Njemu je bio doživljaj putovanje u Portugal. Jebe se njemu za reprezentaciju. Tako je to u državnom sektoru. Ko se sjeća uvodnih emisija koje su prethodile utakmicama na evropskim i svjetskim prvenstvima....i ovaj komentar mu je suvišan.Infaze Studio wrote:Sa ovim se u potpunosti slazem. Nebi me zacudilo da je levat koji je prenosio utakmicu ponudio Ronaldu i "raji" oralno-seksualne usluge onako oznojenima nakon meca. I jos ima hrabrosti (prilicno sam siguran da je to bio njegov glas) na press konferenciji provocirati Susica zbog velikog i sramotnog poraza. Ovaj papak je imao misiju sinoc u to ne sumnjam, da se ocrni selektor. To nisam zakljucio vec u toku utakmice slusajuci ga kako hvali portugalce na svakom koraku, a o nasim momcima nije rekao ama bas nista pozitivno, ali dalo se skontati na pressici da ima nesto protiv Papeta. Cak mu je, ako sam dobro cuo, u jednom trenutku rekao nesto kao da filozofira ili slicno.. Floghocunecu wrote:nasim djecacima i selektoru hvala, idemo dalje![]()
a levatu koji je prenosio utakmicu treba zabraniti da prenosi kablove![]()
kao da je prenosio za portugalsku tv
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Šandor
#401 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- poznanik
#402 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I selektor Francuske, (edit) Raymond Domenech, ostao je selektor nakon debakla na EP u A/CH, uspio ponovo uvezati reprezentaciju, i odvesti je na SP u JAR. Ne vidim razlog zašto i Sušić ne bi pokušao isto, zašto ne bi odveo BiH reprezentaciju na SP.mikogoago wrote:...Ovaj je ciklus za nama i trebamo nesto nauciti.Misljenja sam da Susic treba da nastavi sa repkom da radi jer je unio toliko toga novoga i dobroga i mislim da ce se sve to poceti vracati u sljedecem ciklusu.Ovo je i za njega dobra skola i gorko iskustvo...
Iz sinoćnje utakmice treba izvući pouku, ona svima treba biti jedno veliko i vrijedno iskustvo, na kojem će se ubuduće graditi igra i stvarati pobjeda.
Last edited by poznanik on 16/11/2011 13:02, edited 2 times in total.
- krivorijek
#403 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Samo par stvari da napisem: prvo, puno ljudi ovdje spominje nekakvu 'nasu euforiju', koja po nekakvom cudnom nacinu razmisljanja stavlja nepotreban (neizdrziv cak) pritisak na igrace, itd. Pa ljudi moji to je nesto skroz normalno, navijati za svoj tim, osjecati se uzbudenim (ako ti je vec do fudbala, repke, tekme...) i nadati se pozitivnom rezultatu! Pa sta bih trebao: nadati se negativnom rezultatu, unaprijed otpisati uspjeh, pa onda hladno i proracunato gledati utakmicu?!? Pa gdje to ima, kakvi su to navijaci, molim vas?
Drugo, sinocnje sudenje je bilo katastrofalno. Iako se sada, kad je sve proslo, moze izvesti zakljucak da smo mi tu izvukli tanji kraj (sudeci po "kapitalnim" sudijskim greskama), mislim da je to utisak koji vara. Sudija je vrsio od pocetka pritisak na nase igrace sudeci i najmanji kontakt za njih, to je bilo jasno kao dan. Kada ti, kao igrac na terenu, primjetis to (a primjetili su sigurno), ti ne mozes vise igrati 'normalno', te je sudija samim tim izvrsio jedan vrlo perfidan uticaj na tok utakmice. Kasnije greske u nasu korist su bile irelevantne. U jednoj ovakvoj utakmici se ne daje drugi zuti/crveni igracu zbog prigovora (ovim ne opravdavam Lulica, nimalo). Sorry.
A prigovor uopste nismo mogli vidjeti. Koliko je tendenciozno ova utakmica bila izrezirana, i kakve smo montirane slike dobijali iz Portugala svima je valjda jasno. Nisu smjeli ponoviti njihov treci gol iz pozicije iz koje bi se jasno moglo vidjeti je li bio offside ili ne (jutros vidim da nije bio offside), zato sto valjda tamo u reziji, u tom momentu, ni sami nisu bili sigurni. Gledao sam tekmu na sport1, komentarisao neki Nijemac: taj je od pocetka navijao za Portugal, i pricao tako kao da je pao sa Marsa juce, a na Marsu se nije bavio sportskim novinarstvom, nego nekim PR biznisom, nije vazno ko je klijent/o cemu se radi - vazno je da kapa lova. Grozno.
