Uskoro Bauhaus Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#401 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by neki »

Sta je frankicija :? valjda mislis na fransizu :-)
Nema ovdje nikakvog reketa ni ucjena ni od opstine ni od crvenih ni od zelenih...svaki investitor mora platiti opstini rentu za novoizgradjeni objekat, s obzirom da je povrsina planiranog objekta mashala i renta je mashala. Vrlo je moguce da je Pilav obecao njemcima da ce to srediti na racun postojeceg objekta, medjutim ne ide to tako..
I manite se te price novih 200 radnih mjesta, zbog Bauhausa ce se smanjiti obim posla u drugim trgovinama i drugih 200 mjesta ce biti zatvoreno. Nova radna mjesta u trgovini su samo prividno nova radna mjesta.
I domaci dobavljaci :lol: sta ima domaci dobavljaci, price za naivne
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#402 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by JoseMujica »

alchak.ba wrote:
JoseMujica wrote:kakoj bona državi....ovdje pričamo o mafiji koja je navikla uzimati procenat...još od čuvenog Mr. 10% rektora, inače člana ugledne stranke
sva sreca crveni kmeri ne uzimaju procenat, sve postenjacina do postenjacine :D
e upravo je to vama jedino bitno..što vi znate da crveni kmeri uzimaju procenat, a samo SDA je divna i poštena...btw za tvoju informaciju SDA je od zadnje 23 godine 20 na vlasti i najzaslužnija je što nam je danas ovako dobro

isto tako, da si kad kakvu knjigu pročitao znao bi da crveni kmeri ne uzimaju procenat već streljaju one što ga uzimaju
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#403 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:e upravo je to vama jedino bitno..što vi znate da crveni kmeri uzimaju procenat, a samo SDA je divna i poštena...btw za tvoju informaciju SDA je od zadnje 23 godine 20 na vlasti i najzaslužnija je što nam je danas ovako dobro

isto tako, da si kad kakvu knjigu pročitao znao bi da crveni kmeri ne uzimaju procenat već streljaju one što ga uzimaju

Kako rekoh i napisah, bio si zanimljiviji dok si krio političku simpatiju i pripadnost. Sad već postaje dosadno da i na temi o Bauhausu spominješ SDA, Aliju i minimiziraš svaku korupciju rekataških kleptomana, jer po tebi razlika je "relevantna". Jadno je i čemerno građanima ove zemlje priželjkivati korupciju i reket , na svakoj temi (jesi li počeo na ljubav i sex o tome :roll: ), a u isto vrijeme vidno izdvajati korupciju, nepotizam i mito "mojih, tj onih koji su me uhljebili" :-) :-) :-)
alchak.ba

#404 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by alchak.ba »

JoseMujica wrote:
alchak.ba wrote:
JoseMujica wrote:kakoj bona državi....ovdje pričamo o mafiji koja je navikla uzimati procenat...još od čuvenog Mr. 10% rektora, inače člana ugledne stranke
sva sreca crveni kmeri ne uzimaju procenat, sve postenjacina do postenjacine :D
e upravo je to vama jedino bitno..što vi znate da crveni kmeri uzimaju procenat, a samo SDA je divna i poštena...btw za tvoju informaciju SDA je od zadnje 23 godine 20 na vlasti i najzaslužnija je što nam je danas ovako dobro

pa sto udjose s njima u vlast, sa ovim zelenasima?
i gdje ja rekoh da su lopovi iz SDA posteni?

poserem se i jendim i drugim usta, smijes se ti svom precednik pokenjat usta?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#405 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by JoseMujica »

ja nemam svoga precednika i slažem se sa tim da se svima treba posrati usta, a ne selektivno hrakati

pa što sad ne pišete da načelnik općine uzima reket Bauhausu?
alchak.ba

#406 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by alchak.ba »

JoseMujica wrote:ja nemam svoga precednika i slažem se sa tim da se svima treba posrati usta, a ne selektivno hrakati

gdje sam ja ranije pricao, pisao?

meni su svi odvratni iako su najinteligentniji ljudi na ovom dunjaluku, ovi nasi politicari jelte
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#407 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:ja nemam svoga precednika i slažem se sa tim da se svima treba posrati usta, a ne selektivno hrakati

Znajući Muhameda Pilava, njegove primjene mišljenja, namjera i planova, uopće ne isključujem da se radi o njemu , a ne Načelniku. Ko god načelnik bio..
saibaba

#408 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by saibaba »

Ovakvi trzni centri samo guse ekonomiju i osiromasuju gradjane .. Bauhaus ce biti jedan veliki usisivac para iz BiH ... Prava radna mjesta bi bila da je zica obnovljena ...
Gray

#409 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Gray »

saibaba wrote:Ovakvi trzni centri samo guse ekonomiju i osiromasuju gradjane .. Bauhaus ce biti jedan veliki usisivac para iz BiH ... Prava radna mjesta bi bila da je zica obnovljena ...

