ulozicu kucu i imanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lester burnham

#401 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

lester burnham wrote:hvala na cestitkama,
za danas,

SWEDEN: Allsvenskan
19:00
Malmö - Halmstad
tip 1&tm12+ @1,60
proslogodisnji prvak malmo je novu sezonu otvorio trijumfom 4:2, danas mu gostuje halmstad koji je proslu sezonu zavrsio na 12. mjestu... malmo zadrzao ekipu, ima sampionske ambicije, ocekujem da bez problema trijumfuje danas...

NORWAY: Tippeligaen
Viking - Molde
ti 3+ @ 1,75
po meni viking favorit, trebao bi` upisati prvu pobjedu kuci ali u poslijednjih deset susreta ove dvije ekipe prebacilo preko tri gola, tako od danasnjeg duela ne ocekujem nista drugo...

TURKEY: Superliga
Kasimpasaspor - Besiktas
tip tm2 2+ @ 1,95
vecerasnji rival besiktasu najveci kandidat za ispadanje u nizi rang, u 17 dosadasnjih medjusobni duela kasimpasaspor nikada nije pobjedio besiktasa... igra se u istanbulu pa ce besiktas imati motiv vise da pred svojim mnogobrojnim navijacima odigra dobro protiv fenjerasa i zabije dva gola...

GL ;-)
2/3
malmo 3:1
viking 2:2
besiktas dobio samo 0:1 :sad:

3,5 boda u plus danas...!
GL ;-)
Arma-Sarma

#402 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Ovdje nisam pisao dva dana i odmah dobio oba dana na kladionici :-)

lestere otvorio si temu za zicere, a daješ parove da će Bešiktaš uvaliti nekome dva gola ili takve gluposti. Ni z od zicera.
pringless

#403 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by pringless »

Prati li ko koliko je do sada kuca i imanja izgubljeno? :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#404 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by bordo gandalf »

Prati li ko od vas NBA imaju dvije utakmice veceras Detroit - Cleveland i New Orleans - Utah smije li se igrati :D
Arma-Sarma

#405 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

rashtiman wrote:Prati li ko od vas NBA imaju dvije utakmice veceras Detroit - Cleveland i New Orleans - Utah smije li se igrati :D
Ma NBA je završila, ove utakmice se igraju reda radi. Sve se već zna.
lester burnham

#406 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

Arma-Sarma wrote:Ovdje nisam pisao dva dana i odmah dobio oba dana na kladionici :-)

lestere otvorio si temu za zicere, a daješ parove da će Bešiktaš uvaliti nekome dva gola ili takve gluposti. Ni z od zicera.
to da, dvojka u glavu je realnija bila za istu kvotu,
i slazem se, bilo je boljih rjesenja...

l`pool 3+
zaragosa 3+
to otprilike isforsirah danas,
cini mi se nije toliko lose bilo ni danas, sto se rezultata tice...
lester burnham

#407 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

pringless wrote:Prati li ko koliko je do sada kuca i imanja izgubljeno? :D
imas tabelu gore...
oni bodovi sto su na tabeli pored igraca, to ti je osnova za mnozenje sa zamisljenim ulogom,
kad pomnozis znaces koliko je neko u plusu.

opet na svaku promasenu oduzima se 10 bodova, kao da si uplatio cenera na taj par i izgubio.
ako je neko u minusu opet mnozis sa ulogom i znaces koliko je los do sada...

nismo jos bog zna nesto u plusu ali
i kuca i imanje su tu... ;-)
lester burnham

#408 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

Tomahawk11 wrote:Tenis, ATP MONTE CARLO
12:20 Robredo T.-Dodig I. -1 @ 1.30
O Dodigu se malo šta ima reći što se nezna jako je napredovao u zadnjih godinu dana. Dodig je igrač koji preferira brže podloge iako u karijeri ima skoro 250 matcheva na zemlji tako da mu ni ova podloga nije strana.Sa druge strane Robredo pravi Španjolac majstor zemlje odličan tehničar igrač kojemu su svi udarci na mjestu,prije početka sezone sam čitao da je uzeo novoga kondicionog trenera da ga pripremi iz razloga što planira velike stvari ove godine i povratak u top 10 što je pokazao na prvih par zemljanih turnira u Južnoj Americi.