I ovo nije nikakva teorija zavjere. Pogledajte tekmu opet, pa zakljucujte sami.
Drugo, sinocnje sudenje je bilo katastrofalno. Iako se sada, kad je sve proslo, moze izvesti zakljucak da smo mi tu izvukli tanji kraj (sudeci po "kapitalnim" sudijskim greskama), mislim da je to utisak koji vara. Sudija je vrsio od pocetka pritisak na nase igrace sudeci i najmanji kontakt za njih, to je bilo jasno kao dan. Kada ti, kao igrac na terenu, primjetis to (a primjetili su sigurno), ti ne mozes vise igrati 'normalno', te je sudija samim tim izvrsio jedan vrlo perfidan uticaj na tok utakmice. Kasnije greske u nasu korist su bile irelevantne. U jednoj ovakvoj utakmici se ne daje drugi zuti/crveni igracu zbog prigovora (ovim ne opravdavam Lulica, nimalo). Sorry.
A prigovor uopste nismo mogli vidjeti. Koliko je tendenciozno ova utakmica bila izrezirana, i kakve smo montirane slike dobijali iz Portugala svima je valjda jasno. Nisu smjeli ponoviti njihov treci gol iz pozicije iz koje bi se jasno moglo vidjeti je li bio offside ili ne (jutros vidim da nije bio offside), zato sto valjda tamo u reziji, u tom momentu, ni sami nisu bili sigurni. Gledao sam tekmu na sport1, komentarisao neki Nijemac: taj je od pocetka navijao za Portugal, i pricao tako kao da je pao sa Marsa juce, a na Marsu se nije bavio sportskim novinarstvom, nego nekim PR biznisom, nije vazno ko je klijent/o cemu se radi - vazno je da kapa lova. Grozno.
I ovo nije nikakva teorija zavjere. Pogledajte tekmu opet, pa zakljucujte sami.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#404 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nije problem u rucnojultima_palabra wrote:Povuci i ti malo ručnuTomahawk11 wrote:Burazeru, nisi razumio, sit sam, a i mnogi drugi, pametovanja i kritika. Evo da ja tebe pitam, koliko je novih igraca dobila reprezentacija (kvalitetnih) u ovim kvalifikacijama?! I ko je po tebi adekvatan kandidat za selektora?!
Jeste, vidim bilo je kritika prije Portugala pravo, svi vi koji ste kritikovali bili ste u misijoj rupi i cekali ovu priliku. Mi nismo utakmicu izgubili zbog lose odbrane, mi smo utakmicu izgubili od bolje reprezentacije, to je ono sto sam ja vidio sinoc. Mi nemamo brza krila, sto je bila njihova najveca prednost.
Vrijedjaj se ti koliko hoces, ni meni se ne svidjaju pljuvaci kojima je ova tekma prilika da pruze jezik na Papeta. Gdje su bili prethodnih 5 tekmi?! Ili Pape ne bi valjao ni da je uspio odvesti reprezentaciju na EP?!
Ja da se pitam (a ne pitam se), dao bih Papetu ove kvalifikacije za Svjetsko, pa tu kakav rezultat napravi, da mu onda sudimo je li dobar ili los selektor.Njegova je kritika na mjestu... činjenica je da mi imamo 13-14 igrača koji mogu zadovoljiti neke evropske kriterije... ako smo mogli dobiti još jednog ili dvojicu kroz temeljitiji scouting i prijateljske tekme, to bi bila velika stvar.
Ali teško da bi i to uticalo mnogo na tok ove utakmice...
Naravno, to bi bila velika stvar, bio bih prezadovoljan sa kakvim brzim krilom
- Janjicar
#405 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A gdje necemo igrati lose sinoc
Kad dobijes loptu a 40 hiljada ljudi zvizdi i sve
Mislim da Dzeko,Begovic,Spahic tu i tamo Rahimic nisu podlegli tom pritisku
A mladi Pjana jest
on je imao par pogresni dodavanja kao da se prepao,ali s obzirom na njegove godine nista neobicno
Kako god imamo ekipu koja ce za 2-3 godine biti medju 15 najboljih reprezentacija sigurno

Kad dobijes loptu a 40 hiljada ljudi zvizdi i sve
Mislim da Dzeko,Begovic,Spahic tu i tamo Rahimic nisu podlegli tom pritisku
A mladi Pjana jest
Kako god imamo ekipu koja ce za 2-3 godine biti medju 15 najboljih reprezentacija sigurno
- dječak sa šibicama
#406 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koliko ja znam, Domenech je vodio Francuze u JAR-u.poznanik wrote:I selektor Francuske, Laurent Blanc, ostao je selektor nakon debakla na svjetskom prvenstvu u JAR, uspio ponovo uvezati reprezentaciju, i odvesti je na EP. Ne vidim razlog zašto i Sušić ne bi pokušao isto, zašto ne bi odveo BiH reprezentaciju na SP.mikogoago wrote:...Ovaj je ciklus za nama i trebamo nesto nauciti.Misljenja sam da Susic treba da nastavi sa repkom da radi jer je unio toliko toga novoga i dobroga i mislim da ce se sve to poceti vracati u sljedecem ciklusu.Ovo je i za njega dobra skola i gorko iskustvo...
