urađeno,uređeno i održavano ko Lužanni i Pejton bio bi VAM too ljepuškast gradić
- jon_jovi
#418 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Urbano je očigledno preširok pojam
- Hajvan
#419 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
eis?jon_jovi wrote:Urbano je očigledno preširok pojam
to ispadoše Lužani sa ulicama pod 90 stepeni, trotoarima i drvoredima izmedju tortoara i kolnika, sve sa istim parcelama, istim razmakom objekata od ulice i (zamisli) istim razmacima izmedju kuca, plus uredne zgrade i zelene površine izmedju njih o kojima se (mo'š mislit) stanari brinu po Vama "očigledno preširok pojam urbanog"!?!?
-
safran
#420 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
beton, beton samo beton
- jon_jovi
#421 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
E jes vala, ono obranište na sred srijede Lužana smrdi razrušeno dvadeset godina a one rimske iskopine nalikuju čergi. Međutim, ti opet nisi shvatio na šta mislim.Hajvan wrote:eis?jon_jovi wrote:Urbano je očigledno preširok pojam
to ispadoše Lužani sa ulicama pod 90 stepeni, trotoarima i drvoredima izmedju tortoara i kolnika, sve sa istim parcelama, istim razmakom objekata od ulice i (zamisli) istim razmacima izmedju kuca, plus uredne zgrade i zelene površine izmedju njih o kojima se (mo'š mislit) stanari brinu po Vama "očigledno preširok pojam urbanog"!?!?
- Hajvan
#422 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
naravno da jesam, samo se pravim da nisamjon_jovi wrote:E jes vala, ono obranište na sred srijede Lužana smrdi razrušeno dvadeset godina a one rimske iskopine nalikuju čergi. Međutim, ti opet nisi shvatio na šta mislim.Hajvan wrote:eis?jon_jovi wrote:Urbano je očigledno preširok pojam
-
TheMule
#423 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Meni je Sarajevo prelijepo, bilo koji dio reci mu. Nije to umjetni grad ko na zapadu ili u pustinji. Auto nije potrebno, osim ponekad.
- jon_jovi
#424 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
A odakle ste ako smijem znati?TheMule wrote:Meni je Sarajevo prelijepo, bilo koji dio reci mu. Nije to umjetni grad ko na zapadu ili u pustinji. Auto nije potrebno, osim ponekad.
-
TheMule
#425 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Zivio sam u pet naselja u Sarajevu, i nekoliko opstina. Samo nisam zivio u Centru i Starom Gradu. Jednog dana bi vilio kupiti kucu u Starom Gradu ispod Trebevica.jon_jovi wrote:A odakle ste ako smijem znati?TheMule wrote:Meni je Sarajevo prelijepo, bilo koji dio reci mu. Nije to umjetni grad ko na zapadu ili u pustinji. Auto nije potrebno, osim ponekad.
EDIT: Sad kad pogledah granice, vidim zivio sam i u Centru jednom. Znaci samo Stari Grad osto