FT 2:0 (6:4, 6:2)
lester burnham

#409 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

lerdi wrote:Moja dva za danas

1.F.Gil - S.Stakhovsky 1 (kvota 1.4)

Gil je "prirodni" zemljaš i večinu mečeva igra na ovoj podlozi, dok se ukrajinac više bazira na tvrdu podlogu i zemlja mu baš ne leži. Ovo je takođe i prilika za Gil-a da po prvi put na turniru koji bi mu trebao ležati, prođe prvu rundu te tako na pravi način otvori sezonu šljake na kojoj bi trebao i uzeti največibroj poena ove sezone.

FT 2:0 (6:1, 6:3)

2. Tomsk - Anzhi - manje od 2,5 (kvota 1.45)

Tomsk je poprilično loš ove sezone i u tri utakmice su postigli 0 golova (osvojili su isto toliko i bodova), s druge strane Anzhi se ove sezone dosta pojačao. Došlo je dosta kalitetnih igrača kao što su R.Carlos, Boussoufa, Diego Tardelli ali ipak još uvijek nisu dovoljno uigrani. U prošlom kolu su pobjedili Rubin i vidjelo se da polako stvari dolaze na svoje ali ipak mislim da će trebato još malo vremena da se sve posloži. Mislim da će Tomsk teško do gola danas i da Anzhi može sačuvati mrežu netaknutom, ali isto tako nisam siguran koliko im je napad uigran tako da mi je nekako manje od 2,5 gola najrealnije.
...

anzi 0:0 FT

svaka cast, 2/2 ... ;-)
lester burnham

#410 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

Tomahawk11 wrote:21:00 Zaragoza - Getafe 1x 1,25

Cisto statisticki, Zaragoza ispod crte za ispadanje, u solidnoj formi u posljednje vrijeme, pogotovo na domacem terenu. Getafe u losoj formi, ne znaju za pobjedu u posljednjih 6 tekmi, a nisu pobijedili ni na gostovanjima u posljednjih 6 tekmi. Oni su na 4 boda od zone ispadanja i mislim da mogu danas najvise do boda, sa ovakvom formom to bi im bio i uspjeh.

FT 2:1
lester burnham

#411 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

ProbuseniDolar wrote:Liverpool - City tk1 1,85 (Liverpool izvodi vise kornera) 6:2

Saragosa - Getafe x 3,00
Ovo sigurno nije par na koji treba uloziti kucu i inanje ali sam pogled na tabelu kaze da ni jedan tim nece rizikovati i napadati jer bi katastrofa bila gubitak bodova. Da je kojim slucajem ovakva situacija kod talijana, ovdje kvota na x ne bi prelazila 1,5 :D. Na nekom ludom listicu, vrijedilo bi pokusati igrati x.

Rapid B. - Univ.Craiova 1 1,4
Rapid pokusava da izganja mjesto u kvalif.za LP. Gosti u zoni ispadanja, od zadnjih 5 tekmi 3 poraza i 2 nerijesene.
Tomahawk11
Globalni moderator

#412 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

LDU Quito - Godoy Cruz 12.4. uto. 0:15 1 1,45

Razlozi...LDU Quito je nepobjediv na svom terenu, a glavni razlog za to je nadmorska visina 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#413 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Garcia Lopez - Millot 12.4. uto. 12:30 1 1,25