Iz sinoćnje utakmice treba izvući pouku, ona svima treba biti jedno veliko i vrijedno iskustvo, na kojem će se ubuduće graditi igra i stvarati pobjeda.
Sto se tice BiH reprezentacije, brinu me one najave iz studija prije utakmice (predvidjanja, Glavas valjda, nisam siguran) da bi jos jedan neuspjeh neke igrace mogao navesti na odustajanje od reprezentacije, misli se vjerovatno na ove malo starije. Mozda Misimovic, ima 30, posrnuti toliko puta, ubije covjeku volju. Najbolji primjer je Vidic, on je samo godinu stariji od Misimovica, i oprostio se od reprezentacije. Dosadilo covjeku vjecito gubitnistvo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#407 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
e to bi bila žešća shitara...da igrači počnu odustajati jer smo i ove jedva skrpili, pa smo haman počeli ličiti na ozbilniju ekipu.
Glavu gore
Glavu gore
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#408 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je sad najveci problem, da ne pocne raspad, da ne pocnu oprastanja od reprezentacije. Onda opet gradi tim, pa u tom gradjenju fasujes od prosjecne Grcke i lose Slovacke i pa pa Brazil.JoseMujica wrote:e to bi bila žešća shitara...da igrači počnu odustajati jer smo i ove jedva skrpili, pa smo haman počeli ličiti na ozbilniju ekipu.
Glavu gore
- Comrad
#409 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
O kakvim odustajanjima vi pricate? Pa nije nam prvi put da se ovako razocaramo. Idemo dalje.
Nemojte bezveze pisati neprovjerene informacije, Spaha fino sinoc rekao da ide dalje, a vi ovdje lupate. Jer sve sto ovdje pise, daje ideje novinarima, da lupaju bombasticne naslove.
Jedini koji ide je Rahimic, zbog godina. Ne vidim zasto bi neko od ostalih odustao.
Nemojte bezveze pisati neprovjerene informacije, Spaha fino sinoc rekao da ide dalje, a vi ovdje lupate. Jer sve sto ovdje pise, daje ideje novinarima, da lupaju bombasticne naslove.
Jedini koji ide je Rahimic, zbog godina. Ne vidim zasto bi neko od ostalih odustao.
- Acheron
#410 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prozivao ga je na mobitel na poluvremenu, ali svi smo vidjeli da je selektor utonuo u san.hz__semir wrote:Ne kontam, zašto konstantno u postu spominje Sušića, zar nije Osim taj koji pravi taktiku i smišlja izmjene?Acheron wrote:Ne, stvarno...ali sve je slutilo sa zavrsnicom u jednom pravcu. Pa zar je neko pomislio da je ona greska Spahica u Francuskoj slucajnost? To se, prosto, desilo da bi se moglo mjesecima kasnije pricati 'eh da nije bilo onog penala, '14 minuta nas dijelilo'... i taj rad.
Dolazim iz Francuske, onako sav zguzvam nakon predjenih 3600 km, pokusavam putem odrzat optimizam mislju da imamo dobre sanse u barazu... Uz mali uslov - samo ne Portugal. Naravno, zapadne nas Portugal. Ekipa koja ima kapacitet da osvoji Euro.
Elem, zasluzen poraz. Nema se tu sta puno pametovat. Da bismo mi prosli u dvije utakmice, trebalo je da se poklopi da mi imamo perfektan dan a da njima bas nista ne polazi za nogom. Bilo je suprotno: da Ronaldu onako legne lopta; da Nani, gotovo iz prvog dodira s loptom, sprasi golcinu; da nam onaj bljutavi Postiga iz prve sutira i zabija...
Samo cu se uhvatit par stvari, da ne idem poimenice.
