LIBIJA

Post Reply
sumirprimus

#401 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

hajducka travica wrote:
poznanik wrote:
sumirprimus wrote:kakav narod ba,gomla genetskog materijala,sto se izmiksa tokom tisuca godina do bola, i od sumera dobijes bosancerose,il libijce,ovisi o plaži đe su se sunćali,ako me kontaš :D...
Nije mi jasno zašto s tobom uopšte ulazim u raspravu i diskutujem, jer sam i prije osjetio tvoj rasizam i "curenje vode iz usta" nakon prvih raketnih napada po Libijcima.
Cetnik je provaljen,znam ga sa drugih foruma,narocito sa --- NO LINKS ----dnevnik.ba,tu je redovit gost.Pretvara se po potrebi foruma koji zagovara odredjenu politiku.
:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
sory za offtopic :sax:
u zivotu biJo na dva foruma i sad sam,:)
prvo su me okarakterisali kao ustasu a a sad evo i ko ćetnika, nemoj druze tita ti,nemoj hamdije ti pozderca,:D
jos jednom izvinjavam se za offtopic moradoh odbranit partizansku mi ćast 8-)

Elem,drugu noć zaredom " As the second night of air strikes begin, anti-aircraft fire is heard in Tripoli, the Libyan capital, media reports say." bbc :dance:
daun daun gadafi :D
Ripicipi

#402 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

Bosanski_kralj wrote: Svjestan sam ja odlično šta pišem.
Znaju sa kakvim luđakom imaju posla, trebali su se prvo naoružati i onda krenuti na njega. Ovako su mu bili lahka meta, a svijet dok reaguje najčešće bude kasno.
Svaki korak se mora proračunati, ići na ho-ruk je neodgovorno.
Je l' tako mislis i o nasem slucaju?
Ovdje je toliko ljudi izginulo da bi ti sada mogao pisati te GLUPOSTI :roll:
Bosanski_kralj

#403 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

potres_mozga wrote:
Znaju sa kakvim luđakom imaju posla, trebali su se prvo naoružati i onda krenuti na njega. Ovako su mu bili lahka meta, a svijet dok reaguje najčešće bude kasno.
Daj nemoj mi stavljati u post riječi koje nisam napisao. :roll:

Zar zaista možeš porediti naš slučaj sa ovim u Libiji?
Ripicipi

#404 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

Bosanski_kralj wrote:
potres_mozga wrote:

DA, jer se TENKOVIMA UBIJA GLAS NARODA, a ti to OCIGLEDNO odobravas :roll:
Gadafi je lijepo rekao kako ce u slucaju revolucije u svojoj zemlji, ocistiti svaku kucu.

Vjerovatno su mnogi u svijetu mislili isto kao ti kada je Milosevic na nas krenuo tenkovima, zato smo i trpili 4 godine
Last edited by Ripicipi on 20/03/2011 19:57, edited 1 time in total.
Cyrax

#405 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Cyrax »

sumirprimus wrote: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
sory za offtopic :sax:
u zivotu biJo na dva foruma i sad sam,:)
prvo su me okarakterisali kao ustasu a a sad evo i ko ćetnika, nemoj druze tita ti,nemoj hamdije ti pozderca,:D
jos jednom izvinjavam se za offtopic moradoh odbranit partizansku mi ćast 8-)

Elem,drugu noć zaredom " As the second night of air strikes begin, anti-aircraft fire is heard in Tripoli, the Libyan capital, media reports say." bbc :dance:
daun daun gadafi :D
Ne treba ti to onanisanje na bombardovanje jer gine narod a Gadafi na sigurnom, sad jel Gadafijev ili anti-Gadafijev narod je narod ;-)
GOLFER

#406 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by GOLFER »

Bosanski_kralj wrote:
potres_mozga wrote:

naravno da se ne moze porediti, mi smo bili medjunarodno priznata drzava, a u Libiji je sad manje vise rat razlicitih plemena ciji sukobi traju odavno...