U prvom kolu jakog turnira (serije Masters) u Monte Carlu sastaju se 27. igrac svijeta Spanjolac Guilermo Garcia Lopez(28) i Francuz Vincent Millot (25), trenutno 159. igrac svijeta. GGL nam je svima dobro poznati igrac, ali koji ove godine nije postigao do sada bas neke dobre rezultate tako da mu je ove polufinale Zagreba najbolji rezultat a uz to mogli bismo izdvojiti i cetvrtfinale Dohe. Ostalo su bila ispadanja u prvim i drugim kolima. Ali, kao i svi Spanjolci i on najvise ipak preferira clay i tek sad dolazi njegov dio sezone. Nakon jako losih igra u Dubaiu, IW i Miamiju dolazi na zemljane terene u Houston gdje fino odigrava protiv Devvarmana (6-4 6-1) te u cetvrtfinalu tijesno gubi u tri seta od odlicnog Cuevasa i tu se vec vidio znacajni napredak u igri za razliku od prvog dijela sezone koji je odigrao na hardu. Vincent Millot s druge strane je ipak igrac nizeg ranga koji uglavnom nastupa po challenger turnirima, a tu i tamo uspije kroz kvalifikacije upasti u glavni zdrijeb i nekog ATP turnira ili ako mu se negdje smiluju pa mu daju wild card kao sto je ove godine to bilo u Marseilleu. Inace, ako mu se malo pogledaju rezultati, obicno bude glatko porazen kad naleti na iole kvalitetnijeg igraca. Vjerujem da ce tako biti i danas i da ce GGL to rijesiti u dva lagana seta. Inace na proslogodisnjem izdanju Monte Carla, GGL je izgubio vec u prvom kolu, tako da ovdje igra bez pressinga obrane nekih bodova, dok mu je to s druge strane odlicna prilika da inkasira pokoji bod i popne se na rang listi. Millot, naravno, prosle godine nije ni stigao do glavnog turnira. H2H im je za sada 0-0.
permanentan

#414 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by permanentan »

Sta mislite o paru Bogomolov - Delić, vi koji se malo bolje razumijete u tenis?

Na Delica kvota 2,4 , a meni ne izgleda nemoguce da uzme ovog Bogomolova...
perfect_guy

#415 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by perfect_guy »

permanentan wrote:Sta mislite o paru Bogomolov - Delić, vi koji se malo bolje razumijete u tenis?

Na Delica kvota 2,4 , a meni ne izgleda nemoguce da uzme ovog Bogomolova...
pa, mislim da će obojica Boga moliti da dobiju :lol: :lol:
lerdi

#416 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lerdi »

Za danas:

Manchester U. - Chelsea -> manje od 4 gola (kvota 1.2)
Mislim da u ovoj utakmici niko neće srljati jer jedan gol sve mijenja. United ima odličnu prednost iz prvog susreta i oni će sigurno čekati svoje šanse iz kontri i polukontri. S druge strane je Chelsea kojeg vodi trener koji voli da igra na sigurno tako da očekujem i od Chelsea da polako gradi svoje napade, te traži rupe u odbrani Uniteda kojih je jako malo u zadnje vrijeme. Sve u svemu očekujem veliku borbu na taktičkom polju i dosta dosadnu utakmicu.

Manchester U. - Chelsea -> prvi događaj ž.karton (kvota 1.7)
Ovo ide u kombinaciji sa gornjom pričom. U igri je polufinale LP i više se nema šta izgubiti. Očekujem da će se to vidjeti i na broju žutih. Zato mislim da će prvi žuti doći prije prvog gola i prvog poluvremena.