• Nama je raspala Rumunija priredila blitzkrieg, zasto ne bi Portugal? Otresce nas svak ko trci i ima tehnicki jake igrace. A Portugal ima tehnicki perfektne i mobilne igrace. Igraci iz vezog reda non-stop prave pometnju ubacivanjem iz drugog plana. Bez problema prave presing i stignu se naci u gol-sansi. Definitivno ne mogu tri kreativca igrat u nasoj vezi. (Misimovic, Pjanic, Medunjanin)
• Kriv si Susicu. Jbg, al' jesi. Spavas. Kakva je to prica da bi pretrpili jos gori poraz od sadasnjeg, da je umjesto Medunjanina usao Ibisevic? Neka mi neko objasni koja je takticka korist drzati Medunjanina svih 90 min. (trebao izaci na poluvremenu) i uopste 5 veznih. Jel dobro pokrivao teren? Jel sjeckao njihovu igru? Jel se ubacivao iz drugog plana da pomogne Dzeki? Jel prihvatao Begoviceva degaziranja? Odlicno kombinovao s ostatkom veznog reda ili Dzekom?itd
Ja sam prokomentarisao da je Susic vjerovatno misilio da je vec izvrsio 3 izmjene. Ne bi me cudilo.
• Kao i u Zenici - nase najjace oruzje je bilo potpuno odsjeceno. Dzeko nije Ronaldo. I umjesto da iskoristimo Dzekine najbolje fudbalske karakteristike, mi ih potpuno zatomimo. Ovo je opet dirketno vezano s prethodnom natuknicom - trebao je imati Ibisevica, da mu skine jednu cimpanzu s ledja.
• Lulic. Kretenski potez, blago receno. Ostavio drugove na cijedilu. Siguran sam da je nasim igracima skrenuta paznja da nema razgovora sa sudijom (i da se ne primaju na provokacije ciganije) i opet se desi ovako nesto. Mogu samo reci da je Lulic sretan sto nema pravu konkurenciju u reprezentaciji.
• Begovic. Kod prvog gola se trebao bolje postaviti. Nije krivac ni za jedan gol poslije. Slobodnjak Velosa je bio neodbranjiv.
• Rahimicu - HVALA ZA SVE! Falices nam u pohodu na Brazil.
• Euforija i nas mentalitet. Pregrst materijala za izucavanje.
• Velid Spaho je, meni licno, jedna od naomrazenijih licnosti iz javnog zivota. Ne mogu smislit ovu buhtlastu, podanicku marvu...Najgore je sto nije tako star, tako da ce nas jos dugo terorisati. Na prvom mjestu, kako neko s onako pizdavim glasom moze proci za sportskog komentatora!?
• Kako napreduju montaze s Ronaldom u ulozi gubitnika?
Ne znam da li treba birati novog selektora. Mozda je bolje opet pokusat sa apdejtovanim Susicem ( s novim poukama, novim vidicima) nego da se ponovo gubimo i trazimo s nekim novim licem, kojem ce trebat pola ciklusa da nadodje.
Uff, vrijeme je za pocinak...osjecam se pregazeno, Valja ovo sto prije zaboravit, izvuci pouke ko treba i polako se okrenut Brazilu. Imamo realne sanse. (al fakat)
Šta kažu ilidžanski ugostitelji, šta bi s one javne tajne?
Da smo zavrsili zadnji u grupi, ti bi ga branio, zar ne? Stoga, vozi misko.
Jos ne vidjeh da je neko ponudio razlog zasto je ostavljanje Medunjanina bilo korisnije od uvodjenja Ibisevica. Ako je vec, kao Mancini protiv Bayerna, htio cuvat rezultat od potpune blameza, valjda bi onda uveo Pandzu umjesto Medunjanina. (ili Misimovica)
Last edited by Acheron on 16/11/2011 13:23, edited 1 time in total.
- Janjicar
#411 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Medunjanin Out a Ibisevic IN ???Acheron wrote:Prozivao ga je na mobitel na poluvremenu, ali svi smo vidjeli da je selektor utonuo u san.hz__semir wrote:Ne kontam, zašto konstantno u postu spominje Sušića, zar nije Osim taj koji pravi taktiku i smišlja izmjene?Acheron wrote:Ne, stvarno...ali sve je slutilo sa zavrsnicom u jednom pravcu. Pa zar je neko pomislio da je ona greska Spahica u Francuskoj slucajnost? To se, prosto, desilo da bi se moglo mjesecima kasnije pricati 'eh da nije bilo onog penala, '14 minuta nas dijelilo'... i taj rad.