Pa šta sada, zabraniti da dođu? Ljudi moraju shvatiti da socijalizma više nema (a i da je bio neodrživ), svaki investitor radi ono što se njemu isplati, pa bio on domaći ili strani.
xykz

#410 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by xykz »

ljudi možda čak i krene ovaj jebeni Bauhaus.
P308

#411 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by P308 »

xykz wrote:ljudi možda čak i krene ovaj jebeni Bauhaus.
Jesu to neke nove informacije?
saturn2013

#412 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by saturn2013 »

Molim vas, ako neko ima novu informaciju o otvaranju Bauhausa u Sarajevu, da napiše.
xykz

#413 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by xykz »

Tako kaže Zagreb,sigurno će se znat do 15.04.pa ćemo vidjet.
xykz

#414 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by xykz »

Konaćni i službeni odgovor -Bauhaus odustaje od gradnje do daljnjeg
quarterback

#415 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by quarterback »

pljuc, bas me je radovalo
P308

#416 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by P308 »

Nisam iznenadjen, ali steta stvarno...
kleopatrica

#417 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by kleopatrica »

znaci li to da skroz odustaju ili ce pustiti da upravni spor ide svojim tokom ? :? :?
johntra

#418 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by johntra »

Ko im hebe mater kad su zatvoreni ko školjke i neće ništa da kažu za medije, samo šute...ja bi barem to rekao javno, pa nek ostali strendžeri iz prve ruke znaju sa kakvim govnima imaju posla....
kojeime

#419 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by kojeime »

saibaba wrote:Ovakvi trzni centri samo guse ekonomiju i osiromasuju gradjane .. Bauhaus ce biti jedan veliki usisivac para iz BiH ... Prava radna mjesta bi bila da je zica obnovljena ...
Ali niko nece (nije htio) da obnovi Zicu. I zbog toga bi trebalo gradjane ostaviti bez mogucnosti da kupuju proizvode koji bi se prodavali u takvim radnjama? Uopstalom, eno ti Robot. DoOmaca firma, pa otidji na odjel alata na primjeri imas slijedece situacije:

1. Mali izbor alata.
2. Sve uvezeno
3. Svaki prozivod koji se prodaje ili pod imenom neke strane firme ili pod "markicom" Robot pise "Made in China"
4. Los kvalitet svakog pojedinog komada, i svega zajedno

Nema veze da li sarafciger (odvijac da se neko ne naljuti :)) prodaje Robot ili Bauhaus ili OBi ili Mercur ili bilo ko drugi. Ako niko u BiH ne proizvodi sarafcigere, kupio ti sarafciger u domacoj ili stranoj firmi novac ide vani jer se taj sarafciger uvezao u svakom slucaju.

Sto znaci da nema nikakvog razloga buniti se protiv Bauhausa.

A sto se tice price da ce otvaranje Bauhausa dovesti do 200 novih radnih mjesta ali ce zatvoriti postojecih 200 odgovor je slijedeci: Niko nece zabraniti Penny plus da ima kvalitetnije proizvode po nizim cijenama nego sto ih ima (ce ih imati) Bauhaus. Pa ce onda Bauhaus biti zatvoren i nece izgubiti radna mjesta ljudi iz Penny plus ili Robota ili Fisa i sta ja znam ko sve ne.

Kada ce ovdje gazde shvatiti. Konkurencija ti je dosla, ne vaze pravila koja bi ti volio vec moras raditi da zadrzis kupce i privuces nove. Zasto ja odem u OBI a ne u Robot ili Pennu plus kada mi treba alat. Jer je veci izbor. Jer ima jeftinog i loseg ali i kvalitetnijeg pristupacnog, kao i vrhunskog preskupog alata. Pa se svako moze pronaci. U Robotu imas samo jeftin i los, u Penny plus je bolje nego u Robotu ali losije nego u OBIju. I idem tamo gdje ima ono sto zelim kupiti. Nisam kriv ni Robotu ni Penny plusu niti bilo kome drugom sto ne prodaje ono sto ja zelim kupiti.

Sve je to tako jednostavno.
alchak.ba

#420 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by alchak.ba »

Na mjesto zice drzava je trebala izgraditi carinu i carinsko skladiste, a ne dozvoliti da Intereuropa uzima milione godinama.
sema911s

#421 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by sema911s »

alchak.ba wrote:Na mjesto zice drzava je trebala izgraditi carinu i carinsko skladiste, a ne dozvoliti da Intereuropa uzima milione godinama.

pa bil ti svome zetu oduzeo posao,.
alchak.ba

#422 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by alchak.ba »

sema911s wrote:
alchak.ba wrote:Na mjesto zice drzava je trebala izgraditi carinu i carinsko skladiste, a ne dozvoliti da Intereuropa uzima milione godinama.

pa bil ti svome zetu oduzeo posao,.
ja govorim sta je najbolje za drzavu, a ne za zetove, bracu, sestre, snahe itd
xykz

#423 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by xykz »

Kleopatrice-definitivno odustaju,Bauhaus ti se uvijek poćinje graditi početkom trečeg mjeseca,treba 6-7mj.da poćne radit za kupce,ako ne uspe onda odgađaju do iduče godine.Za sarajevo su rekli da do dljnjeg odustaju i raskinu8li su ugovore sa izvođaćima radova.Tako da se definitivno neće radit tako skoro a možda ni tada sada kreću na Beogradski Bauhaus i tamo imaju problema.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#424 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Truba »

šteta nadam se da će nešto drugi biti izgrađeno a dobro
saturn2013

#425 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by saturn2013 »

Ne mogu da vjerujem i jako sam razočarana :? :? , a iz kojih ti izvora xykz dobiješ te informacije? I ja ti se zahvaljujem na odvojenom vremenu i na datim vjestima o potencijalnoj gradnji Bauhausa u Sarajevu, iako su kao što rekoh za mene razočaravajuće.
Last edited by saturn2013 on 01/04/2013 21:00, edited 1 time in total.
Post Reply