Ovo Libiji je jako komplikovano i fakat ne znam sta da kazem, osim da sam uz narod (obicne civile)... Da znam da ce USA i NATO doljeti bolji zivot Libijcima odmah bi ih podrzao, ali znam da nece negto ce im ga uciniti gorim i do maximuma oscrpiti sve sto ta zemlja ima, i onda je tako ostaviti na crkavici MMF-a i kredita preko koje ce prati pare i slicno...
sumirprimus

#407 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

vala ko god silom il milo izadje u po noci pred naku vojnu bazu il njegov "kompaund",kolaborator je i domaci izdajnik :skoljka:
neka neka,kad nismo mi docekali da u maju 92 ravnaju po bosnaskim vrletima nato eskadroni,nek bar libijci dobiju pravovremenu pomoc.
zonbirile

#408 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by zonbirile »

bi,ako bi bilo blizu nalazište nafte.
sumirprimus

#409 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

Sliver wrote:
sumirprimus wrote:vala ko god silom il milo izadje u po noci pred naku vojnu bazu il njegov "kompaund",kolaborator je i domaci izdajnik :skoljka:
neka neka,kad nismo mi docekali da u maju 92 ravnaju po bosnaskim vrletima nato eskadroni,nek bar libijci dobiju pravovremenu pomoc.
ako ja sad izadjem s automatom pred predsjednistvo, te pocnem puckarati unaokolo, trazeci da se smjeni predsjednistvo, da li bih i ja dobio pomoc NATO-a? Da li bi onda NATO stao u odbranu civila, kada bi me zajmila murija i satrala od batina? Da li bi barem uveli zabranu voznje marice sarajevskim ulicama?
ako bi izasao,vjerovatno bi te namah uhapsili,ali NI TO ne bi pomoglo GAD-afiju i negovim SinOvimaB :evil:
DAUN DAUN GAD-afi..evo nocii evo ludilaaa :dance: :dance:
zonbirile

#410 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by zonbirile »

ne kontam čemu čuđenje svi će doći na red.Gadafi je još i pojak,šta će onaj jadovan Čavez kada ga prozovu?
sumirprimus

#411 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

zonbirile wrote:ne kontam čemu čuđenje svi će doći na red.Gadafi je još i pojak,šta će onaj jadovan Čavez kada ga prozovu?
misli da ce prvo past bašar al asad.u lanch pauzi,skinuce i onog jemenca saleha...
oko irana se plete mreza,chavez je neinteresantan trenutno...
sumirprimus

#412 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

Sliver wrote:
zonbirile wrote:ne kontam čemu čuđenje svi će doći na red.Gadafi je još i pojak,šta će onaj jadovan Čavez kada ga prozovu?
heh lako mi je za njega, nego sta ce jadan dalaj lama. i njega ce suri orlovi zaganjati, mislio je se na tibetu sakriti, mis mali :D
nista njemu nek pomognu zabrinuti rusija,kina,arapska liga i africka unija,oni su onako ZABRINUTI :evil:
Ripicipi

#413 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

Znaci ti mislis da je amerika kriva za sranje u Libiji, a da desavanja iz Tunisa i Egipta nemaju nikakve veze sa ovim sto se desava u Libiji??
40 godina diktature nema nikakve veze sa neredima u Libiji?
zonbirile

#414 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by zonbirile »

potres_mozga wrote:
Znaci ti mislis da je amerika kriva za sranje u Libiji, a da desavanja iz Tunisa i Egipata nemaju nikakve veze sa ovim sto se desava u Libiji??
------------------------------------------------------------
jebi ga drug,ja to šire gledam,po mome sudu Amerika i ostali su samo izvođači,izvršioci volje nekih drugih.
Ripicipi

#415 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

zonbirile wrote:
potres_mozga wrote:
Znaci ti mislis da je amerika kriva za sranje u Libiji, a da desavanja iz Tunisa i Egipata nemaju nikakve veze sa ovim sto se desava u Libiji??
------------------------------------------------------------
jebi ga drug,ja to šire gledam,po mome sudu Amerika i ostali su samo izvođači,izvršioci volje nekih drugih.
Ja u svemu ovome, kao i Tunisu i Egiptu, vidim samo da je LJUDIMA DOKURCILA diktatura. Dvojici nije uspjelo gusenje, Gadafiju ocito uspjeva, i to tenkovima.
zonbirile

#416 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by zonbirile »

nikad nije bilo pobune iz naroda,čista šuplja.
yugi

#417 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by yugi »

A to i Gadafi nekog majorizira ili? :oops:
sumirprimus

#418 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

yugi wrote:A to i Gadafi nekog majorizira ili? :oops:
NAROCITO voli da majorizira medicinske seke,pogotov ako su iz ukrajine :mrgreen:
Hendrix

#419 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Hendrix »

zonbirile wrote:
Hendrix wrote:Pa mislim , više je i nego očigledno da gdje god Rusija ne kaže odlučno ne, USA intervenira a i da ne mora znati o čemu se radi.
Ljudi moji, USA ima industriju oružja vrijednu milijarde dolara, svaki dan izbace neku novu điđu, milioni bombi i raketa se prave jer industrija mora raditi. A nema posla od stvaranja zaliha, zato USA vrlo rado potroši za jednu noć stotine miliona dolara raketa za pomoć civilima ( koja parodija ) i eto ga, podmornice idu nazad po nove rakete iz skladišta , koja se pune novom proizvodnjom sa najnovijim raketama...