Dolazim iz Francuske, onako sav zguzvam nakon predjenih 3600 km, pokusavam putem odrzat optimizam mislju da imamo dobre sanse u barazu... Uz mali uslov - samo ne Portugal. Naravno, zapadne nas Portugal. Ekipa koja ima kapacitet da osvoji Euro.
Elem, zasluzen poraz. Nema se tu sta puno pametovat. Da bismo mi prosli u dvije utakmice, trebalo je da se poklopi da mi imamo perfektan dan a da njima bas nista ne polazi za nogom. Bilo je suprotno: da Ronaldu onako legne lopta; da Nani, gotovo iz prvog dodira s loptom, sprasi golcinu; da nam onaj bljutavi Postiga iz prve sutira i zabija...
Samo cu se uhvatit par stvari, da ne idem poimenice.
• Nama je raspala Rumunija priredila blitzkrieg, zasto ne bi Portugal? Otresce nas svak ko trci i ima tehnicki jake igrace. A Portugal ima tehnicki perfektne i mobilne igrace. Igraci iz vezog reda non-stop prave pometnju ubacivanjem iz drugog plana. Bez problema prave presing i stignu se naci u gol-sansi. Definitivno ne mogu tri kreativca igrat u nasoj vezi. (Misimovic, Pjanic, Medunjanin)
• Kriv si Susicu. Jbg, al' jesi. Spavas. Kakva je to prica da bi pretrpili jos gori poraz od sadasnjeg, da je umjesto Medunjanina usao Ibisevic? Neka mi neko objasni koja je takticka korist drzati Medunjanina svih 90 min. (trebao izaci na poluvremenu) i uopste 5 veznih. Jel dobro pokrivao teren? Jel sjeckao njihovu igru? Jel se ubacivao iz drugog plana da pomogne Dzeki? Jel prihvatao Begoviceva degaziranja? Odlicno kombinovao s ostatkom veznog reda ili Dzekom?itd
Ja sam prokomentarisao da je Susic vjerovatno misilio da je vec izvrsio 3 izmjene. Ne bi me cudilo.
• Kao i u Zenici - nase najjace oruzje je bilo potpuno odsjeceno. Dzeko nije Ronaldo. I umjesto da iskoristimo Dzekine najbolje fudbalske karakteristike, mi ih potpuno zatomimo. Ovo je opet dirketno vezano s prethodnom natuknicom - trebao je imati Ibisevica, da mu skine jednu cimpanzu s ledja.
• Lulic. Kretenski potez, blago receno. Ostavio drugove na cijedilu. Siguran sam da je nasim igracima skrenuta paznja da nema razgovora sa sudijom (i da se ne primaju na provokacije ciganije) i opet se desi ovako nesto. Mogu samo reci da je Lulic sretan sto nema pravu konkurenciju u reprezentaciji.
• Begovic. Kod prvog gola se trebao bolje postaviti. Nije krivac ni za jedan gol poslije. Slobodnjak Velosa je bio neodbranjiv.
• Rahimicu - HVALA ZA SVE! Falices nam u pohodu na Brazil.
• Euforija i nas mentalitet. Pregrst materijala za izucavanje.
• Velid Spaho je, meni licno, jedna od naomrazenijih licnosti iz javnog zivota. Ne mogu smislit ovu buhtlastu, podanicku marvu...Najgore je sto nije tako star, tako da ce nas jos dugo terorisati. Na prvom mjestu, kako neko s onako pizdavim glasom moze proci za sportskog komentatora!?
• Kako napreduju montaze s Ronaldom u ulozi gubitnika?
Ne znam da li treba birati novog selektora. Mozda je bolje opet pokusat sa apdejtovanim Susicem ( s novim poukama, novim vidicima) nego da se ponovo gubimo i trazimo s nekim novim licem, kojem ce trebat pola ciklusa da nadodje.
Uff, vrijeme je za pocinak...osjecam se pregazeno, Valja ovo sto prije zaboravit, izvuci pouke ko treba i polako se okrenut Brazilu. Imamo realne sanse. (al fakat)
Šta kažu ilidžanski ugostitelji, šta bi s one javne tajne?
Da smo zavrsili zadnji u grupi, ti bi branio ga branio, zar ne? Stoga, vozi misko.
Jos ne vidjeh da je neko ponudio razlog zasto je ostavljanje Medunjanina bilo korisnije od uvodjenja Ibisevica. Ako je vec, kao Mancini protiv Bayerna, htio cuvat rezultat od potpune blameza, valjda bi onda uveo Pandzu umjesto Medunjanina. (ili Misimovica)
I sta onda ? Mi nismo mogli doci do gola s 4 igraca na sredini a ti bi htio da s 3 igraca proturimo loptu naprijed ?