A.Montanes - X.Malisse -> 1 (kvota 1.25)
Montanes je mrtvi zemljaš, ali ove godine je pokazao da zna igrati dobro i na tvrdoj podlozi. Ne kao oni najbolji "harderi" ali dosta se popravio. Ipak ovaj dio sezone je onaj u kojem on skuplja najviše poena, jer šljaka je podloga na kojoj je odigrao nekih 70-80% mečeva u karijeri. S druge strane je Malisse koji ne preferira ovu podlogu pošto igru dosta bazira na dobrom servisu, koji na šljaci ne znači mnogo. Malisse je dobar igrač ali je Montanes na šljaci kao riba u moru i mislim njegova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Shakhtar - Barca -> oba tima daju gol (kvota 1.55)
Ovaj duel je završen već u prvom susretu i putnik u slijedeću fazu takmičenja je poznat. Ipak motiva da odigraju dobro sigurno ne nedostaje niti jednim niti drugim. Domaćinima je sigurno u cilju da se od domaće publike oproste na pravi način, te pokažu da se mogu nositi i sa velikom Barsom. S druge strane kod Barse će vjerovatno priliku dobiti i neki igrači koji treba tek da se pokažu u prvom timu jer za vikend ide "el clasico" i glavni fokus je na toj utakmici. Ovim novim momcima je večeras prava prilika za pokazivanje jer domaćinima ne igraju glavni igrači iz odbrane Rat (susendovan), Chygrynskiy (povreda) a i Srna je jako upitan. Obje ekipe su rasterećene jer putnik za dalje se već zna, i mislim da će u takvom okruženju zaista pokazati šta znaju. Napadati i davati golove sigurno znaju i jedni i drugi.
SKAFISKAFNJAK

#417 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by SKAFISKAFNJAK »

Herning - Fredrikshavn konacni pobjednik 1 1,20 18:00
u zadnjih 20 utakmica ove dvije ekipe gdje je herning bio domacin konacni pobjednik 19 puta je bio herning
SKAFISKAFNJAK

#418 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by SKAFISKAFNJAK »

i za sutra posto mozda necu biti na internetu do tad, zicer mjeseca a ulazi i u uzi izbor za zicer godine
Schalke - Inter (P.P) x2 1,50
Arma-Sarma

#419 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

lerdi wrote:
Montanes je mrtvi zemljaš, ali ove godine je pokazao da zna igrati dobro i na tvrdoj podlozi. Ne kao oni najbolji "harderi" ali dosta se popravio. Ipak ovaj dio sezone je onaj u kojem on skuplja najviše poena, jer šljaka je podloga na kojoj je odigrao nekih 70-80% mečeva u karijeri. S druge strane je Malisse koji ne preferira ovu podlogu pošto igru dosta bazira na dobrom servisu, koji na šljaci ne znači mnogo. Malisse je dobar igrač ali je Montanes na šljaci kao riba u moru i mislim njegova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Ostao mi još Montanes za 3 stoje. Na tvoj obraz :-)

Pogodio Ilhana, Lopeza +4.5. Becka i Fogninija. Uplatio 47.12 KM :D
Ajatolah_

#420 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Čekam i ja još 3 para, uključujući Montanesa... za 7.5 KM 8-) :lol:
ProbuseniDolar

#421 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by ProbuseniDolar »

St. Johnstone - Celtic 2 1,30
Celtic u trci za titulu sa Glazgovom. Statistika kaze da je Celtic u zadnjih 10 utakmica ostvario svih 10 pobjeda protiv St.Johnstona.

Admira - Grodig 1 1,3
Domacini u trci za prvim mjestom koje vodi u prvu ligu. Gosti osigurali opstanak.

Colo colo - Dep.Tachira 1 1,35
Colo colo se bori za drugo mjesto u grupi koje vodi u dalje takmicenje. Gosti nemaju sanse, a pored toga su u veoma losoj formi.
ProbuseniDolar

#422 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by ProbuseniDolar »

Prati li ko ovaj baseball da nam objasni sta je ovdje fazon. Isti timovi igraju po 3-4 noci za redom :D
Ajatolah_

#423 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Dobar ovaj Montanes :D
Arma-Sarma

#424 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Ma neće moći Malisse odigrati na ovakvom nivou cijeli meč.
lerdi

#425 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lerdi »

Arma-Sarma wrote:
lerdi wrote:
Ostao mi još Montanes za 3 stoje. Na tvoj obraz :-)

Pogodio Ilhana, Lopeza +4.5. Becka i Fogninija. Uplatio 47.12 KM :D
;)

Čestitam :thumbup:
Post Reply