saibaba wrote:Ovakvi trzni centri samo guse ekonomiju i osiromasuju gradjane .. Bauhaus ce biti jedan veliki usisivac para iz BiH ... Prava radna mjesta bi bila da je zica obnovljena ...
Ali niko nece (nije htio) da obnovi Zicu. I zbog toga bi trebalo gradjane ostaviti bez mogucnosti da kupuju proizvode koji bi se prodavali u takvim radnjama? Uopstalom, eno ti Robot. DoOmaca firma, pa otidji na odjel alata na primjeri imas slijedece situacije:
1. Mali izbor alata.
2. Sve uvezeno
3. Svaki prozivod koji se prodaje ili pod imenom neke strane firme ili pod "markicom" Robot pise "Made in China"
4. Los kvalitet svakog pojedinog komada, i svega zajedno
Nema veze da li sarafciger (odvijac da se neko ne naljuti

) prodaje Robot ili Bauhaus ili OBi ili Mercur ili bilo ko drugi. Ako niko u BiH ne proizvodi sarafcigere, kupio ti sarafciger u domacoj ili stranoj firmi novac ide vani jer se taj sarafciger uvezao u svakom slucaju.
Sto znaci da nema nikakvog razloga buniti se protiv Bauhausa.
A sto se tice price da ce otvaranje Bauhausa dovesti do 200 novih radnih mjesta ali ce zatvoriti postojecih 200 odgovor je slijedeci: Niko nece zabraniti Penny plus da ima kvalitetnije proizvode po nizim cijenama nego sto ih ima (ce ih imati) Bauhaus. Pa ce onda Bauhaus biti zatvoren i nece izgubiti radna mjesta ljudi iz Penny plus ili Robota ili Fisa i sta ja znam ko sve ne.
Kada ce ovdje gazde shvatiti. Konkurencija ti je dosla, ne vaze pravila koja bi ti volio vec moras raditi da zadrzis kupce i privuces nove. Zasto ja odem u OBI a ne u Robot ili Pennu plus kada mi treba alat. Jer je veci izbor. Jer ima jeftinog i loseg ali i kvalitetnijeg pristupacnog, kao i vrhunskog preskupog alata. Pa se svako moze pronaci. U Robotu imas samo jeftin i los, u Penny plus je bolje nego u Robotu ali losije nego u OBIju. I idem tamo gdje ima ono sto zelim kupiti. Nisam kriv ni Robotu ni Penny plusu niti bilo kome drugom sto ne prodaje ono sto ja zelim kupiti.
Sve je to tako jednostavno.