Ljudi su nas nadjacali na sredini terena a ti bi jos da izbacis medunjanina ?
Jesi gledao utakmicu i vidio da Medunjanin pridje Spahicu skroz ne bi li uzeo loptu i probao je prenijeti na drugu polovinu
Svi ste vi sad selektori
- Acheron
#412 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidim ti si selektor, cim vidis cetvoricu u vezi. Medunjanin je PETI igrac u vezi. Bio je poslije tako umoran da je samo pogledom pratio desavanja na terenu. I jos zamalo nije napravio drugi zuti u svojoj nemoci i frustriranosti.Janjicar wrote:
I sta onda ? Mi nismo mogli doci do gola s 4 igraca na sredini a ti bi htio da s 3 igraca proturimo loptu naprijed ?
Jesi gledao utakmicu i vidio da Medunjanin pridje Spahicu skroz ne bi li uzeo loptu i probao je prenijeti na drugu polovinu
Svi ste vi sad selektori
Dzeku smo potpuno zavalili. Mislim da su Pepe i drustvo bili presretni sto su cuvali samo jednog igraca.
-
condy
#413 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koga to novinarski " pljuje "bahonnen wrote:Apsolutno ZA da Pape nastavi dalje.
Glavu gore. Jednostavno je bolji pobijedio.
A svi koji su ovo jedva čekali da počnu pljuvati moram vas razočarati: Pape ako želi ostaje selektor. Mislim da će na njemu biti odluka. Osim je to i najavio.
Nadam se da mu se neće zgaditi novinarski pljuvači i da će otići zbog toga. A ne sve građane koji ga slučajno u međuvremenu sretnu apelujem da mu stisnu ruku podrške.
Jbg... Ovo su bolovi odrastanja, a mi smo tek u povojima, ali na dobrom putu.
Sta sad to znači, da se selektor ne smije kritikovati. Smije i treba!
Pogledaj malo korz šta je sve Bilić prolazio u Hrvatskoj, i kako su ga novinari kritikovali za rezultate u ovim kvalifikacijama.
Razumne primjedbe i kritika na određene postavke, i sl. je uvijek dobra i od nje Sušić neće bježati...
Last edited by condy on 16/11/2011 14:04, edited 1 time in total.
-
popajic
#414 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svi generali poslije bitke
Mi smo narod krajnosti i nerealnosti.
Da smo pobijedili Safetu bi lego spomenik u sred Ferhadije u roku od 24h.
Sinoc svi u horu - zmajevi su nasi sta god da bude , danas od tih istih zmajeva pravimo kokoske
Jebi ga , malo reale nije na odmet !
Mi smo narod krajnosti i nerealnosti.
Da smo pobijedili Safetu bi lego spomenik u sred Ferhadije u roku od 24h.
Sinoc svi u horu - zmajevi su nasi sta god da bude , danas od tih istih zmajeva pravimo kokoske
Jebi ga , malo reale nije na odmet !
- stranac2
#415 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pape kao trener daleko najbolji trener BH repke do sada . Ali ima svojih bolaa. Ono sto kazu dobar strateg a los takticar. Katastrofalna postavka sinoc. Jesu Portugalci bili puno bolji ali i mi smo sinoc iskoristili 50 posto od svojih kvaliteta. Isfrustriran sam jer smo u dvije utakmice baraza odigrali nekih 10 minuta sa priblizno najacim sastavom koga mozemo izvesti. U tih 10 minuta smo stvorili jedine dvije sanse i nikakva pouka iz tog nije izvucena !!! Nisam za razapinjanje Susica ali se pokazuje da ne zna voditi utakmice i da odlucujucim momnetima napusti neke ispravne fudbaske stavove i odigra nasigurno jeste jednako ceka da mu protivnicki trener odredjuje taktiku.
Drugo mi nemamo brzog igraca i trebamo ih lupom traziti po svijetu bez obzira koliko losi tehnicki bili. Nama treba jedan "zec", igrac uloge koji nece dozvoliti da protivnicki igrac uzme loptu i bukvalno pretrci cijelu sredinu terena bez ikakvih problema. Svaka reprezentacija koja je brza nam ne odgovara i svaki protivnicki trener zna tu nasu bolu al se o tome mudro suti.
Dzeko ako je ono zaista izjavio za Lulicaz zaista je pretjerao. Trebao je onda prozvati i svog jarana Spahica za Pariz.