Sve se bazira na novcu,na ovaj ili onaj način svi ratovi koje USA vodi su vitalni za održavanje njezine industrije oružja a samim tim i banaka koje ih finansiraju.

Civili , Libija, AlQaida, Irak, teroristi, komunisti....izgovor se mijenja a razlog je uvijek isti.
-----------------------------------------------------
malo samo zanosiš u okuci,kada kažeš da se potroše 100 mil.$.Nije kao što tvrdiš,oni su potrošeni kada su rakete napravljene i stokirane.Trošak je nadzor i čuvanje i zauzimanje prostora za nove.
Da ali valja sada napraviti nove zalihe, isto ga dođe :) Ne može USA da dozvoli sebi da je ijedan sekund bez dovoljne zalihe naoružanja, a joj , nema se šta ni polemisat ni pričat, sve je jasno samo očigledno više se ne trude ni kako treba izgovore da nađu, branimo civile , pa ko hoće nek misli drugačije oni bombarduju ionako.
spreca

#420 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by spreca »

Ameri su mi se zgadili do povracanja.......a sad ce u Libiji poteci med i mlijeko .....bem ti demokratiju kad je ameri donose.
sumirprimus

#421 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

spreca wrote:Ameri su mi se zgadili do povracanja.......a sad ce u Libiji poteci med i mlijeko .....bem ti demokratiju kad je ameri donose.
uvijek ima alternativa kina,rusija,venezuela :)
psydelija

#422 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by psydelija »

nego, pricalo se da gadafi poseduje S-300... ako je istina, zivo me zanima ruska moc.
likce

#423 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by likce »

Hitler,Staljin i Musolini su bile male mace za ameriku i veliku britaniju koji su fasisti kakvih nigdje nema!
To su drzave koje uzimaju sto im odgovara i pase ne birajuci sredstva!Gadafi nije smetao svom narodu 40 godina i sada im najednom smeta,slucajno kada americi istice koncesija na naftu,ma daj!
Najgore u svemu sto ispasta narod kojeg mi je zao al da sam libijac prvi bih ustao protiv ovih okupatorskih majmuna!
Sve da Gadafi i ne valja to je stvar naroda da odluci i pravi proteste itd.,ali ko ste vi da bacate bombe po nekoj zemlji koja vam nista nije uradila,kao borite se za slobodu ciju slobodu,ciju i koju demokratiju,sta je to ustvari to sto nazivaju demokratija i sloboda ako je ovo sto oni sprovode bolje nam je poceti kopati rovove jer ce i nama doci da nas oslobode i podare nam svoju slobodu cim im nesto zatreba!Eto dali su iraku,afganistanu,palestini "slobodu i demokratiju" i kako je sada?Narodu je gore 100 puta nego sa sadamom i drugima!M.... im fasisticku!
nosara

#424 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
spreca wrote:Ameri su mi se zgadili do povracanja.......a sad ce u Libiji poteci med i mlijeko .....bem ti demokratiju kad je ameri donose.
uvijek ima alternativa kina,rusija,venezuela :)
Imas li ti kakve neobicne glavobolje u zadnje vrijeme...?

Zasto mrzis taj narod tamo, nesto na vjerskoj osnovi...?
BarbaDue

#425 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by BarbaDue »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: Ovo je cista provokacija...
sto?
Pa prvi im je bio otac do jucer (tako ga je barak oslovljavao), a treceg su stvorili, othranili i jos su u istom stroju...

Ostali, hajde-hajde, ako zazmirimo na cinjenicu da je '95. bilo dosta panike u krajini, bez obzira na NATO, dakle, ko zna koga su spasavali tada...

Koji si ti...

Ovo sto nabroja zone je posebno poglavlje...
nosara, upravo tako

samo da pitam alfonsoa, dali je cuo da je vec pocelo spasavanje libijskog naroda, u ova 24 sata ih je poginulo samo 50-60 i 200-tinjak ranjeno?!
Post Reply