Drugo mi nemamo brzog igraca i trebamo ih lupom traziti po svijetu bez obzira koliko losi tehnicki bili. Nama treba jedan "zec", igrac uloge koji nece dozvoliti da protivnicki igrac uzme loptu i bukvalno pretrci cijelu sredinu terena bez ikakvih problema. Svaka reprezentacija koja je brza nam ne odgovara i svaki protivnicki trener zna tu nasu bolu al se o tome mudro suti.
Dzeko ako je ono zaista izjavio za Lulicaz zaista je pretjerao. Trebao je onda prozvati i svog jarana Spahica za Pariz.
- Janjicar
#416 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije covjek umoran bio nego je i saam bio razocaran kao i Papac ,kao i Dzeko kao i svi uglavnomAcheron wrote:Vidim ti si selektor, cim vidis cetvoricu u vezi. Medunjanin je PETI igrac u vezi. Bio je poslije tako umoran da je samo pogledom pratio desavanja na terenu. I jos zamalo nije napravio drugi zuti u svojoj nemoci i frustriranosti.Janjicar wrote:
Svi ste vi sad selektori
Dzeku smo potpuno zavalili. Mislim da su Pepe i drustvo bili presretni sto su cuvali samo jednog igraca.
aaa wooow ne znam kako si mi primjetio da sam pogrijesio i stavio 4 :O
- Sasvim_Obican
#417 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I nakon prospavane noći dojmovi su slični sinoćnjim - podlegli atmosferi, uništeni ranim pogotkom i nervozom naših igrača. Ipak, unatoč svemu - Safet Sušić mora ostati na čelu reprezentacije jer se s ovim igračkim kadrom i ovim stručnim štabom imamo čemu nadati ! 
- Acheron
#418 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Decko, ako imas neki argument, slobodno ga podastri. Mani me suplje i wannabe nadjebavanja. Pitanje glasi: zasto je Medunjanin bio koristan na terenu, i to svih 90 min? Jel sto dobro lozi Rahimica?
Svi njegovi pasovi, ako nisu zavrsavali u nogama portugalaca ili autu, isli su ka Rahimicu, koji se nasao u ulozi playmakera skoro citavo prvo poluvrijeme.
Mora se reci i da nam je odsustvo Mujdze, potpuno poremetilo koncpciju. Te stavljaj Zahirovica, te Jahica...Mada bi svejedno ispali, al eto.
Svi njegovi pasovi, ako nisu zavrsavali u nogama portugalaca ili autu, isli su ka Rahimicu, koji se nasao u ulozi playmakera skoro citavo prvo poluvrijeme.
Mora se reci i da nam je odsustvo Mujdze, potpuno poremetilo koncpciju. Te stavljaj Zahirovica, te Jahica...Mada bi svejedno ispali, al eto.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#419 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa Pjanić je bio 10x gori od Medunjanina sinoć....ni pasa, ni duel igre, ni kretanja...mogli smo i panj postaviti na sred terena....za panj bi možda koji portugalac slučajno zapeo
- Janjicar
#420 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koga bi ti ubacio mjesto Medunjanina ?Acheron wrote:Decko, ako imas neki argument, slobodno ga podastri. Mani me suplje i wannabe nadjebavanja. Pitanje glasi: zasto je Medunjanin bio koristan na terenu, i to svih 90 min? Jel sto dobro lozi Rahimica?
Samo mi to reci ?
Zahirovica na njegovo mjesto a mjesto Zahirovica na onoj poziciji staviti Jahica a na jahicevo Pandzu ???
A Jahic je spor to se sinoc vidjelo skroz tako da bi do prvog poluvremena gubili 6:0
Po meni Medunjanin dobro odigrao trudio se i sve, vise mi je zaoko zapelo igranje Pjanica ali jbg mlad je on jos uvijek i pritisak navijaca je uradio svoje
-
Teufik
#421 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma jasta....svaka cast Zmajevi.M10A4EVER wrote:Bice bolje...
Nema se sta puno dodati,sve ste ispisali.
Da ne ponavljam suplju,moglo je ovako ili onako.
PS:Jebem ti baraz i onog ko ga izmisli!
- Tvrdokorna mrlja
#422 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
dosta komentara se zasniva i na ovoj tezi.piupiu wrote:Presiju s kojom se ova ekipa momaka nosi (da donese 'radost' u svim ostalim smislovima isfrustrianoj naciji), je strasan teret za bilo koga. Ja im od srca cestitam! Kao i navijacima BiH u Portugalu koji su se culi kao da ih je bilo pet puta vise. Idemo dalje.
no medjutim,i sami su igraci krivi za ovo.kapiten je na press konferenciji u zenici upravo potencirao ono neko "mi" u svoj ovoj prici.pokazacemo da nismo divljaci.nas narod,ovo ono..prica kako treba radosti nasoj naciji i slicno.
takodjer novinarski komentari o ujedinjenju drzave putem fudbala,kako politicari ne mogu sto moze fudbal..odvela je na level da je pritisak vjerovatno nepodnosljiv bio na individualnom nivou.
a za to smo krivi i mi navijaci,i novinari ,al bogami i pojedini igraci i rukovodioci saveza.
to mislim sto se tice psiholoskog aspekta price,al realnost je da taj pritisak nije bio presudan,nego razlika u fizickoj spremnosti i tehnici koja je individualno na njihovoj strani,ako uporedimo svakog igraca ponaosob sa njegovim oponentom na drugoj strani.
uz sve ,njihova timska igra je ono sto nas je rasturilo.nade polazemo u potez individualca i to radimo godinama,a ovo je kolektivna igra.
zelio bih u svemu ovome da naglasim da se u fudbalu jake ekipe poznaju po tome koliko je jaka njihova najslabija karika,a ne onoliko koliko je jaka najjaca.
lanac je pukao na nekim igracima i ne mogu jacina dzeke i misimovica da odrze lanac jakim,kad su neke od karika popucale na samom startu utakmice.
al svaki poraz je skola.
najgore je ne izvuci pouke nakon sto se nesto ovako desi.to je tragicnije od samog poraza,jer zivot donosi nove utakmice i njih trebamo docekati sto jaci
- Acheron
#423 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neozbiljan si. Valjda sam ja jebemu rekao koga bi ubacio i zasto.Janjicar wrote:Koga bi ti ubacio mjesto Medunjanina ?Acheron wrote:Decko, ako imas neki argument, slobodno ga podastri. Mani me suplje i wannabe nadjebavanja. Pitanje glasi: zasto je Medunjanin bio koristan na terenu, i to svih 90 min? Jel sto dobro lozi Rahimica?
Samo mi to reci ?
Zahirovica na njegovo mjesto a mjesto Zahirovica na onoj poziciji staviti Jahica a na jahicevo Pandzu ???
A Jahic je spor to se sinoc vidjelo skroz tako da bi do prvog poluvremena gubili 6:0
Po meni Medunjanin dobro odigrao trudio se i sve, vise mi je zaoko zapelo igranje Pjanica ali jbg mlad je on jos uvijek i pritisak navijaca je uradio svoje
Jeste i to. Ali Pjanic na krilu svakako nema sta trazit. Ako ode Misimovic (ili bude u losoj formi) eto prilike da on bude glavni playmaker. Nema potreba za trojicom playmakera, od cega su dvojica uvijek na neprirodnim mjestima.pa Pjanić je bio 10x gori od Medunjanina sinoć....ni pasa, ni duel igre, ni kretanja...mogli smo i panj postaviti na sred terena....za panj bi možda koji portugalac slučajno zapeo
- Ridjobrki
#424 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Haj' samo nek su oni nama živi i zdravi...

- Janjicar
#425 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A isto tako sam ti odgovorio zasto nije mogao ubaciti IbisevicaAcheron wrote:Neozbiljan si. Valjda sam ja jebemu rekao koga bi ubacio i zasto.Janjicar wrote:Koga bi ti ubacio mjesto Medunjanina ?Acheron wrote:Decko, ako imas neki argument, slobodno ga podastri. Mani me suplje i wannabe nadjebavanja. Pitanje glasi: zasto je Medunjanin bio koristan na terenu, i to svih 90 min? Jel sto dobro lozi Rahimica?
Samo mi to reci ?
Jeste i to. Ali Pjanic na krilu svakako nema sta trazit. Ako ode Misimovic (ili bude u losoj formi) eto prilike da on bude glavni playmaker. Nema potreba za trojicom playmakera, od cega su dvojica uvijek na neprirodnim mjestima.pa Pjanić je bio 10x gori od Medunjanina sinoć....ni pasa, ni duel igre, ni kretanja...mogli smo i panj postaviti na sred terena....za panj bi možda koji portugalac slučajno zapeo
Da ponovim
Ljudi su nas i onako pojeli na terenu a sta bi bilo da izbacimo jos jednog srednjeg igraca a da ubacimo napadaca ?
Ko ce doturiti tu loptu do napadaca ?
Dugim Loptama mozda ? ali i od togA nema nista ako vidimo da je Pepe sinoc skakao ko lud, i ako nije nadskocio Dzeku onda je Stark svirao faul...
Bilo kako bilo covjek je izveo najbolji sastav sto je mogao a mislim da je Susic volio vise i od mene i od tebe da pobijedi